Sim only alleen internet – Dit kost een abonnement zonder bel en sms!

Sim only abonnement met alleen internet

Ben je op zoek naar een nieuw abonnement voor jouw smartphone? En gebruik je geen belminuten en sms? Zo ja, dan is sim only met alleen internet ideaal voor jou. Betaal alleen voor de MB’s die jij ook daadwerkelijk gebruikt en bespaar automatisch geld.

In dit artikel gaan wij kijken naar wat precies een sim only data abonnement is, voor wie zo’n abonnement geschikt is, welke voordelen het kent, welke providers zulke abonnementen met alleen internet aanbieden en hoe jijzelf het beste abonnement kiest.

Geen tijd? Weet dan dit! Op dit moment zijn Youfone en Hollands Nieuwe de goedkoopste providers voor een sim only abonnement met alleen internet. Beide providers staan bekend om hun goede dekking, degelijke service en natuurlijk betaalbare prijzen.

Wat is een sim only data abonnement?

Sim-only is een abonnement waarbij je alléén voor het gebruik van het abonnement moet betalen. Je betaalt hierbij dus niet voor een smartphone. Het gaat puur om het gebruik van het abonnement. Bij een sim only alleen internet abonnement gaat het hierbij dus puur om het gebruik maken van het internet.

Bij welke providers kun je een sim only alleen internet abonnement afsluiten?

Tegenwoordig kun je uit écht veel aanbieders kiezen. Iets wat voor bijvoorbeeld normale telefoonabonnement geldt, maar ook voor de sim only alleen internet abonnementen. Om je hier een indruk van te geven, vind je in onderstaande tabel enkele providers waarbij je een sim only alleen internet abonnement af kunt sluiten:

ProviderVanaf prijsCombi-voordeelMeer info
Lebara€7,50NeeBekijk bij Lebara
Youfone€7,00Ja, i.c.m. Youfone ThuisBekijk bij Youfone
Ben€8,00NeeBekijk bij Ben
T-Mobile€12,50Ja, i.c.m. T-Mobile ThuisBekijk bij T-Mobile
KPN€10,00Ja, i.c.m. KPN HusselBekijk bij KPN
Vodafone€10,00Ja, i.c.m. Ziggo internet & TVBekijk bij Vodafone
Hollands Nieuwe€7,00Ja, i.c.m. Ziggo internet & TVBekijk bij Hollands Nieuwe

Wat zijn de voordelen van een simkaart met data only?

Is het aan te raden om voor een sim only met alleen internet te kiezen? Ja, dat is zeker het geval. In onze ogen brengt een dergelijk abonnement namelijk de nodige voordelen met zich mee:

Gebruik een sim-only abonnement met alleen internet voor video’s kijken
  • Je hebt eigenlijk alleen nog internet nodig. Hoe vaak bel jij nou nog naar mensen? Of hoe vaak stuur jij nog een sms’je? Als we naar het telefoongebruik van veel mensen kijken, zien we toch dat veel mensen voornamelijk hun telefoon voor data gerelateerde zaken gebruiken.
  • Je kunt uit meerdere sim only abonnementen kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor een sim only data abonnement met onbeperkte data? Of gaat jouw voorkeur uit naar een sim only abonnement met alleen internet met een specifieke looptijd?
  • De kosten vallen relatief gezien heel erg mee. Het is sowieso een feit dat een sim only abonnement relatief voordelig is. Als we naar de kosten van een sim only alleen internet abonnement kijken, zien we dat de kosten hiervoor nóg lager uitvallen. Dit komt puur doordat het aanbieden van internet voor een provider absoluut niet meer duur is. Door de jaren heen zijn de tarieven van de sim only abonnementen dan ook steeds voordeliger geworden.
  • Je hebt geen last van een BKR registratie. Sluit je een normaal abonnement af voor de nieuwste iPhone? Dan bestaat de kans dat je een BKR registratie aan jouw broek krijgt. Dit komt puur doordat je boven een bepaald ‘leenbedrag’ uitkomt, waardoor de lening bij het BKR geregistreerd wordt. Als je in de toekomst bijvoorbeeld een hypotheek aan wilt vragen, kan dit vervelende gevolgen hebben. Met een sim only alleen internet abonnement heb je hier gelukkig géén last van.

Voor wie is een sim only alleen internet abonnement geschikt?

Heb jij thuis nog een goede smartphone liggen? Of heb je wellicht een connectie bij wie je relatief voordelig een nieuwe smartphone aan kunt schaffen? Dan is een sim only abonnement al direct enthousiast. Je hebt immers al een smartphone tot je beschikking, dus een smartphone hoeft geen onderdeel te zijn van het sim only abonnement.

Weet je van jezelf dat je jouw smartphone hoofdzakelijk voor data gerelateerde zaken gebruikt? Bijvoorbeeld om lekker op het internet rond te surfen, om op social media te zitten, om te Whatsappen en/of om het nieuws te volgen? Als je voor een sim only alleen internet abonnement kiest, sluit dit perfect op jouw wensen aan.

Wil je bovendien kosten besparen? Dan is een sim only alleen internet abonnement al helemaal interessant voor je. Je betaalt immers géén geld voor de smartphone, maar alleen voor het gebruik van het abonnement. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kan dat voor een mooie besparing per maand zorgen.

Tussen welke sim only abonnementen met alleen internet kun je kiezen?

