T Mobile Thuis (Odido) vs Ziggo: Check nu wie de beste is!

T-Mobile Thuis vs Ziggo

T-Mobile Thuis behoort samen met Ziggo tot de drie grootste alles-in-1 providers van Nederland. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen deze twee providers gaan we in dit artikel de verschillen tegen elkaar afzetten. Ofwel T-Mobile Thuis vs Ziggo.

Tijdens de vergelijking kijken we naar het soort internet (dsl, glasvezel of kabel), de snelheid van het internet, het tv-aanbod (tv-zenders en interactieve diensten), vast bellen en tot slot welke alles-in-1 provider (T-Mobile of Ziggo) nou de beste is en dus de winnaar.

Wil je de vergelijking niet afwachten, maar gewoon snel beslissen? Gebruik dan deze vuistregel. Kies T-Mobile als er glasvezel van T-Mobile op jouw adres ligt of als je goedkoop alles-in-1 wilt. Indien je snel internet wilt of tv-entertainment dan moet je voor Ziggo gaan.

T-Mobile en Ziggo vergelijken op jouw adres

Aangezien de onderstaande informatie gebaseerd is op algemene gegevens, kan het interessanter zijn om de pakketten van T-Mobile en Ziggo te vergelijken op jouw adres. Op deze manier zie je meteen de prijs en de te behalen internetsnelheid op jouw adres.

Het soort internet: T-Mobile Thuis dsl en glasvezel vs de kabel van Ziggo

Hoe stabiel en snel je internet zal zijn hangt af van welk soort internet de provider gebruikt. Zo maakt T-Mobile met name gebruik van glasvezel. Hiervoor gebruikt ze in enkele regio’s haar eigen glasvezelnetwerk en in andere regio’s dat van KPN. Ziggo maakt enkel gebruik van de kabel dat volgens eigen zeggen uit 97% glasvezel bestaat.

Het soort internet dat de provider gebruikt zal uiteindelijk bepalend zijn voor de snelheid en stabiliteit van het internet. Want zo ligt de daadwerkelijke snelheid van dsl-internet altijd lager dan hetgeen dat je besteld. Hoe veel lager dit zal zijn hangt af van hoever je afwoont van een verzamelpunt. Check altijd de website van T-Mobile hoe snel dit op jouw adres is!

Wil je internet waarbij je de snelheid geleverd krijgt die je besteld? Kies dan voor de kabel van Ziggo of glasvezel van T-Mobile. Alhoewel glasvezel in zijn algemeenheid een hogere uploadsnelheid kent en daardoor beter is dan kabelinternet, is het sinds kort ook goed beschikbaar in Nederland. Dit komt doordat T-Mobile niet enkel meer gebruik maakt van haar eigen glasvezelnetwerk, maar ook van dat van KPN en Delta.

Hierbij is het wel goed om te vermelden dat T-Mobile een extra toelage berekend in de gebieden waar zij glasvezel levert via KPN. Hoe dan ook, in veel gevallen kan je ook nog kiezen voor het stabiele kabelinternet van Ziggo. DSL-internet is voor kleine huishoudens ondanks enige snelheidsverlies bij een normaal verbruik nog prima te gebruiken is. Check de website van Ziggo om te kijken of het snelste pakket (Giga) op jouw adres beschikbaar is.

De winnaar op het gebied van internet is glasvezel van T-Mobile

Puur en alleen kijkend naar de techniek van het internet, dan is T-Mobile glasvezel de winnaar. Glasvezel is namelijk de snelste internet van Nederland. Bovendien krijg je met glasvezel (en ook kabelinternet) altijd de snelheid geleverd die je besteld. Uniek aan glasvezel is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

Hierdoor gaat het uploaden van grote documenten een stuk sneller. Dit gezegd hebbende, is kabelinternet van Ziggo een goed alternatief. Ondanks dat je een minder hoge uploadsnelheid kan behalen, is de downloadsnelheid gelijkwaardig aan glasvezel. Een hoge uploadsnelheid is vooral in de toekomst bij de internet of things van belang.

De internetsnelheid van T-Mobile Thuis vs Ziggo

T-Mobile Thuis kent met Basic, Fast en Premium 3 standaard internetpakketten met elk hun eigen snelheid. Ondanks dat de pakketten zowel voor dsl- als glasvezelinternet geldt is er verschil. Zodoende behaal je met dsl altijd een lagere snelheid dan dat je besteld. Bovendien is de uploadsnelheid bij glasvezelinternet altijd gelijk aan de downloadsnelheid.

