Beste Sim Only abonnement & provider

Beste Sim Only abonnement en provider vinden

Op zoek naar een nieuwe provider? Zo ja, bekijk in dit artikel de beste Sim Only providers. Weet wel dat er niet één beste Sim Only abonnement bestaat. Er zijn namelijk vaak meerdere providers die veel op elkaar lijken en dus goede keuzes zijn.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je de beste Sim Only providers te weten. Hierbij kijken we onder andere naar: de prijs, beste netwerk, combi voordeel, beste klantenservice, het beste onbeperkt bundel en tips waarop je moet letten bij vergelijken.

Geen tijd? Weet dit! Over het algemeen zijn in 2022 afgewisseld per kwartaal Simyo, Ben, Hollandsnieuwe en Simpel de beste Sim Only providers. Dit gezegd hebbende kan het voorkomen dat jouw eigen internetprovider door een combivoordeel beter is voor jou.

Wat is de beste Sim Only provider?

Wat is de beste Sim Only provider? Het antwoord op deze vraag hangt af van je eigen wensen. Wil je bijvoorbeeld de beste service, prijs of een combinatie van beide? Al deze variabelen maken de beste provider voor iedereen anders. Voor een onderbouwde afweging kan je het beste per variabele kijken. Wij hebben de belangrijkste toegelicht.

VariabeleBeste providerMeer info
Prijs 1-maandSimyo & LebaraBekijk op Mobiel.nl
Prijs 1-jaarSimpelBekijk op Mobiel.nl
Prijs 2-jaarSimpelBekijk op Mobiel.nl
5G prijsTele2Bekijk op Mobiel.nl
NetwerkSimyoBekijk op Mobiel.nl
KlantenserviceBen, Hollandsnieuwe & Tele2Bekijk op Mobiel.nl
Onbeperkt 4GBudget MobielBekijk op Mobiel.nl
Onbeperkt 5GTele2Bekijk op Mobiel.nl

Sim Only provider met de beste prijs

Voor de beste prijs (ofwel goedkoopste Sim Only) kan je naar meerdere variabelen kijken. Kijk je bijvoorbeeld naar een maandelijks, 12 maanden of 24 maanden looptijd? Ook speelt mee of je 4G of 5G internet tot je beschikking wilt hebben. 5G is namelijk duurder.

 • Maandelijks abonnement: Simyo & Lebara vanaf €7 p/m
 • 1- en 2-jarig contract: Simpel vanaf €3,50 p/m
 • 5G-provider: Tele2 vanaf €9 euro p/m

Beste netwerk

Om te kijken welke provider het beste netwerk heeft, kan je het beste kijken naar het aantal storingen. Volgens de Consumentenbond waren de minste (internet-)storingen waar te nemen bij Simyo. Met andere woorden Simyo is de Sim Only provider met het beste netwerk. Weet wel, Simyo maakt gebruik van het mobiele KPN-netwerk.

Beste klantenservice

Op het gebied van de kwaliteit van klantenservice scoren volgens de Consumentenbond Ben, Hollandsnieuwe en Tele2 de hoogste ogen. Alle drie scoren ze namelijk uit de test een 9,2. Hierbij wordt er gekeken hoe vaak de provider met administratieve problemen te maken had. Ook alle andere providers bieden met een 8+ ook degelijke service.

Beste combivoordeel

Vrijwel elke Sim Only provider heeft tegenwoordig een deal een internetprovider. Het doel hiervan is om vast internet met mobiel bellen te combineren voor extra volume. Klanten worden hierdoor beloont met extra korting en voordelen zoals bijvoorbeeld een extra zenderpakket. Hoe dan ook, welke provider heeft nu de beste combivoordeel?

Het antwoord hierop is niet simpel. Hoe dit kan, komt doordat je ook hierbij met veel variabelen te maken hebt. In de eerste plaats moet een provider beschikken over combivoordeel. Op Lebara en Simpel na, heeft iedere provider op de één of andere combivoordeel met een specifieke internetprovider.

