Data Sim Only abonnement: Sim Only met alleen internet

Data Only Sim Only abonnement met alleen internet

Tegenwoordig kan een Data Only Sim Only abonnement een goede keuze zijn, aangezien iedereen altijd online wilt zijn. Hoewel je met alleen internet bij Sim Only niet afhankelijk bent van wifi, bespaard dit slechts enkele euro’s.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles te weten over Data Only. Zo kijken we naar: wat Sim Only met alleen internet is, waarvoor je dit abonnement kunt gebruiken, welke providers alleen internet hebben en of 5G beschikbaar is.

Geen tijd? Weet dit! Een Sim Only abonnement met alleen internet is uitermate geschikt als je niet belt. Anders dan de Sim Only bundels met bellen, zijn er slechts weinig providers die Sim Only met alleen data aanbieden. Zo heb je ‘slechts’ keuze uit: KPN of T-Mobile.

Wat betekent Sim Only met alleen internet?

Data only betekent eigenlijk gewoon dat je een Sim Only abonnement neemt met alleen data. De data kan gebruikt worden om het internet op te gaan. Zo is het mogelijk om hiermee te mailen, te internetten of video’s te kijken.

Een abonnement met alleen data is niet exclusief voor een telefoon gemaakt. Het is namelijk ook mogelijk om hiervan gebruik van te maken voor een tablet abonnement. Zoals al gezegd zijn er weinig providers die Sim Only aanbieden met alleen internet.

Mede door het beperkte aanbod is het nadenken over een Sim Only abonnement met zowel data als bellen het overwegen waard.

Sim Only providers die data only aanbieden

Hieronder in de tabel staan de providers die data only aanbieden. Zoals je kunt zien maken ze allebei gebruik van 5G. Het goedkoopste abonnement met alleen internet is te verkrijgen bij KPN. T-Mobile is iets duurder, maar bij dit abonnement zit iets meer data.

ProviderSnelheidVanaf prijs
KPN5G-netwerk€ 10,00 per maand
T-Mobile5G-netwerk€ 12,50 per maand

KPN data only abonnement

Het is bij KPN mogelijk om Sim Only met alleen internet af te sluiten. Dit kun je gemakkelijk via de website van KPN doen. Bij KPN betaal je €10,00 per maand voor 1GB data. Echter, als bestaande klant van KPN, is het mogelijk om dit met Hussel goedkoper te krijgen.

Zodoende is het mogelijk om als KPN Hussel-klant €5,00 voordeel te krijgen. Dit houdt in dat je slechts €5,00 per maand voor je abonnement betaalt.

T-Mobile alleen data abonnement

Bij T-Mobile is het ook mogelijk om een data only Sim Only af te sluiten. Hiervoor betaal je €12,50 per maand. Als je al klant bent bij T-Mobile kan je nog voordeliger uit zijn. Zo krijg je als bestaande klant bij T-Mobile of T-Mobile Thuis €2,50 korting per maand.

Boven op de korting kan je ook nog in aanmerking komen voor 2 GB extra. Hierdoor betaal je in plaats van €12,50 voor 1 GB per maand, € 10,00 voor 3 GB per maand.

Waarom Sim Only met alleen internet?

Sim Only met alleen internet is voor veel mensen een goede keuze. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan het gebruik van alleen internet. Zo bespaar je enkele euro’s per maand op het bellen. Verder kan je gebruik maken van het snelle 5G-netwerk.

Vooral als je de hele dag onderweg bent en je internet nodig bent, is 5G ideaal om te hebben. Hierdoor zit je niet vast aan de trage wifi die je ergens anders kunt verwachten.

Waarvoor gebruik je een data only sim nog meer?

Bij een data only Sim Only zit je niet vast aan alleen een telefoon. Het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om zo’n simkaart te gebruiken in een tablet. Het is zelfs in sommige laptops mogelijk om de simkaart kaart te verwerken.

Hierdoor zijn data only abonnementen erg veelzijdig. Voordat je een simkaart gebruikt voor een laptop, is het belangrijk om te kijken in de voorwaarden of dit wel toegestaan is. Het is vaak wel toegestaan om dit te doen tot een bepaald limiet.

4G of 5G simkaart met alleen internet

Tot op het heden maken alle providers die ook data only Sim Only aanbieden gebruik van 5G. Dit komt doordat 5G het snelste netwerk is om gebruik van te maken. Het verschil is echter niet bijster groot tussen 5G en 4G.

Er zijn ook plekken waar 5G niet beschikbaar is. Als dit het geval is, wordt er direct overgeschakeld naar 4G. Dit doet je simkaart automatisch.

Simkaart met alleen internet vergelijken

Op het moment dat je een simkaart met alleen internet wilt vergelijken, zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan. Daarom kan het handig zijn om simkaarten met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan je gebruik maken van onze tool.

Geef eerst de benodigde data op en de tool vergelijkt alle Sim Only abonnementen. In het geval je weinig tijd hebt kan je natuurlijk ook gebruik maken van de bovenstaande tabel.

Veelgestelde vragen

Na het lezen van dit artikel is de kans aanwezig dat je nog een aantal vragen hebt. Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen die mensen kunnen hebben.

Wat kost een simkaart met alleen internet?

Afhankelijk van je situatie kost een simkaart met alleen internet tussen de €5,00 en €12,50 per maand.

Welke provider heeft echt onbeperkt internet?

Tot nu toe is het alleen bij T-Mobile mogelijk om onbeperkt data only internet te krijgen. Ook bij KPN kan je kiezen voor onbeperkt internet, maar zij hanteert een dagelijks limiet. Dit gezegd hebbende is dit limiet zeer ruim en als onbeperkt te ervaren.

Wat is het goedkoopste data only sim abonnement?

Het goedkoopste data only abonnement dat je af kunt sluiten, is het abonnement van KPN. Vooral als je al klant bent bij KPN is het mogelijk om vanaf €5,00 per maand al de beschikking te krijgen over zo’n abonnement.