KPN Sim Only abonnementen

KPN Mobiel en Sim Only abonnementen logo

Op zoek naar één van de vele KPN Sim Only abonnementen? Zo ja, dan ben je van één ding zeker. KPN beschikt over een goede infrastructuur door haar eigen netwerk. Niet voor niets behoort KPN dan ook al jaren tot één van de grootste telecomaanbieders in ons land.

Hoe dan ook, in dit artikel bespreken we alle belangrijke informatie dat jij moet weten. Zo kijken we onder andere naar de abonnementen, onbeperkt bellen, onbeperkt internet, hoe overstappen naar KPN Mobiel werkt, het goedkoopste abonnement en KPN Hussel.

Weinig tijd? Weet dit! Op dit moment is KPN de enige provider die via het KPN-netwerk snel 5G-internet aanbiedt! Mede door het gebruik van het 5G-netwerk is KPN Sim Only duurder. De hogere prijs is goed te maken door Hussel klantvoordeel of een aanbieding!

KPN sim only abonnementen vergelijken

Bij KPN heb je de mogelijkheid om zelf een Sim Only abonnement samen te stellen. De mogelijkheden die je hiervoor hebt, hebben wij overzichtelijk in een tabel geplaatst:

Waarom kiezen voor KPN Sim Only?

Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor internet, sms’jes en belminuten. Dit betekent dat je niet voor een toestel hoeft te betalen. Als je voor een ‘normaal’ abonnement zou kiezen, moet je ook nog voor het toestel betalen.

Een Sim Only abonnement betekent dus dat je gebruik maakt van je eigen toestel en het netwerk van KPN. Concreet betekent dit dat je alléén voor het gebruik betaalt en niet voor een telefoon. Dit is wel het geval als je voor een abonnement i.c.m. een toestel kiest.

Onder aan de streep is een Sim Only abonnement hierdoor een stuk goedkoper. Zeker als je nog een goede smartphone tot je beschikking hebt, is een Sim Only de beste optie.

Voordelen van een KPN Sim Only abonnement

Bij KPN geniet je van de nodige voordelen. Zo is het bij deze provider mogelijk om een data-only abonnement af te sluiten. Ook kun je voor speciale vakantiebundels kiezen en heb je altijd inzicht in je verbruik. Dit is te danken aan de MijnKPN app. De belangrijkste voordelen bespreken we hieronder iets uitgebreider.

Geen buitenbundelkosten

Bij KPN hoef je niet bang te zijn voor buitenbundelkosten. Op het moment dat je al je internet verbruikt hebt, wordt de internetverbinding trager. Dit betekent dat je géén meerkosten hoeft te betalen en dat je toch al bereikbaar bent/blijft.

Betrouwbaar netwerk

KPN maakt logischerwijs gebruik van haar eigen netwerk. In de afgelopen jaren is dit netwerk meerdere keren tot ‘beste mobiele netwerk’ uitgeroepen. Het netwerk heeft een geweldige dekking en biedt razendsnel internet aan.

Gratis bundel aanpassen

Tijdens de contractperiode heb je de mogelijkheid om de bundel aan te passen. Zo is het mogelijk om gratis je bundel omhoog bij te stellen gedurende de contractperiode.

Standaard 5G

Kies je voor een Sim Only abonnement bij KPN? Dan ben je standaard verzekerd van 5G. KPN is één van de weinige providers in ons land die 5G internet gratis/standaard aanbiedt.

Abonnement met onbeperkt bellen bij KPN

Bij KPN kun je voor onbeperkt bellen en sms’en kiezen. De meerprijs die je hiervoor moet betalen, is slechts 1 euro ten opzichte van 150 belminuten/sms’jes per maand. Daarnaast is het mogelijk om voor een Sim Only abonnement zonder data te kiezen. In dat geval kies je alléén voor onbeperkt bellen en sms’en. Hiervoor betaal je het volgende maandtarief:

  • 2 jaar contract: 15 euro per maand
  • 1 jaar contract: 16 euro per maand
  • Maandelijks opzegbaar contract: 17,50 euro per maand

KPN sim only onbeperkt internet

KPN biedt de mogelijkheid om Unlimited Data bij een Sim Only abonnement te selecteren. Indien je voor deze mogelijkheid kiest, betaal je minimaal 32,50 euro voor je Sim Only abonnement. Het fijne is dat je in Nederland maandelijks onbeperkt data hebt.

Ook in de EU geniet je van vrij veel data: 50 GB om precies te zijn. Met zo’n Unlimited Data bundel kun je ook nog MB’s delen. Maar let op! Onbeperkt betekent bij KPN echter niet helemaal onbeperkt. KPN heeft namelijk als regel dat je dagelijks 10 GB mag verbruiken. Indien je hier overheen gaat, kun je in de MijnKPN 2 GB bijkopen.

Als je in de EU over de 50 GB heen zit, treedt een verlaging van de internetsnelheid in werking. Je hoeft niet bang te zijn voor extra kosten, maar je internet wordt wel trager. Buiten de EU is het niet mogelijk om gebruik te maken van onbeperkte data.

Goedkoopste KPN abonnement

Wil je voor het goedkoopste KPN Sim Only abonnement gaan? Zo ja, dan moet je kiezen voor een 2-jarig contract met 150 belminuten/sms per maand. Je hebt bij dit Sim Only abonnement géén data, waardoor je slechts €14 euro per maand hoeft te betalen.

Liever een kortere looptijd? In dat geval is ook een jaarlijks of maandelijks abonnement beschikbaar. Bij 12 maanden betaal je €15,00 per maand en bij een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement betaal je €16,50 per maand. Vanaf €1 euro per maand kunnen klanten ook kiezen voor onbeperkt bellen/sms boven op de eerder genoemde prijzen.