Hoe dan ook, het minst snelste pakket van T-Mobile Thuis (Basic) kent een snelheid van 100 Mbit/s down- en upload. Op zijn beurt kent het middelste pakket (Fast) een snelheid van 400 Mbit/s down- en upload. Tot slot behaal je met het snelste en glasvezel-only pakket (Premium) een internetsnelheid van 1000 Mbit/s up- en download.

Net als T-Mobile kent ook Ziggo standaard internetpakketten. Aangezien Ziggo voor internet de kabel gebruikt krijg je de snelheid die je besteld. Alleen de uploadsnelheid ligt lager dan bij glasvezel. Desalniettemin, Ziggo kent 4 internetpakketten. Met het minst snelste pakket (Start) krijg je een snelheid van 100 Mbit/s download en 30 Mbit/s upload.

Bij het tweede en populairste pakket (internet start XXL) van Ziggo krijg je een snelheid van 200 Mbit/s download en 30 Mbit/s upload. Met het derde pakket (Complete) behaal je een snelheid van 400 Mbit/s download en 40 Mbit upload. Tot slot kunnen een aantal klanten kiezen voor het snelste internetpakket (Giga) met een snelheid van 1000 Mbit/s download en 50 Mbit/s upload.

De winnaar op het gebied van internetsnelheid is T-Mobile Thuis glasvezel, Ziggo is een goed alternatief!

Al met al kijkend naar de internetsnelheden dan is de winnaar afhankelijk van welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is. Zodoende is glasvezel ofwel T-Mobile Thuis qua snelheid de ultieme winnaar. Helaas is glasvezel bij T-Mobile beperkt beschikbaar. Check daarom allereerst de website van T-Mobile indien de snelheid tussen deze 2 de doorslag geeft.

Is glasvezel van T-Mobile Thuis niet beschikbaar? Kies dan als alternatief voor Ziggo. Is zowel de kabel als glasvezel niet beschikbaar? In dat geval kan je natuurlijk ook nog kiezen voor dsl-internet (T-Mobile) dat nog prima te gebruiken is door kleine huishoudens die niet veel vragen van hun netwerk.

Tv van T-Mobile Thuis vs tv-aanbod van Ziggo

Afgezien van het gegeven dat een tv-abonnement bij beide providers optioneel is, verschillen ze zowel qua apparatuur als aanbod (tv-zenders, interactieve diensten). Het apparatuur dat T-Mobile gebruikt voor tv-kijken is een eigen interactieve tv-ontvanger. In tegenstelling tot Ziggo verloopt het tv-signaal hierbij via de wifi-modem.

Wanneer de tv-ontvanger aanstaat betekent dit bij T-Mobile dat het enige internetruimte inneemt. Per ontvanger moet je denken aan een verlies van 5 Mbit download. Mede hierdoor doe je er per huishouden verstandig aan om te kijken wat een goede downloadsnelheid is. Hoe dan ook, qua aanbod verschillen de aanbieders ook.

Zodoende zijn erbij T-Mobile Thuis altijd standaard 64 tv-zenders waaronder Fox Sports kanaal 1 inbegrepen. Bij Ziggo is het aantal tv-zenders minimaal 80 met onder andere Ziggo Sports 14. Kijkend naar de interactieve diensten dan kan je bij T-Mobile Thuis gebruik maken van Begin Gemist, live tv pauzeren en tot 7 dagen programma’s terugkijken.

Bij Ziggo is het aanbod van interactieve diensten afhankelijk van welk pakket je afneemt. Zo kan je bij het goedkoopste pakket alleen programma’s terugkijken en vanaf het Complete pakket beschik je over vrijwel alle interactieve diensten. Bovendien kan je door een kabel te trekken meerdere tv’s gratis aansluiten indien de televisie beschikt over een DVB-C tuner.

Op het gebied van tv-diensten is Ziggo de winnaar mits je het Complete alles-in-1 pakket afneemt

Al met al, alleen kijkend naar de tv-diensten dan is Ziggo de winnaar mits je het Complete pakket of hoger afneemt. Met dit pakket beschik je namelijk over alle interactieve diensten inclusief gratis opnemen. Tevens neemt een aanstaande tv-ontvanger bij Ziggo geen internetruimte in. Dit in tegenstelling tot de tv-ontvangers van T-Mobile Thuis.

