Ziggo review: Is alles-in-1 van Ziggo stabiel, goed en betrouwbaar?

Ziggo review van haar alles-in-1 diensten

In deze review van Ziggo gaan we kijken of overstappen naar alles-in-1 van Ziggo loont. Op dit moment kleeft het woord duur aan Ziggo. Of dit terecht is gaan we zien in deze review.

Want misschien is Ziggo internet en tv helemaal niet zo duur en kent ze een goede kwaliteit. Hoe dan ook, laten we voordat we naar de review gaan kort naar de achtergrond van Ziggo kijken. Het merk is op 16 mei 2008 ontstaan na een fusie tussen Multikabel, @Home en Casema.

Na goedkeuring van de Europese Commissie kwamen de aandelen in 2014 voor 100% in handen van Liberty Global. Onder het bewind van Liberty Global volgde in 2015 een fusie met UPC Nederland. Hiermee werd Ziggo de op een na grootste Nederlandse kabelbedrijf.

Als laatste volgde eind 2016 nog een fusie met Vodafone Nederland. Door deze deal heeft zowel Vodafone als het Amerikaanse Liberty Global 50% van de aandelen in bezit.

Wat is Ziggo voor alles-in-1 provider?

Ziggo is een Nederlands aanbieder van alles-in-1. In tegenstelling tot andere aanbieders maakt enkel Ziggo gebruik van het kabelnetwerk in Nederland. Op dit moment lijkt er na een uitspraak in Hoge beroep ook geen concurrentie te komen op het kabelnetwerk.

De reden waarom andere aanbieders graag hun diensten zouden willen leveren via de kabel heeft te doen met het gegeven dat ze hierover sneller en stabieler internet kunnen leveren dan via een DSL-verbinding. Hoe dan ook, Ziggo is niet alleen bekend van alles-in-1.

Zodoende is het ‘merk’ van alles-in-1 provider Ziggo ook bekend als hoofdsponsor van Ajax, concertzaal de Ziggo dome en hun eigen sportzender Ziggo Sports. De zenders hiervan zijn los te koop bij iedere provider. Voor Ziggo-klanten is kanaal 14 hiervan gratis.

Hoe goed is alles-in-1 (internet en tv) van Ziggo?

Over het algemeen genomen is het aanbod en de kwaliteit van alles-in-1 bij Ziggo goed. Niettemin krijgen tv-klanten met het complete pakket een Horizon MediaBox XL als tv-ontvanger. Naast dat deze tv-ontvanger allerminst zuinig is, werkt hij traag en niet fijn.

Gelukkig voor nieuwe klanten wordt deze verouderde tv-ontvanger steeds meer vervangen door de moderne Mediabox Next. Hoe dan ook, op het gebied van internet voldoet Ziggo met haar nieuwste wifi-modem aan de vereisten voor snel en stabiel internet.

Ondanks dat de wifi-modem aan de recentste vereisten doet, kan het voor sommige ruimtes die een stukje van de wifi-modem liggen (zolder) voor het beste wifi resultaat beter zijn om een wifi versterker mee te bestellen bij Ziggo.

Kortom, al met al afgezien van deze aandachtspuntjes is alles-in-1 van Ziggo allesbehalve slecht. Vooral door de extra’s zoals een ruim tv-aanbod, betrouwbaar en snel internet over de kabel plus de nieuwste Mediabox Next tv-ontvanger is dit verre van.

Bekijk het artikel met de Ziggo internet review als je een uitgebreide indruk wilt krijgen van de internetpakketten bij Ziggo.

Het alles-in-1 start pakket van Ziggo is een prima pakket voor kleine huishoudens

Voor klanten die zowel gebruik willen maken van tv, internet als vast bellen kent Ziggo de zogeheten standaard alles-in-1 pakketten. Het goedkoopste pakket hiervan is het start pakket. De prijs hiervan is momenteel €54,00 per maand.

