Lebara Sim Only abonnementen

Lebara Sim Only abonnementen

Voor voordelig mobiel bellen moet je zeker eens kijken naar de Lebara Sim Only abonnementen. Zij doet er namelijk alles aan om de (internationale) bundels zo voordelig mogelijk aan te bieden.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles over Lebara Sim Only te weten. Zo kijken we onder andere naar: wie of wat Lebara is, de voordelen, (internationale) bundels, het internet, het netwerk, hoe overstappen naar Lebara werkt en ervaringen.

Geen tijd? Weet dan dit! Lebara is een voordelige Sim Only provider dat gebruik maakt van het KPN-netwerk. Mede door dit netwerk weten klanten dat zij een goede dekking hebben in zowel binnen- als buitenland. Wel kent Lebara een ‘lagere’ 4G internetsnelheid t.o.v. 5G.

Lebara sim only abonnementen vergelijken

Je hebt bij Lebara de keuze uit meerdere soorten Sim Only abonnementen. Deze abonnementen hebben wij overzichtelijk voor je in een tabel geplaatst:

Wat is een Sim Only abonnement van Lebara?

De telecomaanbieder Lebara zag al in 2001 het levenslicht. Deze firma kwam in 2004 naar ons land toe, waarbij het simkaarten voor internationaal telefoneren ging verkopen. Dit deed Lebara destijds via het netwerk van Telfort. Dit was destijds onderdeel van KPN.

Op dit moment is Lebara een zogeheten MNVO. Dit betekent dat de provider diensten aanbiedt, maar géén eigen netwerk heeft. Lebara maakt daarvoor gebruik van het netwerk van KPN. Een belangrijk voordeel van een Sim Only abonnement is de prijsstelling.

Dit komt onder meer door de samenstelling van deze abonnement. Bij een Sim Only abonnement geniet je alleen van het abonnement zonder toestel. Doordat het om een abonnement zonder toestel gaat, valt de maandprijs een stuk voordeliger uit.

Voordelen van een Lebara Sim Only-abonnement

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikt Sim Only abonnement? Er zijn meerdere redenen om dit abonnement bij Lebara af te sluiten:

 • Netwerk van KPN. Zoals hierboven al aangegeven, maakt Lebara gebruik van het KPN-netwerk. Dit netwerk biedt een geweldige dekking en is erg betrouwbaar. Daarnaast is de internetsnelheid van/op dit netwerk erg snel.
 • Bundel geldig in de hele EU. De Sim Only bundel die je bij Lebara afsluit, is in de gehele Europese Unie geldig.
 • Voordelig bellen dankzij buitenlandbundel. Dat Lebara een internationale partij is, blijkt uit de buitenlandbundel. Met deze bundel is het extra voordelig bellen naar maar liefst 44 landen.
 • Maandelijks opzegbaar. Een Sim Only abonnement dat je bij Lebara afsluit, is maandelijks opzegbaar. Je ziet hierdoor nergens aan vast en geniet van de gewenste flexibiliteit.
 • Niet tevreden? Geld terug! Ben je – om welke reden dan ook – niet tevreden over het Sim Only abonnement? Maak dit kenbaar bij Lebara en je krijgt je geld terug.
 • Altijd gratis aanpassen van de bundel. Bij Lebara heb je de mogelijkheid om je bundel naar wens aan te passen. Dit doe je bij deze provider ook nog eens gratis.

Samenstellen van een Lebara Sim Only bundel

Bij Lebara heb je de keuze uit meerdere bundels en abonnementen. Zo doe je er allereerst verstandig aan om de juiste looptijd te kiezen. Kies je voor de goedkopere 24 maanden bundel of voor de duurdere maar ook flexibelere op te zeggen maandelijks abonnement.

Na het kiezen van de looptijd doe je er verstandig aan om te kiezen voor de juiste databundel. Heb je genoeg aan een kleine bundel van 1GB, 3GB of 4GB, of ben je een grotere verbruiker en kan je beter kiezen voor een grote databundel van 10GB, 15GB of 20GB. Ook is het goed om het aantal belminuten te kiezen voor jouw Lebara bundel.

Hoewel standaard bij elke bundel 150 min/sms is inbegrepen, kan je vanaf €0,50 per maand ook kiezen voor onbeperkt bellen/sms. Let op! Voor onbeperkt internationaal bellen naar 44 landen heeft Lebara een aparte bundel. Dit kost €2,50 tot €5,00 per maand.

Keuzes bij het samenstellen van een Lebara bundel

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om je Sim Only abonnement helemaal naar wens te maken bij Lebara. Hieronder nog een kort overzicht van welke variabelen Lebara op dit moment kent bij haar Sim Only bundels:

 • Looptijd: 24 maanden of maandelijks opzegbaar.
 • Databundel: 1 GB, 3 GB, 5 GB, 10 GB, 15 GB of 20 GB.
 • Bellen & SMS: 150 min/sms of onbeperkt min/sms.
 • Data-snelheid: 4G standaard of 4G extra snel.
 • Onbeperkt internationaal bellen naar 44 landen.

