Dit moet je weten van T-Mobile alles-in-1 Thuis (internet, tv en bellen)!

Logo T-Mobile Thuis alles-in-1

T-Mobile alles-in-1 is het voormalige Vodafone Thuis. In 2016 heeft T-Mobile namelijk Vodafone Thuis overgenomen aangezien ze haar internet- en tv-diensten moest verkopen op last van de Europese Commissie om te mogen fuseren met Ziggo tot VodafoneZiggo.

Hoe dan ook, vandaag de dag heeft T-Mobile Thuis mede door een aantal fusies (met o.a. Tele2) 500.000 klanten. Hiermee is het achter Ziggo en KPN de derde internetaanbieder van Nederland. Mede om dit gegeven gaan we in dit artikel kijken wat T-Mobile uniek maakt.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dit! T-Mobile Thuis biedt alles-in-1 aan zonder poespas en voor een lage prijs. Bovendien maakt ze voor het internet gebruik van het KPN-netwerk of haar eigen glasvezelnetwerk waardoor het met de kwaliteit wel goed zit.

Vergelijk alles-in-1 van T-Mobile op jouw adres!

Alhoewel T-Mobile algemene prijzen hanteert voor haar alles-in-1 pakketten, kan het interessanter zijn om hieronder een postcodecheck te doen. Door het doen van een postcodecheck zie je direct welke internet (dsl of glasvezel) op jouw adres beschikbaar is!

Prijs van de T-Mobile Thuis alles-in-1 pakketten

Zoals je hieronder kunt zien tonen de eerste twee pakketten de prijs in combinatie met dsl-internet. Heeft T-Mobile haar glasvezelnetwerk op jouw adres liggen? In dat geval krijg je automatisch het premiumpakket (glasvezelinternet) tegen dezelfde prijs geleverd!

PakketSnelheidTv-zendersVanaf prijsMeer info
Basic ADSL100/ 30 Mbit64 (59 HD)€52,50Bekijk bij T-Mobile
Glasvezel 100100 Mbit/s64 (59 HD)€52,50Bekijk bij T-Mobile
Glasvezel 400100 Mbit/s64 (59 HD)€57,50Bekijk bij T-Mobile
Premium 10001000 Mbit/s64 (59 HD)€62,50Bekijk bij T-Mobile
Prijs van de alles-in-1 pakketten van T-Mobile Thuis

Zelf een pakket samenstellen bij T-Mobile Thuis

Bij T-Mobile is het mogelijk om zelf een alles-in-1 pakket samen te stellen. Het voordeel hiervan is dat je bepaalde ‘onnodige’ opties kunt weglaten. Gebruik je bijvoorbeeld nooit de vaste telefoon? Dan kan je kiezen voor een internet en tv abonnement zonder vast bellen.

Opties voor het samenstellen van T-Mobile alles-in-1

T-Mobile internet en tv

Dit gezegd hebbende betekent het weglaten van vast bellen geen grote besparing. Een aansluiting voor vast bellen kost slechts €2,50 per maand, ofwel €30 per jaar. Hoe dan ook, naast een alles-in-1 pakket met internet en tv kan je ook kiezen voor alleen internet.

T-Mobile alleen internet

Een abonnement met alleen internet van T-Mobile is al verkrijgbaar van €30 per maand. Natuurlijk heb je dan wel het ’traagste’ internetpakket, echter scheelt het met een alles-in-1 pakket €15 per maand. Ofwel T-Mobile internet only is een besparing van €180 per jaar!

Thuis en mobiel

Tot slot is het nog goed om te vermelden dat je ook een alles-in-1 pakket kan afsluiten in combinatie met een mobiel abonnement van T-Mobile. Door het combineren van alles-in-1 en mobiel (T-Mobile Uit & Thuis) krijg je extra korting op het internet of mobiel unlimited.

Dit krijg je als je kiest voor internet van T-Mobile

De internetsnelheid dat T-Mobile kan leveren bij haar alles-in-1 pakketten is afhankelijk van je adres. Zo maakt T-Mobile in grote delen van Nederland gebruik van dsl-internet. Naast dsl-internet kunnen sommige regio’s kiezen voor T-Mobile haar eigen glasvezelnetwerk.

Glasvezelnetwerk

Dit krijg je bij T-Mobile Thuis alles-in-1 met een internetsnelheid van 50 Mbit
Dit krijg je bij T-Mobile Thuis alles-in-1 met een internetsnelheid van 50 Mbit

Mede door de 2 soorten internet (netwerk) is er een verschil in de te behalen internetsnelheid. Zo behaal je met T-Mobile glasvezel een stabielere snelheid en krijg je de snelheid geleverd die je bestelt hebt. Bovendien is de upload- gelijk aan de download.

ADSL-netwerk

Bij DSL is dit anders aangezien de snelheid die je daadwerkelijk zal behalen afhankelijk is van de afstand tot het verzamelpunt in jouw buurt. Zo kan je bijvoorbeeld wel een pakket van 50 Mbit internet bestellen, maar de daadwerkelijke snelheid zal lager zijn.