In vergelijking met de iets duurdere complete pakket is het internet iets trager en is opnemen en live pauzeren niet mogelijk. Niettemin kent het wel 80 tv-zenders. Vergelijk je dit goedkoopste alles-in-1 pakket met dan KPN dan is Ziggo zelfs goedkoper.

De prijs van het goedkoopste KPN alles-in-1 pakket is namelijk €54,50 per maand. Voor deze meerprijs bij KPN krijg je minder tv-zenders dan bij Ziggo en kan je niet meerdere tv’s gratis aansluiten indien deze beschikken over een DVB-C tuner. Het enige voordeel van KPN is dat de uploadsnelheid van het internet hoger ligt indien glasvezel beschikbaar is.

Al met al, mocht je geen groot huishouden hebben en niet al te veel willen gaan uploaden naar het internet, dan is het Ziggo alles in 1 start pakket meer dan voldoende. Ga je met meerdere huisgenoten tegelijkertijd online? Kies dan minimaal het Complete pakket.

Het alles-in-1 complete pakket van Ziggo is het meest gekozen door klanten

Het Ziggo alles in 1 complete pakket is volgens Ziggo zelf het meest populaire pakket. Waarschijnlijk komt dit doordat dit pakket een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Zodoende krijgen klanten voor €69 per maand de beschikking over beter internet en tv. Kijkend naar het pakket dan zal het voor veel huishouden ruim voldoende moeten zijn.

Zo krijg je een internetsnelheid van 250 Mbit download en 25 Mbit upload. Bovendien kan je met dit pakket programma’s live pauzeren, opnemen en het kijken van films en series on demand. Enig nadeel is dat je bij dit pakket de ‘verouderde’ tv-box Mediabox XL krijgt. De nieuwe Mediabox Next wordt binnenkort voor het complete pakket beschikbaar.

Al met al, mocht je het complete pakket in perspectief moeten zetten dan is dit pakket vergelijkbaar met dat van KPN qua prijs. Alhoewel de prijs bij KPN in eerste instantie goedkoper is, zit hier niet standaard opnemen bij. Doe je dit wel dan is de prijs bij Ziggo bijna hetzelfde en krijg je meer tv-zenders waaronder Ziggo Sports 14 tot je beschikking.

Het alles-in-1 pakket Max is het op een na duurste pakket van Ziggo

Het Ziggo alles-in-1 Max pakket is het op één na hoogste alles-in-1 pakket van Ziggo. Ten opzichte van het complete pakket is vrijwel het grootste voordeel dat klanten met 500 Mbit download en 40 Mbit upload beter en sneller internet tot hun beschikking krijgen.

Ook krijgen klanten vanaf dit pakket al direct de beschikking over de nieuwste tv-ontvanger (Mediabox Next). Naast deze 2 voordelen krijg je bij dit pakket ook geen 80 maar 125 tv-zenders standaard in het tv-pakket. Ook is het door de nieuwe tv-ontvanger mogelijk om kijkprofielen bij te houden en stembesturing te gebruiken bij de afstandsbediening.

Alles overziend is het Max pakket een zeer compleet pakket. Desalniettemin is de prijs van €87,50 per maand er ook naar. Of de meerprijs prijs het waard is zal afhangen of er ook daadwerkelijk gebruik gaat worden gemaakt van de hogere internetsnelheid.

Het alles-in-1 Giga pakket is het snelste pakket van Ziggo die beperkt beschikbaar is

Het duurste en meest luxe en uitgebreide alles-in-1 pakket van Ziggo is het giga pakket. In feite beschikt dit pakket over dezelfde voordelen als het Max pakket, enkel is het internet met snelheid van 1000 Mbit download en 50 Mbit upload een stuk hoger en sneller.

Het nadeel van het giga pakket is dat het in veel delen van het land nog niet beschikbaar is. Ziggo is dit langzaam aan het uitrollen waardoor het tot nu toe enkel in sommige steden verkrijgbaar is. Desondanks is de prijs van €98,50 per maand ook fors hoger.

