Sim Only vergelijken doe je zo
Op onze website kan iedereen gemakkelijk Sim Only abonnementen vergelijken. Begin allereerst met de keuze voor het aantal belminuten/sms. Heb je aan een standaard hoeveelheid minuten voldoende, of bel je lekker veel met onbeperkt bellen?
Na het aantal belminuten ga je kijken naar de hoeveelheid data. Tegenwoordig is er een ruim aanbod. Hierbij kan je kiezen voor een klein beetje data van 500 mb of met onbeperkt internet tot een behoorlijke hoeveelheid.
Tot slot kies je de looptijd. Vrijwel alle providers bieden maandelijkse, 1-jarige en 2-jarige contracten aan. Hoe langer de looptijd, des te voordeliger het abonnement zal zijn.
Sim Only abonnementen vergelijken van de volgende providers
In de afgelopen jaren zijn er vele providers Sim Only aan gaan bieden. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de providers: Wil je meer weten over een provider? Op onze website hebben wij elke provider uitgebreid uitgelicht. Check daarom altijd onze toelichting.
Ben | Simyo |
Budget Mobiel | T-Mobile |
Hollandsnieuwe | Tele2 |
KPN | 50 Plus Mobiel |
Lebara | Vodafone |
Simpel | Youfone |
Wat is een Sim Only abonnement?
De echte betekenis van een Sim Only abonnement is dat je alleen een simkaart geleverd krijgt. Als je een Sim Only abonnement afsluit, krijg je dus géén toestel geleverd. Het enige dat je geleverd krijgt, is een simkaart.
Uiteraard is deze simkaart wel van een bepaalde bundel voorzien. Je bent hierdoor in staat om te bellen, te sms’en te internetten. Bij een Sim Only abonnement krijg je in ieder geval nooit een toestel meegeleverd. De prijzen vallen hierdoor erg gunstig uit.
Bovendien krijg je bij Sim Only nooit te maken met een negatieve BKR-registratie. Bij de meeste telefoonabonnementen is dit wel het geval, indien het aankoopbedrag niet direct wordt betaald of hoger is dan €250.
Kan Sim Only op elke mobiel?
Ja, in de basis kan Sim Only op elke mobiel. Het belangrijkste hiervoor is dat je mobiel simlockvrij is. Zolang je mobiel simlockvrij is, kun je de Sim Only simkaart in je smartphone stoppen.
Simlockvrij betekent dat je telefoon te gebruiken is met een simkaart van elke provider. Als je géén simlockvrije smartphone hebt, kun je niet zomaar elke simkaart in je smartphone gebruiken.
Het verschil tussen een telefoonabonnement en Sim Only
Tussen een ‘normaal’ telefoonabonnement en Sim Only abonnement bestaan enkele verschillen, namelijk:
- Geen toestel inbegrepen. Als je voor een Sim Only abonnement kiest, is hier geen toestel bij inbegrepen. Als je voor een normaal abonnement kiest, krijg je hier wel een toestel bij geleverd. Dit is een smartphone óf een tablet.
- BKR-registratie. Bij een Sim Only abonnement krijg je géén BKR-registratie. Dit is bij de meeste abonnementen inclusief toestel wel het geval. Let op: de meeste providers doen bij een Sim Only abonnement wel een credit check. Alleen Simpel, Hollandsnieuwe, Budget Mobiel en Youfone doet dit níet. Zo’n check is overigens onschuldig en erg simpel.
- Prijskaartje. Wellicht het belangrijkste verschil is terug te vinden in het prijskaartje. Voor een Sim Only abonnement betaal je vele malen minder geld dan voor een ‘normaal’ abonnement.
Sim only zonder abonnement (prepaid mobiel abonnement)
Je kunt ook voor een prepaid abonnement kiezen. Hierbij betaal je alleen voor de minuten, sms’jes en data die je verbruikt. Op het moment dat je prepaid tegoed is, moet je wel weer nieuw prepaid kopen.
Als je je telefoon dagelijks gebruikt, kun je beter voor Sim Only kiezen. Als je je telefoon nagenoeg nooit gebruikt, is een prepaid mobiel abonnement verstandiger.
Wat de beste keuze is, hangt dus af van je verbruik. Verbruik je minder dan 50 minuten en sms’jes per maand? Dan is een prepaid de betere optie. Op het moment dat je méér verbruikt, is Sim Only de betere optie. Dat is sowieso het geval als je ook data wilt gebruiken.
Het verschil tussen een Sim Only abonnement en prepaid
Tussen een Sim Only abonnement en prepaid tegoed bestaan belangrijke verschillen:
- Termijn. Bij prepaid heb je mogelijk met een termijn te maken waarop je tegoed verloopt. Bij een Sim Only abonnement zit je aan een specifieke contractduur vast.
- Vast bedrag of variabel bedrag. Bij prepaid geniet je van een variabel bedrag; dit bedrag is afhankelijk van je verbruik/gebruik. Bij Sim Only betaal je een vast bedrag, ongeacht wat je verbruik in die maand is.
Veelgestelde vragen
Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die vaak komen kijken bij het vergelijken van Sim Only abonnementen. Vragen over Sim Only providers kan je wellicht terugvinden op de pagina van de betreffende provider.
Sim Only wil zeggen dat je alleen de beschikking over een sim kaart krijgt. Bij zo’n abonnement zit geen toestel, zoals een smartphone of tablet. Met een Sim Only abonnement kun je vervolgens bellen, sms’en en internetten.
Dit zie je aan de contractduur en aan je maandbedrag. Is je maandbedrag slechts een paar euro tot maximaal 20 euro? Dan is de kans heel groot dat je een Sim Only abonnement hebt. En heb je een 1-jarig contract? Ook dan is de kans groot dat je een Sim Only abonnement hebt.
Dit hangt van je situatie en voorkeuren af. Als je nog een goede smartphone hebt en zo min mogelijk geld wilt betalen, is een Sim Only abonnement de beste keuze. Indien je nog geen smartphone hebt, kies je beter voor een abonnement met toestel.
Ja, dit is zeker mogelijk. Om dit in gang te zetten, sluit je een Sim Only abonnement bij de gewenste provider af. Vink hierbij nummerbehoud aan en de provider gaat direct voor je aan de slag. Het advies is wel om je prepaid tegoed eerst op te maken; dit wordt namelijk niet meegenomen.