Data Sim Only abonnement: Check alle Sim Only’s met alleen internet!

Data Only Sim Only abonnement met alleen internet

Tegenwoordig kan een Data Only Sim Only abonnement een goede keuze zijn, aangezien iedereen altijd online wilt zijn. En bovendien ben je met een Sim Only abonnement met alleen internet niet afhankelijk van slechte wifi. Bovendien bespaar je door slechts voor Sim Only te kiezen geld.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles te weten over Data Only. Zo kijken we naar: wat Sim Only met alleen internet is, waarvoor je dit abonnement kunt gebruiken, welke providers alleen internet hebben en of 5G beschikbaar is.

Geen tijd? Weet dit! Een Sim Only abonnement met alleen internet is uitermate geschikt als je niet belt. Anders dan de Sim Only bundels met bellen, zijn er slechts weinig providers die Sim Only met alleen data aanbieden. Zo heb je ‘slechts’ keuze uit: KPN of T-Mobile.

Wat betekent Sim Only met alleen internet?

Data only betekent eigenlijk gewoon dat je een Sim Only abonnement neemt met alleen data. De data kan gebruikt worden om het internet op te gaan. Zo is het mogelijk om hiermee te mailen, te internetten of video’s te kijken.

Een abonnement met alleen data is niet exclusief voor een telefoon gemaakt. Het is namelijk ook mogelijk om hiervan gebruik van te maken voor een tablet abonnement. Zoals al gezegd zijn er weinig providers die Sim Only aanbieden met alleen internet.

Mede door het beperkte aanbod is het nadenken over een Sim Only abonnement met zowel data als bellen het overwegen waard.

Sim Only providers die data only aanbieden

Hieronder in de tabel staan de providers die data only aanbieden. Zoals je kunt zien maken ze allebei gebruik van 5G. Het goedkoopste abonnement met alleen internet is te verkrijgen bij KPN. T-Mobile is iets duurder, maar bij dit abonnement zit iets meer data.

ProviderSnelheidVanaf prijs
KPN5G-netwerk€10,00 per maand
T-Mobile5G-netwerk€12,50 per maand

KPN data only abonnement

Het is bij KPN mogelijk om Sim Only met alleen internet af te sluiten. Dit kun je gemakkelijk via de website van KPN doen. Bij KPN betaal je €10,00 per maand voor 1GB data. Echter, als bestaande klant van KPN, is het mogelijk om dit met Hussel goedkoper te krijgen.

Zodoende is het mogelijk om als KPN Hussel-klant €5,00 voordeel te krijgen. Dit houdt in dat je slechts €5,00 per maand voor je abonnement betaalt.

T-Mobile alleen data abonnement

Bij T-Mobile is het ook mogelijk om een data only Sim Only af te sluiten. Hiervoor betaal je €12,50 per maand. Als je al klant bent bij T-Mobile kan je nog voordeliger uit zijn. Zo krijg je als bestaande klant bij T-Mobile of T-Mobile Thuis €2,50 korting per maand.

Boven op de korting kan je ook nog in aanmerking komen voor 2 GB extra. Hierdoor betaal je in plaats van €12,50 voor 1 GB per maand, € 10,00 voor 3 GB per maand.

Waarom Sim Only met alleen internet?

Sim Only met alleen internet is voor veel mensen een goede keuze. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan het gebruik van alleen internet. Zo bespaar je enkele euro’s per maand op het bellen. Verder kan je gebruik maken van het snelle 5G-netwerk.

Vooral als je de hele dag onderweg bent en je internet nodig bent, is 5G ideaal om te hebben. Hierdoor zit je niet vast aan de trage wifi die je ergens anders kunt verwachten. Naar onze mening neemt Data Only ook de volgende voordelen met zich mee:

  • Je hebt eigenlijk alleen nog internet nodig. Hoe vaak bel jij nou nog naar mensen? Of hoe vaak stuur jij nog een sms’je? Als we naar het telefoongebruik van veel mensen kijken, zien we toch dat veel mensen voornamelijk hun telefoon voor data gerelateerde zaken gebruiken of juist internet bellen via Whatsapp.
  • Je kunt uit meerdere sim only abonnementen kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een Sim Only data abonnement met onbeperkte data? Of gaat jouw voorkeur uit naar een Sim Only abonnement met een specifieke hoeveelheid data?
  • De kosten vallen relatief gezien heel erg mee. Als we naar de kosten van een Sim Only alleen internet abonnement kijken, dan zien we dat de kosten hiervoor laag uitvallen. Dit komt puur doordat het aanbieden van internet voor een provider absoluut niet meer duur is.
  • Je hebt geen last van een BKR-registratie. Sluit je een normaal mobiel abonnement af voor de nieuwste iPhone? Dan bestaat de kans dat je een BKR-registratie aan jouw broek krijgt. Dit komt puur doordat je boven een bepaald ‘leenbedrag’ uitkomt, waardoor de lening bij het BKR geregistreerd wordt. Met een sim only alleen internet abonnement heb je hier gelukkig géén last van.

Waarvoor gebruik je een data only sim nog meer?

Bij een data only Sim Only zit je niet vast aan alleen een telefoon. Het is tegenwoordig namelijk ook mogelijk om zo’n simkaart te gebruiken in een tablet. Het is zelfs in sommige laptops mogelijk om de simkaart kaart te verwerken.

Hierdoor zijn data only abonnementen erg veelzijdig. Voordat je een simkaart gebruikt voor een laptop, is het belangrijk om te kijken in de voorwaarden of dit wel toegestaan is. Het is vaak wel toegestaan om dit te doen tot een bepaald limiet.

