Sim Only onbeperkt bellen

Sim Only abonnement met onbeperkt bellen

Als je graag urenlang belt, dan verbruik je de nodige belminuten. Bij het vinden van een Sim Only abonnement is dit een belangrijk aandachtspunt. Slim is het om in zo’n geval te kiezen voor Sim Only met onbeperkt bellen.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten. Zo kijken we naar: is onbeperkt bellen echt onbeperkt, welke abonnementen zijn er, onbeperkt bellen in het buitenland en het goedkoopste onbeperkt bellen abonnement.

Geen tijd? Weet dit! Ondanks het woord onbeperkt hanteren de meeste providers een limiet. Aangezien dit limiet zeer ruim is, voelt het zeker aan als onbeperkt bellen. Op dit moment zijn Simpel (12 en 24 maanden) en Lebara (1 maand) de goedkoopste aanbieders.

Wat is onbeperkt bellen?

Bij een ‘normaal’ Sim Only abonnement heb je met een beperkt aantal belminuten te maken. Dit betekent bijvoorbeeld dat je 200 minuten per maand kunt bellen. Bel je meer dan 200 minuten? Dan treed je buiten de bundel en betaal je hier een meerprijs voor.

Met een onbeperkt bellen abonnement is daar geen sprake van. Bij dit mobiel abonnement is er namelijk geen limiet wat betreft het aantal belminuten. Je kunt dus naar hartenlust elke dag weer bellen. Let hierbij wel op de voorwaarden!

Onbeperkt betekent vaak niet volledig onbeperkt. Elke provider maakt gebruik van limieten. Deze limieten zijn heel ruim, waardoor de term onbeperkt alsnog gerechtvaardigd is. Check de Fair Use Policy van de provider als je meer wilt weten.

Onbeperkt SMS is vrijwel altijd inbegrepen

Als je een Sim Only abonnement bekijkt, valt één ding direct op: belminuten en sms’jes worden gecombineerd. Bij veel providers geniet je hierdoor van een bijkomend voordeel: je kunt ook onbeperkt sms’en. Kies je voor een abonnement met 200 belminuten/sms’jes?

Dan betekent dit dat je 200 minuten kunt bellen of 200 sms’jes kunt versturen. Uiteraard is het ook mogelijk 100 minuten te bellen en 100 sms’jes te versturen. Kies je voor een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen? Dan bel je onbeperkt én sms je onbeperkt.

Mocht je nog een liefhebber van sms’en zijn, is dit een leuk bijkomend voordeel. Let op: ook bij het onbeperkt sms’en zijn er aanvullende voorwaarden van toepassing. Check goed wat deze voorwaarden zijn in de Fair Use Policy van de provider.

Onbeperkt bellen en onbeperkt mobiel internet

Dat je onbeperkt wilt kunnen bellen, is goed voor te stellen. Dat je ook nog onbeperkt wilt kunnen internetten, is nog veel beter voor te stellen. Aangezien onze maatschappij zich meer en meer digitaal afspeelt, is het erg logisch dat je heel veel wilt (kunnen) internetten.

Mocht dit het geval zijn, kies je het beste voor een onbeperkt Sim Only abonnement. Bij zo’n abonnement geniet je van twee voordelen, namelijk: onbeperkt bellen en onbeperkt internetten. Je verwacht wellicht dat je voor zo’n abonnement de hoofdprijs betaalt, maar dat is niet het geval. Vanaf €15 euro per maand heb je al zo’n onbeperkt abonnement.

Goedkoopste Sim Only met onbeperkt bellen

Wil je een Sim Only met onbeperkt bellen abonnement afsluiten? Bepaal dan goed voor welke periode je het abonnement af wilt sluiten. Wil je voor het laagst mogelijke tarief gaan? Kies dan voor een looptijd van 24 maanden (2 jaar). Wil je vooral flexibel zijn?

Kies dan voor een abonnement met een looptijd van 1 jaar of een abonnement dat je maandelijks op kunt zeggen. Voor alle looptijden hebben wij alvast de beste deals voor je geselecteerd. Let wel op! Door acties kunnen andere providers alsnog goedkoper zijn.

