Vodafone Sim Only abonnementen

Vodafone Sim Only abonnementen logo

Kiezen voor één van de vele Vodafone Sim Only abonnementen, betekent gebruik maken van 5G en een goed netwerk. Zo maakt Vodafone gebruik van haar eigen netwerk. Dit netwerk heeft de beste 4G-dekking ter wereld. Ofwel, met de bereikbaarheid zit het goed.

Hoe dan ook, in dit artikel bespreken we alles wat jij moet weten over Vodafone Sim Only. Hierbij kan je denken, aan: de voordelen, het netwerk, de bundels, onbeperkt internet en bellen, hoe overstappen naar Vodafone werkt, combivoordeel met Ziggo en ervaringen.

Geen tijd? Weet dit! Door te kiezen voor een Sim Only abonnement van Vodafone profiteer je van het snelle 5G-netwerk (in Nederland) en wereldwijd van een goede dekking. Mede door 5G is Vodafone niet de goedkoopste, maar door een actie of Ziggo is dit op te lossen.

Vodafone pakketten: Start of Red abonnement

Je hebt op dit moment bij Vodafone de keuze uit meerdere Start- en Red abonnementen. De start bundels zijn goedkoper en vooral handig voor degene die een beetje bellen en data verbruiken. De red bundels zijn geschikt voor degene die veel bellen en internetten.

Vodafone pakketBel/sms + dataVanaf prijs
Start M150 min/sms + 2GB€13,50 per maand
Start L150 min/sms + 5GB€17,50 per maand
RedOnbeperkt + 15GB€26,00 per maand
Red TogetherOnbeperkt + 50GB€30,00 per maand
Red UnlimitedOnbeperkt + onbeperkt€32,50 per maand
Overzicht van Vodafone pakketten: Prijs Start- en Red abonnementen

Vodafone Start Sim Only abonnementen

De Vodafone Start Sim Only abonnementen zijn geschikt voor degene die een voordelig mobiel abonnement van Vodafone willen hebben. Door de lage prijs beschikken deze bundels niet over veel belminuten en data. Door wellicht te profiteren van Ziggo combi-voordeel kan deze goedkope Vodafone Start pakketten alsnog interessant zijn.

Ondanks dat Vodafone bij haar Start abonnementen geen onbeperkt bellen heeft inbegrepen, kan tegen een meerprijs van €3,00 per maand ook bij deze abonnementen onbeperkt worden gebeld naar vaste- en mobiele telefoonnummers in Nederland.

Vodafone Start M: Goedkoopste Vodafone abonnement 

Vodafone Start M is het goedkoopste Vodafone abonnement dat je af kunt sluiten. Deze bundel bevat 2 GB data, 150 minuten bellen en onbeperkt sms. Hiervoor betaal je €13,50 p.m. bij een 2-jarig contract. Liever een 1-jarig contract? Dan betaal je maandelijks €14,50.

Vodafone Start L: Iets meer data dan de goedkoopste bundel

Als het M-pakket net iets te weinig is, kun je beter kiezen voor Vodafone Start L. Dit pakket bevat 5 GB data, 150 minuten bellen en onbeperkt sms. Bij een 2-jarig contract kost deze bundel €16,50 euro per maand en bij een 1-jarig contract €17,50 euro per maand. 

Vodafone Red Sim Only abonnementen

De Vodafone Red abonnementen zijn geschikt voor degene die veel van hun Sim Only abonnement vragen. Zodoende kan je met Vodafone Red standaard onbeperkt bellen en sms’en. Afhankelijk van de gekozen bundel krijg je ook veel data en kan je veel internetten.

Vanaf €26,00 per maand kan je al beschikken over een Vodafone Red abonnement. Hoewel er al veel data bij de pakketten is inbegrepen, kan dit nog meer worden door ook vast internet van Ziggo te nemen. Automatisch wordt de bundel dan verdubbeld.

Vodafone Red Sim Only abonnement

Bij het Vodafone Red Sim Only abonnement krijg je 15 GB aan data, onbeperkt bellen én onbeperkt sms. Bij een 2-jarig contract kost dit je slechts een prijs vanaf €26 per maand. Indien je voor een 1-jarig contract kiest, betaal je een prijs vanaf €27 per maand. 

Vodafone Red Together: Data delen met een familie abonnement

Het Vodafone Red Together abonnement is geschikt voor een grote groep tot 5 personen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een familie. In dit abonnement zit namelijk standaard 50 GB data dat je met elkaar kunt delen. Het totaal aan te delen data kan oplopen tot 200 GB!

Goed om te weten is dat iedereen afgezien van de hoeveelheid te delen data altijd beschikt over onbeperkt bellen en sms. Voor Vodafone Red Together betaal je een vanaf prijs van €30 euro per maand bij een 2-jarig contract of €31 p.m. bij een 1-jarig contract.

Red Unlimited: Sim Only onbeperkt bellen en internet Vodafone 

Wil je onbeperkt kunnen bellen en internetten met je Sim Only? Kies dan voor het Red Unlimited Pakket. Met dit abonnement kun je onbeperkt bellen en internetten vanaf 32,50 per maand. Bij een 1-jarig contract betaal je een vanaf prijs van €33,50 euro per maand. 

