Ziggo alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) bestellen? Lees dan eerst dit!

Alles-in-1 provider Ziggo

Sinds de oprichting in 2008 is Ziggo alles-in-1 mede door fusies (UPC en Vodafone) uitgegroeid tot de grootste aanbieder van internet, tv en vast bellen in Nederland. Mede om dit gegeven gaan we in dit artikel kijken naar de belangrijkste aspecten van Ziggo.

Zo gaan we onder andere kijken naar wat Ziggo uniek maakt, welke internet en tv pakketten er zijn en wat deze pakketten kosten. Ook vast bellen, mobiel bellen in combinatie met Vodafone en online tv-dienst Ziggo Go wordt in dit artikel toegelicht.

Wil je dit niet lezen, maar gewoon weten wat Ziggo internet en tv uniek maakt? Onthoud dit! Doordat Ziggo in grote delen van Nederland het alleenrecht heeft op de kabel, is zij voor (grotere) huishoudens vaak de aanbieder met snel internet en een goed tv-aanbod.

Wat kost alles-in-1 van Ziggo per maand?

Zoals al net laten doorschemeren kost alles-in-1 van Ziggo per maand vaak net iets meer dan andere aanbieders. Hoe dit kan heeft te maken met het gegeven dat Ziggo enkele extra’s meelevert (bijvoorbeeld een virusscanner) wat andere aanbieders niet doen.

Ziggo alles-in-1 pakketInternet (down- en upload)Vanaf prijsMeer informatie
Start100 Mbit/ 30 Mbit€59,00 per maandBekijk bij Ziggo
Start XXL200 Mbit/ 30 Mbit€63,50 per maandBekijk bij Ziggo
Complete400 Mbit/ 40 Mbit€69,00 per maandBekijk bij Ziggo
Max500 Mbit/ 40 Mbit€89,50 per maandBekijk bij Ziggo
Giga1000 Mbit/ 75 Mbit€78,00 per maandBekijk bij Ziggo
Dit kost alles-in-1 van Ziggo per maand uitgaande van de klassieke pakketten

Vergelijk alles-in-1 van Ziggo op jouw adres!

Afgezien van de prijs van de klassieke alles-in-1 pakketten kan het vele interessanter zijn om te kijken welke pakketten er van Ziggo beschikbaar zijn op jouw adres. Door hieronder je postcode in te voeren zie je direct welke internetpakketten er op jouw adres geldig zijn.

Bij Ziggo kan jezelf een pakket samenstellen

Hoewel Ziggo met haar alles-in-1 pakketten geen volledige flexibiliteit kent voor het weglaten van onnodige opties zoals bijvoorbeeld een virusscanner is zij wel enigszins flexibel. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen welk internetpakket je wilt combineren met tv.

Stel zelf je tv-pakket samen bij alles-in-1 van Ziggo
Stel zelf je tv-pakket samen bij alles-in-1 van Ziggo

Vanzelfsprekend komt dit combineren ten goede aan de maandprijs. Wil je bijvoorbeeld het goedkoopste tv-pakket maar het middelste of snelste internetpakket? Dat kan vanaf heden, want klanten kunnen bij Ziggo hun eigen alles-in-1 pakket samenstellen.

Overigens is het ook mogelijk om een Ziggo abonnement met alleen tv af te sluiten. Voor 2 tot 3 tientjes per maand heb je dan al een tv-abonnement. En in tegenstelling tot andere aanbieders hoef je geen internet af te nemen wat de tv-prijs goedkoper maakt.

Is een pakket met alleen tv niet voor jou besteed dan kan wellicht een Ziggo abonnement met alleen internet beter zijn. Hoewel deze pakketten internet only heten krijg je erbij Ziggo alsnog online tv erbij. Ofwel tv-kijken gaat dan via de app of de website Ziggogo.tv.

