Ziggo sim only: Is een mobiel abonnement van Ziggo iets voor jou?

Sim-only van Ziggo en Vodafone logo
Sim-only van ZiggoVodafone

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld aan jouw telefoonabonnement uit? En heb je nog een prima smartphone tot jouw beschikking? Dan kun je eigenlijk maar één ding doen: voor een goed sim only abonnement kiezen. Zoals bijvoorbeeld sim only van Ziggo (Vodafone).

In dit artikel gaan we kijken of sim-only van Ziggo ook iets voor jou is. Goed om vooraf te weten is dat Ziggo haar sim-only abonnementen laat uitgeven door Vodafone. Sinds de fusie tussen Vodafone en Ziggo is dit een logische stap en doen beide waar ze goed in zijn.

Geen tijd? Weet dan dat sim-only van VodafoneZiggo uitermate geschikt is voor degene die gebruik willen maken van een betrouwbaar netwerk en een goede klantenservice. Dit gezegd hebbende is Vodafone niet de goedkoopste, maar Ziggo-klanten krijgen korting.

Wat is een sim only abonnement precies?

Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor het abonnement zelf. Dit betekent dat een smartphone volledig buiten het abonnement valt. Dit betekent ook dat je dus zelf zorg moet dragen voor een smartphone.

Mogelijk kun je ergens goedkoop een nieuwe smartphone kopen of wellicht heb je nog een goede smartphone tot je beschikking. In dergelijke gevallen is een sim only abonnement ideaal. Je betaalt immers alleen voor het abonnement en niet voor het afbetalen van een smartphone. De smartphone maakt immers géén onderdeel uit van het abonnement.

Bijkomend voordeel: je kunt uit veel sim only abonnementen kiezen. Dit geldt voor het aanbod in zijn algemeenheid, maar ook voor het aanbod van Ziggo alleen. Deze provider heeft door de jaren meer en meer sim only abonnementen op de markt gebracht. Hieronder kijken wij graag naar de sim only Ziggo (Vodafone) abonnementen!

Let op, sim-only van Ziggo bestel je bij Vodafone

Wil je een mobiel abonnement bij Ziggo afsluiten? Dan is het goed om te weten dat je dit eigenlijk bij Vodafone doet. Recentelijk zijn Ziggo en Vodafone namelijk samengegaan; de officiële naam is dan ook VodafoneZiggo. Op zich maakt dit niks uit. Integendeel zelfs. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, maak je namelijk gebruik van het stabiele Vodafone netwerk. Dit netwerk is niet alleen stabiel, maar zorgt ook nog eens voor snel internet.

Voordelen van een goedkoop telefoon abonnement van Ziggo (Vodafone)

Gaat jouw voorkeur uit naar een goedkoop telefoon abonnement? En gaat jouw voorkeur ook uit naar Ziggo als provider? Dan kun je twee vliegen in één klap vangen. Kies namelijk voor een goedkoop sim-only abonnement van Ziggo.

Als je de kosten echt zo laag mogelijk wilt houden, is een sim only van Ziggo de beste keuze. Hierbij geniet je direct van meerdere voordelen:

