Sim Only providers

Sim Only providers Nederland
Sim Only providers Nederland

In Nederland hebben wij veel verschillende Sim Only providers. Elke provider heeft zijn eigen voor- en nadelen. Anders dan gedacht zijn er in Nederland slechts 3 netwerken te vinden, namelijk: KPN, T-Mobile en Vodafone.

Alle providers die hun diensten aanbieden werken onder een van deze netwerken. In dit artikel gaan we je vertellen van welk netwerk elke provider gebruik maakt. Ook vertellen we je de unieke eigenschappen per provider.

Geen tijd? Weet dan dit! Over het algemeen maakt het niet uit voor welk netwerk je kiest. Wel is het zo dat tot op heden enkel KPN, T-Mobile (plus Tele2) en Vodafone gebruik maken van hun eigen ‘duurdere’ 5G-netwerk. Alle andere providers maken gebruik van 4G.

Sim Only providers in Nederland

Op dit moment zijn er in Nederland 12 Sim Only providers te vinden. Deze 12 providers zijn onderverdeeld onder de eerder genoemde netwerken (KPN, T-Mobile en Vodafone). Zie de tabel hieronder om te zien van welk netwerk jouw Sim Only provider gebruik maakt.

Ondanks dat de providers gebruik maken van hetzelfde netwerk, zijn ze toch anders. Zo zijn de tarieven en de mogelijkheden (service, bundels) verschillend. Ofwel, elke provider is uniek. Hierom bespreken we onder de tabel het onderscheidende van elke provider.

KPN-netwerkT-Mobile netwerkVodafone netwerk
Budget MobielBenHollandsnieuwe
KPN MobielSimpel.nlVodafone
LebaraT-Mobile50+ Mobiel
SimyoTele2 
Youfone  
Overzicht van welk netwerk de Sim Only providers gebruik maken
Logo van Sim Only abonnementen provider Ben

Ben

Ben haar Sim Only abonnementen maken gebruik van het 4G T-Mobile netwerk. Mede door gebruik te maken van 4G kan Ben voordelige abonnementen aanbieden. Zo kan je al een abonnement krijgen vanaf €6,50 per maand zonder data. Vanaf €7,50 per maand zit er ook al data bij.

Budget Mobiel Sim Only abonnementen logo

Budget Mobiel

Budget Mobiel haar Sim Only abonnementen staan bekend om haar voordelige onbeperkt bellen en data bundels. Zo kan je zo’n abonnement al krijgen vanaf €20,00 per maand. Goed om te weten is dat Budget Mobiel gebruik maakt van het 4G KPN-netwerk.

Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe haar Sim Only abonnementen maken gebruik van het 4G Vodafone-netwerk, aangezien zij onderdeel is van Vodafone. Met Hollandsnieuwe wil Vodafone voordelige bundels vanaf €7,50 per maand aanbieden via haar eigen 4G-netwerk.

KPN

KPN is een van de grootste providers in Nederland en maakt gebruik van haar eigen 5G-netwerk. Door 5G is Sim Only van KPN iets duurder. Vanaf €14,00 per maand heb je een abonnement met 150 min/sms zonder data. Combineren met KPN internet en tv is slim!

Lebara

Lebara is een Sim Only provider op het 4G KPN-netwerk. Naast aantrekkelijke bundels staat Lebara ook bekend om haar internationale bellen bundels. Hoe dan ook, vanaf €6,00 per maand kan je al een abonnement afsluiten bij Lebara met 150 min/sms en 1GB data.

Simpel

Simpel haar Sim Only abonnementen zijn aangesloten op het 4G T-Mobile netwerk. Simpel staat bekend om haar zeer voordelige bundels. Zo heeft het goedkoopste abonnement bij Simpel een vanaf prijs van €3,50 per maand. Hierbij ontvang je 500 MB en 500 min/sms.

Simyo

Simyo haar Sim Only abonnementen maken gebruik van het 4G KPN-netwerk. Bij Simyo is het altijd mogelijk om je bundel aan te passen. Het goedkoopste Sim Only abonnement met 500 min/sms zonder data heeft bij Simyo een vanaf prijs van €5,00 per maand.

T-Mobile

De Sim Only abonnementen van T-Mobile maken gebruik van haar eigen 5G-netwerk. Ook bij T-Mobile zijn de bundels door 5G iets duurder. Zo heb je een bundel met 1GB data en 120 min/sms vanaf €13,50 per maand. Combineren met T-Mobile Thuis is verstandig!

Tele2

Tele2 haar Sim Only abonnementen maken sinds de fusie met T-Mobile gebruik van zowel het 4G als 5G T-Mobile netwerk. Vanaf €9,50 per maand is het al mogelijk om bij Tele2 een (4G) abonnement af te sluiten. Hierbij ontvang je 1GB aan data en 200 min/sms.

50 Plus Mobiel

50 Plus Mobiel haar Sim Only maakt gebruik van het 4G Vodafone-netwerk. Zoals de naam doet vermoeden richt zij zich vooral op 50-plussers. Met een zeer uitgebreide service en uitlegvideo’s wil 50 Plus Mobiel deze doelgroep helpen bij mobiel bellen en internet.

Vodafone

Vodafone haar Sim Only abonnementen maken gebruik van haar eigen 5G-netwerk. Naast combi-voordeel met Ziggo kan je bij Vodafone ook een familiebundel afsluiten. Mede door 5G heb je bij Vodafone vanaf €13,50 per maand een bundel met 2GB en 150 min/sms.

Youfone

Youfone haar Sim Only abonnementen maken gebruik van het 4G KPN-netwerk. Waar andere providers stunten met de prijs, daar stunt Youfone vaak met haar bundels. Zo krijg je vaak meer data of min/sms. Vanaf €6,50 p.m. kan je bij Youfone al een bundel afsluiten.

Sim Only providers vergelijken op Allesin1info

Aangezien er in Nederland veel verschillende telefoonproviders te vinden zijn, is het soms lastig om te weten welke optie het beste bij je past. Daarom kan het een goede optie zijn om gebruik te maken van onze tool voor het vergelijken van Sim Only abonnementen.

Met de tool is het mogelijk om je wensen in te vullen. Zo begin je met het aantal minuten/ sms. Hierna volgt de hoeveelheid data en de gewenste looptijd. Na de looptijd geef je de voorkeur op voor 4G of 5G. Nu verschijnt automatisch de goedkoopste Sim Only provider.