Het Ziggo alles-in-1 start abonnement is het goedkoopste abonnement

Het Ziggo alles-in-1 start pakket
Het Ziggo alles-in-1 start pakket

Het goedkoopste alles-in-1 pakket van Ziggo is het start pakket. Voor €54,50 per maand krijg je de beschikking over een internetsnelheid van 75 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload. De ietwat lage uploadsnelheid zal voor kleine huishoudens voldoende zijn.

Naast enkel internet bevat dit pakket ook internetbeveiliging van F-secure voor 1 apparaat. Op het gebied van televisie krijg je net als internet ook de basis. Zo kan je 80 tv-zenders (inclusief Ziggo Sports 14) bekijken en gebruik maken van films en series en tv-gemist.

Het tv-apparatuur is bij dit pakket met een Humax tv-ontvanger zonder opnemen wel afwijkend. Qua vast bellen is dit pakket hetzelfde als de andere pakketten. Mits je geen extra belpakket afneemt is het tarief voor vast bellen €0,13 per minuut + €0,13 starttarief.

Ziggo alles-in-1 start XXL voor sneller internet

Sinds kort biedt Ziggo ook (weer) het alles-in-1 start XXL pakket aan. Dit pakket bevat een kleine upgrade ten opzichte van het startpakket wat het voor veel huishouden aantrekkelijk maakt. Zo krijg je een internetsnelheid van 100 Mbit download en 10 Mbit upload.

Ofwel een snelheid dat 2 keer zo snel is voor een kleine €5 meer. Het enige nadeel van dit pakket is dat de snelheid niet los kan worden besteld. Ofwel alleen deze snelheid samen met vaste telefonie zonder tv is niet mogelijk. Ook kan je niet kiezen voor een CI-module.

Hoe dan ook, wil je een alles-in-1 pakket dat niet veel kost maar toch net iets meer kan dan het goedkoopste pakket? Dan moet je echte voor het Ziggo alles-in-1 Start XXl abonnement gaan. Hoewel het pakket lastig te vinden is op de website, kan je hem vinden.

Ziggo alles-in-1 complete is het populairste en door klanten meest gekozen internetpakket

Het Ziggo alles-in-1 Complete pakket
Het Ziggo alles-in-1 Complete pakket

Het populairste pakket van Ziggo is het alles-in-1 pakket Complete. In tegenstelling tot het start pakket krijg je een internetsnelheid van 250 Mbit/s download en 25 Mbit/s upload. Vooral voor de iets grotere huishoudens kan dit internetpakket een goede optie zijn.

Op het gebied van tv-kijken is dit pakket bijna hetzelfde als het basispakket. Het enige verschil is dat je bij Complete een Mediabox XL krijgt waarmee je beschikt over Replay Tv, tv-opnemen, live pauzeren en tot slot gratis kijken naar enkele films en series.

De prijs van Ziggo Complete zonder aanbieding is €69,00 per maand. Ten opzichte van het Start XXL pakket is dit €10 extra per maand. Door wellicht zelf een alles-in-1 pakket samen te stellen en het goedkoopste tv-pakket af te nemen kan de prijs €5 lager uitvallen.

Ziggo alles-in-1 Max is voor vele klanten het beste en snelste internetpakket dat te bestellen is

Het Ziggo alles-in-1 max pakket

Het alles-in-1 pakket Max van Ziggo is voor veel huishoudens het uitgebreidste pakket dat te verkrijgen is, doordat Ziggo Giga nog niet door heel Nederland is uitgerold. Hoe dan ook, voor €89,50 krijg je een internetsnelheid van 500 Mbit/s download en 40 Mbit/s upload.

Afgezien van het verschil qua internetsnelheid is er voor de rest op het gebied van internet geen verschil met de andere pakketten. Op het gebied van tv-kijken zijn er natuurlijk nog wel enkele verschillen. Zo krijgen klanten geen 80 maar 125 tv-zenders waarvan 54 in HD.

Naast de 25 extra tv-zenders is bij het Max pakket tevens nog Ziggo Movies en Series XL inbegrepen. Tot slot is een laatste verschil de Mediabox Next. Met deze Mediabox kijk je indien beschikbaar in 4K-kwaliteit. Ook houdt de box voor 6 personen het kijkprofiel bij.