In de tweede plaats heb je ook te maken met welke abonnementen er precies actief zijn. Vaak als je kiest voor het duurste internet- en Sim Only abonnement krijg je het meeste voordeel. Niettemin zijn ook de kleine voordelen mooi mee te nemen. Verstandig is het om zelf te kijken bij jouw huidige internetprovider van welke combivoordelen er gelden.

Kortom, wat is de beste Sim Only provider?

Kijkend naar de algemene beoordeling van de testpanel bij de Consumentenbond, dan scoort momenteel (derde kwartaal 2022) Simyo het best. Niettemin wisselen de providers elkaar vaak per kwartaal af qua totale score. Slimmer is het om naar de losse variabelen te kijken. Wil je bijvoorbeeld een goedkoop abonnement? Kijk dan naar de beste prijs.

Hoe dan ook, volgens de laatste score is de top 5 van beste Sim Only providers:

 1. Simyo
 2. Ben
 3. Hollandsnieuwe
 4. Simpel
 5. Tele2

Beste Sim Only onbeperkt abonnement

Voor de beste prijs moet je voor een onbeperkt abonnement zijn bij:

 • 4G-provider beste onbeperkt abonnement prijs: Budget Mobiel vanaf €20 p/m
 • 5G-provider beste onbeperkt abonnement prijs: Budget Mobiel vanaf €27 p/m

Kijkend naar de prijs voor de beste Sim Only onbeperkt abonnement, dan scoort Budget Mobiel zowel qua maandelijks als de 1- en 2-jarige abonnementen als beste. Dit komt doordat zij gebruik maakt van 4G. De andere providers maken gebruik van 5G. Hier kent Tele2 vanaf €27 p/m voor zowel maandelijks als de 1- en 2-jarige contracten de beste prijs.

Als je voor het beste netwerk, klantenservice of combivoordeel wilt gaan dan kan je prima kijken naar de eerdere scores. Zoals gezegd hierboven ligt dit voor de prijs anders.

Vergelijk en vind zelf het beste Sim Only deals

Op dit moment heb je de keuze uit veel mobiele providers. Hierbij kan je direct kiezen voor een grote speler (KPN, T- Mobile of Vodafone) of voor een discounter (Budget Mobiel en Youfone). Wat je ook kunt doen is je wensen opgeven in de onderstaande vergelijktool. Aan de hand van jouw wensen zie je direct de beste provider voor jou van dit moment.

Kortom, wat is het beste Sim Only abonnement?

Wat het beste Sim Only abonnement is, hangt volledig af van je eigen wensen. Wil je voor de beste prijs gaan? In dat geval kom je vaak uit bij Simyo, Simpel, Lebara of Tele2 (5G). Vooral bij Simpel kan je zeer voordelig vanaf €3,50 p/m al een abonnement afsluiten.

Wil je gaan voor het beste netwerk? In dat geval zal je moeten gaan voor Simyo. Volgens de Consumentenbond heeft zij namelijk afgelopen kwartaal het beste netwerk. Voor de beste klantenservice moet je bij de Sim Only providers: Ben, Hollandsnieuwe of Tele2 zijn.

Wil je de beste Sim Only abonnement kiezen waarin alle punten zijn meegenomen? Zo ja, dan moet je kiezen voor Simyo, Ben of Hollandsnieuwe. Let wel op! Zij gebruiken allen 4G. Wil je de beste 5G Sim Only? Kies dan Tele2. Zij scoort van alle 5G providers het best.

Beste Sim Only uitkiezen: hier moet je op letten

Heb je een nieuw Sim Only abonnement nodig? Dan doe je er verstandig aan om op veel verschillende punten te letten. Een Sim Only abonnement kiezen lijkt simpel te zijn, maar is dat allerminst.

Hieronder zetten wij graag de belangrijkste aandachtspunten uiteen. Let goed op deze punten en kies daarmee het beste Sim Only abonnement voor jezelf uit.

Gewenste gebruik

Let bij het kiezen van de beste Sim Only provider ook op je eigen verbruik

Ten eerste moet je goed over het gewenste gebruik nadenken. Wil je het Sim Only abonnement bijvoorbeeld in binnen- en buitenland gebruiken? Dan moet je goed kijken naar de landen die binnen de bundel vallen.