Bij Lebara Sim Only zit altijd een internet bundel

Bij Lebara moet je bij een Sim Only abonnement altijd voor een internet bundel kiezen. De snelheid is de snelheid die je van het KPN-netwerk kunt verwachten. Het gaat hierbij om 75 Mbps download en 25 Mbps upload. Je hebt hierbij de keuze uit zes varianten:

Internet bundelBel/smsVanaf prijsMeer info
1 GB150 min + 150 sms€3,00 per maandBekijk bij Lebara
3 GB150 min + 150 sms€4,00 per maandBekijk bij Lebara
5 GB150 min + 150 sms€4,50 per maandBekijk bij Lebara
10 GB150 min + 150 sms€6,00 per maandBekijk bij Lebara
15 GB150 min + 150 sms€7,50 per maandBekijk bij Lebara
20 GB150 min + 150 sms€9,00 per maandBekijk bij Lebara
Prijs van Lebara haar internet bundels

4G extra snel bij Lebara Sim Only

Een optie die nieuwe Lebara klanten kunnen kiezen is 4G extra snel. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen klanten vanaf €0,50 per maand gebruik maken van sneller internet. In plaats van 75 Mbps download en 25 Mbps upload krijg je met deze optie een snelheid van 150 Mbps download en 75 Mbps upload. Oftewel, een verdubbeling van de snelheid!

Lebara haar belbundel kent weinig opties

Anders dan haar internetbundels, kent Lebara op het gebied van bellen weinig opties. Sim Only klanten hebben in eerste instantie qua belbundel slechts twee opties. Zo kunnen klanten kiezen voor de volgende belbundels:

 • 150 minuten/SMS per maand: gratis
 • Onbeperkt minuten/SMS per maand: €0,50 euro per maand.

Internationaal bellen

Als je veel internationaal belt, dan kan je nog voor een derde optie kiezen. Door deze belbundel aan te vinken, kan je vanaf €2,50 per maand onbeperkt bellen en sms’en naar 44 landen internationaal. Check altijd Lebara haar Fair Use Policy voor de voorwaarden.

Lebara onbeperkt (unlimited) internet

Bij Lebara is het niet mogelijk om een Sim Only abonnement met onbeperkt internet te bestellen. De enige mogelijkheid die je hebt, is om voor de bundel van 20 GB te kiezen. Op het moment dat je bundel op is, betaal je een vanaf prijs van €0,01 per verbruikte MB.

In de Europese Unie is het mogelijk om van je Lebara Sim Only gebruik te maken. Buiten de Europese Unie is dit anders, maar je kunt in dat geval het beste kiezen voor het internationale bellen pakket. Dit pakket begint al vanaf €2,50 euro per maand.

Let wel op: bij de internationale belbundel is de Fair Use Policy van toepassing. Dit betekent dat je maximaal 3.000 minuten en 1.000 sms’jes per maand kunt verbruiken. Check de Fair Use Policy van Lebara voor meer informatie.

Lebara Sim Only ervaringen en reviews

De ervaringen op Trustpilot over Lebara zijn erg positief te noemen. Van de ruim 15.000 reviews is de gemiddelde score een 4,2. Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een uitermate hoge score.

Het grootste gedeelte van de klanten raadt Lebara Sim Only haar abonnementen aan. Dit is te danken aan de prijsstelling, het stabiele netwerk en de handige extra’s. Ook benoemen veel klanten dat de service vanuit Lebara prima is.

Nummerbehoud bij Sim Only van Lebara

Vanaf 4 maanden voor het einde van je huidige contract kun je voor nummerbehoud kiezen. Loopt je huidige contract over 3 maanden af? Dan kun je bij Lebara een Sim Only abonnement afsluiten en vervolgens ‘nummerbehoud’ aanvinken.

De provider zorgt ervoor dat je huidige contract opgezegd wordt en dat je nummer overgezet wordt. Je hoeft hierdoor niet bang voor dubbele kosten te zijn.

Lebara abonnement afsluiten met aanbieding

Het afsluiten van een Sim Only abonnement bij Lebara is simpel. Je begint namelijk met het gewenste Sim Only abonnement samen te stellen. Is dit gereed? Zo jam dan kan je alle gevraagde persoonsgegevens invullen zodat Lebara de overstap kan regelen.

De laatste stap van het afsluiten van een Sim Only abonnement bij Lebara is akkoord te geven op de bestelling. Vergeet bij het bestellen niet om de aanbiedingen uit het oog te verliezen. Door de aanbiedingen worden de prijzen bij Lebara nog voordeliger.

Ten voorbeeld: Als je nu een Sim Only abonnement bij Lebara afsluit, krijg je 50% korting op de eerste 6 maanden van de looptijd van het contract. Nieuwsgierig naar de huidige aanbieding van Lebara? Check dan de website van Lebara voor de actuele Sim Only deals.

Veelgestelde vragen Lebara Sim Only abonnementen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij het afsluiten van één van de vele Lebara Sim Only abonnementen.

Is Lebara van KPN?

Nee, Lebara is een zelfstandige provider. Wel maakt de provider gebruik van het KPN-netwerk.

Is Lebara een goede provider?

Ja, zonder enige twijfel. De service is prima, de prijzen zijn interessant en je kunt je Sim Only abonnement helemaal naar wens samenstellen.

Hoe werkt Lebara Sim Only?

Bij een Lebara Sim Only sluit je een abonnement zonder toestel af. Dit abonnement sluit je geheel naar wens samen, waardoor het abonnement op jouw eisen aansluit. Voor een dergelijk abonnement betaal je weinig geld.

Heeft Lebara abonnementen?

Ja, je kunt bij Lebara uit meerdere abonnementen kniezen. Check de website van Lebara voor een overzicht van de huidige mogelijkheden

Kun je met Lebara in het buitenland bellen?

Ja, met de bundel van Lebara is het mogelijk om in de Europese Unie te bellen. Met de speciale internationaal bellenbundel kun je óók buiten de Europese Unie bellen.