T-Mobile glasvezel – Check hier de snelheid en prijzen op jouw adres!

T-Mobile glasvezel

T-Mobile glasvezel is de nieuwste manier om te internetten. Deze technologie maakt gebruik van dunne glasvezels om signalen te verzenden. Hierdoor zijn bliksemsnelle snelheden en vrijwel geen onderbrekingen mogelijk.

Hoe dan ook, in dit artikel kijken we in hoeverre T-Mobile Thuis glasvezel iets voor jou is. Zo kijken we onder andere naar de prijs, snelheid, voordelen, kosten, beschikbaarheid en ervaringen van gebruikers.

Geen tijd? Weet dit! T-Mobile Thuis biedt bijna in heel Nederland glasvezel aan. Hiervoor maakt zij gebruik van haar eigen netwerk en dat van KPN. Via het KPN-netwerk betaal je ongeveer €10 extra per maand. Bekijk op de website van T-Mobile jouw prijs en snelheid.

T-Mobile Thuis glasvezel kosten

Hieronder in de tabel staan de kosten weergegeven voor glasvezel internet van T-Mobile Thuis. Let hierbij op! Als T-Mobile glasvezel levert via het KPN-netwerk dan betaal je hiervoor €10 tot €15 extra per maand. Wees hiervan bij het bekijken van de prijzen bewust!

PakketStandaard prijsPrijs via KPN-netwerkMeer info
Glasvezel 100 Mbit/s€35,00 per maand€45,00 per maandBekijk bij T-Mobile
Glasvezel 400 Mbit/s€40,00 per maand€55,00 per maandBekijk bij T-Mobile
Glasvezel 1000 Mbit/s€45,00 per maand€60,00 per maandBekijk bij T-Mobile
T-Mobile glasvezel prijzen en kosten

T Mobile glasvezel check

Ben je benieuwd via welk netwerk T-Mobile Thuis glasvezel levert op jouw adres? Doe dan hieronder de glasvezel check. Vul jouw adres in en zie in één oogopslag welke snelheid T-Mobile op jouw adres kan leveren plus de huidige prijzen en actuele aanbiedingen.

Snelheid van T-Mobile Thuis glasvezel

Indien glasvezel van T-Mobile Thuis op jouw adres beschikbaar is, dan kan je kiezen uit 3 snelheden. Klanten kunnen namelijk kiezen voor een snelheid van 100 Mbit/s, 400 Mbit/s en 1000 Mbit/s. Lees hieronder welke snelheid voor jouw huishouden geschikt is.

Glasvezel internet 100 Mbit/s

T-Mobile glasvezel snelheid
T-Mobile glasvezel snelheid

Bij het glasvezel 100 pakket krijgen klanten een snelheid van 100 Mbit/s upload en download. Ondanks dat dit pakket bij T-Mobile de laagste internetsnelheid is, kunnen meerdere huishoudens hier prima mee uit de voeten. Vooral kleinere huishoudens van 2 tot 4 personen kunnen met deze snelheid betrouwbaar en snel internetten.

Glasvezel internet 400 Mbit/s

Huishoudens van 4 tot 5 personen kunnen prima uit de voeten met het glasvezel internet pakket van 400 Mbit/s. Hiermee krijgen klanten een internetsnelheid van 400 Mbit/s down- en upload. Ofwel meerdere gezinsleden kunnen gerust online gamen, tv-kijken en series streamen zonder storingen.

Glasvezel internet 1000 Mbit/s

Grote huishoudens waar meerdere personen tegelijkertijd online gamen, series en tv-kijken in 4K-kwaliteit kunnen het beste voor het glasvezel pakket van 1000 Mbit/s kiezen. Ook als je veel grote bestanden uploadt zoals bewerkte video’s kan dit glasvezelpakket van T-Mobile Thuis voor jouw huishouden het beste zijn.

