Overstappen Naar T-Mobile Thuis? Check hier hoe snel het gaat!

Overstappen naar T-Mobile Thuis? Aangezien T-Mobile over een gratis overstapservice beschikt hoeft je er niet over in te zitten dat je met een dubbele rekening komt te zitten. Bovendien profiteer je ook nog eens van een flinke welkomstkorting of cadeau.

Afgezien van de korting staat T-Mobile Thuis over het algemeen bekend om haar lage internet en alles-in-1 tarieven. Dus ook na de actieperiode ben je verzekerd van een lage prijs. Overigens gaat dit niet ten koste van de extra’s.

Al met al is T-Mobile Thuis zeer geschikt voor huishouden met een normaal gebruik van internet. Wanneer T-Mobile glasvezel op jouw adres levert, dan is het ook geschikt voor grote huishoudens. Goed, laten we nu eens gaan kijken naar hoe overstappen werkt!

Zo werkt het overstappen naar T-Mobile Thuis

Als we voor het gemak ervan uitgaan dat je gebruik maakt van de gratis overstapservice, dan werkt overstappen naar T-Mobile Thuis in twee etappes. Het begint logischerwijs met het plaatsen van een bestelling op de website en daarna pas maak je de overstap gereed.

Fase 1: Plaats een bestelling op de website van T-Mobile

Met Wifi Plus heb je altijd goed internet bij T-Mobile
Met Wifi Plus heb je altijd goed internet
 1. Bekijk het contract bij je huidige alles-in-1 provider en kijk of de vaste contracttermmijn (veelal 12 maanden) is verlopen;
 2. Doe een postcodecheck voor T-Mobile Thuis;
 3. Kies een internetpakket (bijvoorbeeld alles-in-1, internet en tv of alleen internet);
 4. Geef aan of er mobiel abonnementen van T-Mobile, Ben of Tele2 op jouw adres aanwezig zijn;
 5. Kies je internetsnelheid en geef aan of je ook gebruik wilt maken van Wifi Plus. Met Wifi Plus krijg je ook stabiel internet op de zolder en bij kamers met dikke muren;
 6. Beslis of je interactieve tv wilt en op hoeveel extra tv-ontvangers je dit wilt;
 7. Geef aan of je in de Cloud wilt opnemen en kies extra zenderpakketten.
 8. Kies je belpakket.
 9. Vul je gegevens in op de website van T-Mobile Thuis en vink de optie van gratis overstapservice aan.

Fase 2: De overstap(service) van en naar T-Mobile Thuis gereedmaken

Is de bestelling gelukt? Dan krijg je een persoonlijke mail van T-Mobile Thuis om de benodigde gegevens voor de overstapservice in te vullen. De overstapservice werkt zo:

Beloftes van T-Mobile bij het overstappen naar T-Mobile Thuis
Beloftes van het overstappen naar T-Mobile Thuis
 1. Klik binnen minimaal 3 dagen na je bestelling op de link in de mail;
 2. Geen mail ontvangen of werkt de mail niet? Regel de overstapservice dan via My T-Mobile Thuis onder de tab overstappen.
 3. Vul de gegevens in van het alles-in-1 abonnement bij je huidige aanbieder.
 4. Druk op verzendt en T-Mobile stuurt het verzoek door aan je huidige provider.
 5. Wanneer de overstap (niet) is gelukt hoor je zo spoedig mogelijk.
 6. T-Mobile stuurt je een mail wanneer je huidige abonnement ingaat.

Overstappen met nummerbehoud van vaste telefoon bij T-Mobile Thuis

Wanneer je ervoor hebt gekozen om vast bellen in het alles-in-1 pakket op te nemen, dan kan je uiteraard je huidige nummer meenemen. Net als bij andere alles-in-1 providers is ook bij T-Mobile Thuis nummerbehoud (vrijwel altijd) gratis.

Net als bij de overstapservice vindt nummerbehoud ook plaats nadat de bestelling is geplaatst. Op dit moment kan je tot 2 vaste nummers gratis overzetten naar T-Mobile. Voor een tweede telefoonnummer is het afsluiten (kopen) van een tweede telefoonlijn vereist.

Installeren van het alles-in-1 pakket moeilijk? Niet met het doe-het-zelf pakket.

Wanneer de administratie van de overstap is geregeld, moet je alleen op de ingangsdatum nog het apparatuur installeren. Dit benodigde apparatuur ontvang je enkele dagen tot de week voordat het alles-in-1 pakket ingaat.

Het installeren van het pakket is vrij simpel, doordat T-Mobile een uitgebreide handleiding meestuurt. Wanneer de handleiding niet duidelijk is, dan kan je ook nog gebruik maken van de installatievideo’s of contact met een medewerker van T-Mobile.

Veelgestelde vragen

Wil je overstappen naar T-Mobile Thuis maar zit je nog met enkele vragen? Lees dan snel verder en kijk tussen de veelgestelde vragen.

Is T-Mobile Thuis een goede provider?

T-Mobile Thuis scoort als provider een ruime voldoende met een goede waardering van klanten. Vooral als er glasvezel internet beschikbaar is, blinkt ze uit op het gebied van kwaliteit internet en telefonie.

Waarom overstappen van Ziggo naar T-Mobile Thuis?

Er zijn meerdere goede redenen om te gaan overstappen van Ziggo naar T-Mobile Thuis. Zo is het overstappen van Ziggo naar T-Mobile Thuis glasvezel een vaak gehoorde reden. Ook geldt dit voor de lage prijzen ten opzichte van Ziggo.

Waarom overstappen van KPN naar T-Mobile Thuis?

Overstappen van KPN naar T-Mobile Thuis kan slim zijn als je goedkoper internet wilt. Zodoende is T-Mobile Thuis vaak goedkoper door aanbiedingen die zij hanteren. In het verlengde geldt dit ook voor het overstappen op glasvezel, als er op jouw adres alleen het glasvezelnetwerk van T-Mobile Thuis beschikbaar is.