Ben Sim Only abonnementen

Ben Sim Only abonnementen

Ben Sim Only abonnementen staan bekend om de betaalbaarheid. Hoewel Ben ook telefoonabonnementen verkoopt met toestellen, vertellen wij jou in dit artikel alles over haar Sim Only bundels.

Zo kan je de beschikbare abonnementen vergelijken, maar ook lezen over: de voordelen, de prijzen, het netwerk en de datasnelheid. Ook kijken we naar hoe nieuwe klanten kunnen overstappen naar Ben en of een abonnement met mobiel beter is.

Geen tijd? Weet dit! Als je op zoek bent naar een voordelig mobiel abonnement, dan moet je zeker bij Ben zijn. Hoewel zij door de lage prijs alleen het minder snelle 4G internet aanbiedt, wordt dit goed gemaakt door de goede dekking van het snelle T-Mobile netwerk.

Ben Sim Only abonnementen vergelijken 

Bij Ben kun je op dit moment uit meerdere Sim Only abonnenten kiezen. Gebruik de filters en scroll door de abonnementen die aan jouw wensen voldoen. Nog een voordeel is dat je zo in één oogopslag de huidige prijs van elke looptijd kan bekijken en natuurlijk de acties.

Wat is een Sim Only abonnement van Ben? 

Bij een Sim Only abonnement van Ben krijg je alleen een Simkaart geleverd en dus geen toestel. Je zit dus niet vast aan een duur abonnement, maar juist aan een voordelig abonnement. Sinds lange tijd richt Ben haar pijlen dan ook voornamelijk op Sim Only.

Het fijne bij Ben is dat je de Sim Only abonnement deels zelf samen kunt stellen. Zo kun je voor een maandelijks opzegbaar abonnement gaan, maar ook voor een abonnement van 12- of 24 maanden. Hierbij geldt, hoe langer de looptijd hoe goedkoper het tarief.

Hoe dan ook, ongeacht voor welk Sim Only abonnement je kiest geniet je altijd van goed internet én bereik. Dit is te danken aan het betrouwbare T-Mobile netwerk waarvan Ben gebruik maakt. Door dit netwerk krijg je landelijke dekking en razendsnel 4G internet. 

Voordelen van een Ben Sim Only abonnement 

Ondanks dat we al enkele voordelen hebben besproken, zijn er nog veel meer. Kies je voor een Ben abonnement? Dan geniet je namelijk van de volgende voordelen: 

  • Gratis nummerbehoud. Als je van een andere provider naar Ben overstapt, geniet je van gratis nummerbehoud. Dit betekent dat je je nummer kunt behouden, zonder hier extra voor te hoeven betalen.
  • Snel 4G netwerk. Ben maakt gebruik van het T-Mobile netwerk, waardoor je van een snel 4G netwerk verzekerd bent. Concreet betekent dit dat je door het gehele land heen van razendsnel internet verzekerd bent. 
  • T-Mobile netwerk. Dat je van het T-Mobile netwerk gebruik maakt, biedt sowieso veel voordelen. Niet voor niets is dit netwerk al meerdere keren als beste getest. 
  • Gratis maandelijkse bundelwijziging. Heb je komende maand minder internet of minder belminuten over? Bij Ben is het mogelijk om maandelijks je bundel te wijzigen. Je hebt hierdoor de volledige controle over je Sim Only abonnement. 
  • MB Pauze. Met MB Pauze ben je automatisch beschermd tegen kost van mobiel internet buiten je bundel in de Europese Unie. Via de Ben App is het mogelijk om deze extra dienst aan- en uit te zetten. 

Onbeperkt internet abonnement bij Ben Mobiel 

Ben je op zoek naar een Sim Only abonnement van Ben met onbeperkt internet? Dan hoef je niet lang te zoeken. Ben is namelijk een heuse prijsvechter, waardoor het niet mogelijk is om onbeperkt internet aan te bieden. Dit gezegd hebbende zijn er wel grote databundels te verkrijgen. Zo kan je bij Ben uit meerdere internetbundels kiezen.