Heb je nu direct interesse om voor een sim only abonnement met alleen internet te kiezen? Gaat jouw voorkeur gewoon uit naar alleen een internet abonnement op je mobiel? Dan doe je er verstandig aan om een hele goede vergelijking te maken.

Waarom? Omdat meer en meer providers dergelijke abonnementen aan zijn gaan bieden. Als je naar het huidige aanbod van de providers kijkt, weet je eigenlijk niet wat je ziet. Je kunt echt uit tientallen varianten kiezen; een vergelijking maken is dan ook onmisbaar.

Bijkomend voordeel: de concurrentie op de markt van een internet only simkaart is fors toegenomen. Het voordeel hiervan is dat je van nóg lagere prijzen geniet. Mocht je graag kosten willen besparen, dan is een sim-only abonnement met bellen minder geschikt en kan je beter kiezen voor alleen mobiel internet.

Hoe kies je het beste sim only alleen internet abonnement uit?

Weet je 100% zeker dat een sim only alleen internet op jouw wensen aansluiten? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar het beste sim only data abonnement. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij tal van tips voor je op een rijtje gezet. Neem deze tips goed door, maak een goede vergelijking en hak uiteindelijk de knoop door.

Bepaal hoe groot de databundel moet zijn

Toen mobiel internet net uitkwam, kon je kiezen voor een databundel van bijvoorbeeld 1 GB of 2GB. Dat was destijds erg veel, maar dat is nu erg weinig. Je kunt nu immers ook voor een bundel met bijvoorbeeld 20 GB kiezen.

Iets waar je ook nog voor kunt kiezen, is een onbeperkte databundel. In dat geval heb je eigenlijk niet met een limiet te maken; je kunt naar hartenlust elke maand onbeperkt van het internet gebruik maken.

Het is aan jou om te bepalen hoe groot de databundel moet zijn. Heb je voldoende aan een paar gigabyte? Of wil je toch echt minstens 20 á 30 GB in jouw databundel hebben? De keuze is volledig aan jou. Om op dit gebied de juiste keuze te maken, adviseren wij je om jouw wensen goed op een rijtje te zetten:

  • Waar wil je jouw telefoon met internet precies voor gaan gebruiken?
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? (dit gaat vaak hand in hand met de grootte van de databundel)

Contractduur & eventuele opzegtermijn

Wil je een sim only alleen internet afsluiten? Dan moet je een keuze gaan maken met betrekking tot de contractduur. Bij de meeste aanbieders heb je hierbij uit drie termijnen de keuze:

  • Een maandcontract: dit betekent eigenlijk dat jouw contract stilzwijgend elke maand verlengd wordt. Mocht je onder jouw contract uit willen komen, is dit ook elke maand mogelijk. Dat is dan ook direct het belangrijkste voordeel van een dergelijk maandcontract.
  • Een jaarcontract: een ander veel gekozen variant is het jaarcontract. In dit geval loopt jouw contract 12 maanden, waarbij het tarief per maand vrij interessant is. Ook ben je nog relatief flexibel; een jaar valt immers prima te overzien.
  • 2-jarig contract: tot slot kun je ook nog voor een 2-jarig contract kiezen. Bij een dergelijk contract geniet je niet van al te veel flexibiliteit, maar wel van een voordeliger tarief.

Naar welke looptijd gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Wij adviseren je om je niet volledig op de looptijd te richten. Nee, iets wat minstens net zo belangrijk is, is de opzegtermijn. Kun je de simkaart met data only elke maand opzeggen? Of heb je met een langere opzegtermijn te maken? Ga dit goed na voordat je het beste sim only alleen internet abonnement afsluit.

De provider

Uiteraard doe je er ook verstandig aan om goed naar de provider te kijken. Je kunt hierbij eigenlijk kiezen tussen twee soorten providers; de welbekende A-providers en de budgetproviders. Deze budgetproviders zijn met name in de laatste jaren bijzonder populair geworden. De belangrijkste reden hiervoor? Puur de prijsstelling.

Wij adviseren je om goed onderzoek naar de provider te doen. Hoe staat de provider aangeschreven? Hoe zit het met de support vanuit de provider? En van welk netwerk maakt de provider gebruik? Als je voor bijvoorbeeld een sim only abonnement van Ziggo kiest, maak je gebruik van het Vodafone netwerk. Dat is prima!

Het prijskaartje per maand

Tot slot moet je ook nog goed naar het prijskaartje per maand kijken. Feit is dat de prijzen behoorlijk uit een kunnen lopen. Iets wat onder meer afhankelijk is van de grootte van de databundel en van de contract. De provider zelf speelt hier vervolgens ook nog een cruciale rol bij.

Wil je een goede vergelijking maken? Richt je dan niet uitsluitend op het prijskaartje. Het klopt dat het prijskaartje belangrijk is, maar dat geldt voor alle hierboven besproken criteria. Kijk daarom altijd naar het totaalplaatje, waar het prijskaartje een belangrijk onderdeel van vormt. Goedkoop is bovendien niet altijd duurkoop!

Check ons artikel met het goedkoopste sim-only abonnement als je meer wilt weten.

Kortom, is een sim only abonnement met alleen internet aan te raden?

Ja, absoluut. Een dergelijk abonnement sluit eigenlijk perfect aan op onze huidige maatschappij. op onze huidige maatschappij waarin ongekend veel zaken zich via het internet afspelen. Door voor een sim only alleen internet abonnement te kiezen, heb je altijd toegang tot die digitale zaken. Én dat ook nog eens tegen een voordelig tarief!