Tele2 Sim Only abonnementen

Tele2 Sim Only abonnementen logo

Bij Tele2 haar Sim Only abonnementen kunnen klanten uit voldoende abonnementen kiezen. Het afsluiten van een Sim Only is om meerdere redenen aan te raden. Zo geniet je van een scherp tarief en geniet je van de gewenste flexibiliteit bij het abonnement.

Hoe dan ook, in dit artikel bespreken we alle belangrijke informatie over Tele2 Sim Only. Zo kijken we onder andere, naar: hoe goed Tele2 is, de bundels, onbeperkt internet en bellen, hoe overstappen naar Tele2 werkt, klantvoordeel, ervaringen en aanbiedingen.

Geen tijd? Weet dit! Tele2 maakt voor haar Sim Only abonnementen gebruik van het T-Mobile netwerk. Standaard krijgen klanten 4G. Tegen een meerprijs kunnen klanten ook kiezen voor 5G. Qua prijs is Tele2 enkel met haar Unlimited 5G abonnement voordelig.

Sim Only abonnement van Tele2 vergelijken

Heb je interesse om een Sim Only abonnement bij Tele2 af te sluiten? Voordat je dit gaat doen, moet je een goede vergelijking voor jezelf maken. Hieronder kan je alle Tele2 Sim Only abonnementen vergelijken. Op deze manier vind jij altijd de beste Tele2 bundel.

Is Tele2 goed?

Tele2 staat te boek als één van de beste providers. Dit is onder meer te danken aan het T-Mobile netwerk waar deze provider gebruik van maakt. Dit netwerk is betrouwbaar, stabiel, biedt een prima dekking en is meerdere keren uitgeroepen tot beste netwerk.

Verder geniet je van de handige MijnTele2 app. In deze app zie je precies je verbruik. Bovendien word je met app deze gewaarschuwd voor mogelijke buitenbundelkosten. Wil je het liefste van veel flexibiliteit genieten? Kies dan voor een abonnement bij Tele2 dat je maandelijks op kunt zeggen. Gemak dient de mens.

Ook is het fijn dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen, waaronder unlimited data, en unlimited bellen & sms’en. Een Sim Only abonnement is normaal al voordelig, maar bij Tele2 is hier al helemaal sprake van. Ondertussen geniet je van snel 4G en kun je de databundel ook in andere Europese landen gebruiken.

Let wel goed op dat je voor het 5G extra moet betalen. Mocht hier je voorkeur naar uitgaan, dan ben je dus duurder uit. Ook moet je goed naar de inhoud van de bundel kijken. Je hebt voldoende keuze, maar hierdoor is het niet altijd even duidelijk.

Verkrijgbare Tele 2 bundels bij Sim Only

Bij Tele2 ben je in staat om je Sim Only zelf samen te stellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld zelf de looptijd bepalen. Dit kan 24 maanden, 12 maanden of maandelijks opzegbaar zijn. Des te langer de looptijd is, des te lager het maandbedrag van het abonnement zal zijn.

Verder heb je de keuze uit twee bel/sms bundels, namelijk: 200 min/sms of onbeperkt. Bij een 2-jarig abonnement betaal je voor onbeperkt bellen/sms een prijs vanaf €2,00 per maand. Naast deze belbundels kan je ook nog uit de onderstaande databundels kiezen.

Mits je kiest voor een internetbundel van 5, 10 of 20 GB kan je voor de optie kiezen waarbij je elk weekend unlimited data krijgt. Hiervoor is de vanaf prijs €3,00 per maand. Hoe dan ook, hieronder de prijs van Tele2 haar internetbundels bij een 2-jarig contract.

