5G Sim Only abonnement

5G Sim Only abonnement

Wil je snel en stabiel mobiel internet? Zo ja, dan moet je zeker eens kijken naar een 5G Sim Only abonnement. 5G is de nieuwste variant van het internet, dat je kan zien als de verbeterde versie van het 4G netwerk.

Hoe dan ook, in dit artikelen kijken we naar: welke Sim Only providers 5G aanbieden, waarom je moet kiezen voor een 5G bundel, het goedkoopste 5G abonnement en de onbeperkte Sim Only bundels met zowel bellen als data.

Geen tijd? Weet dit! Het 5G netwerk is flink in opkomst, en nog niet bij veel providers beschikbaar. Wil je graag voordelig van stabiel en snel mobiel internet genieten? Ga dan zeker voor Sim Only met 5G. Hierbij kan je kiezen uit: KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone.

Welke providers hebben 5G?

Als je een 5G abonnement wilt afsluiten, dan moet je eerst naar de beschikbare providers kijken. Op dit moment bieden eigenlijk alleen de providers die over een eigen netwerk beschikken (KPN, T-Mobile en Vodafone) 5G aan. Tele2 biedt via T-Mobile ook 5G aan. In de onderstaande tabel zie je zowel de snelheid volgens Ookla als ook de vanaf prijs.

ProviderSnelheidVanaf prijs
Tele2161 Mbit download€11,50 per maand
Vodafone106 Mbit download€13,50 per maand
KPN191 Mbit download€14,00 per maand
T-Mobile161 Mbit download€17,50 per maand

KPN

Het netwerk van KPN is één van de beste in ons land. Dit netwerk is stabiel, heeft een prima dekking en levert een hoge maximale snelheid. Dit wordt onder andere door Ookla haar test bewezen. Mede hierdoor is het al snel interessant om voor KPN te kiezen.

Bij KPN kan je al een Sim Only abonnement kiezen met 1GB data en onbeperkt min/sms vanaf €15,00 euro per maand bij een looptijd van 2 jaar. Bovendien hoef je bij 5G van KPN (tijdelijk) geen aansluitkosten te betalen.

Tele2

Tele2 heeft niet haar eigen netwerk, maar maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. Dit heeft Tele2 goed voor elkaar, aangezien het netwerk van T-Mobile regelmatig prijzen in de wacht heeft gesleept. Ofwel, je bent verzekerd van een prima snelheid en dekking.

Tevens kan je bij Tele2 kiezen uit best veel 5G abonnementen. Vanaf €11,50 per maand kan je bij Tele2 al kiezen voor een 5G Sim Only bundel met 1 GB data en 200 min/sms. Let op! Tele2 biedt ook een gelijkwaardig 4G abonnement aan. Dit abonnement kost ‘slechts’ €9,50 per maand. Wees hiervan bewust en laat je niet op het verkeerde spoor zetten.

T-Mobile

Zoals al gezegd, het netwerk van T-Mobile is samen met KPN één van betere netwerken. Niet voor niets is dit netwerk ook al meerdere keren in de prijzen gevallen. Bovendien kent het T-Mobile netwerk ook in andere EU-landen een prima dekking voor stabiel internet.

Vanaf €17,50 per maand heb je bij T-Mobile al een 5G abonnement. Bij deze bundel met een looptijd van 2 jaar krijgen klanten maandelijks 10 GB data en 120 min/sms.

Vodafone

Net zoals T-Mobile en KPN heeft ook Vodafone haar eigen netwerk. Dit is eveneens betrouwbaar, maar kent momenteel een minder hogere snelheid dan KPN en T-Mobile. Niettemin, Vodafone heeft in heel Europa haar netwerk goed op orde.

Vanaf €13,50 per maand is het bij Vodafone al mogelijk om te beschikken over een 5G abonnement. Bij dit abonnement krijgen klanten maandelijks 2GB data en 150 min/sms.

Waarom kiezen voor 5G mobiel internet?

Dat de ontwikkelingen niet stilstaan, bewijst de komst van 5G absoluut. Het 4G netwerk is een betrouwbaar en goed internetnetwerk, maar 5G doet hier nog een flinke schep bovenop. Dit merk je onder meer aan de volgende voordelen:

  • Hogere snelheid: de snelheid die het 5G netwerk kan leveren, is met het 4G netwerk gewoonweg niet te halen. Door deze hogere snelheid is het met het 5G netwerk nog aangenamer internetten.
  • Beter te verbinden: een ander voordeel is dat het makkelijker is om een smartphone met 5G te verbinden. Dit komt vooral doordat dit netwerk met veel meer apparaten tegelijkertijd verbonden kan zijn. Met name bij bijvoorbeeld een grote sportwedstrijd of gedurende een concert is dit een belangrijk voordeel.
  • Hogere betrouwbaarheid: niet alleen de snelheid is bij het 5G netwerk significant beter, maar ook de betrouwbaarheid. Je kunt met een gerust hart altijd en overal gebruik maken van dit netwerk. Ofwel, de verbinding is stabieler.
  • Minieme vertraging: bij het 4G netwerk kun je een kleine latentie opmerken. Dit is een kleine vertraging in de overdracht van data. Bij 5G is hier minder sprake van.

