Sim Only met cadeau

Mobiel abonnement met cadeau

Ben je van plan om Sim Only te bestellen? Zo ja, dan zijn er tal van zaken waar je op moet letten, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van de bundel en de prijs. Ook bieden enkele providers naast een lage prijs zelfs een Sim Only abonnement met een cadeau aan.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles te weten over cadeaus bij Sim Only. Zo kijken we naar: waarom providers kado’s aanbieden, bij welke mobiele providers of verkopers je een cadeau krijgt en enkele voorbeelden.

Geen tijd? Weet dit! Als je het liefste zo min mogelijk geld wilt uitgeven, kan het aan te raden zijn om voor een provider te kiezen zonder cadeau maar met de hoogste korting. Dit gezegd hebbende biedt alleen Budget Mobiel of Mobiel.nl de optie voor een cadeau aan.

Sim Only providers met welkomstcadeau

Sim Only met cadeau bij Budget Mobiel

Het valt op dat steeds minder providers een cadeau aanbieden. Mogelijk is gebleken dat het voor providers toch niet meer zo voordelig is om een cadeau aan te bieden. Veelal bieden ze wel een cadeau aan in de vorm van korting.

Hoe dan ook, op het moment van schrijven biedt enkel Budget Mobiel de optie tot een fysiek cadeau aan. Zo’n cadeau maakte het uiteraard erg interessant om voor Budget Mobiel te kiezen. Zodoende kan je bij Budget kiezen uit:

Waarom krijg je een cadeau bij een abonnement?

Voor een provider is het om meerdere redenen interessant om een cadeau aan te bieden. Een cadeau kan jou, als consument, over de streep trekken. Dankzij het cadeau is het mogelijk net iets interessanter om voor het Sim Only met cadeau te kiezen.

Ook kan een cadeau bij een Sim Only abonnement praktisch zijn. Zoals bijvoorbeeld op het moment van schrijven een Google Nest Hub bij Budget. Mede hierdoor is het voor consumenten interessant om voor een Sim Only abonnement met cadeau te kiezen.

Tot slot kan een provider met een cadeau ook de concurrentiestrijd winnen. De concurrentie in de Sim Only markt is hevig. Veel providers richten zich op dezelfde consumenten. Hierdoor kan een provider door een welkomstcadeau zich onderscheiden.

Typische cadeaus bij een Sim Only abonnement

Het gaat bij welkomstcadeaus bij een Sim Only abonnement in veel gevallen om cadeaus in de vorm van gadgets. Zo kreeg je in het verleden een Sim Only abonnement met een tablet cadeau. Ook de hierboven genoemde voorbeelden van Budget zijn typerend.

Zo kreeg je in maart 2021 bij Budget een JBL bluetooth speaker ter waarde van €59,99 euro kado. In veel gevallen gaat het dus om gadgets. Om gadgets die praktisch zijn, die gewild zijn en die een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Er zijn echter ook providers die niet-fysieke cadeaus geven. Hierbij kun je denken aan korting of 6 maanden toegang tot Netflix of Videoland. Kun je dit als cadeau zien? Dat is aan jou om te bepalen. Wij zijn van mening dat je dit ook wel degelijk als cadeau kunt zien.

Kortom, is het afsluiten van een Sim Only abonnement met cadeau aan te raden?

Moet je tussen meerdere Sim Only abonnementen een keuze maken? Dan is het wellicht verleidelijk om voor het abonnement met cadeau te kiezen. Deze keuze klinkt logisch, maar is niet in alle situaties het slimst. Soms zit namelijk het kado in de prijs verwerkt.

Stel dat een provider een cadeau van €50 euro gratis geeft bij een Sim Only abonnement voor 2 jaar. Deze provider verhoogt het tarief van het abonnement dan met ongeveer €2,10 per maand. Je betaalt dan over 2 jaar genomen een bedrag van €50,40 extra voor het Sim Only abonnement. Maar, je hebt dus wel een cadeau van €50 ‘gratis’ gekregen.

Zoals deze rekensom laat zien, is een dergelijk cadeau niet altijd gratis. Je betaalt in veel gevallen het cadeau over de gehele looptijd gezien terug. En bij sommige acties was het zelfs zo dat je nóg meer geld terugbetaalde dan de waarde van het cadeau.

Ons advies: kijk bij een Sim Only met cadeau heel goed naar het abonnement en het cadeau. Laat je niet direct verleiden door het gratis cadeau, maar doe goed onderzoek. Ook het vergelijken van Sim Only abonnementen met de huidige kortingen kan slim zijn.