XS4ALL alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) bestellen? Let dan hierop!

Alles in 1 provider XS4ALL

XS4ALL is de alles-in-1 provider die Nederland aan het internet heeft geholpen. Het was namelijk in 1993 de tweede internetaanbieder van Nederland die de markt openstelde voor particulieren. Hoe dan ook, alles-in-1 van XS4ALL heeft al die jaren niet stil gezeten.

Want ondanks dat het er afgelopen jaren op leek dat XS4ALL zou ophouden te bestaan, is dit na enige commotie door eigenaar KPN teruggedraaid. Desalniettemin, in dit artikel gaan we kijken naar wat internet, tv en vast bellen van XS4ALL kenmerkt en onderscheidt.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dan dit! XS4ALL internet en tv lijkt veel op dat van KPN, maar onderscheidt zich door kwalitatief internet- en tv-apparatuur te bieden. Ook de klantenservice is uitstekend en gaat verder dan daar waar de meeste providers stoppen.

Update: XS4ALL is sinds december 2021 niet meer verkrijgbaar. Ga hiervoor naar alternatieven zoals KPN.

Vergelijk alles-in-1 van XS4all op jouw adres!

Doordat XS4ALL gebruik maakt van 2 soorten internet (dsl of glasvezel), kan je het beste hieronder een postcodecheck doen om te zien welk soort internet op jouw adres beschikbaar is. Naast het soort internet zie je ook de te behalen snelheid en prijs.

Prijs en internetsnelheid van XS4ALL alles-in-1

Alhoewel het er even op leek dat XS4ALL ophield met bestaan, is niks minder waar. Je kunt gewoon de alles-in-1 pakketten bestellen tegen de onderstaande prijzen. Let op! De prijzen kunnen veranderen, kijk daarom voor de prijs op jouw adres op de website van XS4ALL.

Alles-in-1 pakketInternetsnelheidPrijs per maandMeer informatie
Compact50 Mbit/s€67,00Bekijk bij XS4ALL
Smart100 Mbit/s€72,00Bekijk bij XS4ALL
Plus200 Mbit/s€82,00Bekijk bij XS4ALL
Pro500 Mbit/s€89,50Bekijk bij XS4ALL
Internetsnelheid en prijs van de XS4ALL alles-in-1 pakketten

XS4ALL alles-in-1 (of internet) klanten krijgen een gratis upgrade naar snel glasvezel internet!

Ligt er op jouw adres glasvezel van het KPN-netwerk? Dan krijg je bij XS4ALL een gratis upgrade van het internet. Zodoende heb je door het gebruik van glasvezel niet meer te maken met snelheidsverlies en is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid.

Ligt er geen glasvezel van KPN? Dan krijg je dsl-internet van het KPN-netwerk. Alhoewel dsl-internet door de bovenstaande voordelen van glasvezel als vrij nadelig kan worden gezien, valt het enigszins mee. Voor kleine huishoudens met een normaal gebruik is het prima.

Anders is dit voor grotere huishoudens waar huisgenoten regelmatig tegelijkertijd internetten. Zij kunnen beter kiezen voor glasvezel. Ligt er geen glasvezel? Kies dan voor kabelinternet dat is inbegrepen bij alles-in-1 van Ziggo met uitzondering van Zeeland.

Alhoewel glasvezel de beste techniek kent, kan er met kabelinternet van Ziggo ook een stabiele internetsnelheid behaald worden zonder snelheidsverlies. Vooral voor grotere huishoudens in regio’s zonder glasvezel is dit de beste oplossing voor goed internet.

Bij alles-in-1 en internet van XS4ALL ben je verzekerd van stabiel internet

Interactief tv-kijken bij XS4ALL doe je met de gebruiksvriendelijke tv-ontvanger

Televisie kijken kost in het alles-in-1 pakket van XS4ALL €15,00 per maand. In ruil voor deze €15 euro krijg je standaard de beschikking over 60 tv-zenders waarvan er 30 in HD-kwaliteit zijn. Bovendien ontvang je ook nog eens 99 nationale en internationale radiozenders.

Ook bij XS4ALL alles-in-1 kan je tv-kijken via de app
Ook bij XS4ALL alles-in-1 kan je tv-kijken via de app

Om televisie te kunnen kijken krijg je een goed werkende tv-ontvanger (Arris 5202) in bruikleen. Doordat deze tv-ontvanger over 4K-kwaliteit beschikt, kan je ook nog eens naar enkele tv-zenders kijken in haarscherp beeld dat te vergelijken is met de bioscoop.

