Ziggo alleen internet zonder tv – Wat kost internet only bij Ziggo?

Ziggo alleen internet abonnement

Wanneer je geen gebruik maakt van vast bellen en televisie, dan kan je beter een Ziggo abonnement afsluiten met alleen internet. Een internet only abonnement is een stuk voordeliger, aangezien je niet meer betaalt voor onnodige extra’s. Je betaalt alleen voor internet zonder tv en bellen.

En wil je alsnog tv-kijken maak je dan geen zorgen. Elke Ziggo-klant kan later alsnog kiezen voor de app Ziggo Go. Hiervoor betaal je slechts 6,50 extra in plaats van €13,- per maand voor een tv-abonnement. Met de Ziggo Go app kan je tv-kijken bij Ziggo via een laptop, mobiel of via de app op een tablet, Apple tv of Android tv.

Bovendien kan je vanuit de app eenvoudig streamen naar een Google Chromecast voor een groter (tv-)scherm. Hoe dan ook, tegenwoordig heb je al vanaf €47,50 per maand internet bij Ziggo. Check de website van Ziggo voor de huidige actieprijs op jouw adres!

Wat kost alleen internet bij Ziggo zonder tv?

Hieronder in de tabel staan de huidige internetprijzen van Ziggo aangegeven. Het snelste pakket is nog beperkt beschikbaar. Bovendien kan de onderstaande prijs door acties of prijsverhogingen afwijken. Doe de postcodecheck hieronder voor de meest actuele prijzen.

InternetpakketDownload- en uploadsnelheidVanaf prijsMeer info
Start100 Mbit/s down en 30 Mbit/s up€47,00 p/mBekijk bij Ziggo
Start XXL200 Mbit/s down en 30 Mbit/s up€52,00 p/mBekijk bij Ziggo
Complete400 Mbit/s down en 40 Mbit/s up€58,00 p/mBekijk bij Ziggo
Max500 Mbit/s down en 40 Mbit/s up€60,50 p/mBekijk bij Ziggo
Giga1 Gbit/s down en 75 Mbit/s up€63,00 p/mBekijk bij Ziggo
Prijs van de internet only pakketten met alleen internet bij Ziggo

Ziggo alleen internet en Ziggo go

Wil je eigenlijk wel tv kijken, maar dan zonder een tv abonnement? In dat geval kan je ook kiezen voor een Ziggo abonnement met alleen internet en Ziggo Go. Via de app kan je ook de 50 meest belangrijke en populairste tv-zenders van Nederland bekijken. Bovendien is zelfs Ziggo open kanaal van sportzender Ziggo Sports inbegrepen.

Voor een internet only abonnement met Ziggo Go betaal je momenteel een prijs van ongeveer €6,50 extra per maand. In vergelijking met een internet en tv pakket bij Ziggo scheelt je dit rond de €6,50 per maand, oftewel €78,- per jaar. Qua abonnementsprijs ben je in combinatie met Ziggo internet only start minimaal €53,50 per maand kwijt.

Ziggo alleen internet en bellen geen tv

Ziggo alleen internet aanbieding

Kijk je nooit televisie via de kabel maar wil je wel internet en vast bellen? Dan is ook dat mogelijk. Voor slechts €1 per maand krijg je al een aansluiting voor de vaste telefoon. De kosten voor het bellen van een vaste telefoon naar mobiele- en vaste nummers in Nederland bedraagt €0,13 per minuut plus een starttarief van €0,13.

Indien je regelmatig en veel belt met de vaste telefoon kan een extra belpakket voordeliger zijn. Met het extra pakket Volop Bellen kan je namelijk voor een vast bedrag van €11,95 per maand onbeperkt bellen naar mobiele en vaste nummers in Nederland. Enkel betalende servicenummers (08- of 09-) zijn hierop uitgezonderd.

Ziggo alleen internet en (kabel) tv

Bel je nooit met de vaste telefoon? Dan is het goedkoper om bij Ziggo alleen internet te nemen i.c.m. (kabel) tv. Kabel staat tussen haakjes, omdat het analoge tv-signaal bij Ziggo verdwijnt. De redenen waarom Ziggo dit doet heeft te maken met het feit dat zij meer ruimte wil vrijmaken op haar netwerk voor sneller en beter internet.

Ziggo alleen internet

Is het dan niet meer mogelijk om analoog te kijken? Zeker wel, alleen dan moet je tv wel beschikken over een ingebouwde DVB-C tuner. Een tweede optie is om online tv te kijken via de website Ziggogogo.tv of de app. Op het moment dat je een groter scherm wilt stream je gewoon het scherm vanuit de app naar een Chromecast.