Het ziggo alles-in-1 pakket Giga is gezien haar snelheid bestemd voor de toekomst

Om het snelste internet van Ziggo te behalen zal je het duurste alles-in-1 pakket (Giga) moeten bestellen van €99,50 per maand. Ten opzichte van de andere pakketten kent het als voordeel een internetsnelheid van 1.000 Mbit download en 50 Mbit upload.

Op het gebied van tv-pakket is er geen verschil met het Ziggo Complete pakket. Hoe dan ook, afgezien van de voordelen kent dit pakket het nadeel dat het slecht te verkrijgen is. Slechts in enkele delen van Nederland is het tot nu toe beschikbaar.

Bovendien is het ook maar de vraag of je echt zo’n hoge internetsnelheid nodig zal hebben. Hoewel het in de toekomst standaard wordt kan een doorsnee huishouden vaak nog prima toe met een goedkopere pakket van Ziggo of een goedkopere glasvezelaanbieder.

Wil je weten welke snelheid op jouw adres aanwezig is? Doe dan de Ziggo postcodecheck.

Ziggo klanten met het alles-in-1 Plus abonnement let op! Dit is veranderd in Complete!

Voor de intreding van de huidige alles-in-1 pakketten was het Plus pakket van Ziggo het populairst onder klanten. Door de toevoeging van een aantal nieuwe diensten zoals Replay Tv volstond de huidige naam niet meer. Het pakket kreeg de nieuwe naam Complete.

Tot op heden bestaat dit pakket nog steeds. Het is het middelste pakket van Ziggo en kent een aantal upgrades ten opzichte van het Plus pakket. Zo is een belangrijke update dat de internetsnelheid is verdubbeld van 120 Mbit/s download naar 250 Mbit download.

Naast een verhoging van het internet kregen klanten met de Horizon Mediabox (de huidige Mediabox XL) ook een nieuwe tv-ontvanger. Met deze ontvanger werd en is het mogelijk om programma’s op te nemen, series te kijken en programma’s terug te kijken (Replay TV).

Ziggo maakt als enigste aanbieder (haast) geen gebruik van glasvezel

Glasvezel
Ziggo maakt voor alles-in-1 geen 100% gebruik van glasvezel

Voor haar alles-in-1 pakketten maakt Ziggo tot op heden geen 100% gebruik van glasvezel. Samen met alles-in-1 providers Caiway en Delta beschikt zij over het alleenrecht op de kabel. Het voordeel van de kabel is dat het sneller is dan dsl-internet, maar trager dan glasvezel.

Doordat er in delen van Nederland nog geen glasvezel ligt, is Ziggo in deze gebieden de enigste aanbieder waarmee hogere internetsnelheden te behalen zijn. Dit gezegd hebbende zal het verouderde dsl-internet voor kleine huishoudens nog prima werken.

Grotere huishoudens kunnen beter kiezen voor de kabel of glasvezel. Wat glasvezel beter maakt dan de kabel heeft te doen met het gegeven dat zij door een betere techniek een stabielere en met name hogere uploadsnelheid haalt.

Dit karakteriseert het internet van Ziggo

Kies je voor internet van Ziggo, dan kies je voor een stabiel netwerk. Hoewel Ziggo qua tarieven niet altijd de goedkoopste is, krijg je er wel kwaliteit voor terug. Zo is Ziggo door Tweakers al voor de 10e keer uitgeroepen tot beste internetprovider van Nederland.

Niet in de laatste plaats zal dit te maken hebben maar haar netwerk. Mede door dit stabiele netwerk en de overtuiging van haar product biedt Ziggo bij het afsluiten van een internetabonnement Power Promise aan. Ofwel, klanten hebben altijd goede wifi.

Allereerst begint dit met een goede modem dat een krachtig signaal aflevert. Vind je na het aansluiten problemen? Dan helpt de Wifi assistant app je huis scannen met mogelijke oplossingen. Werkt dit niet? Dan stuurt Ziggo een monteur langst totdat het werkt!

