T Mobile Thuis vs Ziggo alles-in-1: Welke provider is voor mij het best?

T-Mobile Thuis vs Ziggo

T-Mobile Thuis behoort samen met Ziggo tot de drie grootste alles-in-1 providers van Nederland. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen deze twee providers gaan we in dit artikel de verschillen tegen elkaar afzetten. Ofwel T-Mobile Thuis vs Ziggo.

Tijdens de vergelijking kijken we naar het soort internet (dsl, glasvezel of kabel), de snelheid van het internet, het tv-aanbod (tv-zenders en interactieve diensten), vast bellen en tot slot welke alles-in-1 provider (T-Mobile of Ziggo) nou de beste is en dus de winnaar.

Wil je de vergelijking niet afwachten, maar gewoon snel beslissen? Gebruik dan deze vuistregel. Kies T-Mobile als er glasvezel van T-Mobile op jouw adres ligt of als je goedkoop alles-in-1 wilt. Indien je snel internet wilt of tv-entertainment dan moet je voor Ziggo gaan.

T-Mobile en Ziggo vergelijken op jouw adres

Aangezien de onderstaande informatie gebaseerd is op algemene gegevens, kan het interessanter zijn om de pakketten van T-Mobile en Ziggo te vergelijken op jouw adres. Op deze manier zie je meteen de prijs en de te behalen internetsnelheid op jouw adres.

Het soort internet: T-Mobile Thuis dsl en glasvezel vs de kabel van Ziggo

Hoe stabiel en snel je internet zal zijn hangt af van welk soort internet de provider gebruikt. Zo maakt T-Mobile met name gebruik van dsl-internet en in enkele regio’s waar ze haar eigen glasvezelnetwerk heeft liggen van glasvezel. Ziggo maakt enkel gebruik van de kabel.

Het soort internet dat de provider gebruikt zal uiteindelijk bepalend zijn voor de snelheid en stabiliteit van het internet. Want zo ligt de daadwerkelijke snelheid van dsl-internet altijd lager dan hetgeen dat je besteld. Hoe veel lager dit zal zijn hangt af van hoever je afwoont van een verzamelpunt. Doe een postcodecheck en zie hoe snel dit op jouw adres is!

Wil je internet waarbij je de snelheid geleverd krijgt die je besteld? Kies dan voor de kabel van Ziggo of glasvezel van T-Mobile. Alhoewel glasvezel in zijn algemeenheid een hogere uploadsnelheid kent en daardoor beter is dan kabelinternet, is het slechts in beperkte regio’s beschikbaar omdat T-Mobile enkel gebruik maakt van haar eigen glasvezelnetwerk.

Mede hierdoor kom je in veel gevallen automatisch uit bij het stabiele kabelinternet van Ziggo. Voor kleine huishoudens kan het goed om te weten zijn dat dsl-internet ondanks enige snelheidsverlies bij een normaal internetverbruik nog prima te gebruiken is.

De internetsnelheid van T-Mobile Thuis vs Ziggo

T-Mobile Thuis kent met Basic, Fast en Premium 3 standaard internetpakketten met elk hun eigen snelheid. Ondanks dat de pakketten zowel voor dsl- als glasvezelinternet geldt is er verschil. Zodoende behaal je met dsl altijd een lagere snelheid dan dat je besteld. Bovendien is de uploadsnelheid bij glasvezelinternet altijd gelijk aan de downloadsnelheid.

Hoe dan ook, het minst snelste pakket van T-Mobile Thuis (Basic) kent een snelheid van 50 Mbit download en 30 Mbit upload. Op zijn beurt kent het middelste pakket (Fast) een snelheid van 100 Mbit download en 30 Mbit upload. Tot slot behaal je met het snelste en glasvezelonly pakket (Premium) een internetsnelheid van 1000 Mbit up- en download.

Net als T-Mobile kent ook Ziggo standaard internetpakketten. Aangezien Ziggo voor internet de kabel gebruikt krijg je de snelheid die je besteld. Alleen de uploadsnelheid ligt lager dan bij glasvezel. Desalniettemin, Ziggo kent 4 internetpakketten. Met het minst snelste pakket (Start) krijg je een snelheid van 75 Mbit download en 10 Mbit upload.

Bij het tweede en populairste pakket (Complete) van Ziggo krijg je een snelheid van 250 Mbit download en 25 Mbit upload. Met het derde pakket (Max) behaal je een snelheid van 500 Mbit download en 40 Mbit upload. Tot slot kunnen een aantal klanten kiezen voor het snelste internetpakket (Giga) met een snelheid van 1000 Mbit download en 50 Mbit upload.

De winnaar op het gebied van internetsnelheid is T-Mobile Thuis glasvezel, Ziggo is een goed alternatief!

Al met al kijkend naar de internetsnelheden dan is de winnaar afhankelijk van welk soort internet er op jouw adres beschikbaar is. Zodoende is glasvezel ofwel T-Mobile Thuis qua snelheid de ultieme winnaar. Helaas is glasvezel bij T-Mobile beperkt beschikbaar. Doe daarom allereerst een postcodecheck indien de snelheid tussen deze 2 de doorslag geeft.