Tot nu toe is de maximale te bestellen data bij Ben 10.000 MB. Vanaf €13,00 per maand beschik je al over zo’n abonnement met een looptijd van 2 jaar. Natuurlijk kan je ook kiezen voor kleinere databundels van 8000 MB, 6000 MB, 3500 MB of minder. In ieder geval is één ding zeker. Voor deze bundels betaal je relatief weinig geld bij Ben. 

Ben maandelijks opzegbaar abonnement

Bij Ben is het mogelijk om een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement af te sluiten. Het is hierbij wel belangrijk om goed met het prijskaartje rekening te houden. Voor een dergelijk abonnement betaal je namelijk relatief veel geld. Om je hier een indruk van te geven. Dit zijn de prijzen op basis van 200 min/SMS per maand + 6000 MB data:

Ben abonnementLooptijdVanaf prijsMeer info
200 min + 6000 MB1 maand€12,00 per maand Bekijk bij Ben
200 min + 6000 MB12 maanden€11,00 per maand Bekijk bij Ben
200 min + 6000 MB24 maanden€10,00 per maandBekijk bij Ben
Prijzen van maandelijks, 12 en 24 maanden opzegbaar Ben Sim Only abonnement

Ten opzichte van het goedkoopste abonnement (24 maanden) is het dus 2 euro per maand duurder. Op jaarbasis komt dit neer op €24. Als je zeker weet dat een abonnement van 12 maanden of meer iets voor jou is, dan is dit gezien de prijs zeker de moeite waard.

Ben abonnement met telefoon of alleen sim only 

Bij Ben heb je twee mogelijkheden: een Sim Only abonnement of een abonnement met telefoon. Bij beide varianten geniet je van de nodige voordelen. Kies je voor een Sim Only abonnement? Dan geniet je vooral van de laagdrempeligheid en lage kosten. Ook is het fijn dat je bij Ben uit meerdere Sim Only abonnementen kunt kiezen. 

Indien je voor een abonnement met telefoon kiest, betaal je meer geld. Dit heeft puur te maken met het feit dat je óók voor het toestel zelf geld moet betalen. Bij zo’n abonnement is de toestelprijs bovendien afhankelijk van tal van factoren. Hoe nieuwer en uitgebreider de telefoon, hoe duurder het abonnement.

Bij een abonnement met telefoon moet je ook nog met een financiële registratie rekening houden. Het afsluiten van zo’n abonnement wordt namelijk als een vorm van krediet gezien. Er kan hierdoor zelfs een BKR-registratie volgen. Dit is het geval bij een telefoon van meer dan 250 euro. Wees hiervan bewust bij het afsluiten van zo’n abonnement.

Ben Sim Only reviews van bestaande klanten 

Op het internet circuleren veel reviews van bestaande klanten. Veel van deze reviews zijn in ieder geval erg positief. Bij Trustpilot scoort Ben zelfs een gemiddelde score van een 4,0 op een schaal van 1 tot 5! Omgerekend naar een cijfer is dit een geweldige 8.0.

Enkele negatieve reviews gaan over het feit dat het verlengen van het abonnement bij Ben door bestaande klanten niet altijd vlekkeloos verloopt, doordat klanten via het systeem dan aangemerkt worden als nieuwe klant wat bij enkele klanten is gebeurd.

Tegenover enkele reviews staat dat meer dan 80% van de klanten goede en of uitstekende ervaringen hebben met Ben. Ofwel van de meer dan 2500 reviews hebben 2000 goede ervaringen. Niet in de laatste plaats zal dit komen door een goed netwerk en prijzen.

Overstappen naar Ben met nummerbehoud

Bij welke provider zit je op dit moment? Voor Ben maakt dit niks uit. Als je bij Ben voor een Sim Only abonnement kiest, biedt de provider gratis nummerbehoud aan. Hierdoor zit jij nooit met dubbele kosten, want het abonnement gaat pas in als het andere is opgezegd.

Dit is dan ook een voordeel van Ben. Hoe overstappen naar Ben met nummerbehoud werkt? Nou, heel simpel! Vink tijdens het bestelproces het vinkje bij nummerbehoud aan. Na het afronden van de bestelling word je automatisch doorgestuurd naar een formulier. Vul dit formulier plus sms-verificatiecode in en de aanvraag is geregeld.