Ziggo sim only voordelen
Ziggo sim only voordelen
  • Een perfect netwerk. Als je voor een mobiel abonnement bij Ziggo kiest, kies je eigenlijk voor het gebruik maken van een perfect netwerk. Ziggo maakt namelijk gebruik van het Vodafone netwerk. Dit netwerk is bijzonder stabiel en zorgt eigenlijk overal voor het gewenste bereik.
  • Interessante prijzen. Uiteraard is het ook een groot voordeel dat een sim only bij Ziggo bijzonder interessant geprijsd is. Eigenlijk kunnen we hierover stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is!
  • Prima klantenservice. Heb je na verloop van tijd problemen met jouw sim only? Of wil je graag op voorhand al goed geadviseerd worden? Ongeacht wat jouw vraag precies is, kun je contact opnemen met de klantenservice van Ziggo. De ervaring leert dat de klantenservice van Ziggo echt meer dan prima functioneert.
  • Stapelkortingen. Ben je op dit moment al klant bij Ziggo? Maak je bijvoorbeeld in jouw woning gebruik van Ziggo internet? Dan geniet je van een interessante stapelkorting; daarmee wordt een sim only abonnement van Ziggo alleen maar interessanter!
  • Geen aansluitkosten. Bij sommige providers moet je speciale aansluitkosten betalen, maar dat is bij Ziggo gelukkig niet het geval. Als je voor één van de sim only abonnementen van Ziggo kiest, betaal je alleen het maandbedrag.
  • Overstapservice & Nummerbehoud. Tot slot is het een groot voordeel dat Ziggo een speciale overstapservice aanbiedt. Met dank aan deze service heb je zelf geen omkijken naar het overstappen naar Ziggo. Ook is het prettig dat je gewoon jouw nummer kunt behouden, indien je voor een sim only van Ziggo kiest.

Voordeel en combi-korting bij Vodafone en Ziggo

Ben je al klant bij Ziggo en heb je een internetpakket voor thuis? Dan vallen de prijzen voor Vodafone sim-only nog lager uit. In deze situatie krijg je namelijk extra korting. Afhankelijk van welk abonnement je hebt gekozen, kan de korting per maand oplopen tot €5.

Naast korting kan je vaak ook nog kiezen voor een gratis extra zenderpakket of voor degene die veel mobiel internetten dubbele data.

VodafoneZiggo legt de voordelen van haar sim-only abonnementen uit

Sim only abonnementen van VodafoneZiggo

Wil jij graag een voordelig sim only abonnement afsluiten? Maar, wil je wel kunnen vertrouwen op de kwaliteit en service van een A-provider? Dan is het interessant om naar de sim only abonnementen van Ziggo te kijken. Het fijne is dat je in ieder geval uit meerdere soorten abonnementen kunt kiezen, zoals:

AbonnementBelminutenInternetMeer info
Start M150 minuten1,5 GBBekijk bij Vodafone
Start L 150 minuten4 GBBekijk bij Vodafone
RedOnbeperkt bellen12,5 GBBekijk bij Vodafone
Red TogetherOnbeperkt bellen 50 GBBekijk bij Vodafone
Red UnlimitedOnbeperkt bellen OnbeperktBekijk bij Vodafone
Te bestellen sim-only abonnementen van Ziggo (Vodafone)

Zoals je kunt zien, heb je bij Ziggo meer dan voldoende keuze. Je kunt uit maar liefst 5 sim only abonnementen kiezen, waarbij je ook nog uit meerdere looptijden kunt kiezen. Let op: kies je voor het Red, het Red Together of het Red Unlimited abonnement? Dan heb je ook nog de beschikking over 5G internet. Bij het Start M- en L abonnement krijg je 4G.

Wat kost sim only bij Ziggo?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je uit meerdere sim only abonnementen bij Ziggo kiezen. Wat voor jou het beste sim only abonnement van Ziggo is, hangt uiteraard van jouw eigen voorkeuren af. Eén van de factoren die hier een belangrijke rol bij speelt, is ongetwijfeld het prijskaartje. In onderstaande overzichten kun je de kosten van de sim only abonnementen bij Ziggo vinden.

AbonnementPrijs 12 maanden Prijs 24 maanden Meer info
Start M€14,50€13,50Bekijk bij Vodafone
Start L€18,50€17,50Bekijk bij Vodafone
Red€28,50€27,50Bekijk bij Vodafone
Red Together€33,50€32,50Bekijk bij Vodafone
Red Unlimited€36,00€35,00Bekijk bij Vodafone

Looptijd van het sim-only abonnement

Bij Ziggo (Vodafone) kan je uit de volgende twee looptijden kiezen:

  • Een abonnement met een duur van 1 jaar
  • Een abonnement met een duur van 2 jaar

Wat voor jou de beste keuze is? Nou, als je flexibel wilt zijn dan is het 1-jarige contract de beste keuze. Wil jij het liefste zo min mogelijk geld per maand betalen? Dan kies je het beste voor het 2-jarige contract.