Niettemin, de kosten voor televisie bij het start pakket bedragen €4,50 per maand, bij het complete pakket €9,05 per maand en bij het max en giga pakket €22,00 per maand. Kies je voor alleen internet van Ziggo met online tv dan is tv-kijken bij elk pakket gratis. Ofschoon is met Ziggo Go opnemen niet mogelijk.

Vergelijk hieronder de internetabonnementen en prijs van Ziggo alleen internet op jouw adres!

Vul hieronder jouw postcode in en zie welke internetabonnementen er van Ziggo beschikbaar zijn en tegen welke prijs. Vergeet trouwens wanneer je een mobiel abonnement hebt van Vodafone niet om dit aan te geven voor de combi-voordeel.

Alleen internet via de kabel is mogelijk

In tegenstelling tot andere aanbieders maakt Ziggo alles-in-1 geen gebruik van glasvezel. Tot op heden kiest zij ervoor om haar internet- en tv-signaal enkel via haar eigen kabel (coaxiaal netwerk) te laten lopen. Daarnaast ziet het er met de uitrol van het nieuwe Giganet ook nog niet uit dat Ziggo op korte termijn van de kabel gaat afstappen.

Alhoewel glasvezelinternet de beste techniek heeft voor snel en stabiel internet wil het niet direct zeggen dat internet van Ziggo slecht is. Integendeel zelfs, want met de kabel zijn nog steeds goede en stabiele snelheden te halen. Het enige nadeel is dat de uploadsnelheid lager ligt. Echter zullen de meeste klanten dit nauwelijks merken.

Bovendien ligt ook niet overal glasvezel waardoor de kabel (van Ziggo) standaard het best is. Hoe dan ook, kies je voor internet van Ziggo dan ben je verzekerd van een degelijk en stabiel netwerk. Niet voor niets is Ziggo al enkele keren op rij door techwebsite Tweakers uitgeroepen tot beste internetprovider van Nederland.

Bekijk hier het artikel met de review over Ziggo internet als je meer wilt weten over hoe het internet van Ziggo specifiek presteert.

Kortom, overstappen naar Ziggo internet only?

Wil je overstappen naar Ziggo internet only? Dit is een verstandige keuze als je vrijwel geen standaard tv meer kijkt via een tv-ontvanger. In het verlengde geldt dit natuurlijk ook voor vast bellen. Wanneer je de vaste telefoon niet meer gebruikt is dit zonder van het geld ook al kost de aansluiting voor vaste telefonie slechts enkele euro’s per jaar.

Nog een interessante optie die in dit artikel is besproken, is de optie van alleen internet van Ziggo combineren met Ziggo Go. Met de Ziggo Go app kan je ook de 50 belangrijkste en populairste tv-zenders van Nederland bekijken voor een prijs van rond de €6,50 per maand. In vergelijking met een internet en tv pakket scheelt dit circa €80 per jaar.

Tot slot, wil je overstappen naar Ziggo met alleen internet zonder tv en vast bellen? Check dan zeker eerst de website van Ziggo. Op de website kan je namelijk de actuele prijs bekijken en nog belangrijker de exclusieve deals die gelden op jouw adres!

Veelgestelde vragen over Ziggo internet only

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die op zoek zijn naar meer informatie over alleen internet bij Ziggo.

Kan je alleen internet nemen bij Ziggo?

Ja, het is mogelijk om een internet only abonnement bij Ziggo af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te betalen voor tv en vast bellen. Afhankelijk van het gekozen abonnement bespaar je hiermee al gauw meer dan €100,- per jaar mee.

Wat kost internet bij Ziggo per maand?

Alleen internet heb je bij Ziggo al vanaf €47,- per maand. Hiervoor krijg je momenteel bij Ziggo een downloadsnelheid van 100 Mbit/s en een uploadsnelheid van 30 Mbit/s.

Kan ik ook Ziggo Go krijgen zonder tv abonnement?

Ja, dat is mogelijk. Bij Ziggo kan je ook een alleen internet abonnement afsluiten met Ziggo Go. Voor Ziggo Go betaal je ongeveer €3,25 extra per maand. Omgerekend betaal je voor televisie bij een internet en tv pakket ongeveer €13,- per maand bij Ziggo.

Hoe duur is alleen internet bij andere providers?

Uitgaande van kabel- en glasvezelproviders, heb je vanaf €43,- per maand al een alleen internet abonnement. Voor deze prijs ligt vaak de uploadsnelheid wel iets lager. Maar gemiddeld zal je rond de €50,- per maand kwijt zijn.

Wat kost vaste telefoon bij Ziggo?

Wil je geen tv maar wel vast bellen? In dat geval betaal je voor de aansluiting ongeveer €4,- extra per maand. Boven op het vaste tarief betaal je nog een variabel tarief van €0,16 per gesprek plus €0,16 per minuut.