Wanneer moet je als bedrijf kiezen voor Ziggo zakelijk internet pro?

Wanneer moet je als bedrijf kiezen voor Ziggo zakelijk internet pro
Wanneer moet je als bedrijf kiezen voor Ziggo zakelijk internet pro

Met Ziggo zakelijk internet pro heb je geen omkijken meer naar goed internet. Ziggo zorgt namelijk met haar pro-service ervoor dat je als ondernemer kan ondernemen, en niet hoeft in te zitten over de inrichting van een bedrijfsnetwerk en de randzaken hiervan.

Daarnaast kan je afhankelijk van je adres internetsnelheden halen tot 1000 Mbit download. Hoe dan ook, in dit artikel gaan we kijken naar de voordelen van Ziggo zakelijk internet pro, welke pakketten er zijn, de te behalen snelheid, de modem en bellen via de Cloud.

Geen tijd? Weet dit! Ziggo haar zakelijk internet pro is uitermate geschikt voor bedrijven die gasten (bezoekers van een café of kapperszaak) ontvangen of personeel in dienst hebben. Ben je een eenmanszaak zonder personeel? Kies dan voor normaal (zakelijk) internet.

Voordelen van Ziggo zakelijk internet pro

Als je kiest voor zakelijk internet pro van Ziggo, dan heb je eigenlijk geen omkijken meer naar je internet. Ziggo neemt het verzorgen van goed draadloos netwerk in je winkel of bedrijf uit de hand. Zodoende verzorgt een installateur ter plaatste de installatie.

En heb je problemen na de installatie? Geen zorgen. Ziggo monitort van afstand of het internet en de daarbij horende apparatuur nog functioneert. Zijn hier problemen mee, dan lost Ziggo het direct op door het vervangen van kapot apparatuur.

Nog een voordeel van zakelijk internet van Ziggo is dat er een gastnetwerk beschikbaar komt. Zo hoef je er niet over in te zitten dat bezoekers van je bedrijf terecht kunnen bij belangrijke bedrijfsdata. Overigens speelt ook een vast IP-adres hierbij een belangrijke rol.

Deze krijg je natuurlijk ook bij zakelijk internet pro geleverd. Tot slot wellicht het belangrijkste de snelheid. Met Ziggo zakelijk pro behaal je internetsnelheden tot 1000 Mbit. Ofschoon heeft niet ieder bedrijf dit nodig en zijn er ook lagere snelheden te verkrijgen.

Waarom je voor Ziggo zakelijk pro moet kiezen volgens een engineer

Prijs en snelheid van Ziggo zakelijk pro

Hieronder in de tabel staan de internetsnelheden plus maandprijzen van de Ziggo zakelijk internet pro pakketten. Voor de pro-internet dienst betaal je €10 per maand plus een eenmalig bedrag (voor de acces-point van het gescheiden wifi-netwerk) van €200.

PakketSnelheidPrijsBekijken
Start pro60 Mbit down- en 10 Mbit upload€70,00 per maandBekijk bij Ziggo
Complete pro300 Mbit down- 40 Mbit upload€90,00 per maandBekijk bij Ziggo
Max pro600 Mbit download/ 50 Mbit upload€110,00 per maandBekijk bij Ziggo
Giga pro1000 Mbit download/ 50 Mbit upload€120,00 per maandBekijk bij Ziggo
Prijs en internetsnelheid van de Ziggo zakelijk pro internetpakketten

Deze modem zit bij de zakelijke pro-pakketten

Als bedrijf wil je gegarandeerd dat je over goede wifi beschikt. Alleen doordat ieder bedrijf uniek is zal het beste apparatuur ook afhangen van de grote van het bedrijf. Een groter pand heeft namelijk wifi-apparatuur nodig dat een groter bereik heeft.

Hoe dan ook, als zakelijk klant van Ziggo krijg je een Connectbox of Technicolor modem. Naast de modem krijg je bij zakelijk internet pro ook een access-point. Deze is uniek ten opzichte van standaard internet want hiermee kan je een gastnetwerk instellen.

En wil je het beste van het beste internet? In dat geval kan je ook kiezen voor wifi-boosters. Deze wifi-versterkers krijgen nieuwe klanten momenteel ‘gratis’ indien zij niet kiezen voor korting. Kies je voor korting? Dan krijg je geen gratis Wifiboosters.

Zakelijk internet en bellen afnemen

Alhoewel het bij Ziggo mogelijk is om alleen internet te bestellen, kan indien je dit wilt ook in combinatie met vast bellen worden afgesloten. Het voordeel van vast bellen is dat je bedrijf beschikt over een uniek telefoonnummer waardoor je benaderbare bent.

Cloud bellen kan alleen bij Ziggo zakelijke internet pro

Goed om te weten is dat je bij Ziggo zakelijk internet pro niet alleen kan kiezen voor vast bellen via de vaste lijn maar ook via Hosted VoIP. Bij Hosted VoIP loopt de verbinding via de Cloud waardoor je locatie onafhankelijk via bijvoorbeeld de laptop kunt bellen.

Nog een laatste voordeel van Cloud bellen is dat je naast kraakhelder te verstaan bent ook nog eens het aantal telefoonnummers kunt uitbreiden tot 50. Ofwel, naast een algemeen nummer voor het bedrijf kan ook iedere werknemer een uniek telefoonnummer krijgen.

Nadelen van de zakelijk internet pro-dienst

Afgezien van alle voordelen zitten er ook enkele nadelen aan zakelijk internet pro-dienst van Ziggo vast. Zodoende heb je door de extra access-point die wordt meegeleverd voor het gastnetwerk te maken met een eenmalige activatiekosten van €200.

Nog een nadeel is de uploadsnelheid van het internet. In tegenstelling tot zakelijk glasvezel behaal je met het snelste pakket van Ziggo een uploadsnelheid van 50 Mbit. Zet je dit af tegen glasvezel dan beginnen de minst snelle pakketten al met deze snelheid.

Ondanks dit nadeel is het wel eerlijk om te zeggen dat veel bedrijven een hoge uploadsnelheid nog niet nodig hebben. Het is meer toekomstgericht.

Al met al, is Ziggo zakelijk internet pro geschikt voor bedrijven waaronder het MKB?

Heb je een midden- of kleinbedrijf met enkele werknemers of komen er klanten/gasten over de vloer? In dat geval kan de pro-dienst een meerwaarde zijn. Voor slechts €10 per maand kan je al in alle gemakken voorzien en heb je geen omkijken meer naar internet.

Ziggo monitort namelijk van afstand of alles vlekkeloos verloopt, en gaat er wat kapot? Dan vervangt Ziggo direct het kapotte apparatuur. Hoe dan ook, ben je een klein bedrijf zonde personeel? In dat geval is het maar de vraag of de pro-dienst een meerwaarde is.

Enkel wanneer je bijvoorbeeld over VoIP-bellen wilt beschikken kan het een toegevoegde waarde zijn, want bij standaard zakelijk internet wordt het niet meegeleverd. Benieuwd naar de pakketten op jouw adres? Doe dan de postcodecheck op de website van Ziggo.