Maak je vrij weinig gebruik van je smartphone? Dan is het handig om voor een zo’n goedkoop mogelijk abonnement te kiezen. Het is immers zonde om geld aan iets uit te geven dat je niet gebruikt.

Data & belminuten/sms’jes

Bij het samenstellen van je Sim Only abonnement moet je goed naar de data kijken. Heb je géén data nodig? Heb je 1 GB aan data nodig? Of denk je veel meer GB per maand nodig te hebben? Bij de meeste providers kun je gelukkig uit meerdere databundels kiezen.

Dit geldt niet alleen voor data, maar ook voor belminuten/sms’jes. Bij de meeste providers heb je hierbij keuze tussen bijvoorbeeld 150 min/sms per maand of onbeperkt.

Let op: onbeperkt betekent bij een Sim Only abonnement niet altijd onbeperkt. Check altijd de Fair Use Policy van de provider. Daarin wordt nauwkeurig benoemd wat de provider als ‘onbeperkt‘ ziet.

Internet

Het advies is om ook goed naar het soort internet te kijken. Gaat het bij het Sim Only abonnement alleen om 4G internet? Kun je mogelijk voor 4G Plus kiezen? Of krijg je al 5G internet aangeboden?

5G internet vind je vooralsnog alleen bij de grotere providers. De verschillende budgetproviders bieden nog geen 5G internet aan. Heb je hier wel behoefte aan? Kies dan voor een Sim Only abonnement van één van de grote providers.

Looptijd

Een Sim Only abonnement kun je in principe in drie soorten looptijden afsluiten:

 • Maandelijks opzegbaar. Zo’n abonnement is redelijk prijzig, maar je bent hiermee wel erg flexibel. Je kunt het abonnement immers elke maand opzeggen.
 • 1-jarig abonnement. Een 1-jarig abonnement is eigenlijk de tussenstap. Je zit hierbij vast aan een abonnement van een jaar, waardoor je nog relatief flexibel bent. Dit abonnement is ook een slag goedkoper dan een maandelijks opzegbaar abonnement.
 • 2-jarig abonnement. Met een 2-jarig abonnement betaal je relatief weinig geld. Je hebt daarbij wel te maken met een beperkte flexibiliteit.

Naar welke looptijd gaat jouw voorkeur uit? Ons advies is om voor jezelf een goede afweging te maken!

Provider

Je zou ook heel goed naar de provider moeten kijken. Hierbij kun je kiezen tussen de grote namen en mindere iets minder bekende namen. Met name de minder bekende merken richten zich hoofdzakelijk op een lagere prijs per maand.

Het is belangrijk om naar meerdere punten te kijken:

 • Klantenservice. Als je ergens klant wordt, wil je uiteraard van een goede service voorzien worden. Check goed in hoeverre de klantenservice van een provider goed bereikbaar is. En ga ook goed na op welke manieren je met de klantenservice in contact kunt komen.
 • Netwerk. Je moet ook goed naar het netwerk kijken dat door de provider gebruikt wordt. Hierbij kun je denken aan het netwerk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Deze drie netwerken zijn stuk voor stuk betrouwbaar/stabiel, maar verschillen uiteraard wel op detailniveau.
 • Ervaringen van andere klanten. Je doet er ook verstandig aan om de ervaringen van andere klanten op het internet te checken. Hiermee krijg je een eerlijk en goed beeld van de betreffende provider.

Voorwaarden

Eerder in dit artikel hebben we het al kort gehad over de Fair Use Policy. Dit is een document waarin gesproken wordt over bijvoorbeeld onbeperkt datagebruik.

Ons advies is om dit document én andere documenten goed door te nemen. Verdiep je goed in de voorwaarden en eventuele bijkomende kosten. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je over de internetbundel heen gaat? Krijg je dan met een lagere snelheid te maken? Of krijg je met meerkosten te maken?