Voordelig vast bellen met Ziggo alles-in-1

Klanten van Ziggo kunnen gegarandeerd gebruik maken van een laag tarief voor vast bellen. Zodoende kost het bellen naar een vast- of mobielnummer in Nederland slechts 13 cent per minuut met een starttarief van 13 cent.

Voordelig vast bellen

In vergelijking KPN is zowel het starttarief als variabel tarief 1 cent goedkoper. Afgezien dat €0,13 cent per minuut niet veel is, kan het bij regelmatig bellen toch aardig in de papieren lopen. Mede hierom kunnen klanten met Volop Bellen een extra belpakket afsluiten.

Met dit belpakket dat €11,95 p.m. kost kan je onbeperkt bellen naar alle vaste- en mobielennummers in Nederland m.u.v. servicenummers. Ofschoon kunnen nieuwe klanten die overstappen naar Ziggo hun oude gekozen telefoonnummer gratis meeverhuizen.

Combineer Ziggo met mobiel van Vodafone

Sinds de fusie met Vodafone krijgen klanten van Ziggo met internet in hun pakket i.c.m. een nieuw of bestaand mobiel abonnement bij Vodafone extra voordeel. Dit voordeel geldt zowel voor het abonnement van Ziggo als het mobiel abonnement bij Vodafone.

Dit combineren is goed te vergelijken met KPN Hussel. Hoe dan ook, klanten met zowel internet van Ziggo als mobiel van Vodafone krijgen €2,50 korting bij Vodafone start of €5 korting bij Vodafone red plus gratis dubbele data op elk Vodafone abonnement op je adres.

Op het gebied van het Ziggo krijgen klanten in de eerste plaats gratis één extra tv-pakket (kidspakket, Movies & Series L of Ziggo Sport Totaal). In de tweede en laatste plaats krijgen klanten van Vodafone en Ziggo gratis internetbeveiliging voor maximaal 20 apparaten. Bekijk hier voor meer informatie over Ziggo sim-only.

Ook Hollands Nieuwe klanten krijgen extra’s

Niet alleen klanten van Vodafone maar ook klanten van HollandsNieuwe ontvangen extra’s op hun mobiel- en tv-abonnement bij Ziggo indien zij een internetpakket afnemen. Hoe dit kan, komt doordat Hollands Nieuwe een dochteronderneming is van Vodafone.

Hoe dan ook, op het gebied van het mobiel abonnement ontvangen klanten van Hollands Nieuwe en Ziggo gratis extra beltegoed (1000 MB/ belminuten/ sms). Op het gebied van tv krijgen klanten van beide bedrijven een gratis extra zenderpakket.

Combi-voordelen mobiel bellen en Ziggo alles-in-1
Combi-voordelen mobiel bellen en Ziggo alles-in-1

Dit maakt het tv-abonnement bij Ziggo uniek!

Kies je voor alles-in-1 van Ziggo dan weet je zeker dat je op het gebied van tv-kijken wel goed zit. Zodoende krijgen alle klanten de eigen sportzender Ziggo Sports 14 gratis. Op dit kanaal zijn regelmatig gratis Engels voetbalwedstrijden en de Formule 1 races te zien.

Naast het sportieve gedeelte beschikt Ziggo ook over andere extra tv-pakketten en biedt zij klanten elke maand enkele films en series gratis aan. Hoe dan ook, afgezien van entertainment mogen klanten zelf kiezen welk tv-apparatuur zij willen gebruiken.

Zo kunnen zij in de eerste plaats kiezen voor een interactieve tv-ontvanger. Afhankelijk van het abonnement ontvang je een Mediabox XL of Mediabox Next. Vind je een Mediabox niet gebruiksvriendelijk? In dat geval kan je ook kiezen voor een CI+-insteekmodule.

