Zakelijk internet Ziggo: Is Ziggo zakelijk een goede investering?

Logo Ziggo zakelijk

Ben je ondernemer en twijfel je of je een zakelijk abonnement van Ziggo zou moeten nemen? In de meeste gevallen geniet je als ondernemer van diverse voordelen als je gaat starten met een alles-in-1 of zakelijk internet abonnement van Ziggo.

Er zijn diverse abonnementen welke je zou kunnen afsluiten. Zo kan je als bedrijf kiezen voor een standaard zakelijk abonnement of pro abonnement. Welk abonnement je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw bedrijfssituatie.

Hoe dan ook, in dit artikel lees je de belangrijkste informatie zodat jij de juiste keuze kunt maken. Geen tijd? Weet dit! Bedrijfsinternet van Ziggo is ideaal voor alle bedrijven die meer service en zekerheid willen hebben dan het geval is bij standaard particulier internet.

Wat is bedrijfsinternet van Ziggo precies?

De kans is groot dat jij natuurlijk al weet wat particulier internet is en de kans is net zo groot dat je ook al weet wat Ziggo voor bedrijf is. Als je kiest voor zakelijk internet van Ziggo, kies je namelijk voor een internet pakket dat is gemaakt voor ondernemers.

Ondernemers hebben vaak net even wat meer zekerheid nodig qua internet dan wanneer je privé internet gaat afsluiten. Zakelijk internet van Ziggo is dus niets anders dan een Zakelijk internet pakket, waarbij je van bepaalde extra servicediensten en garanties geniet.

Als het internet namelijk thuis een keer wegvalt is dat natuurlijk niet direct een probleem. Maar valt het internet op de zaak weg, dan hebben jij en al je medewerkers daar natuurlijk direct last van. Daarom is er zakelijk internet van Ziggo met extra service en garanties.

Voordelen van zakelijk internet bij Ziggo

Zoals hierboven al kort benoemd, geniet je met Ziggo zakelijk net even van wat meer voordelen dan wanneer je als particulier een abonnement afsluit. Een van de belangrijkste voordelen is dat je geniet van 99,6% beschikbaarheidsgarantie en professionele service.

Bij deze service kun je van Ziggo verwachten dat zij snel en goed helpt bij de installatie van je afgenomen diensten en staat de klantenservice voor je klaar bij eventuele problemen. Een ander groot voordeel dat je hebt als je kiest voor Ziggo Zakelijk is dat Ziggo zorgt voor een extreem stabiel netwerk. Dit doen ze via het GigaNet netwerk.

Met dit netwerk belooft Ziggo dat je zonder enige hinder bestanden kunt uploaden en downloaden tegelijk. Er is zelfs een Back-up systeem beschikbaar voor als de Wifi wegvalt. Als laatste is het ook goed om te weten dat Ziggo er alles aan doet om het internetten binnen je bedrijf zo veilig mogelijk te maken. Dit doet ze met beveiligingstechnologie.

Ziggo zakelijk internet loopt via het Giga Netwerk

Te behalen internetsnelheid bij Ziggo

Bij het onderzoeken naar welke zakelijke internet provider het beste bij jouw bedrijf past, speelt natuurlijk de te behalen internetsnelheid een grote rol. Het is daarom goed om te weten dat je bij Ziggo behoorlijk hoge internetsnelheden kunt behalen via de kabel.

PakketDown- en uploadVanaf prijsMeer info
Start Xtra200/ 40 Mbit/s€44,00 p/mBekijk bij Ziggo
Complete Xtra600/ 60 Mbit/s€51,00 p/mBekijk bij Ziggo
Max Xtra700/ 50 Mbit/s€65,00 p/mBekijk bij Ziggo
Giga Xtra1200/ 100 Mbit/s€60,00 p/mBekijk bij Ziggo
Prijs en snelheid van de zakelijke internetpakketten van Ziggo
Overzicht Ziggo zakelijk internet start pakket

Ziggo Zakelijk Start

Een van de meest toegankelijke internet pakketten voor startende ondernemers is het Ziggo Zakelijk start pakket.