Bovendien is de uploadsnelheid dat te behalen is via het dsl-netwerk een stuk lager. Afhankelijk van het verbruik en de grootte van je huishouden kunnen sommige huishoudens beter afzien van dsl-internet. Voor kleine huishouden is dsl-internet prima.

Bij glasvezelinternet van T-Mobile kan je kiezen voor een snelheid van 50, 100 of 1.000 Mbit!

Zoals al aangegeven is glasvezelinternet van T-Mobile Thuis slechts in enkele regio’s beschikbaar. Hoe dit kan, komt doordat er nog niet in heel Nederland glasvezelinternet ligt en dat T-Mobile alleen glasvezel aanbiedt als ze het glasvezelnetwerk zelf heeft aangelegd.

Het positieve voor klanten die niet kunnen kiezen voor glasvezel, is dat T-Mobile in gesprek is met KPN om gebruik te mogen maken van KPN haar glasvezelnetwerk. Hoe dan ook, op het moment dat T-Mobile glasvezel beschikbaar is heb je de keuze uit 3 pakketten.

Update april 2022: Sinds begin 2022 biedt T-Mobile ook glasvezel aan via het KPN-netwerk!

Te behalen glasvezelsnelheid bij T-Mobile
Te behalen glasvezelsnelheid bij T-Mobile alles-in-1

T-Mobile alles in 1 glasvezel 50 Mbit/s is nu standaard 100 Mbit/s

Zo kan je allereerst kiezen voor het alles-in-1 pakket met een internetsnelheid van 50 Mbit. Hierbij is het goed om te weten dat de up- en downloadsnelheid gelijk aan elkaar zijn. Bovendien krijg je in tegenstelling tot dsl-internet de snelheid geleverd die je besteld.

T-Mobile alles in 1 glasvezel 400 Mbit/s

Desalniettemin, is 50 Mbit net iets te weinig voor jouw huishouden? In dat geval kan je bij T-Mobile Thuis ook kiezen voor een alles-in-1 pakket met een snelheid van 100 Mbit. Voor de iets grotere huishoudens zou deze snelheid meer dan voldoende moeten zijn.

T-Mobile alles in 1 glasvezel 1000 Mbit/s

Tot slot, wil je niets aan het toeval overlaten? Dan kan je wanneer je een groot huishouden hebt of een groot internetverbruiker bent ook kiezen voor het snelste internetpakket. Met het snelste alles-in-1 pakket van T-Mobile behaal je een internetsnelheid van 1000 Mbit.

Het tv-abonnement bij T-Mobile Thuis alles-in-1 is niet uitgebreid, maar de basis is aanwezig!

Tv-kijken bij T-Mobile Thuis kost €15 per maand. Voor deze €15 krijg je de beschikking over 64 tv-zenders waarvan er 45 in HD-kwaliteit zijn. Natuurlijk zijn de populairste Nederlandse tv-zenders zoals NPO, RTL en SBS present. Naast live tv-kijken is ook interactieve tv present.

Interactieve diensten zoals Begin gemist bij T-Mobile alles-in-1

Met interactieve tv is het mogelijk om van ruim 42 tv-zenders programma’s te pauzeren en vanaf het begin te starten. Daarnaast is het met T-Mobile tv (nieuwe klanten) mogelijk om programma’s op te nemen (in de Cloud) tegen een meerprijs van €5 per maand.

Tv-kijken via de app

Let op, want als je een ‘oude’ interactieve tv-ontvanger hebt dan is opnemen niet mogelijk. Hee dan ook, afgezien van dit minpunt kan je met T-Mobile ook tv-kijken via de T-Mobile TV Anywhere app. Op de app zijn 35 zenders te bekijken en kan je streamen naar Chromecast.

Extra zenderpakketten bestellen

Tot slot, de standaard tv-zenders kunnen uitgebreid worden met extra zenderpakketten. Zo kan je kiezen voor ESPN Sports (ESPN Sports 1 is gratis inbegrepen in ieder basispakket), Film 1 of een thema-zenderpakket zoals het entertainment- of kids en music pakket.

Het nieuwe T-Mobile thuis TV

Extra premium zenders

  • Film1
  • Erotiek
  • ESPN Sports
  • Ziggo Sports

Extra thema zenders

  • Infotainment
  • Kids en music
  • Entertainment
  • Internationaal

Voordelig vast bellen bij T-Mobile Thuis alles-in-1

Indien je graag de beschikking wilt over een vaste telefoonaansluiting, dan is het verstandig om vast bellen op te nemen in je alles-in-1 pakket. Een aansluiting voor vast bellen kost €2,50 per maand. Deze prijs is inclusief gratis nummerbehoud.

Het variabele tarief voor vast bellen naar vaste- en mobiele nummers is €0,13 per minuut plus een starttarief van €0,13 per gesprek. In het geval je regelmatig met de vaste telefoon naar vaste nummers in Nederland belt, dan kan een (extra) belpakket voordeliger zijn.

