Budget Mobiel review – Is deze voordelige sim-only iets voor jou?

Budget Mobiel review

Ben je op zoek naar een nieuw mobiel abonnement? En wil je de kosten graag zo laag mogelijk houden? Dan is het wellicht interessant om voor een abonnement van Budget Mobiel te kiezen. In deze Budget Mobiel review lees je of zij ook iets voor jou is.

Zoals de naam van deze provider al doet vermoeden, richt men zich op het aanbieden van voordelige abonnementen. Iets waar je optimaal van kunt profiteren. In deze uitgebreide review lees je onder andere over haar achtergrond, diensten en voordelen.

Hoe dan ook, heb je geen tijd? Onthoudt dan dit! Budget Mobiel is uitermate geschikt voor degene die een voordelig telefoon abonnement willen hebben zonder toestel. Heb je ook Budget alles-in-1? In dat geval is Budget Mobiel helemaal een goedkope optie!

Achtergrond van Budget Thuis

Komt de naam Budget Mobiel je bekend voor? Dat is goed mogelijk. In de afgelopen jaren is deze provider vrij populair geworden. Iets wat ons meer aan de scherpe prijzen te danken is. Maar, ook aan het feit dat Budget Mobiel gebruik maakt van het KPN-netwerk.

Als je voor één van de abonnementen van deze provider kiest, ben je verzekerd van een prima dekking. Overigens valt Budget Mobiel onder de overkoepelende organisatie ‘Budget Thuis’. Deze organisatie biedt niet alleen goedkope sim-only abonnementen aan, maar ook energiecontracten en alles-in-1 (internet en tv-pakketten).

Binnen Budget Mobiel ligt de focus op Sim Only. Mocht je een Sim Only abonnement bij Budget afsluiten, dan geniet je hierbij van de nodige voordelen. Tevens heb je meerdere mogelijkheden om een sim only abonnement naar eigen wens samen te stellen.

Te bestellen abonnementen bij Budget Mobiel

Bij Budget Mobiel kun je louter uit sim only abonnementen kiezen. Mocht je een abonnement mét smartphone wensen te hebben, kun je dus niet bij deze provider terecht. Op het gebied van sim only abonnementen weet men zich echtere wél te onderscheiden.

Zo is het een groot voordeel dat je uit twee verschillende bundels bij Budget Mobiel kunt kiezen, namelijk:

AbonnementBel en smsVanaf prijsMeer info
Budget Mobiel BasisOnbeperkt bellen + 7 GB€15,00 p/mBekijk bij Budget
Budget Mobiel onbeperktOnbeperkt bellen + data€20,00 p/mBekijk bij Budget

Als je één van deze abonnementen af wilt sluiten, kun je bovendien veel kanten op. Zo kun je zelf bepalen wat de looptijd moet zijn en voor welk extra voordeel je kiest. Daarover vertellen wij je verderop in deze Budget Mobiel review graag iets meer.

Snelheid en looptijd van Budget Mobiel

Hoe het met de Budget Mobiel snelheid van het internet zit? Nou, dat heeft deze provider ook prima voor elkaar. Ongeacht voor welk abonnement je kiest, geniet je van een maximale downloadsnelheid van 5,0 Mbps en een maximale uploadsnelheid 1,0 Mbps. Dit zijn echt prima snelheden, zéker met het oog op het bijbehorende prijskaartje.

De contractopties van Budget Mobiel vallen op tijdens de review
De opvallende contractopties van Budget Mobiel vallen op tijdens deze review

Wat is voor jou de reden dat je voor een sim only abonnement kiest? Heeft dit te maken met het tarief per maand? Of vind je de looptijd van een sim only abonnement ook interessant? Qua looptijd kun je bij Budget Mobiel in ieder geval voldoende kanten op:

 • Maandelijks opzegbaar
 • 1-jarig abonnement
 • 2-jarig abonnement

Kies je voor een 1- of 2-jarig abonnement? Dan geniet je bij Budget Mobiel van een extra aantrekkelijk tarief. Bij het maandelijks abonnement kies je vooral voor veel flexibiliteit.

Extra voordelen van sim-only bij Budget Mobiel

Als je voor één van de looptijden gekozen hebt, geniet je direct van extra voordelen:

 • Maandelijks opzegbaar: 4G KPN-netwerk, gratis nummerbehoud en geldig binnen de gehele EU.
 • 1-jarig abonnement: cadeau tot 100 euro.
 • 2-jarig abonnement: eerste 3 maanden €5 korting + cadeau tot 100 euro.

Let op dit is tijdelijk! Kijk voor de actuele voordelen op de website van Budget Mobiel.

Wat kosten de sim only abonnementen bij Budget Mobiel?

Heb je nú al interesse om voor een sim only abonnement van Budget Mobiel te kiezen? Dat is goed voor te stellen. Niet alleen de voorwaarden zijn interessant, maar ook de prijs:

Deze tarieven zijn niet per definitie de meest voordelige tarieven. Interessant is echter wel dat je bij Budget Mobiel van extra korting geniet. Als je bijvoorbeeld voor een 2-jarig abonnement kiest, geniet je de eerste 3 maanden direct van 5 euro korting.