BelbundelInternetVanaf prijsMeer info
200 bel/sms1 GB data (4G)€9,50 per maandBekijk bij Tele2
200 bel/sms2 GB data (4G)€11,00 per maandBekijk bij Tele2
200 bel/sms5 GB data (4G)€12,50 per maandBekijk bij Tele2
200 bel/sms10 GB data (4G)€14,00 per maandBekijk bij Tele2
200 bel/sms20 GB data (4G)€17,00 per maandBekijk bij Tele2
200 bel/smsUnlimited data (5G)€25,00 per maandBekijk bij Tele2
Vanaf prijs Tele2 bundel bij een 2-jarig abonnement

Tele2 unlimited internet abonnement

Bij Tele2 kun je voor unlimited internet kiezen. Unlimited internet heb je al vanaf €25 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je ook nog 200 belminuten + sms. Bovendien beschik je bij dit abonnement standaard over 5G. Je hoeft dus geen meerprijs voor 5G te betalen.

Let wel op! Tele2 Unlimited is niet 100% onbeperkt. In de werkelijkheid is het beperkt tot een maximum van 10 GB per dag in Nederland. Zit je aan dit limiet? In dat geval is het mogelijk om deze hoeveelheid gratis met 2GB per keer te verhogen.

De reden waarom Tele2 een limiet hanteert heeft er onder andere mee te maken om misbruik te voorkomen. Mede hierom geldt er bij unlimited data in de EU een maandelijks limiet van 24 GB. Buiten de EU betaal je buiten de bundel tegen een (flinke) meerprijs.

Tele2 Sim Only met onbeperkt bellen en internet

Bij Tele2 kan je natuurlijk ook onbeperkt bellen met internet combineren. Je betaalt in dat geval een vanaf prijs van €27 euro per maand. Voor dit bedrag kun je dus onbeperkt internetten én onbeperkt bellen + sms’en. Let op! Ook hier zitten enkele voorwaarden aan.

Zo betaal je het internationale tarief als je van Nederland naar een ander EU-land belt. Dit gezegd hebbende valt bellen vanuit een ander EU-land naar Nederland wel weer binnen de bundel. Dit geldt ook voor het bellen tussen andere EU-landen.

Zoals hierboven al gemeld zijn er voor onbeperkt internet ook enkele voorwaarden. In Nederland heb je een dagelijks limiet van 10 GB per dag dat te verhogen is met 2 GB. In de EU heb je maandelijks een limiet van 24 GB. Dit limiet is tegen betaling te verhogen.

Internetten buiten de EU? Ook in dat geval betaal je het internationale tarief. Bekijk de prijs hiervan op de pagina van Tele2 met de internationale tarieven per land.

Goedkoop internet bij Sim Only van Tele2

Bij Tele2 kun je voor een heel goedkoop Sim Only abonnement kiezen. Dit is een bundel van 200 min/sms + 1 GB data. Je betaalt hiervoor een vanaf prijs van €9,50 per maand. Deze bundel is vooral geschikt als je niet al veel gebruik van je smartphone maakt.

In vergelijking met prijsvechters is het tarief redelijk aan de hoge kant. Zo heb je bij andere providers voor €10 al snel 5 GB of meer. Bovendien is bij normaal gebruik van 4G internet zonder tussentijd veel gebruikt te maken van wifi 1 GB aan data vrij snel op.

Houd hiermee rekening. De bundel kan je nog iets voordeliger maken door te kiezen voor Tele2 klantvoordeel in combinatie met T-Mobile Thuis. Hierover hieronder meer.

Tele2 klantvoordeel: Tele2 en T-Mobile samen

Ben je op dit moment al klant bij T-Mobile Thuis (internet & tv)? Zo ja, dan geniet je bij Tele2 van extra klantvoordeel. Zo krijg je kosteloos maandelijks tot 5 GB extra data en op het T-Mobile Thuis abonnement krijg je €5 euro korting per maand.

Geen klant van T-Mobile Thuis? In dat geval kan je ook in aanmerking voor klantvoordeel komen als je twee abonnementen van Tele2 op jouw adres hebt geregistreerd. Afhankelijk van de afgesloten Sim Only abonnementen krijg je ook op deze manier extra data.