Goedkoopste 5G Sim Only abonnement

Wil je een zo’n goedkoop mogelijk 5G Sim Only abonnement afsluiten? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten abonnementen kunt kiezen. Zo is er een data only bundel te verkrijgen, maar ook een normale Sim Only bundel met zowel data als min/sms.

Indien je alleen data wilt, dan is KPN de goedkoopste optie. Zij biedt namelijk een 5G abonnement aan met 1GB data vanaf €10,00 per maand met een looptijd van 1 jaar. Wil je naast 1GB ook 200 min/sms? Vanaf €11,50 per maand is Tele2 dan de goedkoopste optie met een looptijd van 2 jaar. Let op! Er kunnen nog goedkopere opties voor jou zijn.

Dit is het geval als je bij jouw huidige internetprovider kan profiteren van een combivoordeel. Heb je bijvoorbeeld al vast internet van een provider? Zo ja, dan kan je dergelijke abonnementen combineren met Sim Only voor extra korting of dubbele data.

Onbeperkt 5G Sim Only abonnement

Wil je geen omkijken hebben naar de hoeveelheid data die je verbruikt? Dan kun je kiezen voor een onbeperkt 5G Sim Only abonnement. Met zo’n abonnement kun je zoveel mogelijk data gebruiken als je maar wilt, maar er is door de providers wel een daglimiet ingesteld. Meer informatie hierover vind je in de Fair Use Policy van de provider.

Hoe dan ook, wil je alleen onbeperkt internet? In dat geval is Tele2 met een prijs vanaf €25 euro per maand de goedkoopste optie. Zo krijg je bij dit abonnement naast de onbeperkte data via 5G ook nog eens 200 belminuten/sms. Wil je ook onbeperkt bellen/sms? Ook in dat geval is Tele2 met een prijs vanaf €27,00 per maand de goedkoopste optie.

KPN en Vodafone zijn beide met een prijs vanaf €32,50 per maand goede alternatieven voor Tele2. Niettemin zijn ze beide dus wel €5,50 duurder per maand. Wat voor jou uiteindelijke het beste onbeperkt 5G Sim Only abonnement is, is aan jezelf om te bepalen. Wil je een voordeliger abonnement? Wellicht kan een 4G abonnement iets voor jou zijn.

5G Sim Only abonnementen vergelijken

Op deze pagina zijn al meerdere interessante abonnementen besproken. Het is echter goed mogelijk dat je wensen niet aansluit op de genoemde abonnementen. In dat geval kan je het beste onze tool voor het vergelijken van Sim Only abonnementen gebruiken.

Geef bij de tool aan dat je op zoek bent naar 5G bundels, en de tool vindt aan de hand van jouw wensen direct de goedkoopste provider voor jou. Ook zie je direct de huidige acties.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig terugkeren bij bezoekers die op zoek zijn naar informatie over 5G Sim Only abonnementen.

Heb je 5G echt nodig?

5G is niet iets dat je echt nodig hebt, maar het is wel een aanvulling op je leven. Bovendien is het de verwachting dat je binnenkort niet meer voor een 4G abonnement kunt kiezen.

Hoe duur is een 5G abonnement?

Dit hangt volledig van de samenstelling van het abonnement af. Er bestaan in ieder geval abonnementen waar je nog geen €10 euro per maand voor hoeft te betalen.

Wat zijn de nadelen van 5G?

Het belangrijkste nadeel van 5G is dat je hier nog relatief veel geld voor moet betalen. Dat is in ieder geval zo, als je het met een 4G Sim Only abonnement vergelijkt. Deze vergelijking is echter niet helemaal eerlijk, aangezien 5G de toekomst heeft. En 4G allerminst.

Waar is 5G in Nederland beschikbaar?

Op dit moment heb je al bij meerdere providers de keuze voor een 5G abonnement. Dit is bij KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone het geval.

Is elke simkaart geschikt voor 5G?

Ja, in de basis wel. Er bestaan geen aparte simkaarten voor 4G of 5G internet. Je hebt wel een 5G abonnement nodig én een toestel dat 5G ondersteunt.