Voor wie is een data only abonnement geschikt?

Heb jij thuis nog een goede smartphone liggen? Of heb je wellicht een connectie bij wie je relatief voordelig een nieuwe smartphone aan kunt schaffen? Dan is een Sim Only abonnement al direct interessant. Je hebt immers al een smartphone tot je beschikking waardoor de kosten van het mobiel abonnement een stuk lager zal liggen.

En weet je van jezelf dat je jouw smartphone hoofdzakelijk voor data gerelateerde zaken gebruikt? Zoals bijvoorbeeld lekker op het internet te surfen, social media te checken, te Whatsappen of om het nieuws te volgen? Als je voor een Sim Only abonnement met alleen internet kiest, dan sluit dit perfect op jouw wensen aan.

4G of 5G simkaart met alleen internet

Tot op het heden maken alle providers die ook data only Sim Only aanbieden gebruik van 5G. Dit komt doordat 5G het snelste netwerk is om gebruik van te maken. Het verschil is echter niet bijster groot tussen 5G en 4G.

Er zijn ook plekken waar 5G niet beschikbaar is. Als dit het geval is, wordt er direct overgeschakeld naar 4G. Dit doet je simkaart automatisch.

Hoe kies je het beste sim only alleen internet abonnement uit?

Weet je 100% zeker dat een sim only alleen internet op jouw wensen aansluiten? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar het beste sim only data abonnement. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij tal van tips voor je op een rijtje gezet. Neem deze tips goed door, maak een goede vergelijking en hak uiteindelijk de knoop door.

  • Bepaal hoe groot de databundel moet zijn: Heb je voldoende aan een paar gigabyte? Of wil je toch echt minstens 20 á 30 GB in jouw databundel hebben? De keuze is volledig aan jou.
  • Contractduur & eventuele opzegtermijn: Wil je een sim only alleen internet afsluiten? Dan moet je een keuze gaan maken met betrekking tot de contractduur. Bij de meeste aanbieders heb je hierbij de keuze uit een termijn voor een maand, jaar of 2-jaar.
  • De verschillende soorten providers: Je kunt eigenlijk kiezen tussen twee soorten providers, namelijk de bekende A-providers en de budgetproviders. Deze budgetproviders zijn met name in de laatste jaren bijzonder populair geworden. De belangrijkste reden hiervoor? Puur de prijsstelling.
  • Prijskaartje per maand: Richt je niet uitsluitend op het prijskaartje. Het klopt dat het prijskaartje belangrijk is, maar dat geldt voor alle hierboven besproken criteria. Kijk daarom altijd naar het totaalplaatje, waar het prijskaartje een belangrijk onderdeel van vormt. Goedkoop is bovendien niet altijd duurkoop! Check ons artikel met het goedkoopste sim-only abonnement als je meer wilt weten.

Simkaart met alleen internet vergelijken

Op het moment dat je een simkaart met alleen internet wilt vergelijken, zijn er verschillende mogelijkheden waar je voor kunt gaan. Daarom kan het handig zijn om simkaarten met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan je gebruik maken van onze tool.

Geef eerst de benodigde data op en de tool vergelijkt alle Sim Only abonnementen. In het geval je weinig tijd hebt kan je natuurlijk ook gebruik maken van de bovenstaande tabel.

Kortom, is een sim only abonnement met alleen internet aan te raden?

Ja, absoluut. Een dergelijk abonnement sluit eigenlijk perfect aan op onze huidige maatschappij waarin ongekend veel zaken zich via het internet afspelen. Door voor een Sim Only abonnement met alleen internet te kiezen, heb je altijd toegang tot alle digitale zaken.

Bovendien kan je het niet voordeliger krijgen doordat je bij een Sim Only abonnement niet te maken hebt met een mobiele telefoon. Met andere woorden, doordat je geen nieuwe telefoon hoeft af te betalen krijg je een zeer voordelig mobiel abonnement met alleen internet.

Hoewel je voor de goedkoopste data only abonnementen bij KPN en T-Mobile moet zijn, heb je ook bij andere Sim Only providers abonnementen met alleen internet. Echter heb je hier vaak ook weer belminuten bijzitten. Hoe dan ook, vanaf € 10,- per maand kan je zowel bij KPN als T-Mobile al genieten van data only.

Veelgestelde vragen

Na het lezen van dit artikel is de kans aanwezig dat je nog een aantal vragen hebt. Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen die mensen kunnen hebben.

Wat is een Sim Only data abonnement?

Sim-only is een abonnement waarbij je alléén voor het gebruik van het abonnement moet betalen. Je betaalt hierbij dus niet voor een smartphone. Het gaat puur om het gebruik van het abonnement. Bij een Sim Only met alleen internet abonnement gaat het hierbij dus puur om het gebruik van het internet.

Wat kost een simkaart met alleen internet?

Afhankelijk van je situatie kost een simkaart met alleen internet tussen de €5,00 en €12,50 per maand.

Welke provider heeft echt onbeperkt internet?

Tot nu toe is het alleen bij T-Mobile mogelijk om onbeperkt data only internet te krijgen. Ook bij KPN kan je kiezen voor onbeperkt internet, maar zij hanteert een dagelijks limiet. Dit gezegd hebbende is dit limiet zeer ruim en als onbeperkt te ervaren.

Wat is het goedkoopste data only sim abonnement?

Het goedkoopste data only abonnement dat je af kunt sluiten, is het abonnement van KPN. Vooral als je al klant bent bij KPN is het mogelijk om vanaf €5,00 per maand al de beschikking te krijgen over zo’n abonnement.