Is glasvezel van T-Mobile Thuis niet beschikbaar? Kies dan als alternatief voor Ziggo. Is zowel de kabel als glasvezel niet beschikbaar? In dat geval kan je natuurlijk ook nog kiezen voor dsl-internet (T-Mobile) dat nog prima te gebruiken is door kleine huishoudens.

Tv van T-Mobile Thuis vs tv-aanbod van Ziggo

Afgezien van het gegeven dat een tv-abonnement bij beide providers optioneel is, verschillen ze zowel qua apparatuur als aanbod (tv-zenders, interactieve diensten). Het apparatuur dat T-Mobile gebruikt voor tv-kijken is een interactieve tv-ontvanger van Huawei. In tegenstelling tot Ziggo verloopt het tv-signaal hierbij via de wifi-modem.

Wanneer de tv-ontvanger aanstaat betekent dit bij T-Mobile dat het enige internetruimte inneemt. Per ontvanger moet je denken aan een verlies van 5 Mbit download. Mede hierdoor doe je er per huishouden verstandig aan om te kijken wat een goede downloadsnelheid is. Hoe dan ook, qua aanbod verschillen de aanbieders ook.

Zodoende zijn erbij T-Mobile Thuis altijd standaard 64 tv-zenders waaronder Fox Sports kanaal 1 inbegrepen. Bij Ziggo is het aantal tv-zenders minimaal 80 met onder andere Ziggo Sports 14. Kijkend naar de interactieve diensten dan kan je bij T-Mobile Thuis altijd gebruik maken van Begin Gemist, live tv pauzeren en tot 7 dagen programma’s terugkijken.

Bij Ziggo is het aanbod van interactieve diensten afhankelijk van welk pakket je afneemt. Zo kan je bij het goedkoopste pakket alleen programma’s terugkijken en vanaf het Complete pakket beschik je over vrijwel alle interactieve diensten. Bovendien kan je door een kabel te trekken meerdere tv’s gratis aansluiten indien de televisie beschikt over een DVB-C tuner.

Op het gebied van tv-diensten is Ziggo de winnaar mits je het Complete alles-in-1 pakket afneemt

Al met al, alleen kijkend naar de tv-diensten dan is Ziggo de winnaar mits je het Complete pakket of hoger afneemt. Met dit pakket beschik je namelijk over alle interactieve diensten inclusief gratis opnemen. Tevens neemt een aanstaande tv-ontvanger bij Ziggo geen internetruimte in. Dit in tegenstelling tot de tv-ontvangers van T-Mobile Thuis.

Desalniettemin, als je het alles-in-1 start pakket van Ziggo vergelijkt met dat van T-Mobile dan is T-Mobile Thuis beter. Zij beschikt namelijk standaard over interactieve diensten ongeacht welk internetpakket je afsluit. Bovendien is het ook weer niet zo dat het tv-pakket van T-Mobile Thuis slecht is, echter is het tv-aanbod bij Ziggo (vanaf Complete) beter!

Is vast bellen bij T-Mobile Thuis of Ziggo beter?

Net als tv kan je bij beide providers er ook voor kiezen om wel of geen vast bellen in het alles-in-1 pakket op te nemen. De prijs hiervan is bij T-Mobile €2,50 per maand en bij Ziggo €1 per maand. Boven op dit vaste tarief komt een variabel tarief voor elke minuut dat je belt. Bij beide providers is dit €0,13 per minuut + een starttarief van €0,13.

Bel je veel? Dan kan je bij beide providers een onbeperkt bellenpakket afsluiten. T-Mobiel kent met het Unlimited Vast bellen pakket (€10 per maand) naar vaste nummers in Nederland en het Unlimited Vast Bellen Plus pakket (€15 per maand) naar vaste- en mobiele nummers in Nederland twee onbeperkt bellen pakketten.

Ziggo kent met het Volop Bellen pakket (€11,95 per maand) 1 pakket. Hiermee kan je overigens zowel onbeperkt bellen naar vaste- als mobiele telefoonnummers in Nederland.

Kortom, welke alles-in-1 provider is de winnaar?

Zonder rekening te houden met de prijs is Ziggo op de meeste fronten de winnaar. Zo is zij voor veel huishoudens de provider met het snelste internet aangezien er in Nederland weinig regio’s zijn waar glasvezel van T-Mobile ligt. Het hebben van een andere glasvezel aansluiting maakt hierbij niet uit, want T-Mobile gebruik alleen haar eigen netwerk.

Ook op het gebied van tv-aanbod is Ziggo de winnaar mits je het Complete pakket afneemt. Als je van plan bent om het Ziggo start pakket af te nemen, dan kan T-Mobile Thuis wel eens beter zijn. Tot slot is Ziggo ook de winnaar op het gebied van vast bellen aangezien zij dezelfde diensten levert voor een lagere maandprijs dan bij T-Mobile Thuis.

Al met al, moet je kiezen tussen T-Mobile Thuis en Ziggo dan kan je enkel kijken op de technische aspecten het beste kiezen voor Ziggo. Dit gezegd hebbende betekent het niet dat T-Mobile Thuis slecht is. Ziggo is alleen beter op enkele aspecten. Bovendien is de prijs buitenbeschouwing gelaten en dit is juist hetgeen wat T-Mobile Thuis aantrekkelijk maakt.