Aansluitkosten

Bij het afsluiten van een Sim Only moet je goed naar de aansluitkosten kijken. Op dit gebied moet je op twee verschillende punten letten:

 • De hoogte van de aansluitkosten. Wat betaal je precies voor de aansluitkosten? Bij veel providers ligt dit tussen de 10 en 20 euro.
 • Korting op de aansluitkosten. Bij relatief veel providers krijg je een korting op de aansluitkosten. Dit gaat veelal om een tijdelijke korting, dus ga dit goed na.

Kortingen

Bij veel providers ontvang je een korting op je Sim Only abonnement. Deze korting kan op meerdere manieren gegeven worden, bijvoorbeeld in de vorm van euro’s. Je kunt bij bepaalde providers echter ook korting in de vorm van handige extra’s krijgen.

Waar je goed op moet letten, zijn de combipakketten. Als je nu al een alles-in-één pakket van een bepaalde provider hebt, kun je mogelijk extra korting krijgen op je Sim Only abonnement. Ga dit bij elke provider goed na!

Ook kun je bij bepaalde providers korting op je maandprijs krijgen, bijvoorbeeld voor de eerste 6 maanden. Met een dergelijke korting is het uiteraard nog interessanter om het Sim Only abonnement af te sluiten.

Tarief per maand

Alle bovenstaande punten zijn bepalend voor het tarief per maand. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je per maand uit wilt geven. Wij adviseren je hierover het volgende:

 • Richt je niet alleen op het tarief per maand. Het tarief per maand is belangrijk, maar ook alle bovenstaande punten zijn belangrijk. Het gehele abonnement moet naar je wens zijn, inclusief het tarief per maand.
 • Maak een goede vergelijking. Je hebt op dit moment de keuze uit veel Sim Only abonnementen van veel providers. Maak tussen deze abonnementen graag een goede vergelijking, zodat je uiteindelijk het beste Sim Only abonnement kunt vinden.
 • Houd de actuele kortingen goed in de gaten. Meerdere providers stunten regelmatig met kortingen. Veel van deze kortingen zijn maar tijdelijk geldig, dus check goed wat de actuele kortingen zijn. Met de actuele kortingen kun je in ieder geval het nodige geld verdienen.

Tips voor het uitkiezen van het beste Sim Only abonnement

Je weet nu precies op welke punten je moet letten tijdens je vergelijking. Om je zoektocht naar het beste Sim Only abonnement nog makkelijker te maken, is het verstandig om onderstaande tips op te volgen:

Tip 1: neem de tijd voor het maken van de vergelijking

Heb je bij provider X een interessant Sim Only abonnement gevonden? Dan is het verstandig om ook bij andere providers nog op zoek naar abonnementen te gaan. Maak een uitgebreide vergelijking, zodat je uiteindelijk de juiste knoop door kunt hakken.

Tip 2: verdiep je goed in de provider

Als je veeleisend bent, is de keuze voor een kleinere provider niet altijd de beste keuze. Dat de kleinere providers zo goedkoop zijn, heeft altijd met bepaalde factoren te maken. Ga goed na wat deze factoren zijn en wat de provider verder te bieden heeft. Kijk hierbij ook heel goed naar de ervaringen van andere klanten.

Tip 3: check de vele artikelen op deze website

Op deze website vind je talloze artikelen over Sim Only abonnementen. In deze artikelen verwijzen wij je ook naar de beste abonnementen. Om je zoektocht zo makkelijk mogelijk te maken, is het daarom verstandig om de artikelen van deze website te checken.

Tip 4: wacht geduldig af

Loopt over bijvoorbeeld een maand je huidige Sim Only abonnement af? Dan kun je alvast op zoek gaan naar een geschikte vervangen van dit abonnement. Kun je echter op dit moment geen interessante aanbieding vinden? Wacht dan geduldig af. De kans is groot dat er volgende week plots wél een interessante korting is.

Tip 5: profiteer van combikortingen

Tot slot is het advies om van combikortingen te profiteren. Deze kortingen zijn veelal van toepassing op je Sim Only abonnement, maar mogelijk ook op je bestaande abonnementen. Zo zijn er providers die een extra TV Pakket gratis aanbieden, indien je bij hen een Sim Only abonnement afsluit!