Mede hierom is het maar de vraag of het echt interessant is. Naast dat de meeste mensen tegenwoordig nog helemaal niet zulke hoge internetsnelheden nodig hebben kost het ook nog een duit. En als er glasvezelinternet op jouw adres ligt dan is dit beter en voordeliger.

Vast bellen is een losse optie bij alles-in-1

Vast bellen is een losse optie bij alles-in-1 van Ziggo. De prijs voor een aansluiting is €1 per maand. Het tarief is standaard 13 cent starttarief per gesprek plus 13 cent per minuut.

In vergelijking met concurrent KPN is dit zowel qua starttarief als tarief per gebelde minuut 1 cent goedkoper. In het geval er nog veel vast gebeld wordt heeft Ziggo ook een extra pakket beschikbaar voor onbeperkt bellen naar Nederlandse vaste- en mobiele nummers.

De prijs van dit pakket is momenteel €11,95 per maand. Overstappen en nummerbehoud kost bij een alles-in-1 pakket niets extra. En om nog meer voordeel te halen kunnen klanten hun Ziggo internet- of alles-in-1 pakket ook combineren met mobiel van Vodafone.

Hiermee krijgen klanten €5 korting en dubbele data bij hun Vodafone abonnement en een extra tv-pakket en gratis het veilig online pakket bij hun Ziggo abonnement. Bekijk de pagina over sim-only van Ziggo voor meer informatie hierover.

Alleen internet bij Ziggo zonder tv-abonnement

Afgezien of je nu voor glasvezel of Ziggo moet kiezen is het ook wel even goed om stil te staan bij de losse internetpakketten. Tot nu toe heeft Ziggo 4 pakketten. Opvallend hierbij is dat er bij elk pakket online tv en een virusscanner is inbegrepen.

Start internet

Het traagste pakket is het start pakket. Voor €48,50 per maand krijgen klanten de beschikking over 75 Mbit/s downloadsnelheid en 10 Mbit/s uploadsnelheid. Kijkend naar het redelijk vergelijkbare glasvezelpakket van KPN valt op dat de maandprijs €4 hoger ligt. Niettemin krijg je voor deze €4 bij Ziggo online tv en bij KPN beter internet.

Complete internet

Het complete internetpakket van Ziggo is het op een na goedkoopste pakket en kost €58,95 per maand. Voor deze kleine €60 krijgen klanten 250 Mbit/s downloadsnelheid en 25 Mbit/s uploadsnelheid. In vergelijking met KPN-glasvezel dat €50 per maand kost is dit €6,95 extra. Ook hier geldt dat bij Ziggo tv is inbegrepen en bij KPN beter internet.

Max internet

Het op een na duurste internetpakket van Ziggo is het Max pakket. Voor €66,50 per maand krijgen klanten een downloadsnelheid van 500 Mbit/s en een uploadsnelheid van 40 Mbit/s. In vergelijking met KPN-glasvezel dat €55 per maand kost is dit €9,50 extra. Ofschoon geldt ook bij dit pakket dat bij Ziggo tv zit en bij KPN sneller internet.

Giga internet

Tot slot kent Ziggo voor enkele gebieden in Nederland ook nog giga-internet. Met dit pakket is een downloadsnelheid van 1000 Mbit/s te halen en een uploadsnelheid van 50 Mbit/s. T.o.v. KPN is dit een voordeel aangezien op T-Mobile Thuis na geen enkele aanbieder deze snelheid aanbiedt. De prijs van het giga-internet is €76,50 per maand.

Digitaal televisiekijken zonder kastje

Ondanks dat tv bij elk standaard alles-in-1 pakket van Ziggo is inbegrepen is het nog wel even goed om bij stil te staan. Zo is het bij Ziggo mogelijk om thuis met meerdere tv’s digitaal tv te kijken zonder kastje, ondanks dat het analoge signaal wordt uitgeschakeld. Gewone tv’s hoeven enkel te beschikken over een DVB-C tuner.