Check voor het exacte klantvoordeel de website van Tele2.

Ervaringen en reviews van Tele2 Sim Only

In het tweede kwartaal van 2022 heeft Tele2 met een 8,5 een ruime voldoende gescoord tijdens een test van de Consumentenbond. In vergelijking met eerdere periodes lijkt zij weer op de goede weg, nadat zij een periode heeft gehad met slechte reviews.

Deze slechte ervaringen hadden met name te maken en te doen in de tijd dat Tele2 haar eigen netwerk ophief. Net als KPN, T-Mobile en Vodafone maakte zij ook heel lang gebruik van een eigen netwerk. Sinds de fusie met T-Mobile is zij overgestapt op dat netwerk.

Vermoedelijk is dit ook de reden dat bij Trustpilot er veel slechte reviews waren. Veel mensen praten negatief over de aanbiedingen en de service. De oorzaak hiervan is dus vermoedelijk de fusie waardoor zij veel te maken had met administratieve problemen.

Overstappen naar Tele2 met nummerbehoud

De kans is heel groot dat je je huidige telefoonnummer wilt behouden. Dit is gelukkig bij Tele2 mogelijk, volledig gratis. Als je een Sim Only abonnement gaat bestellen, moet je aanvinken dat je je nummer wilt behouden. De rest regelt Tele2 vervolgens voor je.

Tele2 zorgt zowel voor het opzeggen van je huidige contract als het ingaan van het nieuwe contract. Op deze manier zit je geen moment zonder telefoon of met dubbele kosten. Bovendien hoef je voor de bezorging geen extra kosten te betalen want dit is gratis.

Tele2 Sim Only abonnement aanbiedingen

Aangezien Tele2 niet altijd goedkoopste Sim Only provider is, kan het verstandig zijn om te profiteren van een aanbieding. Zo genieten nieuwe klanten op het moment van schrijven van korting op internetbundels. Ze betalen namelijk geen €15, maar €9,50 per maand.

Eerlijk is eerlijk, kijkend naar de inhoud dan heeft Tele2 niet altijd de beste aanbiedingen. Vooral bij de grotere bundels zoals unlimited internet worden de aanbiedingen lucratief en komt Tele2 regelmatig als goedkoopste Sim Only provider uit de bus.

Voor de andere abonnementen zal je vooral moeten profiteren van Tele2 klantvoordeel. Gezien de extra data en i.c.m. T-Mobile Thuis €5 korting per maand kan en mag dit zeker gezien worden als aanbieding. Check op de website van Tele2 voor de actuele acties.

Tele2 zakelijke mobiele Sim Only abonnementen

Ben je als ondernemer op zoek naar een betaalbaar Sim Only abonnement? Check dan zeker de website van Tele2. Bij Tele2 geniet je bij haar zakelijke Sim Only abonnementen van speciale zakelijke deals, waarbij je uiteraard de BTW terug kunt vorderen.

Veelgestelde vragen over Tele2 haar Sim Only

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig opkomen bij het afsluiten van één van de vele Tele2 Sim Only abonnementen.

Wat is Sim Only van Tele2?

Sim Only is een abonnementsvorm waarbij je alleen voor internet en bellen/sms hoeft te betalen. In dit abonnement zit dus géén toestel inbegrepen.

Wat kost een abonnement bij Tele2?

Het goedkoopste Sim Only abonnement bij Tele2 kost slechts €9,50 euro. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de bundels die je selecteert.

Is Tele2 goedkoop?

Ja, Tele2 is één van de goedkoopste aanbieders op het gebied van 5G abonnementen. Zeker in het geval als je van een interessante aanbieding kunt profiteren.

Is Tele2 van KPN?

Nee, Tele2 maakt gebruik van het T-Mobile netwerk en is onderdeel van T-Mobile.

Is Tele2 van T-Mobile?

Ja, sinds enige tijd hoort Tele2 bij T-Mobile.