Binnen 24 uur krijg je bericht of het nummerbehoud met jouw huidige provider is geregeld. Bovendien krijg je ook een datum waarop het nummer daadwerkelijk wordt omgezet. Natuurlijk krijg je voor deze datum een nieuwe simkaart die je moet gebruiken.

Zo werkt het overstappen naar één van de vele Sim Only abonnementen van Ben

Geen aansluitkosten bij Ben Sim Only

Normaal gesproken moet je bij het aangaan van een Sim Only abonnement aansluitkosten betalen. Soms zijn er acties dat je bij Ben Sim Only zonder aansluitkosten kan bestellen. Als nieuwe klant betaal je hiervoor eenmalig €20. Hoewel dit geen hoog bedrag is, doet dit natuurlijk wel iets af aan de voordeligheid van de prijsvechter die Ben wil zijn.

Mede hierom doe je er verstandig aan om regelmatig de website van Ben te checken. Zodoende stunt Ben regelmatig met een korting waarbij je déze kosten niet hoeft te betalen. Je bespaart hier op voorhand dus al het nodige geld mee.

Niettemin betalen studenten nooit aansluitkosten bij Ben. Ter verificatie vraagt Ben wel om enkele opleidingsgegevens te delen. Hierbij kan je denken aan een studentnummer. Goed om te weten, zowel MBO-, HBO- als WO-studenten komen in aanmerking.

Kies altijd voor een Ben Sim Only aanbieding 

Ons advies is om altijd voor een Ben Sim Only aanbieding te kiezen. Met zo’n aanbieding betaal je nóg minder geld voor je Ben Sim Only abonnement. Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, biedt Ben gegarandeerd scherpe prijzen aan.

Door gebruik te maken van een aanbieding kan dit nog voordeliger uitvallen. Vaak krijgen klanten bij een aanbieding van Ben meer data of belminuten voor hetzelfde geld. Zoals gezegd krijgen studenten altijd gegarandeerd korting bij Ben.

Zij heeft namelijk speciale studentenabonnementen. Waar dit op neerkomt, is dat studenten geen aansluitkosten hoeven te betalen en standaard gratis toegang krijgen tot 4G extra snel. Hoe dan ook, check altijd de website van Ben voor de actuele aanbieding.

Ben Sim Only actie voor T-Mobile Thuis internet klanten

Net als vele andere providers kan je tegenwoordig ook bij Ben mobiel bellen combineren met vast internet. Ben heeft namelijk extra voordelen voor klanten die Sim Only combineren met T-Mobile Thuis. Zodoende krijg je €5 korting per maand op het T-Mobile Thuis abonnement. Ook krijg je elke maand 1.000 MB extra data bij Ben.

Heb je bijvoorbeeld nu een abonnement met 10 000 MB 4G internet bij Ben? Zo ja, dan krijg je als je dit combineert met T-Mobile Thuis geen 10 000 MB, maar 11 000 MB 4G internet per maand.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de enkele vragen die vaak voorkomen bij zowel nieuwe als bestaande klanten die kiezen voor één van de vele Ben Sim Only abonnementen.

Heeft Ben ook onbeperkt internet?

Nee, Ben biedt geen onbeperkt internet aan. De grootste internetbundel die men aanbiedt, is 10.000 MB.

Wat kost een Ben abonnement?

Een Ben abonnement begint al bij een prijs van €7,50 euro per maand. De exacte prijs per maand is afhankelijk van de manier waarop je het abonnement samenstelt.

Kan ik mijn Ben Sim Only abonnement ook aanpassen?

Bij Ben Sim Only heb je meerdere mogelijkheden om je abonnement aan te passen. Zo kun je tussentijds je bundel wijzigen of bepaalde abonnementen maandelijks opzeggen.

Heeft Ben ook een familie abonnement?

Ben biedt geen speciaal familie abonnement aan. Wel is het mogelijk om een kinderabonnement af te sluiten. Hierbij bepaal je zelf het soort abonnement, het aantal belminuten, het aantal MB’s internet en het soort internet (4G of 4G Extra Snel).

Wat zijn de algemene voorwaarden van Ben?

De actuele algemene voorwaarden van Ben vind je hier.