  • Looptijd 24 maanden: Simpel vanaf €5 euro per maand
  • Looptijd 12 maanden: Simpel vanaf €6 euro per maand
  • Looptijd 1 maand: Lebara vanaf €8 euro per maand.

Goedkoopste Sim Only met onbeperkt bellen en internet

Wil je onbeperkt kunnen bellen én internetten? Dan raden wij je Budget Mobiel aan als 4G internet geen probleem is. Budget Mobiel biedt namelijk vanaf €15 euro per maand al een mobiel abonnement met onbeperkt bellen en internet.

Wil je voor sneller en stabieler 5G internet gaan? In dat geval is Tele2 met een vanaf prijs van €27 euro per maand de goedkoopste provider dat een onbeperkt 5G Sim Only abonnement aanbiedt met onbeperkt internet en bellen.

Hoe werkt onbeperkt bellen in het buitenland

Een Sim Only onbeperkt bellen abonnement klinkt interessant, maar kent ook twee belangrijke aandachtspunten. Het eerste aandachtspunt hebben we hierboven al besproken: de voorwaarden van de limieten die gesteld worden.

Het tweede aandachtspunt heeft betrekking op het bellen in het buitenland. De ervaring leert dat elke provider hier aparte voorwaarden voor opgesteld heeft. Zo is onbeperkt bellen vrijwel nooit van toepassing in het buitenland. Wel hebben enkele providers zoals Lebara hiervoor een aparte extra bundel.

Bel je vanuit een land binnen de Europese Unie? Dan gelden er weer andere regels dan als je vanuit een land buiten de EU zou bellen.

Onbeperkt bellen binnen de Europese Unie

In hoeverre je onbeperkt kunt bellen, hang af van je Sim Only abonnement. Vaak gelden er in de Europese Unie strengere limieten qua onbeperkt bellen. Ons advies is om goed de voorwaarden te checken in de Fair Use Policy.

Let hierbij ook heel goed op de voorwaarden die gelden voor het bellen binnen andere Europese landen. Vaak maken providers hierbij onderscheid tussen Europa en de Europese Unie. Bel je bijvoorbeeld vanuit Zwitserland?

Dan bestaat de kans dat je hier extra kosten voor moet betalen. Zwitserland is officieel namelijk geen onderdeel van de EU. Maar, dit verschilt ook weer van provider tot provider. Je moet daarom heel goed naar de voorwaarden kijken.

Onbeperkt Sim Only abonnementen vergelijken

Weet je nu al zeker dat je een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen af wilt sluiten? Dan maken we het graag zo makkelijk mogelijk voor je. Zo kan het beste Sim Only abonnementen vergelijken via onze vergelijktool.

Naast dat je zo snel de goedkoopste provider vindt, krijg je ook nog eens direct de huidige acties te zien. Vaak besparen enkele tot tientallen euro’s per jaar. Dit hangt natuurlijk af voor welk mobiel abonnement je uiteindelijk kiest.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij onbeperkt bellen Sim Only abonnementen.

Hoe duur is onbeperkt bellen?

Een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen is absoluut niet duur te noemen. Bij sommige providers heb je vanaf €5 euro per maand al zo’n abonnement.

Wat valt onder onbeperkt bellen?

Dit verschilt van provider tot provider. Vrijwel alle providers stellen limieten aan onbeperkt bellen. Hiermee gaan de providers misbruik van het onbeperkt bellen tegen.

Hoe onbeperkt is onbeperkt bellen?

Onbeperkt bellen is bij eigenlijk geen enkele provider echt onbeperkt. Elke provider heeft wel bepaalde limieten vastgesteld waar je als klant mee te maken hebt. Deze limieten hebben zowel betrekking op bellen in eigen land als ook in het buitenland.

Wat kost onbeperkt bellen bij KPN?

Vanaf €15 euro per maand sluit je al onbeperkt bellen bij KPN af. Dit betreft dan een abonnement voor 2 jaar en zonder data. Als je al een vast internet abonnement hebt lopen bij KPN, dan ontvang je nóg meer korting.

Wat kost Vodafone onbeperkt bellen?

Een Sim Only abonnement met onbeperkt bellen heb je bij Vodafone vanaf €24 euro per maand. Bij dit abonnement krijg je ook 15 GB data via haar eigen 5G-netwerk.