Sim only met alleen bellen bestellen? Dit zijn de beste opties voor jou!

Sim only alleen bellen abonnement
Sim-only alleen bellen

Stel jij geen hoge eisen aan jouw telefoonabonnement? Wil jij met jouw telefoonabonnement alleen kunnen bellen? En heb je thuis nog een goede telefoon? Dan is sim only met alleen bellen voor jou de beste keuze.

Met zo’n abonnement geniet je van de nodige voordelen. Zo ben je vaak heel voordelig uit doordat je niet betaald voor internet. Hoe dan ook, in dit artikel gaan we kijken welke providers het beste en het goedkoopst zijn.

Geen tijd? Weet dan dit. Het voordeel van een sim only abonnement met alleen bellen is dat je altijd voordeliger uit bent dan een abonnement met internet of een toestel. Op dit moment zijn Simpel, Simyo en Youfone de goedkoopste.

Wat is sim only alleen bellen precies?

Als je op dit moment op zoek naar een nieuw abonnement bent, weet je wellicht niet wat voor jou de beste keuze is. Het aanbod is immers bijzonder divers. Mocht je het liefste zo min mogelijk geld betalen, is een sim only alleen bellen abonnement de beste keuze voor je. Zo’n abonnement kenmerkt zich door twee belangrijke factoren:

 • Sim only: dit betekent dat je alléén een abonnement afsluit. Bij dit abonnement krijg je dus geen smartphone meegeleverd; het gaat louter om het abonnement zelf.
 • Alleen bellen: dit betekent dat je met het sim only abonnement alleen kunt bellen. Je kunt hierdoor géén internet op jouw smartphone gebruiken, behalve als je een Wifi verbinding tot je beschikking hebt.

Voor wie is een sim only alleen bellen abonnement geschikt?

Het mag duidelijk zijn dat om meerdere redenen het interessant is om voor een sim only abonnement met alleen bellen te kiezen. Tegelijkertijd is het ook een feit dat dit abonnement niet voor iedereen weggelegd is.

Wil of hoef jij geen internet op jouw smartphone te hebben? Dan is dit goedkope mobiel abonnement met alleen bellen geschikt voor jou. Als je echter wél op jouw smartphone wilt kunnen internetten, is dit abonnement niet voor je geschikt. In dat geval kun je namelijk alleen internetten als er een Wifi verbinding aanwezig is.

Een sim-only abonnement met internet is in dat geval aan te raden. Heb jij op dit moment nog geen smartphone? Dan is een sim only abonnement met alleen bellen ook niet altijd de beste keuze. Je kunt dit abonnement immers alleen gebruiken als je al een smartphone hebt.

Afweging tussen sim-only of abonnement met toestel

Opties voor als je nog geen smartphone hebt

Mocht je nog geen smartphone hebben, dan kun je voor twee opties kiezen:

 • Je koopt een losse smartphone. Als je kosten wilt besparen, dan kun je bijvoorbeeld een budget smartphone kopen. Ook kan je eventueel voor een refurbished smartphone kiezen.
 • Je kiest voor een ‘normaal’ telefoonabonnement. Ofwel je kiest voor een telefoonabonnement inclusief smartphone. De kosten liggen bij deze keuze uiteraard wel een stuk hoger.

Met andere woorden alleen als je niet al te veel eisen stelt, is dit een ideaal abonnement voor je. Heb je specifieke wensen of eisen? Dan merk je al snel dat een sim only alleen bellen abonnement niet op jouw wensen aansluit.

Voordelen van een sim only alleen bellen abonnement

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een sim-only abonnement met alleen bellen zonder internet weergegeven.

 • Je betaalt weinig geld per maand. Een typerend kenmerk van een sim only abonnement is dat je maandelijks weinig geld hoeft te betalen. Dat is zéker het geval als je voor een alleen bellen sim only abonnement kiest. Daarmee vang je eigenlijk twee vliegen in één klap qua besparing.
 • Je kunt vaak onbeperkt bellen. Wil voor één van de sim only abonnementen met alleen bellen kiezen? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken, waarbij je goed naar de belminuten moet kijken. De ervaring leert echter dat veel van deze abonnementen met onbeperkt bellen aangeboden worden!
 • Je hebt vrij veel keuze. Ook is het fijn dat je uit meerdere sim only alleen bellen abonnementen kunt kiezen. Een goedkoop mobiel abonnement met alleen bellen levert je maandelijks ongetwijfeld een (flinke) besparing op!
 • Je geniet van veel vrijheid. Een bijkomend voordeel is dat je een sim only abonnement vaak maandelijks op kunt zeggen. Mochten jouw wensen veranderen, kun je hier dus direct op anticiperen. Met andere woorden: je geniet van veel vrijheid, aangezien je niet aan een langdurig abonnement vastzit.
 • Je hebt niks met een BKR-registratie te maken. Ook hoef je niet bang te zijn voor een BKR-registratie. Dit is alleen het geval als je voor een abonnement met een telefoon ter waarde van minstens 250 euro kiest.

Tussen welke sim only abonnementen met alleen bellen kun je kiezen?

Spreekt het principe van een sim only alleen bellen abonnement jou aan? En wil je daarom graag een goede vergelijking voor jezelf gaan maken? Dan hebben wij op voorhand al goed nieuws voor je. Je kunt namelijk uit vrij veel verschillende abonnementen kiezen.

Meer en meer providers zijn namelijk dergelijke abonnementen aan gaan bieden. Met dank aan het huidige aanbod ben je in staat om een prima vergelijking te maken. Aan de hand van jouw vergelijking kun je vervolgens het beste sim only alleen bellen abonnement uitkiezen!