De meeste kleine bedrijven kunnen prima op weg met dit pakket en je geniet direct van alle eerder genoemde voordelen. Met 100 Mbit/s aan internetsnelheid heb je in principe voldoende snelheid om je dagelijkse zaken af te ronden.

Ziggo Zakelijk Complete

Het tweede pakket van Ziggo is het meest gekozen pakket. Met dit pakket heb je meer dan voldoende internet snelheid.

Met maar liefst 500 Mbit/s aan internetsnelheid merk je het niet snel als je met meerdere mensen op de zaak gebruik maakt van het wifi-netwerk. Ook qua uploaden zit je met het Complete pakket net wat beter, echter is dit verschil vaak nauwelijks te merken.

Ziggo Zakelijk Max

Heb je echt een snelle internetverbinding nodig en merk je bij 500 Mbit/s dat het net allemaal nog niet lekker loopt? Dan ben je beter af met het Ziggo Zakelijk Max pakket. Met dit pakket krijg je maar liefst een snelheid van 700 Mbit download en 50 Mbit upload.

Door de hoge downloadsnelheid ervaar je vrijwel geen wachttijd tijdens het downloaden van bestanden. Ook qua Uploaden ga je er bij Ziggo Zakelijk Max flink op vooruit. Met 50 Mbit/s aan uploadsnelheid kost het uploaden van bestanden vrijwel geen tijd meer.

Met het bovenstaande in het achterhoofd, is het ook verstandig om jezelf af te vragen welk pakket het beste bij jouw bedrijf past. Als je namelijk met veel apparaten tegelijk gebruik maakt van het internet, moet het internet verdeeld worden over meerdere personen. Hierdoor is het verstandig om een pakket te kiezen met een hogere snelheid.

Update augustus 2023: Ziggo zakelijk Max Xtra is niet meer te verkrijgen.

Overzicht Ziggo zakelijk internet giga pakket

Ziggo Zakelijk Giga

Als laatste is er ook nog het ultieme pakket van Ziggo Zakelijk. Namelijk het Giga pakket. Dit pakket is met een upgrade van de downloadsnelheid naar 1.000 Mbit het meest krachtig van allemaal en hiermee hoef je niet meer na te denken over je internetsnelheden.

Net als bij het Max-pakket kan je ook met dit pakket met veel personen tegelijkertijd online. Hierbij merk je niks van een slechter wordende wifi. Al mat al zorgt Ziggo ervoor dat je met het Giga Pakket van Ziggo Zakelijk altijd op topniveau kunt presteren qua internet.

Kosten van internet op de zaak bij Ziggo

Ben je na het lezen van dit artikel al enthousiast geworden over een van de pakketten van Ziggo Zakelijk? Dan wil je natuurlijk graag weten wat het precies gaat kosten. Een van de belangrijkste dingen om goed op te letten is welke extra kosten er standaard bij komen.

Sommige providers rekenen naast de abonnementsgelden ook nog extra kosten zoals administratie kosten of aansluitkosten. Het is goed om te weten dat als je kiest voor Ziggo Zakelijk dat je geen aansluitkosten hoeft te betalen.

Bovendien geniet je bij Ziggo Zakelijk ook van een installatiegarantie. Mocht het je niet lukken om het pakket te installeren, dan wordt deze vakkundig voor je geïnstalleerd. Momenteel heb je al een zakelijk internet abonnement van Ziggo vanaf €44,00 per maand.

Verschil Ziggo zakelijk en particulier

Als kleine ondernemer kan de vraag opkomen of je beter kunt kiezen voor privé of zakelijk internet van Ziggo. Het antwoord op de vraag welke beter is hangt helemaal van jouw bedrijfssituatie af. Kijkend naar de prijs dan is het niet perse voordeliger.

