Simpel Sim Only abonnementen

Simpel Sim Only abonnementen

Op zoek naar een eenvoudig mobiel abonnement? In dat geval moet je zeker eens kijken naar de Simpel Sim Only abonnementen. Zoals de naam al aangeeft probeert Simpel alles zo simpel mogelijk te houden. Dit past dan ook prima bij de principes van Sim Only.

Hoe dan ook, in dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken van Simpel haar Sim Only abonnementen. Zo kijken we onder andere naar: de voordelen, onbeperkt bellen, onbeperkt internet, hoe overstappen naar Simpel werkt, ervaringen en het netwerk.

Geen tijd? Weet dit! Simpel is een merk van T-Mobile. Ten opzichte van T-Mobile staat Simpel bekend om voordeligere abonnementen. Ondanks de lagere prijs maakt Simpel gebruik van enkele T-Mobile voordelen, zoals: het (betrouwbare) 4G T-Mobile netwerk.

Simpel Sim Only abonnementen vergelijken

Bij Simpel heb je de keuze uit meerdere Sim Only abonnementen. Voor welk abonnement je het beste kunt kiezen, hangt af van je eigen wensen. Voor het gemak hebben wij de abonnementen alvast voor je op een rijtje gezet zodat jij ze gemakkelijk kunt vergelijken.

Voordelen van Simpel als Sim Only provider

Als je een Sim Only abonnement af wilt sluiten, heb je voldoende mogelijkheden. Je kunt niet alleen uit veel soorten bundels kiezen, maar ook uit veel providers. Om meerdere redenen is het in ieder geval aan te raden om een Sim Only bij Simpel af te sluiten:

  • Snel 4G internet. Doordat Simpel van het netwerk van T-Mobile gebruik maakt, geniet je van razendsnel internet. Het internet kan oplopen tot wel 75 Mbit/s.
  • Gratis nummerbehoud. Stap je van een andere provider naar Simpel over? Vink dan nummerbehoud aan. Simpel zorgt er vervolgens voor dat gratis je nummer behouden blijft.
  • Maandelijks aanpasbaar. Het is bij Simpel mogelijk om je abonnement maandelijks aan te passen. Dit is bij andere providers soms ook mogelijk, maar bij Simpel is dit volledig gratis!
  • Geen kredietcheck. Bij Simpel hoef je niet bang te zijn dat je aanvraag voor een Sim Only abonnement geweigerd wordt. Deze provider voert namelijk geen kredietcheck uit.
  • T-Mobile netwerk. Zoals hierboven al besproken, maakt Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk. Dit betekent dat je van snel internet geniet, maar óók van een prima dekking verzekerd bent.
  • Per KB of seconde afrekenen. Bij Simpel hoef je niet bang te zijn dat je te veel geld moet betalen. Je kunt bij deze provider namelijk elke KB of seconde afrekenen.
  • Plafond instellen. Het is bij deze provider ook nog mogelijk om een plafond in te stellen. Daarmee voorkom je dat je te veel data of belminuten verbruikt.

Simpel onbeperkt bellen abonnement

Vind je het heerlijk om uren te telefoneren? Zo ja, dan is het bij Simpel aan te raden om voor een onbeperkt bellen Sim Only te kiezen. Voor deze extra bundel betaal je slechts €1,50 euro extra per maand. Vanaf €6,00 per maand kan je hierdoor al onbeperkt bellen.

Afgezien van het interessant bedrag zitten aan het onbeperkt bellen abonnement van Simpel wel enkele voorwaarden. Zo is er een limiet van 9.999 minuten/9.999 sms’jes per maand. Bovendien geldt deze bundel alleen binnen zone 1 (de EU).

Ook zijn betaalde servicenummers uitgesloten van het onbeperkt bellen abonnement. Simpel hanteert deze regels zodat iedereen kan genieten van onbeperkt bellen. Check mede hierom dan ook altijd de Fair Use Policy van Simpel voor meer informatie.

Simpel Sim Only onbeperkt internet

Op dit moment kun je bij Simpel niet voor onbeperkt internet kiezen. Wel is het mogelijk om voor 14 GB per maand te kiezen. Een dergelijke internetbundel is in veel gevallen meer dan voldoende. Stream je veel filmpjes? Dan heb je minimaal 10 GB data nodig.

Kijkend naar de huidige bundels, dan kom je bij Simpel uit bij een Sim Only abonnement met 12 GB internet. Inclusief 250 belminuten en 500 sms’jes betaal je bij een looptijd van twee jaar €13,50 per maand. Bij een 1-jarig contract betaal je €14,50 per maand.

Welk netwerk gebruikt Simpel?

Net zoals een paar andere providers maakt Simpel gebruik van het T-Mobile netwerk. Dit netwerk heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept, onder meer vanwege de hoge internetsnelheid. Ook is gebleken dat de dekking van dit netwerk prima is.

Waar je ook in Nederland bent, geniet je van prima internet én prima bereik. Let wel op, bij Simpel is alleen 4G-internetsnelheid beschikbaar. Momenteel krijgen Simpel klanten hierbij een internetsnelheid van 75 download en 10 upload.

Simpel haar Sim Only abonnementen maken gebruik van een betrouwbaar netwerk

Heeft Simpel 5G sim-only abonnementen?

