Ziggo alleen tv en geen internet? Dit moet jij weten van zo’n abonnement!

Digitale ontvanger bij een abonnement met alleen tv van Ziggo

Een Ziggo abonnement met alleen tv is uitermate geschikt voor degene die nauwelijks gebruik maken van internet. Aangezien Ziggo tot op heden het alleenrecht heeft op de kabel, is het alleen via Ziggo mogelijk om een alles-in-1 abonnement af te sluiten met daarin alleen een tv-abonnement.

Overigens hebben klanten hierbij de keuze uit 2 soorten abonnementen. Zo kan je kiezen voor klassieke kabel tv of TV Start abonnement. Afgezien dat een kabelabonnement goedkoper is, kent zij minder extra’s en mogelijkheden dan het TV Start abonnement.

Bovendien krijg je bij TV Start voor een kleine meerprijs (€10 per maand) de beschikking over 90 extra tv- en radiozenders plus het kunnen terugkijken van programma’s en series. Ook hoeft je tv niet te beschikken over een DVB-C tuner, want je krijgt een tv-ontvanger.

Verschillen tussen Ziggo kabel tv en het TV Start abonnement

Zoals hieronder in de tabel te zien valt, verschillen kabel tv en tv start qua extra’s. Zo krijg je bij tv start meer tv-zenders en kan je programma’s terugkijken. Gebruik je deze extra’s niet en heb je een televisie met DVB-C? Ga dan voor de goedkoopste optie, ofwel kabel tv!

Tv-pakketKabel TVTV Start
Aantal tv-zenders50 tv-zenders80 tv-zenders
Aantal HD tv-zenders5 HD-zenders36 HD-zenders
Aantal radiozenders40 radiozenders100 radiozenders
Tv-gemistNeeJa
Videotheek on demandNeeJa
Opzegbaar na1 maand1 jaar
Mediabox meegeleverdNeeJa
TV beschikken over DVB-CJaNee
Prijs per maand€19,95€28,95
Meer informatieBekijk Kabel TVBekijk TV Start

Bijkomende kosten voor een abonnement met alleen tv bij Ziggo

Doordat Ziggo stap voor stap het analoge signaal uitschakelt en transformeert naar digitale kabel tv komen er bij de keuze voor Kabel TV enkele kosten om de hoek kijken. Zo is het bij Kabel TV nodig dat je televisie over een DVB-C tuner beschikt. Alhoewel bij de meeste tv’s dit tegenwoordig al is ingebouwd kan het voorkomen dat dit niet het geval is.

In dat geval kan een losse insteekkaart (CI-Module) van Ziggo een uitkomst zijn. Echter geldt ook hierbij dat je tv hiervoor combitabel moet zijn. Hoe dan ook, de laatste kostenpost waarbij je om moet denken bij beide abonnementen is dat je een tv-kabel moet trekken vanaf het centrale punt in je woning (meterkast) tot waar de televisie staat.

Afgezien dat zo’n tv-kabel (Coaxkabel) slechts eenmalig rond de €20 kost, is het verstandig om dit vooraf te weten. Indien je voor het TV Start abonnement kiest dan worden er al kabels meegeleverd. Aangezien de kabels een redelijke lengte hebben zijn ze voor de meeste huishouden voldoende en is het kopen van nieuwe kabels overbodig.

Levering van het digitale kabel- of TV Start abonnement

Alle tv-abonnementen van Ziggo kunnen normaal gesproken binnen 3 tot 5 werkdagen worden geleverd. Bij Kabel TV zal het hierbij voornamelijk gaan om het activeren van het signaal en bij het TV Start abonnement om het activeren van het signaal en het leveren van de mediabox. Indien je wilt bestaat de mogelijkheid voor een latere ingangsdatum.

Ondanks de ingangsdatum heeft iedereen bij het aangaan van een nieuw contract wettelijk 14 dagen bedenktijd. Oftewel, wil je toch een alles-in-1 abonnement van Ziggo? Of weet je niet of je voor KPN of Ziggo moet kiezen? Dan is het mogelijk om binnen 14 dagen na aanvraag dit abonnement te annuleren en een ander of nieuw pakket aan te vragen.