Overigens heb je hiervoor wel een tv nodig die dit ondersteunt. Hoe dan ook, voor een extra tv-ontvanger is het helaas niet meer mogelijk om Digitenne te bestellen. Dit geldt ook voor klanten met alles-in-1 van KPN aangezien Digitenne enkel nog los wordt verkocht.

Kijkend naar de kosten dan is Digitenne i.c.m. alles-in-1 niet wenselijk. Beter kan je voor €2,50 per maand extra kiezen voor een 2e interactieve tv-ontvangers. Afhankelijk of er dsl- of glasvezelinternet aanwezig is kan je op 1 adres maximaal 4 tv-ontvangers bruiklenen.

Vast bellen bij het alles-in-1 van XS4ALL is in vergelijking met andere providers niet goedkoop!

Vast bellen met de huistelefoon kan bij XS4ALL in het Bellen Basis pakket voor slechts €5 per maand. Hierbij zit gratis nummerbehoud inbegrepen. Over het vaste bedrag van €5 per maand komt nog wel een variabel tarief per gebelde minuut en per gesprek.

Zodoende kost op dit moment bellen naar mobiele- en vaste nummers in Nederland €0,15 per minuut plus een starttarief van €0,15 per gesprek. Wanneer je regelmatig belt met de vaste telefoon, kan het hierdoor voordeliger zijn om een extra belpakket af te sluiten.

Zo kan je met het Bellen Onbeperkt Benelux pakket voor een vast bedrag van €17,50 per maand onbeperkt bellen naar vaste- en mobiele telefoonnummers (met uitzondering van servicenummers) in België, Nederland en Luxemburg.

Bel je veel naar landen buiten de Benelux? In dat geval kan het pakket Bellen Onbeperkt Buitenland voordeliger zijn. Voor een vast bedrag van €22,50 per maand, kan je onbeperkt bellen naar telefoonnummers (m.u.v. servicenummers) in ruim 80 landen wereldwijd.

Alleen een internet abonnement zonder tv en vast bellen afsluiten bij XS4ALL

Wanneer je nauwelijks televisiekijkt en weinig gebruik maakt van de vaste telefoon, dan kan je voor een voordeligere prijs beter kiezen voor alleen internet. Door zowel tv als vast bellen uit het alles-in-1 pakket weg te laten, bespaar je bij XS4ALL €20 per maand.

Ofwel een besparing van €240 euro per jaar! Hoe dan ook, net als bij alles-in-1 heb je ook bij een abonnement met alleen internet keuze uit verschillende snelheden. Ofschoon hangt het ook hierbij af of er op jouw adres een dsl- of glasvezelaansluiting aanwezig is.

In het geval van dsl kan je snelheden halen tot 200 Mbit (zonder snelheidsverlies) en bij glasvezel tot 500 Mbit. Opvallend bij internet van XS4ALL is dat elke internetklant (ook alles-in-1) een gratis simkaart krijgt, waarop maandelijks 1 GB aan mobiel internet staat.

Op het gebied van apparatuur krijgt elke klant een Fritzbox wifi-modem in bruikleen. Onder technici schijnt dit een zeer populaire wifi-modem te zijn voor snel en stabiel internet.

XS4ALL alles-in-1 klanten krijgen gratis 1 GB mobiel internet
XS4ALL alles-in-1 klanten krijgen gratis 1 GB mobiel internet

Internet en tv abonnement afsluiten bij XS4ALL zonder vaste telefoon

Als je zowel gebruik maakt van internet als interactieve televisie in het alles-in-1 pakket, maar geen gebruik maakt van vast bellen dan kan je ook voor een internet- en tv-pakket. Het afsluiten van zo’n abonnement zonder vast bellen kent natuurlijk weer voordelen.

Zo is het voordeel dat zo’n abonnement ten opzichte van een klassiek alles-in-1 pakket €5 per maand scheelt. Ofwel, vanaf €62 per maand geniet je al van XS4ALL haar internet- en tv-diensten. Ofschoon gaat deze prijs alleen op als je kiest voor het compact-pakket.

Wil je sneller internet? In dat geval zal de prijs van het internet- en tv-pakket toenemen. Zodoende kost internet en tv met 100 Mbit internet €67 per maand, een pakket met 200 Mbit internet €77 per maand en een pakket met 500 Mbit internet €84,50 per maand.

Blijft XS4ALL bestaan als alles-in-1 provider nu zij is overgenomen door KPN?