Goedkoopste sim only abonnement bij Vodafone of Ziggo

Zoals je in de tabellen hierboven kan zien is sim-only van Vodafone goedkoper als je het in combinatie met Ziggo afsluit. Standaard is het goedkoopste sim-only abonnement bij Vodafone het start M pakket. Hiervoor betaal je 14,50 per maand.

Bij deze prijs is uitgegaan van een looptijd van 24 maanden en geen onbeperkt bellen. In plaats van onbeperkt bellen krijg je maandelijks 150 belminuten of sms’jes. Op het gebied van internet krijg je maandelijks 2 GB over het snelle 5G-netwerk van Vodafone zelf.

Ben je ook klant van Ziggo met vast internet? Zo ja, dan krijg je iedere maand €2,50 korting op het abonnement. Dus in dat geval is het goedkoopste sim-only abonnement €12,00 per maand. Goed om te weten is de data wordt verdubbeld. Dus 4 GB data via het 5G-netwerk.

Wat is voor jou het beste abonnement?

Als je interesse in een sim only abonnement van Ziggo hebt, doe je er verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Probeer bijvoorbeeld te bepalen of je een 1-jarig of 2-jarig contract wenst te hebben. Kijk daarnaast ook goed naar de verschillende abonnementen. Voldoet het Start L abonnement aan jouw wensen? Of heb je toch echt behoefte aan het Red Together abonnement? De keuze is aan jou.

Uiteindelijk is het beste advies om voor jezelf een goede vergelijking te maken. Richt je hierbij echt niet alleen op het prijskaartje, maar probeer naar het totaalplaatje te kijken. Let goed op het tarief, op de contractduur, op de ‘inhoud’ van het sim only abonnement en op de eventuele stapelkorting. Met dank aan de stapelkorting is het in ieder geval nóg interessanter om een sim only abonnement bij Ziggo af te sluiten.

Kortom, is een sim only abonnement van Ziggo aan te raden?

Onder aan de streep is een sim only abonnement van Ziggo zeker aan te raden. Je hebt de keus uit meerdere abonnementen, je geniet van het Vodafone netwerk en een prima klantenservice. Ook de overstapservice en de combi-voordelen zijn absolute voordelen.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met de kosten. Als we puur naar de kosten van de sim only abonnementen kijken, is Ziggo niet de goedkoopste. Daartegenover staat wel dat je bij Ziggo van onder meer het Vodafone netwerk geniet, de prima klantenservice en de eventuele combi-korting en voordelen.

Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding van de Ziggo sim only abonnementen dan ook prima te noemen! Of beter gezegd: van een Vodafone sim only abonnement. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn Vodafone en Ziggo gefuseerd en werken samen.

Veelgestelde vragen

Is Ziggo hetzelfde als Vodafone?

Nee, Ziggo is niet hetzelfde als Vodafone. Ziggo is een aanbieder van vast internet tv en bellen en Vodafone is een aanbieder van mobiel abonnementen. Dit gezegd hebbende vallen beide aanbieders onder dezelfde eigenaar VodafoneZiggo. Mede hierdoor krijgen klanten van Ziggo en Vodafone lucratieve voordelen.

Wat kost een mobiel abonnement bij Ziggo?

Bij Ziggo kost een mobiel abonnement minimaal €12,00 en maximaal €26,00 per jaar. Let wel op, want officieel sluit je het abonnement af bij Vodafone. Doordat je Ziggo klant bent profiteer je van voordeligere tarieven en krijg je extra’s zoals dubbele data en een extra tv-pakket naar keuze.

Welke mobiele provider werkt met Ziggo?

Op dit moment werkt Ziggo samen met de mobiele providers Vodafone en HollandsNieuwe. Klanten krijgen bij een Vodafone abonnement het meeste voordeel. Niettemin kunnen ook HollandsNieuwe klanten profiteren van extra’s.