Zo is het vergelijkbare particuliere Max-pakket t.o.v. het zakelijke Complete pakket enkele euro’s per maand goedkoper en 100 Mbit/s sneller. Dit gezegd hebbende krijg je bij het zakelijke pakket meer service. Zo ben je met Ziggo zakelijk altijd gegarandeerd online.

Dit komt doordat je bij zakelijk internet van Ziggo een simkaart van Vodafone ontvang. Mocht het vaste netwerk storting hebben dan kan je verder werken via het mobiele 5G-netwerk van Vodafone. Tot slot krijg je bij zakelijk internet altijd 2 gratis wifi-versterkers.

Ziggo glasvezel zakelijk: Bestaat dat?

Als ondernemer wil je ongetwijfeld het beste internet. Zoals je misschien wel weet is glasvezel het beste soort internet dat er bestaat. Glasvezel kent een stabiele verbinding zonder snelheidsverlies en de uploadsnelheid is gelijk aan de downloadsnelheid.

Vooral dat laatste is iets uniek. Want hoewel kabelinternet ook geen snelheidsverlies kent en qua downloadsnelheid gelijkwaardig is aan glasvezel is de uploadsnelheid dat niet. Waar bij kabelinternet de uploadsnelheid maximaal 100 Mbits kan halen, daar is dit bij glasvezel de basis. Vooral voor grote bedrijven kan dit verschil belangrijk zijn.

Terugkomend op het zakelijke internet van Ziggo. Ondanks de bovenstaande voordelen biedt Ziggo zakelijk geen glasvezel. Dit gezegd hebbende gebruikt zij wel voor 97% glasvezel. Alleen het laatste stuk tot de aansluiting verloopt via de coaxkabel.

Is het nu slecht om voor Ziggo zakelijk te kiezen aangezien zij geen glasvezel kent? Nee. Alleen grote bedrijven waar veel werknemers online zijn, kunnen beter kiezen voor glasvezel. Kleine bedrijven kunnen prima kiezen voor het zakelijke internet van Ziggo.

Ziggo zakelijk glasvezel check

Maakt het niet uit dat Ziggo geen 100% glasvezel aanbiedt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Doe dan zeker de Ziggo zakelijk glasvezel check. Door op de website van Ziggo een check te doen krijg je direct te zien wat te behalen snelheid zal zijn en welke kosten en exclusieve aanbieding hieraan verbonden zijn.

Ziggo Zakelijk of Ziggo Zakelijk Pro?

Je bent nu al aardig op de hoogte van de verschillende pakketten dat Ziggo aanbiedt. Toch is er nog een laatste optie om te overwegen. Dat is namelijk Ziggo Zakelijk Pro. Hoewel de pakketten behoorlijk op elkaar lijken, krijg je bij Zakelijk Pro meer zekerheden.

Een van de belangrijkste voordelen van Ziggo Zakelijk Pro in vergelijking met de bovenstaande pakketten van Ziggo Zakelijk is dat je bij Ziggo Zakelijk Pro Wifi krijgt in elke ruimte. Daarnaast wordt je internet 24 uur per dag in de gaten gehouden met monitoring. Dit om ervoor te zorgen dat jij blijft genieten van de beste internetverbinding.

Ofwel, met Ziggo Zakelijk Pro hoef je helemaal niet meer om te kijken naar je internet verbinding. Zodra er bijvoorbeeld problemen ontstaan met de internetverbinding, worden deze automatisch opgepakt en opgelost.

Internet en tv combineren bij Ziggo Zakelijk

Naast het afnemen van een internetpakket bij Ziggo Zakelijk, kan je ook nog gebruik maken van de mogelijkheid om hierbij een tv-abonnement af te sluiten. Hierbij heb je als zakelijke klant twee verschillende opties om voor te kiezen als je kiest voor Ziggo TV zakelijk:

  • TV Start Next
  • TV Complete Next.
  • Kabel TV (zonder mediabox, maar met ZiggoGo).