Vodafone abonnement prijzen vergelijken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die je bij Vodafone hebt? Wij hebben alle Sim Only bundels voor je in het onderstaande overzicht geplaatst. Op deze manier kan je snel en eenvoudig het beste en goedkoopste Vodafone abonnement vinden die bij jou past.

Voordelen Vodafone bundel zonder telefoon 

Het voordeel van Sim Only is dat een telefoon geen onderdeel van het abonnement uitmaakt. Concreet betekent dit dat je hierdoor weinig geld voor het mobiel abonnement hoeft te betalen. Bij Vodafone geniet je bovendien de volgende andere voordelen: 

  • 5G netwerk: Vodafone is als eerste provider in NL met een 5G netwerk gekomen. Dankzij dit netwerk geniet je van een ongekende en stabiele internetsnelheid. 
  • Vodafone en Ziggo voordelen: Enige tijd geleden zijn Vodafone en Ziggo gefuseerd. Dit betekent dat je nu van extra voordelen geniet indien je beide combineert.
  • Data only abonnementen: Het is bij Vodafone mogelijk om voor een data only abonnement te kiezen. Prettig, aangezien bellen/sms eigenlijk niet meer nodig is. 
  • Grootste 4G netwerk ter wereld: Niet alleen het 5G netwerk van Vodafone is indrukwekkend, maar ook het 4G netwerk. Dit netwerk is in ons land razendsnel, maar ook in alle andere landen ter wereld. 
  • Buiten bundel internetten: Is je data bundel op? Dat maakt bij Vodafone niks uit. Je kunt bij deze provider namelijk buiten de bundel internetten, zonder extra kosten. Je moet alleen akkoord gaan met een lagere internetsnelheid. 
  • Bundel bijstellen: Het is mogelijk om maandelijks je bundel aan te passen. Zeker als je wensen veranderen, is dit een belangrijk voordeel.

Vodafone abonnement met onbeperkt internet

Zoals al besproken bij de pakketten, is het mogelijk om bij Vodafone een abonnement af te sluiten met onbeperkt internet. Ondanks het woord onbeperkt, moet je bij een Vodafone Sim Only abonnement toch met bepaalde voorwaarden rekening houden.

Zo krijg je bij een onbeperkt abonnement een limiet van 10 GB data per dag tot je beschikking. Ga je hier overheen? In dat geval krijg je per dag eenmalig 2 GB extra. Mocht je ook deze 2 GB op dezelfde dag verbruiken, dan kan je tegen betaling meer data krijgen. 

Let op! Dit geldt alleen zo in Nederland. In de EU heb je te maken met een limiet van 40 GB per maand. Buiten de EU heb je te maken met een internationaal tarief en dus buiten de bundel kosten. Check hierom dan ook altijd de Fair Use Policy voor meer informatie. 

Vodafone data only zonder belminuten en sms

Het is in tegenstelling tot Sim Only van KPN op dit moment niet mogelijk om een Vodafone Data Only abonnement af te sluiten. Bij elk abonnement dat je nu af kunt sluiten, is bellen en sms inbegrepen. Is dit erg? Vermoedelijk niet. De prijs voor bellen is altijd weinig.

Zie de 150 min of onbeperkt bellen dan ook als een extra service. Trouwens, let op dit geldt alleen voor particulieren! Zakelijke klanten kunnen wel een mobiel abonnement afsluiten met enkel data. De prijs hiervan bedraagt vanaf €8,26 exclusief btw per maand.

Kijkend naar het goedkoopste particulieren Vodafone abonnement, dan zie je dat de prijs nauwelijks voor bellen vrijwel niks is. Zo heb je vanaf €13,50 per maand al 2 GB + 150 minuten als consument. Wees dan ook slim en kies voor zo’n Sim Only abonnement.

Vodafone beschikt over een 4G en 5G netwerk 

Als je een Sim Only abonnement bij Vodafone afsluit, is dit inclusief stabiel en snel 5G internet. Je moet alleen even goed checken of je mobiel 5G ondersteund. In principe is dit alleen bij de nieuwste mobiels het geval. Oudere mobiels maken gebruik van 4G data.

Heb je geen smartphone die 5G kan bieden? Dan kan je zonder problemen gewoon gebruik maken van het 4G Vodafone-netwerk. Dit netwerk heeft wereldwijd de beste dekking, waardoor je overal in de EU van een geweldige internetsnelheid verzekerd bent.

Bovendien krijg je met een 5G abonnement bij Vodafone gratis een upgrade van de snelheid via het 4G-netwerk. Deze snelheid kan oplopen tot een downloadsnelheid van maximaal 1000 Mbps en een uploadsnelheid van maximaal 112,5 Mbps. 

Ziggo combineren met Vodafone Sim Only 

Ben je klant bij Ziggo en sluit je een Sim Only abonnement bij Vodafone af? Dan geniet je van extra veel klantvoordeel. Hoe dit kan, heeft ermee te maken dat Ziggo en Vodafone onder hetzelfde bedrijf vallen. Hierdoor bespaar je als klant geld en krijg je meer voordeel.