Kortom, hoe langer de looptijd hoe goedkoper het abonnement. Wil je ook kunnen internetten? In dat geval is het goedkoopste abonnement bij KPN €16,50 per maand. Hierbij krijg je 3 GB data via haar eigen 5G-netwerk plus 150 min/sms per maand.

KPN Mobiel en internet combineren

Heb je behoefte aan een vast internet abonnement én een Sim Only abonnement? Dan is het ook aan te raden om voor KPN Mobiel + internet en tv te kiezen. Door deze beide abonnementen met elkaar te combineren, geniet je bij KPN van een flinke korting.

Dit combineren van abonnementen noemt KPN Hussel. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld het delen van MB’s met je gezinsleden of huisgenoten. Ook krijgen klanten die meerdere abonnementen op hetzelfde adres combineren korting en extra voordeel.

Geniet van de extra korting en voordelen van KPN Hussel klantvoordeel

Bij KPN is het mogelijk om meerdere diensten met elkaar te combineren. Dit noemt KPN het Hussel voordeel en dit biedt ongekend veel mogelijkheden. Zoals al genoemd is één van de mogelijkheden het delen van MB’s met je gezinsleden of huisgenoten. Naast MB’s delen zijn ook de volgende KPN Hussel klantvoordelen het overwegen waard:

  • Gratis extra zenderpakket TV-Plus.
  • Maandelijks €7,50 korting op het mobiele abonnement.
  • €5,00 korting per maand op een entertainmentpakket (Netflix, Spotify, Viaplay, Xbox Gamepass, Disney+) naar keuze.

KPN Sim Only maandelijks opzegbaar

Bij KPN heb je de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement vast te stellen. Dit is duurder per maand, maar is wel onwijs handig. Zéker als je voor een korte periode een Sim Only abonnement nodig hebt, is dit verreweg de beste optie.

Vanaf €16,50 heb je al 150 bel/sms per maand. Wil je ook internetten? In dat geval kan je kiezen voor 3GB, 10GB, 20GB, of unlimited data. Hierbij levert KPN kosteloos 5G bij al haar Sim Only abonnementen. Onbeperkt bellen/sms is al beschikbaar vanaf €1 per maand.

Bel/smsDataVanaf prijsMeer info
150 bel/sms0GB€16,50 per maandBekijk bij KPN
150 bel/sms3GB€19,00 per maandBekijk bij KPN
150 bel/sms10GB€21,50 per maandBekijk bij KPN
150 bel/sms20GB€29,00 per maandBekijk bij KPN
150 bel/smsUnlimited€36,50 per maandBekijk bij KPN
Prijs en abonnementen van KPN haar maandelijks opzegbare Sim Only abonnementen

Overstappen met nummerbehoud bij KPN Mobiel

Als je van een andere provider naar KPN Mobiel overstapt, kun je ‘nummerbehoud’ aanvinken. Je geeft hiermee aan dat je je huidige nummer wilt behouden. Om dit voor elkaar te krijgen, gaat KPN direct voor je aan de slag.

Naar het overstappen met nummerbehoud heb je verder geen omkijken. KPN regelt dit allemaal voor je, ook met je oude/huidige provider.

KPN sim only zakelijk

Ook als ondernemer is het bij KPN mogelijk om een Sim Only abonnement af te sluiten. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor e-sim en om gratis MB’s te delen met andere KPN abonnementen/klanten op hetzelfde adres. Verder krijg je gratis de beschikking over 5GB internet én kun je BTW terugvorderen. Dit laatste is uiteraard bij elke provider mogelijk.

KPN Sim Only aanbieding

Bij KPN geniet je op dit moment van een interessante Sim Only aanbieding. Als je nú voor een Sim Only abonnement met Unlimited Data kiest, krijg je €2,50 euro per maand korting. Heb je op dit moment internet van KPN of XS4all? Dan geniet je van nóg meer korting.

Dit kan ook zeker gezien worden als aanbieding. Een korte berekening laat zien dat KPN klantvoordeel wel kan oplopen tot €150 per jaar (€5,00 entertainmentvoordeel + €7,50 korting op het Sim Only abonnement x 12 = minimaal €150 exclusief het TV Pluspakket).

Stel je Sim Only abonnement samen en check direct wat de korting precies inhoudt. Let wel op! De bovengenoemde korting is die van dit moment. Op het moment dat jij dit leest, is er mogelijk een andere aanbieding geldig. Check daarvoor altijd de website van KPN.

Veelgestelde vragen KPN Sim Only

Hieronder staan enkele vragen die vaak terugkomen bij bezoekers die op het punt staan om één van de vele Sim Only abonnementen van KPN af te sluiten.

Kan ik Sim only van KPN gebruiken in het buitenland?

Ja, binnen de Europese Unie kun je gewoon gebruik van je Sim Only abonnement maken. Buiten de Europese Unie is dit ook mogelijk, maar bestel hier een extra bundel voor. Ons advies is ook om KPN haar voorwaarden hiervoor te lezen.

Is Sim Only van KPN?

Nee, Sim Only is niet alleen van KPN. Er zijn meerdere providers die Sim Only aanbieden. De verwarring ontstaat wellicht door het KPN-netwerk. Dit is een netwerk waar meerdere aanbieders van Sim Only gebruik van maken.

Wat is de internetsnelheid van het mobiele KPN netwerk?

In een recent onderzoek (januari 2022) van Ookla, is naar voren gekomen dat klanten die beschikken over een 5G telefoon via KPN gemiddeld een snelheid halen van 191 Mbps download en 39,8 Mbps upload. In de toekomst wordt dit nog sneller!