Overigens is het hierbij wel goed om te vermelden dat enkel tv-kijken op deze manier mogelijk is. Andere opties als opnemen, live pauzeren en Ziggo on demand is enkel mogelijk met een interactieve tv-ontvanger uit minimaal het complete pakket.

Ervaringen van bestaande klanten met Ziggo

Kijkend naar de ervaringen van bestaande klanten met Ziggo valt op dat de niet positieve klanten vooral problemen ervaren met de Mediabox XL en de wifi. Zodoende reageert de Mediabox XL traag en doet niet altijd wat ervan hem gevraagd wordt.

De wifi valt nog weleens weg wat te wijten valt aan oude modems. Aan beide technische problemen werkt Ziggo. Desalniettemin zorgt dit bij zowel bestaande klanten als bij nieuwe klanten die niet direct het nieuwste apparatuur krijgen voor ergernissen.

Mocht het in 1 zin samengevat moeten worden dan loopt het apparatuur van bestaande klanten met het oude apparatuur een beetje achter op de techniek. Hoe dan ook, naast de slechte ervaringen zijn er ook positieve ervaringen te vinden. De positieve klanten zijn vooral blij met het grote tv-aanbod.

Review van de beloftes van Ziggo bij de alles-in-1 pakketten

Kortom, is alles-in-1 van Ziggo stabiel, goed en betrouwbaar?

Alles overziend kan er worden geconcludeerd dat alles-in-1 van Ziggo prima is. Naast dat er stabiele snelheden te behalen zijn met haar kabelnetwerk kent ze ook nog eens een ruim tv-aanbod met ten minste 80 tv-zenders waaronder Ziggo Sports kanaal 14.

Kijkend naar de ervaringen van bestaande klanten dan zijn het vooral de bestaande klanten met verouderde apparatuur die klagen over tv en internet. Gelukkig voor nieuwe klanten is dat zij direct het nieuwste apparatuur krijgen opgestuurd en hier niet meer mee te maken hebben. Ofwel je hebt direct het beste Ziggo-apparatuur in huis voor perfect internet en tv.

Wil je weten wat de prijzen en te behalen snelheden op jouw adres zijn? Doe dan snel de postcodecheck. Ongetwijfeld zie je zo direct de aanbieding die geldt voor nieuwe klanten.

Ziggo alles-in-1

8.5

Algemeen

8.5/10

Prijs-kwaliteit

8.0/10

Vast bellen

8.5/10

Internet

8.5/10

Tv-aanbod

9.0/10

Pluspunten

  • Gratis Ziggo Sports 14
  • Ruim standaard tv-aanbod + gratis tv app
  • Extra voordeel met Vodafone mobiel
  • Gratis nummerbehoud bij vast bellen
  • Stabiel en snel internet over de kabel

Minpunten

  • Mediabox XL is niet fijn in gebruik
  • Het Giga-pakket is in weinig regio's beschikbaar
  • Uploadsnelheid is minder hoog dan bij glasvezelinternet

1 gedachte over “Ziggo review: Is alles-in-1 van Ziggo stabiel, goed en betrouwbaar?”

  1. Opvallend is dat hier nergens over radio wordt gesproken. Ziggo heeft, net als KPN-glasvezel, een radiopakket dat via de tv-speakers wordt weergegeven. Slechte geluidskwaliteit; en het is niet mogelijk zowel tv te kijken en tegelijkertijkd naar de radio te luisteren. Gelukkig is er een oplossing. Ik heb een coax-kabel rechtstreeks “uit de muur” – waarbij dus de omweg via de televisie wordt overgeslagen – naar een digitaal Ziggo-tunertje geleid, en dat verbonden met een analoge versterker. Het hoorbare resultaat laat weinig te wensen over. Helaas geeft Ziggo geen ruchtbaarheid aan deze oplossing voor wie geen FM meer heeft of alleen glasvezel.

Reacties zijn gesloten.