Sim-only alleen bellen abonnementen vergelijken

Vergelijk hieronder in de tabel de alleen bellen abonnementen bij diverse providers!

ProviderAantal belminutenRichtprijs per maandMeer info
SimpelOnbeperkt4 euroBekijk bij Simpel
SimyoOnbeperkt7 euroBekijk bij Simyo
YoufoneOnbeperkt7 euroBekijk bij Youfone
BenOnbeperkt8,50 euron.v.t.
LebaraOnbeperkt8,50 euron.v.t.
Hollands NieuweOnbeperkt9 euroBekijk bij Hollands Nieuwe
Sim-only abonnementen met alleen bellen vergelijken

Het netwerk van de sim-only provider

Het is hoe dan ook belangrijk om naar de aanbieder van het abonnement te kijken. Om welke provider gaat dit precies? En van welk netwerk maakt deze provider gebruik? Providers zoals Youfone, Ben en Simyo hebben niet hun eigen netwerk. Nee, dergelijke providers maken gebruik van bijvoorbeeld het netwerk van Vodafone of KPN.

Hoe kies je het beste sim only alleen bellen abonnement uit?

Je hebt hierboven al kennis kunnen maken met enkele mogelijke abonnementen. Een terechte vraag hierbij is wat nou voor jou het beste abonnement is. Om dát voor jezelf te bepalen, moet je op meerdere criteria letten. Bij deze criteria kan je denken aan:

 • Aantal belminuten.
 • Aantal sms’jes per maand.
 • Contractduur en opzegtermijn.
 • Het prijskaartje van het abonnement.

Hoeveel belminuten per maand heb ik nodig?

Gaat jouw voorkeur uit naar onbeperkt mobiel bellen zonder abonnement? Dan is het voor de hand liggend om voor een abonnement met alleen bellen te kiezen. Mocht jouw voorkeur expliciet naar een onbeperkt aantal belminuten gaan, is dat een belangrijke criteria om op te letten.

Weet je van jezelf dat je toch niet al te vaak/veel belt? Dan is het wellicht interessant om voor een abonnement met bijvoorbeeld 100 of 200 belminuten te kiezen. Feit is dat dit vaak geen al te groot verschil qua prijs uitmaakt. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, is het daarom verstandig om voor een onbeperkt aantal belminuten te kiezen.

Hoeveel sms’jes heb ik per maand nodig?

Hoeveel sms'jes ben je nodig bij een sim-only abonnement met alleen bellen

Verstuur jij met enige regelmaat sms’jes? Dan is ook dat een belangrijk criteria om goed op te letten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met 200 sms’jes per maand, 300 sms’jes per maand of 500 sms’jes per maand.

Vaak gaat de hoeveelheid sms’jes hand in hand met de aantal belminuten. Kies je voor onbeperkt mobiel bellen zonder abonnement? Dan geniet je vaak ook van een onbeperkt aantal sms’jes per maand.

Contractduur & eventuele opzegtermijn

Tevens is het advies om goed naar de contractduur te kijken. In principe bestaan hier drie varianten van:

 • Contractduur van 1 maand: dit betekent dat je het abonnement elke maand op kunt zeggen. Mocht je voor deze contractduur kiezen, geniet je van een onbeperkte vrijheid.
 • Contractduur van 12 maanden: je kunt ook kiezen voor een contract van 1 jaar. Mocht je hiervoor kiezen, is het verstandig om goed naar de eventuele opzegtermijn te kijken. Wellicht is het niet eens mogelijk om dit abonnement tussentijds op te zeggen.
 • Contractduur van 24 maanden: een contract van 24 maanden is over het algemeen het voordeligst. Dit komt puur doordat een provider in dat geval het minste risico loopt dat je tussentijds opzegt. Mocht je wellicht wel tussentijds op willen zeggen, is het belangrijk om goed naar de opzegtermijn te kijken.

Het prijskaartje van het sim-only abonnement per maand

Uiteraard doe je er ook verstandig aan om goed naar het prijskaartje van het sim only alleen bellen abonnement te kijken. Het advies is echter om je niet volledig op het prijskaartje te richten. Nee, eigenlijk moeten alle hierboven genoemde criteria naar jouw wens zijn. Mocht dat het geval zijn, maakt het eigenlijk niet uit als je 2 euro per maand meer moet betalen.

Feit is wel dat de prijskaartjes behoorlijk uiteenlopen. Zoals je in bovenstaande tabel hebt kunnen zien, lopen de tarieven per maand uiteen van 4 euro tot 9 euro per maand. Het is aan jou om te bepalen naar welk abonnement met alleen bellen – met bijbehorend prijskaartje – jouw voorkeur uitgaat!

Kortom, is een sim only abonnement met alleen bellen aan te raden?

Als je geld wilt besparen, is het absoluut verstandig om voor zo’n abonnement te kiezen. Houd er wel rekening mee dat je bij dit abonnement géén internet hebt. Ook moet je er goed rekening mee houden dat je zelf voor een smartphone moet zorgen.

Mocht dit voor jou geen probleem zijn, dan is een sim only alleen bellen abonnement absoluut de beste keuze. Voordelige providers van deze abonnement zijn Simpel, Simyo en Youfone.

Tot slot, heb je een internet abonnement van KPN? In dat geval krijg je bij Simyo combi-voordelen. Dit geldt overigens ook voor Ziggo-klanten die Hollands Nieuwe afnemen en Youfone internetklanten die ook een mobiel abonnementen afnemen bij hen.