Zodoende heb je al voor €10 per maand het unlimited vast bellen pakket, waarmee je onbeperkt belt naar vaste telefoonnummers binnen Nederland. Wil je ook onbeperkt bellen naar mobiele nummers? Kies dan unlimited vast bellen plus (€15 per maand).

Extra te bestellen belpakketten bij vast bellen
Extra te bestellen belpakketten bij T-Mobile alles-in-1 vast bellen

T-Mobile Thuis abonnement combineren met T-Mobile Uit (mobiel abonnement)

Heb je naast T-Mobile Thuis alles-in-1 ook een mobiel abonnement van T-Mobile op hetzelfde adres? Dan krijg je net als bij alles-in-1 van KPN extra voordeel. Zodoende krijgen klanten allereerst maandelijkse korting (rond de €5) op hun internetabonnement.

Huidige combi-voordelen bij T-Mobile Thuis alles-in-1 en T-Mobile Mobiel

Naast korting op het internet krijgen klanten ook nog eens de maximale internetsnelheid dat beschikbaar is op je adres geleverd. En als deze combi-voordelen nog niet genoeg zijn dan krijgen klanten ook nog eens korting op het mobiel abonnement of extra data.

Ben je op dit moment nog geen klant bij T-Mobile Mobiel? Dan kan je dit tegelijkertijd met het alles-in-1 pakket aanvragen. Ook kan je in de loop der tijd van het alles-in-1 pakket nog een nieuwe of extra mobiel abonnement aanvragen om hiervoor in aanmerking te komen.

T-Mobile Thuis alles-in-1 in vergelijking met de concurrenten KPN en Ziggo

Is T-Mobile een dure alles-in-1 provider in vergelijking met concurrenten? Nee, integendeel zelfs. Dit gezegd hebbende is het om een eerlijke vergelijking te kunnen maken moet wel zo eerlijk om te vergelijken met dezelfde pakketten en diensten.

KPN of T-Mobile

Zodoende levert T-Mobile voornamelijk haar diensten aan via het dsl-netwerk van KPN. Mede hierdoor kan je T-Mobile Thuis dus het beste vergelijken met KPN. In vergelijking met KPN valt op dat T-Mobile met de standaardpakketten circa €5 per maand goedkoper is.

Echter, in het geval je van plan bent om extra pakketten bij het alles-in-1 pakket te bestellen dan kan wellicht KPN goedkoper zijn. Ten voorbeeld, de onbeperkt bellen pakketten van KPN zijn ruimer en daardoor voordeliger dan die van T-Mobile.

T-Mobile of Ziggo

Hoe dan ook, kijkend naar alles-in-1 van Ziggo dan verschillen beide providers behoorlijk van elkaar. Zo levert Ziggo het signaal van haar pakketten over de kabel en T-Mobile dus over de dsl- of glasvezel. Door een verschillend netwerk is een vergelijking lastig te maken.

Niettemin, het is wel mogelijk zoals in het artikel van T-Mobile Thuis vs Ziggo is gebleken. De uitkomst uit het artikel was dat je het beste voor T-Mobile kan kiezen als glasvezel beschikbaar is of als je goedkoop internet wilt. Ziggo scoort beter op tv-entertainment.

Ervaringen van bestaande klanten met T-Mobile Thuis alles-in-1 met of zonder tv en vast bellen

De ervaringen met alles-in-1 van T-Mobile zijn over het algemeen goed. Zodoende roemen klanten de makkelijk in gebruik te nemen modem, de voordelige prijs en dat het internet zelfs via het DSL-netwerk voor kleine huishoudens prima is.

Ervaringen met T-Mobile Thuis alles-in-1

Qua negatieve klachten worden vooral problemen met overstappen naar T-Mobile Thuis en de niet altijd kundige klantenservice aangehaald. Hoewel het niet met zeker is, bestaat natuurlijk de kans dat T-Mobile een lagere prijs heeft door een eenvoudigere service.

Hoe dan ook, veelal zijn het de positieve klanten die begrijpen dat je niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rij kan zitten en de negatieve klanten dit juist wel willen. Zie voor een uitgebreide ervaring de pagina met de review over T-Mobile Thuis.

Huidige aanbieding voor T-Mobile Thuis alles-in-1

Van tijd tot tijd kent T-Mobile aanbiedingen voor haar alles-in-1 pakketten. Net als andere aanbieders probeert zij hiermee nieuwe klanten te werven. Hoewel je voor de actuele actie het beste de website van T-Mobile kan bekijken zijn er uit het verleden enkele voorbeelden.

Zo kende zij een aanbieding waarmee klanten geen activatiekosten hoeven te betalen (t.w.v. €30) en kregen klanten ook eens 3 maanden €15 korting op de prijs van haar alles-in-1. Zeer waarschijnlijk heeft T-Mobile nu alweer een andere actie voor nieuwe klanten.

Dit is niet erg aangezien het van tijd tot tijd goede acties kent. Echter, indien je rond november wilt overstappen naar T-Mobile wacht dan tot de week van Black Friday. In deze week geven alles-in-1 providers nog meer korting dan als ze anders al doen.