Interactieve tv en T-Mobile Thuis glasvezel

Naast internet is het natuurlijk ook mogelijk om internet af te sluiten bij T-Mobile Thuis. Met interactieve tv van T-Mobile Thuis beschik je over 68 landelijke tv-zenders waarvan er 59 zenders in HD-kwaliteit zijn. Net als bij KPN en Ziggo krijg je ook één gratis ESPN-kanaal.

Tv-kijken via glasvezel kent echter één nadeel. Het kost enige ruimte bandbreedte. Is dit erg? Néé. Door minimaal een snelheid van 100 Mbit/s glasvezel te hebben ben je altijd verzekerd van goede tv. Bovendien kent tv-kijken via glasvezel ook nog voordelen. Zo kunnen klanten tegen een meerprijs tot wel 4 interactieve tv-ontvanger krijgen.

T-Mobile TV app

Wil je niet extra betalen voor een extra tv-ontvanger? In dat geval kan je ook gratis gebruik maken van de T-Mobile TV app. Met deze app kan je zowel op een tablet of smartphone kijken als op enkele mediaspelers zoals een Apple TV of Google TV.

T-Mobile interactieve tv en glasvezelinternet
Interactieve tv en glasvezelinternet van T-Mobile

Vast bellen bij glasvezel internet van T-Mobile

Het tarief voor vast bellen bij T-Mobile glasvezel is hetzelfde als bij de alles-in-1 pakketten via ADSL-internet. Dus standaard betaal je voor een telefoonaansluiting 2,50 per maand. Bij dit bedrag is gratis nummerbehoud inbegrepen indien je overstapt naar T-Mobile.

Variabel tarief

Boven op het vaste tarief betalen klanten per gebelede minuut een start en variabel tarief. Momenteel betalen klanten een starttarief van €0,13 plus een variabel tarief van €0,13. Dit tarief geldt voor zowel bellen naar mobiele nummers als vaste telefoonnummers.

Unlimited vast bellen belpakketten

Als jij als klant nog veel belt met de vaste telefoon, dan kan een unlimited abonnement voordeliger zijn. Voor een vast bedrag per maand heb je niet meer te maken met het variabele tarief. Bij T-Mobile Thuis heb jij hierbij de keuze uit unlimited en unlimited plus.

Bij het eerste belpakket kan je voor €10,00 per maand onbeperkt bellen naar Nederlandse vaste telefoonnummers. Wil je ook onbeperkt bellen naar mobiele nummers? In dat geval betaal je €15,00 per maand voor het onbeperkt bellen naar mobiele- en vaste nummers.

Klantvoordeel in combinatie met mobiel bellen

Heb jij op dit moment een mobiel abonnement bij T-Mobile of Tele2? Zo ja, dan kom je in aanmerking voor extra klantvoordeel als je dit combineert met glasvezel internet. Om een idee te geven, klanten krijgen momenteel de volgende voordelen:

Combineer T-Mobile mobiel met glasvezel
Combineer T-Mobile mobiel met glasvezel
  • €5 korting per maand op vast internet
  • Tot €10 korting op het T-Mobile Unlimited mobiel abonnement
  • Tot 2,5 GB extra mobiele data per maand
  • Tele2 klanten kunnen tot 5 GB extra mobiele data krijgen

Zoals je ziet zijn het aantrekkelijke voordelen om mobiel met glasvezel te combineren. Let wel op! De precieze korting en extra’s hangen af van het mobiele abonnement. Niettemin is het zeker dat ongeachte het abonnement je korting krijgt.

T-Mobile Thuis glasvezel ervaringen

Over het algemeen zijn de ervaringen met glasvezel van T-Mobile Thuis goed. Niet in de laatste plaats zal dit komen door het stabiele netwerk dat zij gebruikt. Zo zijn gebruikers tevreden over het verbinding zelf en hebben zij hier weinig problemen mee gehad.

Wel geven enkele klanten aan dat zij enkele jaren terug haperingen merkte. De oorzaak hiervan was dat T-Mobile haar signaal via Duitsland liet lopen. Dit verliep niet goed en hierdoor heeft T-Mobile vrij snel besloten om het signaal gewoon weer via Nederland te laten verlopen. Dit gezegd hebbende is het tegenwoordig betrouwbaar en stabiel.

