Youfone Thuis internet review: Biedt Youfone kwaliteit voor een lage prijs?

Youfone internet review wifi-modem

Youfone biedt sinds 2017 naast mobiele abonnementen ook internet en tv aan. Op het gebied van internet en tv staat Youfone bekend om haar lage prijs. Zo heb je voor €30 al een abonnement met alleen internet. In deze Youfone internet review wordt er gekeken naar hoe goed het is.

Want doordat Youfone bekend staat als prijsvechter is het een terechte vraag of de prijs niet ten koste gaat van de kwaliteit. Mede hierom wordt er in deze review o.a. gekeken naar de prijs, het netwerk en de snelheid.

Geen tijd? Lees dan dit! Youfone internet is ideaal voor huishoudens met een normaal tot licht gebruik. Ondanks een scherpe prijs krijgen klanten ook kwalitatief goed internet via het KPN-netwerk. Het enige mindere is de service, want een installatiegarantie ontbreekt.

Alleen internet only pakketten van Youfone

Hieronder in de tabel vind je de prijs van de alleen internet pakketten van Youfone Thuis. Afhankelijk van je adres kan je kiezen voor dsl- of glasvezelinternet. Goed om te weten is dat bij beide soorten internet voordelige vanaf prijzen hebben exclusief aanbiedingen.

PakketDownload/ uploadVanaf prijsMeer info
Internet dsl 3030 Mbit/ 5 Mbit€30,00 per maandBekijk bij Youfone
Internet dsl 5050 Mbit/ 5 Mbit€31,00 per maandBekijk bij Youfone
Internet dsl 100100 Mbit/ 10 Mbit€32,00 per maandBekijk bij Youfone
Glasvezel 5050 Mbit/ 50 Mbit€40,00 per maandBekijk bij Youfone
Glasvezel 100100 Mbit/ 100 Mbit€42,00 per maandBekijk bij Youfone
Glasvezel 200200 Mbit/ 200 Mbit€49,00 per maandBekijk bij Youfone
Glasvezel 500500 Mbit/ 500 Mbit€56,00 per maandBekijk bij Youfone
Glasvezel 10001 Gigabit/ 1 Gigabit€64,00 per maandBekijk bij Youfone
Prijs en snelheid van de alleen internetpakketten bij Youfone Thuis

Youfone maakt gebruik van het KPN-netwerk

Net als enkele andere providers zoals Online.nl en Oxxio maakt ook Youfone gebruik van het KPN-netwerk. Ofwel, afhankelijk van je adres levert Youfone het internetsignaal via het dsl- of glasvezelnetwerk. Helaas is het betere glasvezel niet overal beschikbaar.

Doe dan ook eerst een postcodecheck of glasvezel op jouw adres present is. Hoe dan ook, doordat Youfone voor haar internet gebruik maakt van het KPN-netwerk ben je verzekerd van een stabiele verbinding. Dit geldt zowel voor dsl- als glasvezelinternet.

Bovendien krijg je bijna haast dezelfde wifi-modem (Experiabox) in bruikleen als bij KPN. Kortom, al met al kan je er dus op vertrouwen dat de verbinding van het internet bij Youfone betrouwbaar is. Welke snelheid het internet uiteindelijk behaalt bepaal je zelf.

Snelheid van het internet bij Youfone

Hoe snel het internet daadwerkelijk zal zijn, hangt af van welk pakket je bestelt. Zodoende kan je bij Youfone over het dsl-netwerk kiezen voor een snelheid van 30, 50 of 100 Mbit en over het glasvezelnetwerk 50, 100, 200, 500 of 1000 Mbit.

Welke internetsnelheid er daadwerkelijk op jouw adres beschikbaar zal zijn, hangt af van de beschikbare aansluiting. Zo kan je bij de afwezigheid van glasvezel alleen kiezen voor dsl en bij de aanwezigheid van glasvezel ook alleen voor glasvezel. Goed om hierbij te vermelden is dat je met dsl-internet nooit de bestelde snelheid op jouw adres thuis geleverd krijgt.

Bij dsl-internet heb je namelijk te maken met snelheidsverlies hoe verder je van het verzamelpunt in jouw dorp of stad woont. Dit in tegenstelling tot glasvezel waar dit nadeel teniet wordt gedaan. Bestel je bijvoorbeeld 100 Mbit? Dan behaal je dit bekabeld! Nog een voordeel dat de uploadsnelheid een stuk hoger ligt en gelijk is aan de downloadsnelheid.

Snel glasvezel internet bij Youfone Thuis

Zoals al gezegd kan Youfone voor haar internetpakketten gebruik maken van glasvezel indien dit beschikbaar is op jouw adres. Het voordeel van glasvezel is dat het altijd de bestelde snelheid haalt en de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid.

In vergelijking met dsl-internet kan de uploadsnelheid tot wel 100 keer sneller zijn. Aangezien Youfone voor haar glasvezelpakketten ook gebruik maakt van het KPN-netwerk mag je hiervan dezelfde snelheid verwachten als bij KPN.