Voor nieuwe klanten is één van de belangrijkste redenen om af te zien van XS4ALL alles-in-1, de onzekerheid of XS4ALL wel blijft bestaan als alles-in-1 provider. Gelukkig kunnen ‘nieuwe’ XS4ALL-klanten rustig ademhalen, want XS4ALL blijft gewoon nog bestaan.

De Fritzbox-modem die XS4ALL alles-in-1 of internet-klanten in bruikleen krijgen
De Fritzbox-modem die XS4ALL alles-in-1 of internet-klanten in bruikleen krijgen

Bovendien verandert er voor nieuwe klanten niks. Wel is het zo dat achter de schermen XS4ALL deels wordt samengevoegd met KPN. Echter zal je hier als klant nauwelijks iets van merken en maakte XS4ALL toch al gebruik van het KPN-internetnetwerk.

Voor de rest blijven de voordelen van XS4ALL zoals bijvoorbeeld een uitstekende klantenservice en gebruiksvriendelijke internetapparatuur (Fritzbox) bestaan. Al met al, sluit je een pakket af bij XS4ALL dan verandert er tijdens de contractduur nog niks.

Kiezen voor alles-in-1 van Ziggo of XS4ALL?

Doordat XS4ALL en Ziggo qua eigenschappen op elkaar lijken kan het lastig zijn om een keuze te maken. Niettemin verschillen ze onder de motorkap wel degelijk van elkaar. Zodoende biedt Ziggo haar diensten aan via de kabel en XS4ALL via dsl- of glasvezel.

Van deze drie is glasvezel het best, gevolgd door de kabel en tot slot het ‘slechtst’ dsl-internet. Wil je het beste netwerk? Dan zal je op de website van XS4ALL moeten kijken of ze glasvezel kunnen leveren. Is dit niet zo? Dan kan je soms beter kiezen voor Ziggo.

Vooral grotere huishoudens doen er verstandig aan om te kiezen voor Ziggo als glasvezelinternet niet beschikbaar is. Hoe dan ook, naast het verschil in netwerk verschillen XS4ALL en Ziggo ook qua prijs. Dit geldt zowel voor alles-in-1 met als zonder tv en bellen.

Zo is XS4ALL over het algemeen duurder. Waarom XS4ALL over het algemeen duurder is, komt doordat XS4ALL kwalitatief internet- en tv-apparatuur meelevert en uitstekende service biedt. Mede hierdoor is XS4ALL meermaals uitgeroepen tot beste internetprovider.

Bij zakelijk internet van XS4ALL zitten ondernemers geen moment zonder internet

Niet alleen particulieren, maar ook zakelijke gebruikers kunnen alles-in-1 afsluiten bij XS4ALL. Vooral voor zzp’ers en eenmanszaken biedt XS4ALL waardig zakelijk internet. Zo zit bij zakelijk internet ten opzichte van particulier internet enkele lucratieve extra’s.

Met Service Plus ben je altijd online door de externe internet-dongel
Met Service Plus ben je altijd online door de externe internet-dongel

Bij deze extra’s kan je bijvoorbeeld denken aan VPN. Met VPN kan iedereen veilig werken zonder dat er derden zitten mee te kijken op jouw locatie. Bovendien blijven zakelijke gebruikers altijd online zelfs tijdens een storing door de gratis service ServicePlus.

Hiermee krijg je een USB-stick die zakelijke gebruikers tijdens een internetstoring in de pc of laptop kan stoppen, om geen moment zonder internet te zitten. Alhoewel het internet via de USB-stick over het mobiele-netwerk loopt, zit het met de kwaliteit wel goed.

Aanbiedingen voor een nog scherpere alles-in-1 prijs met of zonder tv en vast bellen bij XS4ALL

Nieuwe alles-in-1 klanten kunnen vrijwel altijd rekenen op een aanbieding bij XS4ALL. Wat de aanbieding precies is verschild per periode, maar zeker is het dat het een waardig welkomstcadeau is. Bovendien kan het zowel een fysiek cadeau als korting zijn.

Zodoende kregen nieuwe alles-in-1 klanten onlangs 4 maanden 50% korting of 4 maanden gratis tv en een Google Chromecast cadeau. Reken je het cadeau om naar een bedrag, dan kom je al gauw uit op meer dan €100. Maar let op, acties verschillen altijd!

Mede hierom kan je het beste op de website van XS4ALL kijken om de actuele actie te zien. Hoe dan ook, afgezien van de actie ben je er bij XS4ALL altijd zeker van dat je over perfect internet beschikt en bij problemen kan terugvallen op een uitstekende klantenservice!