Sim Only 20GB internet (data)

Sim Only 20GB data

Een Sim Only met 20GB is zeer aan te raden voor degene die standaard gebruik maken van mobiel internet. Dit geldt ook als je veel video’s streamt of urenlang videobelt. In deze gevallen heb je 20GB data of meer nodig.

Hoe dan ook, in dit artikel vertellen we alles over een mobiel abonnement met 20GB data. Zo kijken we, naar: de goedkoopste provider, hoeveel 20GB is, wat je ermee kunt, 20GB met onbeperkt bellen en tot slot de deals.

Geen tijd? Weet dit! Met een 20GB Sim Only abonnement geniet je van twee voordelen. Zo heb je meer dan voldoende data tot je beschikking en je geniet van een laag maandtarief. Momenteel zijn de goedkoopste providers met 20GB data: Youfone, Lebara en Simyo.

Goedkoopste Sim Only provider met 20GB data

Om het vinden van de beste 20GB bundel voor jou makkelijker te maken staan hieronder alle providers met hun bundel en vanaf prijs. Zoals je kunt zien hanteren T-Mobile, KPN en Vodafone hogere tarieven, doordat zij gebruik maken van hun eigen 5G-netwerk.

ProviderBundelVanaf prijsMeer info
Youfone20GB + 200 min/sms€15,00 p.m.Bekijk bij Youfone
Simyo20GB + 200 min/sms€16,00 p.m.Bekijk bij Simyo
Tele220GB + 200 min/sms€17,00 p.m.Bekijk bij Tele2
Lebara20GB + 150 min/sms€18,00 p.m.Bekijk bij Lebara
Budget MobielOnbeperkt GB + min/sms€20,00 p.m.Bekijk bij Budget
T-Mobile (5G)20GB + 120 min/sms€20,00 p.m.Bekijk bij T-Mobile
KPN (5G)20GB + 150 min/sms€26,50 p.m.Bekijk bij KPN
Vodafone (5G)50GB + onbeperkt min/sms€29,00 p.m.Bekijk bij Vodafone
Bundels en vanaf prijs van alle Sim Only providers met 20GB data

20GB is hoeveel MB?

Een hoeveelheid van 20GB staat gelijk aan maar liefst 20.000 MB. Dit getal zegt je mogelijk niet veel. We hebben daarom op een rijtje gezet wat je met enkele taken per uur verbruikt. Op deze manier kan je jouw verbruik visualiseren en kan je een juiste afweging maken.

Heb je aan 20GB data genoeg per maand? Dat is volledig afhankelijk van je verbruik. Mogelijk kan je ook genoeg hebben aan minder data zoals een 10GB Sim Only of 5GB Sim Only. Vanzelfsprekend zijn deze bundels met minder data enkele euro’s voordeliger. Goed om te weten, Tweakers heeft berekent dat het gemiddelde gebruik 4GB per maand is.

Wat kun je met 20GB internet?

Met 20GB internet kun je elke maand veel internetten. Zo zou je per maand maximaal 10 uur Netflix kunnen streamen of 12 uur YouTube video’s bekijken. Een andere optie is om 36 uur te kunnen videobellen via Zoom. Natuurlijk kan je ook een eigen mix maken.

Hieronder staan voor de volledigheid enkele voorbeelden met wat je precies kunt als je 20GB volledig verbruikt aan één activiteit.

  • 22 uur TikTok
  • 50 uur Instagram
  • 70 uur Facebook
  • 10 uur Netflix kijken
  • 12 uur YouTube (1080p)
  • 276 uur muziek streamen
  • 36 uur videobellen via Zoom
  • 88 uur videobellen via Teams

Kiezen tussen 20GB of onbeperkt internet?

Bij het uitkiezen van een Sim Only abonnement moet je meerdere knopen doorhakken. Eén van deze knopen heeft betrekking op de data. Is het niet verstandiger om gewoon voor onbeperkt internet te kiezen? Of kun je toch beter voor 20GB aan data kiezen? Naar onze mening zijn er twee redenen te bedenken om waarom 20GB data interessanter is:

  • 20GB is een stuk voordeliger dan onbeperkt internet. Voor onbeperkt internet moet je echt diep in de buidel tasten, terwijl dit bij 20GB meevalt. Dit verschil is op het moment dusdanig dat het dus interessant is om voor Sim Only met 20GB te kiezen.
  • Onbeperkt internet is vrijwel nooit onbeperkt. Het is namelijk zo dat veel providers een daglimiet aan onbeperkte data hebben gekoppeld. Als je de daglimiet hebt overschreden, dan moet je bijbetalen of daalt de snelheid van het internet.

20GB data abonnement met onbeperkt bellen

Wil je veel kunnen bellen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een Sim Only abonnement zonder beperkingen op het gebied van bellen. Mocht je ook nog veel data willen verbruiken, dan kies je het beste voor een bundel met 20GB en onbeperkt bellen.

Kijkend naar de huidige tarieven dan bieden Youfone (vanaf €16,50 p.m.) en Simyo (vanaf €18 p.m.) de goedkoopste bundels aan met onbeperkt bellen en 20GB data. Wil je 5G met onbeperkt bellen en 20GB? Dan is Tele2 (vanaf €21 p.m.) het voordeligst.

Sim Only deals met 20GB data vergelijken

Weet je van jezelf dat je veel data verbruikt? Dan is een abonnement met 5GB of 10GB niet genoeg. Je bent dan al snel door je databundel heen. Hierna moet je mogelijk extra geld betalen. Dit voorkom je dus door in de basis te kiezen voor een 20GB abonnement.

Door gebruik te maken van onze tool voor het vergelijken van Sim Only abonnementen kan je zeer snel te weten komen wat de goedkoopste provider is voor jouw wensen. Hoewel de tabel in het begin van dit artikel al een goede richtlijn geeft voor goedkope providers, kan door meer min/sms een andere provider alsnog voordeliger voor jou zijn.

Tot slot is een andere reden om van de vergelijktool gebruik te maken om zo direct in één oogopslag te zien wat de beste Sim Only 20GB deals van dit moment zijn.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers op de website die meer willen weten over een Sim Only abonnement met 20 GB data.

Is 20 GB data genoeg?

20 GB is voor vele genoeg en schuurt tegen onbeperkt internet aan. Ervan uitgaande dat je het Sim Only abonnement het meeste gebruikt voor de standaard gebruiken, dan kan je tot 50 uur per maand Instagram en Facebook gebruiken. Ook kan je kiezen om 10 uur onafgebroken Netflix of Youtube te kijken of meer dan 200 uur muziek te streamen.

Hoeveel is 20 GB internet?

20 GB internet is 20.000 MB. Als je vaak online games speelt, grote bestanden downloadt (veel apps) of vele uren video’s zoals Netflix series kijkt dan kan je beter kiezen voor onbeperkt internet.

Wat is het verschil tussen onbeperkte data en 20 GB?

Bij 20 GB data is het limiet wat je kan verbruiken vooraf duidelijk vastgesteld op 20 GB. Bij Unlimited data denk je in eerste instantie dat het onbeperkt, maar dit is niet helemaal zo. Hoewel de totaliteit aan data per maand aanzienlijk meer kan zijn, heb je vaak wel te maken met een daglimiet van 10 GB. Als je dit plafond hebt bereikt, dan kan je dit soms gratis opwaarderen of je moet extra data bij kopen.