Dit is de snelheid en prijs van T-Mobile Thuis met alleen internet!

Alleen internet van T-Mobile Thuis bestellen

Alleen internet van T-Mobile Thuis bestellen? Een goede keuze wanneer je geen tv-kijkt en of vast belt. Een zogeheten internet only abonnement bespaart je €15 per maand en geldt zowel voor een internetabonnement met dsl-internet als glasvezelinternet.

Hoe dan ook, in dit artikel gaan we eerst kijken welke T-Mobile internet pakketten er op jouw adres beschikbaar zijn, wat de prijs en kosten zijn, welke internetsnelheden er te bestellen zijn en tot slot wat de algemene ervaringen zijn met vast internet van T-Mobile.

Heb je geen tijd? Weet dit! Internet van T-Mobile kenmerkt zich door een lage prijs. Deze lage prijs gaat ten koste van ‘gratis’ extra’s zoals virusbeveiliging. Daarnaast is dsl prima voor kleinere huishoudens, en glasvezel een betere keuze voor grotere huishoudens.

T-Mobile Thuis internet vergelijken op jouw adres

Alhoewel de algemene prijs en informatie voor ieder internetabonnement van T-Mobile geldt, is niet op ieder adres glasvezelinternet beschikbaar. Doe mede hierom hieronder de postcodecheck en zie de actuele prijs en internetsnelheid van T-Mobile op jouw adres!

Wat kost een abonnement met alleen internet zonder tv en vast bellen bij T-Mobile Thuis?

Een abonnement met alleen internet kost bij T-Mobile minimaal €30 en maximaal €40. Een pluspunt voor glasvezelklanten is dat T-Mobile dezelfde prijs hanteert voor dsl- en glasvezelinternet. Ook kan je maandelijks eenmaal de snelheid gratis verhogen of verlagen.

PakketSnelheidPrijs per maandMeer informatie
Basic50 Mbit€30,00Bekijk bij T-Mobile
Fast100 Mbit€35,00Bekijk bij T-Mobile
Premium (alleen bij glasvezel)1000 Mbit€40,00Bekijk bij T-Mobile
De prijs en snelheid van de alleen internet abonnementen bij T-Mobile Thuis

Te bestellen internetsnelheid bij T-Mobile Thuis

In totaal kan je bij T-Mobile Thuis kiezen uit 3 internetsnelheden. Of alle snelheden ook beschikbaar zijn op jouw adres, hangt af of er glasvezel van T-Mobile Thuis aanwezig is. Is dit niet het geval? Dan krijg je dsl-internet van het KPN-netwerk.

Hoe dan ook, met alleen een dsl-internet kan je bij T-Mobile kiezen uit het basic-pakket met een snelheid van 50 Mbit download en een uploadsnelheid tot 30 Mbit. Bij het middelste internetpakket Fast behaal je een snelheid van 100 Mbit download en tot 30 Mbit upload.

Let hierbij wel op! Bij dsl-internet is de daadwerkelijke snelheid altijd lager dan de bestelde snelheid, aangezien je te maken hebt met snelheidsverlies. Alhoewel dit snelheidsverlies voor kleine huishoudens geen probleem is, kan dit anders zijn bij grotere huishoudens.

Zij kunnen beter kiezen voor glasvezel of Ziggo, waarmee je dit nadeel niet hebt. Hoe dan ook, met glasvezel kan je bij T-Mobile Thuis ook kiezen voor het derde internetpakket premium. Hiermee behaal je een internetsnelheid van 1000 Mbit up- en download.

Nog sneller internet? Kies voor Wifi Plus

Wanneer je woning een groot oppervlak heeft, dan kan het verstandig zijn om voor draadloos internet je modem iets te helpen. Dit helpen doe je door de Wifi Plus-dienst aan te vragen voor €2,50 per maand, waardoor je recht krijgt op een wifi-versterker.

T-Mobile alleen internet pakketten
Wifi Plus modem

Deze wifi-versterker krijg je in bruikleen en is maandelijks opzegbaar. Het voordeel van een wifi-versterker is dat je in delen van je woning waar slecht bereik is beter signaal krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld de zolder waar het bereik regelmatig een wegvalt.

In totaal kunnen klanten 3 wifi-versterkers in bruikleen krijgen. Ofschoon geldt hiervoor wel dat er voor elke versterker €2,50 extra in rekening wordt gebracht. Verstandig is het dan ook om eerst te beginnen met 1 en dit bij problemen pas uit te breiden.

Ervaringen met vast internet van T-Mobile Thuis

Wellicht het belangrijkste om te weten bij een overstap naar T-Mobile is hoe de ervaringen in het algemeen zijn met internet. Kijkend naar de ervaringen van bestaande klanten, dan beoordelen zij over het algemeen het internet van T-Mobile Thuis met 3 sterren uit 5.

Ofwel T-Mobile scoort een dikke voldoende. Kleven er dan geen nadelen aan T-Mobile? Ja zeker. De lage prijs komt waarschijnlijk door een mindere bezetting op de klantenservice, wat resulteert dat je bij een (ingewikkelde) vraag langer op antwoord moet wachten.

Hoe dan ook, al met al wordt het internet van T-Mobile Thuis goed gewaardeerd door haar klanten en helemaal als er een glasvezelaansluiting aanwezig is. Wil je meer weten over de betrouwbaarheid van het internet? Zie dan het artikel met de T-Mobile internet review.