Vodafone vs KPN: Wat is de beste mobiele provider?

Heb je interesse om een nieuw Sim Only abonnement af te sluiten? Dan heb je in ons land voldoende mogelijkheden qua aanbieders en soorten abonnementen. Hierbij valt je oog mogelijk direct op Vodafone en KPN. Deze beide aanbieders zijn immers bekend, populair en behoren ook tot de marktleiders.

Maar, wat is dan voor jou de beste keuze? Om je hier een handje bij te helpen, maken wij een uitgebreide Vodafone vs. KPN vergelijking. We kijken hierbij onder meer naar de voorwaarden, naar de soorten abonnementen en naar de kosten per maand.

Over KPN

KPN is één van de grootste aanbieders van mobiele diensten. Dit doet het bedrijf met verve, aangezien het ruim 5 miljoen klanten heft. Het bedrijf is bovendien eigenaar van andere merken, zoals Simyo en Telfort.

Belangrijk voordeel van KPN is terug te vinden in de schaalvoordelen. Je kunt bij KPN een Sim Only abonnement afsluiten, maar ook allerlei andere abonnementen. Kies je voor een combinatie van meerdere abonnementen? Dan ontvang je een flinke stapelkorting vanuit KPN.

Over Vodafone

Lange tijd is Vodafone een zelfstandig bedrijf geweest. Daar is echter enige tijd geleden verandering ingekomen. Vodafone en Ziggo zijn gefuseerd, waardoor het bedrijf nog véél groter geworden is.

Dat wat voor KPN geldt, geldt nu ook voor Vodafone. Door de fusie ben je in staat om bij één partij alle mogelijke abonnementen af te sluiten. Daarmee ben je in staat om de nodige kosten te besparen. Feit is dat het aanbod van Sim Only abonnementen bij Vodafone erg interessant is.

Aanbod van Vodafone Sim Only abonnementen

Wil je bij Vodafone een Sim Only abonnement afsluiten? Dan heb je daar meer dan voldoende mogelijkheden voor. De verschillende mogelijkheden zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Red: vanaf 26 euro per maand. Onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en 15 GB aan 5G internet.
 • Red Together: vanaf 30 euro per maand. Onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en 50 GB aan 5G internet.
 • Red Unlimited: vanaf 32,50 euro per maand. Onbeperkt bellen, onbeperkt sms’en en onbeperkt data. (40 GB in Europa).
 • Start M: vanaf 13,50 euro per maand. 150 belminuten, onbeperkt sms’en en 2 GB aan 5G internet.
 • Start L: vanaf 17,50 euro per maand. 150 belminuten, onbeperkt sms’en en 5 GB aan 5G internet.

Je hebt bij Vodafone dus meer dan voldoende mogelijkheden. Je kunt namelijk uit bovenstaande abonnementen kiezen, waarna je deze abonnementen ook nog naar wens samen kunt stellen. Zo bepaal je bij Vodafone zelf wat de looptijd van het Sim Only contract moet worden.

Heb je op dit moment al een abonnement bij Ziggo? Dan is het al helemaal interessant om voor één van de Vodafone Sim Only abonnementen te kiezen. Je krijgt in dat geval namelijk 5 euro korting per maand!

Aanbod van KPN Sim Only abonnementen

Wil je bij KPN een Sim Only abonnement afsluiten? Dan heb je eveneens heel veel mogelijkheden. Het mooie hierbij is dat je bij KPN helemaal zelf je Sim Only abonnement samen kunt stellen:

 • Databundel. Bij KPN ben je in staat om uit meerdere databundels te kiezen. De kleinste bundel bevat 0 GB, terwijl de grootste bundel Unlimited Data betreft. Je kunt ook voor 3 GB, 12 GB en 20 GB kiezen.
 • Bellen en sms’en. Bij KPN kun je voor 150 belminuten en sms’jes gaan, maar ook voor een onbeperkte bel- en sms bundel.
 • Looptijd. Bij KPN kun je uit drie looptijden kiezen. Een 2-jarig contract is het goedkoopste, terwijl een maandelijks opzegbaar contract het duurste is. Een 1-jarig contract zit daar precies tussenin.

Heb je op dit moment al een KPN of XS4ALL internetabonnement? Dan geniet je bij KPN van een interessante stapelkorting. Deze korting loopt op tot maar liefst 7,50 euro korting per maand!

Wat zijn de verschillen tussen Vodafone en KPN?

Om tot de juiste keuze te komen, zijn er tal van punten waar je goed op moet letten. Om je hier een handje bij te helpen, bespreken we hieronder de belangrijkste verschillen tussen beide aanbieders.

Andere prijsstelling

Het mag duidelijk zijn: de prijsstelling is bij Vodafone en KPN anders. Dit heeft met meerdere redenen te maken:

 • Ander aanbod van Sim Only abonnementen. Het aanbod van Sim Only abonnementen is niet één op één te vergelijken. Zo kun je bij Vodafone de data delen met andere mensen op hetzelfde adres, terwijl dit bij KPN niet op deze manier werkt.
 • Andere korting. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, geniet je bij beide providers van een interessante korting. De exacte korting is wel per provider en per situatie verschillend.