Op dit moment biedt Simpel nog geen 5G Sim Only abonnementen aan. Het is wel goed mogelijk dat dit op termijn gaat gebeuren. Dat men nu nog geen 5G aanbiedt, heeft puur met de prijs te maken. Simpel tracht zo voordelig mogelijk te zijn en daar past 5G (nog) niet bij. Niettemin is 4G ook nog prima te gebruiken en (een stuk) voordeliger.

Simpel 4G abonnement bundels en prijzen

Op dit moment kunnen nieuwe klanten bij Simpel kiezen uit vijf 4G-abonnementen. Let wel goed op! Enkele bundels zijn geldig tijdens een actie. Simpel vergroot of verdubbelt regelmatig haar bundels. Check daarom goed de actuele acties én bundels bij Simpel.

Bel/smsDataVanaf prijsMeer info
50 minuten + 500 SMS250 MB€3,50 per maandBekijk bij Simpel
100 minuten + 500 SMS1 GB €6,00 per maandBekijk bij Simpel
250 minuten + 500 SMS3 GB€7,50 per maandBekijk bij Simpel
Onbeperkt bellen + 500 SMS8 GB€10,00 per maandBekijk bij Simpel
250 minuten + 500 SMS12 GB€13,50 per maandBekijk bij Simpel
Simpel 4G abonnementen: Prijs en bundels

Simpel internet gebruiken in het buitenland

Ben je in één van de andere landen die tot de Europese Unie behoren? Dan kun je gewoon van de bundel van Simpel gebruik maken. Alleen als je buiten de EU bent, moet je goed op de meerprijs letten. De kosten voor internetten buiten de EU kunnen hoog oplopen.

Nummerbehoud bij Simpel Sim Only

Ga je een Sim Only abonnement bij Simpel afsluiten? Als je je huidige nummer daarbij wilt behouden, moet je dit aanvinken bij het samenstellen van het abonnement. De klantenservice van Simpel doet vervolgens de rest voor jou.

Zo wordt je huidige contract opgezegd en het nieuwe contract begint op de gewenste ingangsdatum. Op deze manier krijg je niet te maken met dubbele kosten en blijf je over jouw huidige 06-nummer beschikken.

Overstappen naar een Sim Only abonnement van Simpel

Wil je naar Simpel Sim Only overstappen? Volg deze drie simpele stappen op:

  • Stap 1: stel via de website van Simpel je gewenste Sim Only abonnement samen.
  • Stap 2: geef akkoord voor het gekozen Sim Only abonnement en vink nummerbehoud aan.
  • Stap 3: wacht nu op de klantenservice van Simpel. De klantenservice zegt je huidige contract op en regelt dat je huidige nummer blijft behouden.

Simpel Sim Only reviews van bestaande klanten

Inmiddels hebben ruim 68.000 klanten een review over Simpel bij Trustpilot achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,6. Een gigantische score, aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt. Ofwel, een 9,2 als klassiek rapportcijfer.

Kijkend naar de reviews, dan valt op dat de klanten van Simpel weglopen met de service, het gebruikte (betrouwbare) T-Mobile netwerk en de prijsstelling. Ook het feit dat je bij Simpel behoorlijk flexibel bent, spreekt veel klanten (erg) aan.

Enige negatieve kanttekening zijn de aansluitkosten. Elke nieuwe klant betaalt bij het afsluiten van het abonnement een bedrag van circa €20,00. Van tijd tot tijd heeft Simpel aanbiedingen of acties waardoor de aansluitkosten ruimschoots worden terugverdiend.

Simpel Sim Only aanbiedingen

Het advies is om altijd de Simpel Sim Only aanbiedingen in de gaten te houden. Met sommige aanbiedingen kun je flink wat geld besparen, zoals nu ook het geval is. Let wel op! Want de acties die wij beschrijven zijn er ten tijde dat wij dit artikel schrijven.

Hoe dan ook, momenteel krijg je bij elke databundel de helft of een aantal GB aan extra internet erbij. Normaal gesproken kun je voor een 8 GB bundel kiezen. Op dit moment is deze bundel echter omgedoopt tot de 12 GB bundel. Dit betekent dat je 4 GB gratis krijgt!

Wil je weten of de actie er nog steeds is of wat de huidige acties zijn? Check dan altijd de website van Simpel en zie direct wat haar actuele aanbieding(en) zijn.

Veelgestelde vragen Simpel Sim Only

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkomen bij bezoekers die interesse hebben in één van de vele Sim Only abonnementen van Simpel.

Is Simpel onderdeel van KPN?

Nee, Simpel is een zelfstandige provider. Deze provider maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Kan ik ook kiezen voor een Simpel abonnement met telefoon?

Nee, Simpel biedt alleen Sim Only abonnementen aan.

Is er bij Simpel ook een maandelijks opzegbaar Sim-Only abonnement?

Nee, bij Simpel kun je alleen voor een 1-jarig of 2-jarig contract kiezen.

Kan ik ook bij Simpel kiezen voor prepaid sim only bundels?

Nee, Simpel biedt alleen Sim Only abonnementen aan. Dit abonnement kun je naar wens samenstellen.

Wat is het goedkoopste abonnement bij Simpel?

Het goedkoopste abonnement bij Simpel is het 500 MB abonnement + 50 minuten + 500 sms’jes. Hier betaal je slechts €3,50 euro per maand voor.