Bovendien ben je bij zowel Ziggo als Vodafone van een geweldige service verzekerd. Om in aanmerking te komen voor klantvoordeel, is de enige voorwaarde dat de abonnementen op hetzelfde adres geregistreerd staan. Ook moet je bij Ziggo minimaal internet afnemen.

Is dit het geval? Zo ja, dan krijg je dus korting en voordeel. Wat de korting en voordeel precies zal zijn hangt af van het afgesloten abonnement. In ieder geval is het zeker dat je bundel verdubbeld wordt. Alles bij elkaar zijn dit de mogelijke voordelen:

  • Gratis safe online xl pakket bij Ziggo.
  • Elke maand dubbele data bij het Vodafone abonnement. 
  • Tot €7,50 euro korting per maand op het Vodafone abonnement. 
  • Gratis extra zenderpakket bij Ziggo (Movies en Series L, Ziggo Kids of Ziggo Sports).

Overstappen naar Vodafone

Overstappen naar Vodafone is zowel voor bestaande- als nieuwe klanten een fluitje van een cent. Allereerst begin je met het uitzoeken van het gewenste abonnement. Heb je dit gevonden? In dat geval kan je verder met een keuze te maken voor het soort simkaart.

Hierbij kan je kiezen uit een digitale eSim of fysieke 3-in-1 Simkaart. Keuze gemaakt? Ga dan verder met het invullen van jouw gegevens. Let wel op! Als nieuwe klant heb je mede door het aanmaken van de simkaart te maken met eenmalige aansluitkosten.

Momenteel zijn de aansluitkosten eenmalig €25,00. Soms zijn er aanbiedingen waarbij het betalen van de aansluitkosten niet nodig is. Hoe dan ook, voor het ingaan van het abonnement stuurt Vodafone jou de nieuwe Simkaart en benodigde gegevens op.

Overstappen naar Vodafone met nummerbehoud  

Als je gaat overstappen naar Vodafone dan kan dit met nummerbehoud. Vodafone regelt dit zelfs gratis. Bovendien zegt Vodafone ook het contract op bij jouw huidige provider. Op deze manier zit jij nooit zonder abonnement en betaal je geen dubbele kosten.

Het enige wat jij moet doen om in aanmerking te komen voor nummerbehoud, is dit aan te geven tijdens de bestelling. Vodafone regelt de rest en zal indien nodig instructies versturen als zij bepaalde gegevens ter verificatie van jou nodig heeft.

Vodafone Sim Only abonnementen aanbieding

Bij Vodafone geniet je regelmatig van interessante Sim Only aanbiedingen. Zo betaal je op dit moment geen €26 euro voor het Vodafone Red abonnement, maar slechts €24 euro. Ook op de andere abonnementen van Vodafone krijg je een flinke korting. Let hierbij op!

De bovengenoemde aanbiedingen zijn op het moment van schrijven. Regelmatig stunt Vodafone met andere aanbiedingen. Houd daarom goed de website van Vodafone in de gaten. Vergeet trouwens ook niet de voordelen van Vodafone in combinatie met Ziggo.

Je kunt namelijk zowel tegelijkertijd overstappen naar Ziggo als Vodafone om van haar combi-voordelen te kunnen profiteren. Nog een voordeel is dat je één factuur krijgt.

Vodafone Runners actie 

Vodafone Runners kun je zien als een tijdelijke actieperiode met de beste deals van Vodafone. Zo’n actiedeal duurt vaak een paar weken, waardoor je tijdens deze weken toe zou moeten slaan. Houd ook hiervoor de website van Vodafone goed in de gaten. Mochten er Runners acties zijn, dan worden deze acties t.z.t. ook op deze website gepubliceerd.

Veelgestelde vragen over Vodafone Sim Only

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij het uitkiezen van een Sim Only abonnement bij Vodafone. Indien je met vragen zit die er niet bij staan, dan kan je altijd contact opnemen met Vodafone haar eigen klantenservice.

Welke abonnementen heeft Vodafone? 

Bij Vodafone Sim Only kun je uit twee soorten abonnementen kiezen, namelijk Start en Red. Start is geschikt voor degene die niet veel belminuten en data gebruiken. De Red abonnementen zijn daarentegen geschikt voor degene die veel bellen en internetten.

Wat kost een Sim Only abonnement bij Vodafone? 

Wat je voor een Sim Only abonnement bij Vodafone moet betalen, hangt van het pakket af. Ook speelt een eventuele aanbieding een belangrijke rol. Als je van het Ziggo-Vodafone klantvoordeel profiteert, krijg je bijvoorbeeld extra korting. Niettemin lopen de prijs van €13,50 per maand tot €32,50 per maand.

Wat is het goedkoopste Vodafone Sim Only abonnement? 

Het goedkoopste Vodafone Sim Only abonnement kost slechts vanaf €13,50 euro per maand. Dit gaat om het Start M abonnement met een 2-jarige looptijd.