Beide opties bieden volop mogelijkheden. Hieronder lees je de belangrijkste features.

Zakelijke televisie abonnementen bij Ziggo zakelijk

TV Start Next

Als je kiest voor Ziggo TV Start Next Zakelijk, beschik je over meer dan 80 Zenders en krijg je daarbij een Mediabox NEXT (4k) in bruikleen. Zo kun je direct je tv aansluiten op de zaak en genieten van de vele zenders. Voor dit pakket betaal je 7 euro per maand boven op de prijs van het internetpakket dat je hebt afgesloten.

TV Complete Next

Bij TV Complete Next krijg je naast dezelfde voordelen als bij het bovengenoemde pakket, ook nog eens de mogelijkheid om uitgebreid programma’s en series terug te kijken, de mogelijkheid om tv-programma’s op te nemen en live tv te pauzeren.

Ook krijg je met dit pakket toegang tot het Extra Movies en Series TV-Pakket. Voor het TV Complete Next Pakket betaal je 15 euro per maand boven op de prijs van het internet.

Zakelijk internet voor thuis privé gebruiken

Steeds meer ondernemers starten hun bedrijf vanuit huis. Ook als je thuis je bedrijf start, mag je een zakelijk internet nemen van Ziggo. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een gedeelte van de kosten terug te vragen bij de belastingdienst.

Meer daarover lees je op de website van de belastingdienst. Alleen al voor de vele voordelen en garanties die je krijgt bij het kiezen van Ziggo Zakelijk, is het al de moeite waard om te gaan voor Ziggo Zakelijk internet te gaan.

Het maakt dus niet uit of je een bedrijf aan huis hebt of een eigen kantoor. Het is door de extra service en garanties altijd een goed idee om te gaan voor een zakelijk internet pakket.

Conclusie: Is een zakelijk abonnement van Ziggo een goede investering voor jouw bedrijf?

Je weet nu welke pakketten er allemaal zijn als je kiest voor Ziggo Zakelijk. Als je een startende ondernemer bent, is het aan te raden om te kiezen voor het Ziggo Zakelijk Start of Complete Pakket. Hier hebben de meeste startende ondernemers voldoende aan.

Heb je echter al een kantoor waar meerdere mensen werken? Dan ben je in de meeste gevallen beter af met een het zakelijke pakket Max of Giga. Ook is het goed om te weten dat je bij Ziggo vaak in aanmerking komt voor acties voor nieuwe klanten.

Hoe dan ook, de service en garanties die je krijgt, maken Ziggo een goede partner om zaken mee te doen. Kijk op de website van Ziggo zakelijk welke internetpakketten er op het adres van jouw bedrijf beschikbaar zijn en welke (actie-)prijzen Ziggo hiervoor hanteert!

Veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar meer informatie over zakelijk internet van Ziggo? Check dan hieronder de regelmatig terugkerende vragen.

Wat is goedkoper Ziggo Zakelijk of particulier?

Hoewel het niet goed te vergelijken valt, is Ziggo Zakelijk goedkoper. Zodoende is het goedkoopste internetpakket van Ziggo Zakelijk 3 euro voordeliger per maand en krijg je een hogere down- en uploadsnelheid.

Wat kost Ziggo Zakelijk per maand?

Ziggo Zakelijk kost tussen de €44,- en €60,- per maand voor alleen internet met tv betaal je tussen de €49,50 en €65,50 per maand. Ook kan je nog kiezen voor alles in 1 met zakelijk bellen. In dat geval betaal je tussen de €53,- en €69,- per maand.

Welke diensten levert Ziggo Zakelijk?

Ziggo haar corebusiness bestaat uit internet, tv en bellen. In het geval van bellen kan je naast zakelijk vast bellen ook kiezen voor VoIP-bellen.