Ook geven enkele klanten in hun reviews nog aan dat de overstap in het begin niet altijd soepel verloopt. Dit komt vooral doordat T-Mobile haar diensten moet aanmelden op het netwerk (zoals bijvoorbeeld van KPN) van een andere leverancier.

Tot slot zijn klanten die glasvezel van T-Mobile Thuis krijgen via het KPN-netwerk ook minder te spreken. Zij zijn vooral minder te spreken over de meerprijs. Gelukkig compenseren klanten dit door het klantvoordeel van mobiel te combineren met glasvezel.

T-Mobiles glasvezel vergelijken met andere providers

Een van de beste glasvezel provider is toch zeker T-Mobile. Met een van de goedkoopste glasvezel abonnement krijg je al supersnel internet. Er zijn een paar dingen die T-mobiles glasvezel onderscheiden van andere aanbieders.

Bovendien is glasvezel betrouwbaarder dan die van andere koperproviders zoals Ziggo. De verbinding is altijd helder en consistent omdat er geen interferentie is van elektrische stromen. En omdat de kabels van glas zijn, zijn ze niet gevoelig voor weersinvloeden of andere omgevingsfactoren die koperdraden kunnen beschadigen.

T-Mobile Thuis glasvezel abonnement aansluiten

Wifi-modem installeren
Glasvezel installeren

In tegenstelling tot ADSL-internet wordt glasvezelinternet bij T-Mobile vaak aangesloten door een monteur. Waarom hiervoor een monteur langs moet komen heeft ermee te maken dat de monteur een glasconverter voor naar de modem moet installeren.

Met andere woorden, de monteur is nodig om het einde van jouw aansluiting te koppelen met de modem. Is de converter al aanwezig? In dat geval kan het zijn dat er geen monteur nodig is, en dat jezelf het internetpakket mag installeren.

T mobile glasvezel eigen router

Sinds de uitspraak van het ACM moeten klanten van alle internetproviders hun eigen router mogen kiezen. In feite moet dit dus ook mogelijk zijn bij T-Mobile Thuis. Op aandringen van Ziggo bekijkt de ACM hun eigen beleid opnieuw en kan dit nog veranderen.

T-Mobile is voortdurend bezig met het uitbreiden van hun netwerk

T-Mobile is altijd bezig met het uitbreiden van hun dekking, zodat meer mensen toegang kunnen krijgen tot hun glasvezelnetwerk. T-Mobiles glasvezelnetwerk is momenteel beschikbaar in bepaalde gebieden, maar het bedrijf is snel bezig om hun dekking uit te breiden.

Klanten die al geabonneerd waren op het glasvezelnetwerk van KPN, maar nu toegang willen tot T-Mobile, krijgen te maken met hogere kosten. De internetprovider rekent 10 euro bovenop de standaard tarieven via het eigen T-Mobile netwerk.

Wil je weten of je een glasvezel aansluiting hebt? Kijk dan op de website van T-Mobile en bekijk welke prijzen zij hanteert en welke snelheden beschikbaar zijn.

Overstappen naar T-Mobile glasvezel? Bekijk dan hier haar abonnementen en aanbiedingen!

Ben jij er zeker van dat je wilt overstappen naar glasvezel van T-Mobile Thuis? Zo ja, dan doe je er verstandig aan om naar haar aanbiedingen te kijken. Op dit moment krijgen klanten een fixe korting door 6 maanden internet voor slechts €30 per maand.

Voor een gemiddeld huishouden scheelt dit afhankelijk van het gekozen pakket al snel €20 tot €30 per maand. Bovendien kan je als klant gebruik maken van de gratis overstapservice waardoor je geen moment zonder internet zit of dubbele kosten hebt.

Benieuwd naar de huidige actie op jouw adres? Bekijk dan direct de website van T-Mobile of gebruik hierboven de postcodecheck. Op deze manier zie je direct welke pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn en welke prijs en acties er gelden.