Vergelijk je de prijs van de glasvezelpakketten van Youfone met andere alles-in-1 providers op het KPN-netwerk, dan valt op dat zij veelal het eerste jaar bij een 12 maanden contract goedkoper is. Hoe dit kan heeft te maken met een scherp actietarief voor nieuwe klanten.

Verkijk je hierbij niet op het standaard maandtarief! Hierin is Youfone duurder dan vergelijkbare alles-in-1 providers. Echter, wanneer je na 1 jaar weer overstapt van provider dan doe je dit nadeel teniet en profiteer je weer van scherpe maandtarieven.

Tv-kijken verloopt via het internet van Youfone

Wanneer je zowel internet als tv bestelt van Youfone moet je er rekening mee houden dat de tv-ontvangers ook ruimte innemen op het internet. Zo verlies je ongeveer 5 Mbit aan downloadsnelheid wanneer 1 tv-ontvanger aan staat.

Voor kleine huishoudens van 1 à 2 personen met een lage internetsnelheid (30/ 50 Mbit) zal dit geen probleem moeten zijn. Anders wordt het als je een groter huishouden hebt, want dan zou de snelheid wel eens een probleem kunnen worden. In dat geval kan je beter kiezen voor een pakket van 100 of 200 Mbit.

Hoe dan ook, afgezien van dat het snelheidsverlies bij tv-kijken niet veel is moet je er wel rekening mee houden. Echter is dit nadeel niet alleen van toepassing op Youfone. Vrijwel bij alle alles-in-1 providers neemt de tv-ontvanger ruimte in op het internet.

Ofwel, ook zij hebben te maken met snelheidsverlies wanneer de tv-ontvanger aanstaat. Alhoewel dit heel nadelig lijkt, valt het wel enigszins mee. Als je eenmaal zorgt voor de juiste internetsnelheid dan heb je hier geen tot nauwelijks last van.

Aansluiten van het internetpakket bij Youfone

Niemand heeft zin om uren te lopen prutsen met het installeren van een nieuw dalles-in-1 pakket. Mede hierom is het van belang dat de nieuwe provider een duidelijke handleiding of gratis monteur langs stuurt.

In het geval van Youfone alles-in-1 bepaalt het soort aansluiting of je het internet zelf moet installeren of een monteur dit voor jou doet. Tot op heden is bij elk nieuw glasvezelinternet pakket van Youfone namelijk een gratis monteur inbegrepen.

Voor de internetpakketten met dsl-internet zal je gebruik moeten maken van het doe-het-zelf pakket. Wanneer je hiervan een beetje verstand hebt sluit je het zo aan. Mocht je het niet kunnen dan kan een monteur tegen betaling langskomen.

Ervaringen van bestaande klanten met Youfone

Kijkend naar de beoordelingen van Youfone op Trustpilot met enkel geverifieerde klanten dan scoort zij 4 uit 5 sterren. Ofwel zet je dit om in een getal dan scoort Youfone een 8 als cijfer.

Hoewel internet van Youfone Thuis zeker een voldoende waard is moet hierbij wel een kanttekening worden geplaatst, want in de beoordeling zitten ook mobiele klanten. Niettemin, wat opvalt tijdens het lezen van de reviews is dat het signaal van de wifi-modem bij sommige klanten buitenhuis nog wel eens moeizaam verloopt.

Aangezien Youfone voor haar internet gebruik maakt van het apparatuur van KPN zou je vermoedelijk ook bij hun buitenhuis moeite hebben met internet. Een oplossing kan een wifi-versterker zijn.

Bekijk de Youfone alles-in-1 review voor de algemenere klantervaringen.

Kortom, is internet van Youfone goed?

Al met al, kijkend naar alle punten dan scoort het internet van Youfone een dikke voldoende. Niet in de laatste plaats zal dit komen doordat zij gebruik maakt van het degelijke KPN-netwerk en apparatuur.

Daarnaast is het allergrootste pluspunt van Youfone de prijs. Niet veel alles-in-1 providers bieden het eerste jaar zulke voordelige tarieven. Gezien de prijs zal je dan ook de nadelen van geen installatiegarantie bij het doe-het-zelf pakket en het buitenhuis iets mindere wifi-signaal op de kop moeten toenemen.

Hoe dan ook, wil je weten welke netwerk en de bijbehorende snelheid op jouw adres beschikbaar is? Doe dan nu de postcodecheck bij Youfone en zie gelijk het actietarief op jouw adres!

Youfone internet

8.4

Algemeen

8.4/10

Prijs

9.0/10

Klantenservice

7.5/10

Kwaliteit DSL-internet

8.0/10

Kwaliteit glasvezel-internet

9.0/10

Pluspunten

  • Lage prijs en tarieven voor internet
  • Maakt gebruik van het KPN-netwerk

Minpunten

  • Geen installatiegarantie
  • Minder krachtige wifi-modem