Sim Only 1 jaar

Sim Only abonnement 1 jaar looptijd

Interesse in een Sim Only abonnement van 1 jaar? Als je nog een goede smartphone hebt, dan is dit een prima optie. Hoewel je bij een 2-jarige looptijd meer voordeel krijgt, zijn ook 1-jarige bundels scherp geprijsd.

Hoe dan ook, in dit artikel kom je alles te weten over 1-jarige Sim Only. Zo bespreken we onder andere: welke providers deze bundels aanbieden, welke provider het goedkoopst is en wat de voordelen en nadelen zijn.

Geen tijd? Weet dit! Relatief veel mensen kiezen voor een 1-jarige Sim Only abonnement. Met zo’n abonnement ben je flexibel, terwijl de meerprijs t.o.v. een 2-jarig abonnement reuze meevalt. De goedkoopste providers zijn momenteel: Simpel, Simyo en 50+ Mobiel.

Sim Only providers met een jaarabonnement

Zou je graag een Sim Only abonnement voor 1 jaar willen afsluiten? Zo ja, dan kan je dit bij meerdere providers doen. Hieronder staat zowel de vanaf prijs van elke Sim Only provider die een Sim Only abonnement van 12 maanden aanbiedt als het netwerk dat zij gebruikt.

Provider4G/5GVanaf prijs
Simpel4G netwerk€4,50 p.m.
Simyo4G netwerk€6,00 p.m.
50+ Mobiel4G netwerk€6,00 p.m.
Lebara4G netwerk€7,00 p.m.
Youfone4G netwerk€7,00 p.m.
Ben4G netwerk€7,50 p.m.
Hollandsnieuwe4G netwerk€8,50 p.m.
KPN5G netwerk€10,00 p.m.
Tele2Beide€10,50 p.m.
Vodafone5G netwerk€14,50 p.m.
Budget Mobiel4G netwerk€16,00 p.m.

Waarom kiezen voor 1 jaar Sim Only?

Een 1-jarig Sim Only abonnement is iets waar steeds vaker voor gekozen wordt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat mensen minder aan contracten vast willen zitten. Merk je dit ook aan jezelf wellicht? Dat is goed mogelijk, veel mensen zijn op zoek naar flexibiliteit.

Met een Sim Only 1-jarig abonnement geniet je van de nodige flexibiliteit. Bovendien doordat je 12 maanden aan een provider bent verboden, profiteer je vaak nog wel van een scherp tarief. Dit in tegenstelling tot een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement.

Voordelen van een 12 maanden Sim Only

  • Je bent relatief flexibel. Kom je er gedurende het jaar achter dat het abonnement niet (meer) op je wensen aansluit? Dan hoef je niet al te lang te wachten, je zit immers slechts 1 jaar aan het abonnement vast.
  • Je betaalt een gemiddelde prijs. De kosten voor een 2-jarig Sim Only abonnement zijn het goedkoopst. Voor een abonnement dat je maandelijks op kunt zeggen, betaal je het meest. En bij een 1-jarig abonnement zit je daar precies tussenin.
  • Je kunt elk jaar van kortingen profiteren. Het is een algemeen gegeven dat providers jaarlijks stunten met kortingen op Sim Only abonnementen. Als je elke keer een 1-jarig abonnement afsluit, kun je elk jaar opnieuw van korting profiteren.

Nadelen van een jaarlijks mobiel abonnement

Is het altijd aan te raden om voor een 1 jaar te kiezen? Nee, dat is niet het geval. Als je nu een hele goede 2-jarige deal kunt scoren, kun je die het beste bestellen. Een 2-jarig abonnement is in Nederland populair aangezien zij vrijwel altijd goedkoper is.

Verder moet je rekening houden met aansluitkosten. Indien je van de ene provider naar de andere provider overstapt, moet je bij je nieuwe provider mogelijk aansluitkosten betalen. Afhankelijk van de hoogte van de korting kan hierdoor het voordeel wegvallen.

Tevens kent een overstap nog wat voeten in de aarde. Zo moet je elk jaar weer een goede vergelijking maken. Ook moet je de simkaart verwisselen en het nummerbehoud regelen. Gelukkig bieden veel providers hiervoor een kosteloze overstapservice aan.

Sim Only abonnementen van 1 jaar vergelijken

Ben je overtuigd van de voordelen van een Sim Only bundel voor 1 jaar? En wil je vooral van de flexibiliteit verzekerd zijn? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste aanbieding. Via onze tool voor het vergelijken van Sim Only vind je direct de beste deal.

Ons advies is om hierbij je niet blind te staren op het maandelijkse tarief. Kijk bijvoorbeeld ook of je nog aansluitkosten moet betalen en hoe bestaande klanten de provider waarderen. Tot slot moet je ook goed naar het netwerk kijken. Is het 4G of 5G?

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die vaak terugkeren bij bezoekers die op zoek zijn naar informatie over 1-jarige Sim Only abonnementen.

Wanneer kiezen voor een maandelijks Sim Only abonnement?

Een maandelijks Sim Only abonnement is ideaal als je heel flexibel wilt zijn. Maar, met zo’n abonnement moet je wel met hoge kosten betalen. Het feit dat je elke maand kunt overstappen, is van (grote) invloed op de prijs.

Welk Sim Only abonnement van 1 jaar is het goedkoopst?

Het goedkoopste Sim Only abonnement van 1 jaar is het abonnement van Simpel. Voor dit abonnement betaal je slechts een prijs vanaf €4,50 euro per maand. 

Welk Sim Only abonnement van 1 jaar is het beste?

Dit hangt heel erg van je voorkeuren af. Kijk in ieder geval goed naar het tarief per maand, naar de provider, naar het 4G of 5G netwerk en naar de ervaringen van andere klanten.