Dit kost alleen internet van Ziggo zonder televisie en of vast bellen!

Wanneer je geen gebruik maakt van vast bellen en televisie, dan kan je beter een Ziggo abonnement afsluiten met alleen internet. Een zogeheten internet only abonnement is een stuk voordeliger aangezien je niet meer betaalt voor onnodige extra’s. Je hoeft alleen te betalen voor het internet zonder tv en of vast bellen.

En wil je alsnog tv-kijken maak je dan geen zorgen. Elke Ziggo-klant kan later alsnog kiezen voor de app Ziggo Go. Hiervoor moet je wel een tv-abonnement (€10 per maand) afsluiten. Met de app kan je tv-kijken bij Ziggo via een laptop of via de app op een tablet of Apple tv.

Bovendien kan je vanuit de app eenvoudig streamen naar een Google Chromecast voor een groter (tv-)scherm. Hoe dan ook, tegenwoordig heb je al vanaf €42,50 per maand internet bij Ziggo. Doe op de website van Ziggo de postcodecheck voor de actieprijs op jouw adres!

Wat kost alleen internet bij Ziggo zonder tv?

Hieronder in de tabel staan de huidige internetprijzen van Ziggo aangegeven. Het snelste pakket is nog beperkt beschikbaar. Bovendien kan de onderstaande prijs door acties of prijsverhogingen afwijken. Doe de postcodecheck hieronder voor de meest actuele prijzen.

InternetpakketDownload- en uploadsnelheidPrijs vanafMeer informatie
Start75 Mbit/ 10 Mbit€42,50 p/mBekijk bij Ziggo
Complete250 Mbit/ 25 Mbit€52,95 p/mBekijk bij Ziggo
Max500 Mbit/ 40 Mbit€60,50 p/mBekijk bij Ziggo
Giga1000 Mbit/ 50 Mbit€72,50 p/mBekijk bij Ziggo
Prijs van de internet only pakketten met alleen internet bij Ziggo

Ziggo alleen internet en bellen geen tv

Kijk je nooit televisie via de kabel maar wil je wel internet en vast bellen? Dan is ook dat mogelijk. Voor slechts €1 per maand krijg je al een aansluiting voor de vaste telefoon. De kosten voor het bellen van een vaste telefoon naar mobiele- en vaste nummers in Nederland bedraagt €0,13 per minuut plus een starttarief van €0,13.

Indien je regelmatig en veel belt met de vaste telefoon kan een extra belpakket voordeliger zijn. Met het extra pakket Volop Bellen kan je namelijk voor een vast bedrag van €11,95 per maand onbeperkt bellen naar mobiele en vaste nummers in Nederland. Enkel betalende servicenummers (08- of 09-) zijn hierop uitgezonderd.

Ziggo alleen internet en (kabel) tv

Bel je nooit met de vaste telefoon? Dan is het goedkoper om bij Ziggo alleen internet te nemen i.c.m. (kabel) tv. Kabel staat tussen haakjes, omdat het analoge tv-signaal bij Ziggo verdwijnt. De redenen waarom Ziggo dit doet heeft te maken met het feit dat zij meer ruimte wil vrijmaken op haar netwerk voor sneller en beter internet.

Ziggo alleen internet

Is het dan niet meer mogelijk om analoog te kijken? Zeker wel, alleen dan moet je tv wel beschikken over een ingebouwde DVB-C tuner. Een tweede optie is om online tv te kijken via de website Ziggogogo.tv of de app. Op het moment dat je een groter scherm wilt stream je gewoon het scherm vanuit de app naar een Chromecast.

Niettemin, de kosten voor televisie bij het start pakket bedragen €4,50 per maand, bij het complete pakket €9,05 per maand en bij het max en giga pakket €22,00 per maand. Kies je voor alleen internet van Ziggo met online tv dan is tv-kijken bij elk pakket gratis. Ofschoon is met Ziggo Go opnemen niet mogelijk.

Vergelijk hieronder de internetabonnementen van Ziggo op jouw adres!

Vul hieronder jouw postcode in en zie welke internetabonnementen er van Ziggo beschikbaar zijn en tegen welke prijs. Vergeet trouwens wanneer je een mobiel abonnement hebt van Vodafone niet om dit aan te geven voor de combi-voordeel.

Alleen internet via de kabel is mogelijk

In tegenstelling tot andere aanbieders maakt Ziggo alles-in-1 geen gebruik van glasvezel. Tot op heden kiest zij ervoor om haar internet- en tv-signaal enkel via haar eigen kabel (coaxiaal netwerk) te laten lopen. Daarnaast ziet het er met de uitrol van het nieuwe Giganet ook nog niet uit dat Ziggo op korte termijn van de kabel gaat afstappen.

Alhoewel glasvezelinternet de beste techniek heeft voor snel en stabiel internet wil het niet direct zeggen dat internet van Ziggo slecht is. Integendeel zelfs, want met de kabel zijn nog steeds goede en stabiele snelheden te halen. Het enige nadeel is dat de uploadsnelheid lager ligt. Echter zullen de meeste klanten dit nauwelijks merken.

Bovendien ligt ook niet overal glasvezel waardoor de kabel (van Ziggo) standaard het best is. Hoe dan ook, kies je voor internet van Ziggo dan ben je verzekerd van een degelijk en stabiel netwerk. Niet voor niets is Ziggo al enkele keren op rij door techwebsite Tweakers uitgeroepen tot beste internetprovider van Nederland.

Bekijk hier het artikel met de review over Ziggo internet als je meer wilt weten over hoe het internet van Ziggo specifiek presteert.