Desalniettemin, als je het alles-in-1 start pakket van Ziggo vergelijkt met dat van T-Mobile dan is T-Mobile Thuis beter. Zij beschikt namelijk standaard over interactieve diensten ongeacht welk internetpakket je afsluit. Bovendien is het ook weer niet zo dat het tv-pakket van T-Mobile Thuis slecht is, echter is het tv-aanbod bij Ziggo (vanaf Complete) beter!

Is vast bellen bij T-Mobile Thuis of Ziggo beter?

Net als tv kan je bij beide providers er ook voor kiezen om wel of geen vast bellen in het alles-in-1 pakket op te nemen. De prijs hiervan is bij T-Mobile €2,50 per maand en bij Ziggo €3,50 per maand. Boven op dit vaste tarief komt een variabel tarief voor elke minuut dat je belt. Bij T-Mobile is dit €0,13 per minuut + een starttarief van €0,13. Bij Ziggo betaal je hiervoor €0,15 per minuut + een starttarief van €0,15.

Bel je veel? Dan kan je bij beide providers een onbeperkt bellenpakket afsluiten. T-Mobiel kent met het Unlimited Vast bellen pakket (€10 per maand) naar vaste nummers in Nederland en het Unlimited Vast Bellen Plus pakket (€15 per maand) naar vaste- en mobiele nummers in Nederland twee onbeperkt bellen pakketten.

Ziggo kent met het Volop Bellen pakket (€13,95 per maand) 1 pakket. Hiermee kan je overigens zowel onbeperkt bellen naar vaste- als mobiele telefoonnummers in Nederland.

De winnaar op het gebied van vast bellen is T-Mobile Thuis

Voor vast bellen is het niet moeilijk om de winnaar aan te wijzen, aangezien qua vast bellen er niet veel andere variabelen zijn dan de prijs. Qua prijs en dus vast bellen is namelijk T-Mobile Thuis de winnaar. Zij hanteert hiervoor namelijk de laagste prijzen. Dit geldt zowel voor het aansluiten, het variabele tarief als de tarieven voor onbeperkt bellen.

Kortom, welke alles-in-1 provider is de winnaar?

Zonder rekening te houden met de prijs is Ziggo op de meeste fronten de winnaar. Zo is zij voor veel huishoudens de provider met het snelste internet aangezien er in Nederland weinig regio’s zijn waar glasvezel van T-Mobile ligt. Het hebben van een andere glasvezel aansluiting maakt hierbij niet uit, want T-Mobile gebruik alleen haar eigen netwerk.

Ook op het gebied van tv-aanbod is Ziggo de winnaar mits je het Complete pakket afneemt. Als je van plan bent om het Ziggo start pakket af te nemen, dan kan T-Mobile Thuis wel eens beter zijn. Tot slot is Ziggo ook de winnaar op het gebied van vast bellen aangezien zij dezelfde diensten levert voor een lagere maandprijs dan bij T-Mobile Thuis.

Al met al, moet je kiezen tussen T-Mobile Thuis en Ziggo dan kan je enkel kijken op de technische aspecten het beste kiezen voor Ziggo. Dit gezegd hebbende betekent het niet dat T-Mobile Thuis slecht is. Ziggo is alleen beter op enkele aspecten. Bovendien is de prijs buitenbeschouwing gelaten en dit is juist hetgeen wat T-Mobile Thuis aantrekkelijk maakt.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers die die T-Mobile Thuis vs Ziggo vergelijken.

Hoe heet T-Mobile nu?

De nieuwe naam van T-Mobile Thuis is nu Odido. Of in het geval van T-Mobile Thuis is het nu Odido Thuis. Het is precies dezelfde dienst, maar dan onder een nieuwe naam.

Is T-Mobile beter dan Ziggo?

Of T-Mobile beter is dan Ziggo, hangt af van jouw eigen voorkeuren. Hoewel glasvezel van T-Mobile qua techniek en dan met name uploadsnelheid beter is dan kabelinternet van Ziggo, is de kabel qua downloadsnelheid gelijkwaardig. Hierdoor is Ziggo een goed alternatief als zij een goede aanbieding heeft.

Waarom is Ziggo zo veel duurder?

Ziggo is vaak duurder doordat er meer is inbegrepen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een virusscanner of meer tv-zenders.

Welk netwerk gebruikt T-Mobile Thuis?

T-Mobile Thuis maakt gebruik van zowel haar eigen netwerk als dat van derden. Bij derden kan je onder andere denken aan het KPN-netwerk.

Is T-Mobile glasvezel goed?

T-Mobile (Odido) haar glasvezel scoort met een 7.5 redelijk goed volgens de Consumentenbond.