Als laatste kan je qua apparatuur nog aangeven op hoeveel tv’s extra je digitale tv wilt ontvangen via een CI+-insteekmodule. In tegenstelling tot de gratis app kost een extra tv-insteekmodule €2 per maand. De app i.c.m. Chromecast kan hierdoor goedkoper zijn!

Extra zenderpakketten die te verkrijgen zijn bij Ziggo

Bij Ziggo kan je extra zenderpakketten afsluiten die buiten al haar standaard tv-pakketten vallen. De prijs van zo’n pakket verschilt, maar het aanbod zoals je hieronder kan zien is ruim. Bovendien krijgen mobiele Vodafone en Hollands Nieuwe klanten 1 pakket gratis!

  • Erotiek
  • Film 1
  • ESPN Eredivisie en internationaal
  • Gay Lifestyle
  • Hindi
  • Turks
  • Movies en Series (Ziggo)
  • Movies & Series XL (Ziggo)
  • Ziggo Sports totaal
  • Ziggo Sports totaal

Bij elk abonnement is Ziggo Go niet meer inbegrepen

Een pluspunt aan Ziggo is haar tv-app Ziggo Go. De app was standaard bij elk abonnement inbegrepen. Tegenwoordig moet je hiervoor een alles-in-1 pakket met tv hebben. Een abonnement met alleen internet van Ziggo volstaat niet meer.

Ofschoon krijg je hierdoor enkele interactieve voordelen zoals opnemen voor terug. Niettemin, doordat de app van Ziggo Go over Chromecast extensie beschikt kan je wanneer je in het bezit bent van zo’n mediaspeler gewoon televisiekijken op groot scherm.

Het enige wat je moet doen is de tv-zender streamen vanuit de app. Mocht je geen Chromecast hebben dan kan je ook prima tv-kijken op je tablet, smartphone of laptop. Ook is het sinds 2020 mogelijk om gebruik te maken van de eigen ontwikkelde Apple tv app.

Online tv-kijken via de laptop
Online tv-kijken bij Ziggo alles-in-1 via de laptop

Zakelijk alles-in-1 en internet van Ziggo

Voor ondernemers en bedrijven heeft Ziggo drie speciale alles-in-1 pakketten. Van deze 3 pakketten is het startpakket (€51,50) het goedkoopst. In dit pakket ontvang je basis tv en vast bellen plus een internetsnelheid van 60 Mbit download en 10 Mbit upload.

Is dit een te lage snelheid voor jouw bedrijf? Dan kan het Complete pakket beter zijn. Voor een prijs van €67 per maand krijgen klanten de beschikking over een snelheid van 300 Mbit download en 40 Mbit upload. Ook krijgen bedrijven met dit pakket ruim 80 tv-zenders.

Is 300 Mbit download en 40 Mbit upload niet genoeg? Dan kan wellicht Ziggo zakelijk Max iets voor jou zijn. Bedrijven krijgen met dit pakket de beschikking over een snelheid van 600 Mbit download en 50 Mbit upload. Tv en bellen is gelijk aan Complete.

Ziggo zakelijke pakketten
Ziggo zakelijk alles-in-1 pakketten

Huidige aanbieding voor Ziggo alles-in-1

Het voordeel van het afsluiten van een nieuw alles-in-1 abonnement bij Ziggo, is dat je altijd profiteert van korting of een welkomstcadeau. Wat de korting of cadeau precies is verschilt van tijd tot tijd, maar zeker is het dat het lucratiever is dan je huidige provider.

Naast een voordelige prijs en cadeau hoeven nieuwe Ziggo-klanten vrijwel nooit aansluitkosten te betalen. Dit in tegenstelling tot andere providers die tot wel €75 aan aansluitkosten in rekening brengen. Hoe dan ook, bij Ziggo krijg je ook altijd garantie.

Of beter gezegd aansluitgarantie. Met aansluitgarantie stuurt Ziggo (in redelijkerwijs) een gratis monteur langs wanneer aansluiten van het doe-het-zelf-pakket niet lukt. Tot slot, in de week van Black Friday kan het verstandig zijn om de website in de gaten te houden.