Andere looptijden

Bij KPN heb je de keuze uit drie looptijden: 2 jaar, 1 jaar en maandelijks opzegbaar. Dit laatste mogelijkheid lijkt bij Vodafone op dit moment te ontbreken.

Wil je vooral van flexibiliteit verzekerd zijn? Dan lijkt het logischer om voor een Sim Only abonnement van KPN te kiezen.

Andere aansluitkosten

Bij het vergelijken van een Sim Only abonnement kijk je ongetwijfeld naar de premie per maand. Daar waar je ook op moet letten, zijn de eenmalige kosten. Deze kosten staan ook wel te boek als ‘aansluitkosten’.

Bij beide providers zijn deze aansluitkosten anders. Bij Vodafone kun je uitgaan van een eenmalig bedrag van 25 euro. Bij KPN kun je uitgaan van activatiekosten van 25 euro.

Het bedrag is dus hetzelfde, maar dat is niet altijd het geval. Wij hebben opgemerkt dat beide aanbieders regelmatig de aansluitkosten op 0 euro zetten. Indien je van zo’n aanbieding kunt profiteren, is dat uiteraard erg interessant.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Vodafone en KPN?

Beide providers behoren tot de top van de markt in ons land. Dat blijkt uit de hoeveelheid klanten, maar ook uit de algehele naamsbekendheid. Het is daarom ook logisch dat je bij het maken van een vergelijking bij deze twee providers uitkomt.

Bij het maken van zo’n vergelijking let je uiteraard goed op de verschillen. Het is echter ook goed om te weten dat beide providers de nodige overeenkomsten kennen.

Prima service

Bij beide providers ben je van een prima service verzekerd. Zo kun je bij beide providers heel veel zaken zelf online regelen. Lukt dit niet? Of zit je met een andere vraag? Bij beide providers kun je op meerdere manieren contact opnemen met de klantenservice.

Geweldig netwerk

Zowel Vodafone als KPN hebben hun eigen netwerk. Hierbij valt op dat beide netwerken subliem zijn:

 • Beide netwerken hebben een geweldige dekking in ons land. Waar je ook in ons land bent, geniet je hierdoor van razendsnel internet. En van het gewenste mobiele bereik om te bellen.
 • Beide netwerken hebben een geweldige dekking in het buitenland. Ook in het buitenland zorgen beide netwerken voor een geweldige dekking. Ideaal als je vaak in het buitenland tijd doorbrengt.

Door de jaren heen is gebleken dat beide netwerken erg stabiel zijn. Je hoeft dan ook niet bang te zijn voor storingen of voor traag internet. Nee, zowel KPN als Vodafone hebben haar zaakjes prima op orde.

Interessante kortingen

Bij beide providers ben je ook van interessante kortingen verzekerd. Deze kortingen hebben niet altijd betrekking op euro’s, maar ook op aanvullende pakketten.

5G internet

Wil je momenteel een Sim Only abonnement afsluiten? Dan is het interessant om voor een abonnement met 5G internet te kiezen. Deze vorm van internet heeft immers de toekomst.

Dat wat opvalt, is dat alleen de grootste providers 5G internet standaard aanbieden. Dit geldt in ieder geval sowieso voor Vodafone en KPN. Ongeacht voor welke provider je kiest, geniet je van het razendsnelle 5G internet.

Wat is voor jou de beste keuze: Vodafone of KPN?

In dit artikel heb je een uitgebreide Vodafone vs. KPN vergelijking gevonden. Om uiteindelijk tot de beste keuze te komen, is het vooral van belang om naar de verschillen te kijken.

Daarbij raden wij je graag het volgende aan:

 • Denk goed over je persoonlijke wensen na. Wil je bijvoorbeeld een hele uitgebreide databundel hebben? Of wil je juist een abonnement hebben dat je maandelijks op kunt zeggen? Of wil je mogelijk je data kunnen delen met andere mensen? Als je een dergelijke wens hebt, kom je al snel bij één van beide providers uit.
 • Kijk goed naar de kosten. Je moet hierbij op de maandelijkse kosten letten, maar ook op de aansluitkosten. Houd bovendien rekening met de korting die je kunt krijgen als je al een abonnement hebt lopen. Bij zowel Vodafone als bij KPN zijn deze kortingen in ieder geval interessant.
 • Stel bij beide providers een abonnement samen. Via de websites van Vodafone en KPN kun je snel een eigen Sim Only abonnement samenstellen. Doe dit vooral bij beide providers, zodat je een nog beter inzicht in de verschillende abonnementen krijgt.
 • Ga niet over één nacht ijs. Ons advies is om vooral aandacht en tijd te besteden aan deze vergelijking. Ga zeker niet over één nacht ijs, maar maak een gedegen vergelijking voor jezelf. Op die manier kom je hoe dan ook tot de juiste keuze!