Prepaid Simkaart

Prepaid Sim Only simkaart

Maak je niet vaak gebruik van je smartphone? Of vind je het niet nodig om een smartphone te hebben? Als je alleen wilt kunnen bellen met of zonder sms, dan zou een prepaid simkaart voor jou de beste optie kunnen zijn.

Wat prepaid Sim Only precies is, vertellen wij je graag. We bespreken hierbij niet alleen wat zo’n simkaart is, maar ook wat je nou aan prepaid hebt. Ook laten we je de beste deals zien om het vergelijken makkelijker te maken.

Geen tijd? Weet dit! Als je weinig belt en over een langere tijd gebruik wilt maken van beltegoed, dan is een prepaid simkaart echt iets voor jou. Op dit moment is Lebara qua aanschafprijs de goedkoopste provider. Na 125 min/sms is Simyo de goedkoopste optie.

Providers met een prepaid simkaart vergelijken

Spreekt het principe van een prepaid simkaart je aan? Dan is ons advies om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij de verschillende tarieven alvast op een rijtje gezet. Let op! De prijzen zijn vanaf prijzen.

ProviderTarief bellenTarief SMSTegoedVanaf prijs
Simyo€0,10 per min€0,10 per sms€7,50€5,00 p/m
Lebara€0,12 per min€0,12 per sms€5,00€0,00 p/m
T-Mobile€0,20 per min€0,15 per sms€10,00€10,00 p/m
KPN€0,20 per min€0,15 per sms€10,00€4,99 p/m
Vodafone€0,20 per min€0,15 per sms€5,00€5,00 p/m

Opvallend verschil tussen de tarieven

Bij deze tarieven vallen enkele dingen op:

  • De tarieven voor bellen lopen fors uiteen. Bij de meeste providers betaal je 20 cent per minuut, maar bij Lebara (12 cent) en Simyo (10 cent) is dit fors goedkoper.
  • De prijs voor de sim kaart verschilt aanzienlijk. Bij Lebara is de simkaart volledig gratis, terwijl je hier bij T-Mobile 10 euro voor moet betalen.

Met andere woorden: het is zaak om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Let hierbij niet alleen op de verbruikskosten, maar dus ook op bijvoorbeeld de aanschafprijs van de simkaart. En kijk tevens kritisch naar de provider.

Wat is prepaid?

De letterlijke vertaling van prepaid is ‘vooruitbetalen’. Dat is dan ook precies wat je met een prepaid simkaart doet. Op deze simkaart zet je een bepaalde hoeveelheid geld, waarna je kunt bellen en sms’en. Voor elke minuut/sms betaal je een bepaald bedrag.

Dit bedrag wordt automatisch afgeschreven van het tegoed op de simkaart. Heb je uiteindelijk het volledige bedrag verbruikt? Dan is het zaak om je simkaart opnieuw op te waarderen. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn voor buiten de bundel kosten.

Waarom kiezen voor een prepaid simkaart?

De keuze voor een prepaid simkaart is een bewuste keuze. Een bewuste keuze die met name in onderstaande situaties een logische keuze is:

  • Als je geen financiële risico’s wilt lopen. Kies je voor een normaal abonnement? Dan loop je het risico dat je buiten je bundel treedt, waardoor je fiks meer moet betalen. Bij prepaid is dit niet mogelijk. Als het tegoed op is, is het ook echt op.
  • Als je geen smartphone hebt. Indien je geen smartphone hebt, is het zonde om voor een mobiel abonnement met data te betalen. Met een prepaid simkaart betaal je alleen voor eventuele belletjes en sms’jes. Indien je überhaupt al geen smartphone hebt, is de vraag of je dáár veel gebruik van zou gaat maken.
  • Als je geen vaste kosten wilt hebben. Word je helemaal kriebelig van vaste kosten en abonnementen? Dan is een prepaid simkaart de beste optie. Met zo’n simkaart heb je alle touwtjes in eigen handen. En heb je niks van doen met vaste kosten.
  • Als je een telefoon voor je kind wilt kopen. Zou je graag af en toe met je kind willen bellen? Of zou je graag willen dat je kind wél van wifi gebruik kan maken, maar niet van 4G? Dan is een prepaid simkaart een ideale optie.

Maak je elke dag gebruik van je smartphone? En gebruik je je smartphone ook voor internet en aanverwante activiteiten? Dan is de keuze voor een prepaid simkaart geen logische keuze. Kies dan zeker voor een Sim Only abonnement.

Goedkoopste prepaid simkaart provider

Wat de goedkoopste prepaid simkaart is, hangt af van de manier waarop je hiernaar kijkt. Qua aanschafprijs is Lebara verreweg de goedkoopste aanbieder. Bij deze provider is de simkaart immers gratis, terwijl je hier bij andere providers voor moet betalen.

Kijk je puur naar de tarieven? Dan merk je op dat Lebara één van de duurste aanbieders is. Qua tarieven is Simyo verreweg de goedkoopste. Het bellen kost slechts 10 cent per minuut en voor een sms’je betaal je eveneens slechts 10 cent.

Al met al, Lebara is in eerste instantie het goedkoopste door de ‘gratis’ aanschaf. Na circa 125 minuten/sms zal Simyo goedkoper uitvallen. Afhankelijk van of je dit verbruik behaalt zal in veel gevallen Simyo de goedkoopste prepaid simkaart zijn.

Goedkoopste prepaid internet

Wil je een prepaid simkaart kopen om ook mee te kunnen internetten? Dan kun je bij meerdere providers terecht. Vodafone rekent bijvoorbeeld 10 cent per MB, evenals T-Mobile. KPN rekent 16 cent per MB en Simyo rekent 15 cent per MB.

Puur kijkend naar de tarieven, dan zijn Vodafone en T-Mobile de goedkoopste. Wil je de prepaid simkaart ook gebruiken voor bellen en sms’en? Dan zit je bij Simyo goed. Die aanbieder heeft op alle vlakken gunstige tarieven.

Prepaid of abonnement van 1 maand

Bij meer en meer providers kun je een Sim Only abonnement voor 1 maand afsluiten. Indien je hiervoor kiest, geniet je van veel lagere tarieven. De tarieven voor zo’n Sim Only abonnement zijn niet te vergelijken met de tarieven uit bovenstaande tabel.

Nadeel is wel dat het Sim Only tegoed na deze maand vervalt. Had je bijvoorbeeld een Sim Only bundel met 200 min/sms afgesloten? Als je hier slechts 100 belminuten van had gebruikt, dan vervallen de overige 100 belminuten. Met andere woorden, je kan ze niet meenemen naar de volgende maand.

Bij een prepaid simkaart is dat anders. Het tegoed dat je op de kaart zet, is normaal gesproken tot zo’n 6 maanden geldig. Wat voor jou de beste keuze is, hangt dan ook van je verbruik af. Maak in ieder geval een vergelijking, om de kosten zo laag mogelijk houden.