Ben je op dit moment klant bij Budget Energie of heb je voor een Budget Alles in 1 abonnement gekozen? In dat geval krijg je minimaal 5 euro combikorting per maand. Met dank aan deze korting geniet je van nóg interessantere tarieven.

Heb je ook interesse in vast internet van Budget? Bekijk dan eens onze Budget alles-in-1 internet review.

Wat zijn de voordelen van Budget Mobiel?

Kunnen wij een Budget Alles in 1 Mobiel abonnement aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker aanraden. Je geniet bij een dergelijk abonnement namelijk van de nodige voordelen:

 • Je kunt het abonnement naar wens samenstellen. In onze ogen is het fijn dat je het sim only abonnement naar eigen wens samen kunt stellen. Zo bepaal je zelf hoeveel internet je wenst te hebben en voor welke looptijd je gaat. Je hebt al met al de touwtjes in eigen handen!
 • De prijsstelling is interessant. Tevens is het een feit dat de prijzen bij Budget Mobiel vrij interessant zijn. Dat is zéker het geval als je van de aanvullende kortingen met Budget alles-in-1 of energie weet te genieten.
 • Je geniet van het betrouwbare KPN-netwerk. Ook is het een groot voordeel dat Budget Mobiel van het KPN-netwerk gebruik kan maken. Je geniet hierdoor van een prima dekking en van de gewenste betrouwbaarheid. Ga bijvoorbeeld maar eens na hoe vaak het KPN-netwerk last van een storing heeft.
 • De internetsnelheid is dik in orde. Over de Budget Mobiel snelheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Zowel de download- als de uploadsnelheid zijn geheel naar wens.
 • Met nummerbehoud en ideale overstapservice. Wil je de overstap naar Budget Mobiel gaan maken? Dan kun je gewoon jouw huidige nummer behouden. Tevens geniet je van de gratis overstapservice die door Budget Mobiel aangeboden wordt!
 • Het Budget Mobiel abonnement is in de gehele EU geldig. Tot slot is het een groot voordeel dat het Budget Mobiel abonnement in de gehele Europese Unie geldig is. Op de website van Budget Mobiel vind je overigens een compleet overzicht van alle landen waarin het abonnement geldig is.

Wat zijn de nadelen van Budget Mobiel?

Het mag duidelijk zijn: de provider Budget Mobiel weet de nodige voordelen te bieden. Toch zijn enkele Budget Mobiel ervaringen iets minder positief. Dit heeft met name op de volgende twee nadelen betrekking:

 • Alleen sim only abonnementen. Bij Budget Mobiel kun je niet voor een abonnement inclusief smartphone kiezen. Mocht jouw voorkeur hiernaar uitgaan, kom je al snel bij één van de duurdere providers uit. Mogelijk gaat Budget Mobiel in de toekomst haar abonnementen uitbreiden.
 • MijnBudgetMobiel werkt niet altijd feilloos. Tevens is het jammer dat de infrastructuur van MijnBudgetMobiel nog niet ideaal is. Op dit punt kan deze provider nog een flinke inhaalslag maken.

Ervaringen met sim-only van Budget Thuis

De voor- en nadelen van Budget Mobiel spreken voor zich. Deze provider biedt veel voordelen, maar kent ook twee belangrijke aandachtspunten. Om uiteindelijk een eindoordeel te vellen, is het ook belangrijk om naar de Budget Mobiel ervaringen van andere gebruikers te kijken.

Al snel valt op dat deze ervaringen positief zijn. Bij de website Reviews.nl hebben bijvoorbeeld ruim 200 gebruikers hun mening achtergelaten. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 3,5 op een schaal van 1 tot 5. Niet de hoogst mogelijke score, maar een dikke voldoende.

Bij de website Kiyoh zijn ruim 550 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 8,3 op een schaal van 1 tot 10. Ook dit is wat ons betreft een prima score. Een score die in ieder geval aangeeft dat de meeste gebruikers van Budget Mobiel erg tevreden zijn.

Overstappen naar Budget Mobiel

Wellicht het grootste voordeel van Budget Mobiel is dat overstappen vrij makkelijk is. Zo kan je in de eerste plaats haar sim-only abonnementen bestellen via de website. Afhankelijk van jouwe huidige provider krijg je zo snel mogelijk de simkaart toegestuurd.

Wil je sneller overstappen naar Budget Mobiel? In dat geval kan je er ook voor kiezen om in een fysieke winkel (Primera of Media Markt) een prepaid kaart te kopen. De simkaart kan je via de website omzetten naar een sim-only abonnement van Budget Mobiel.

Welke overstap je ook maakt, zeker is het dat je bij Budget Mobiel van diverse voordelen geniet bij het overstappen. Zo kan je gratis gebruik maken van nummerbehoud en bellen en internetten via het KPN-netwerk binnen de gehele EU.

Contact en klantenservice met Budget Thuis

Tot slot hebben wij ook nog naar de klantenservice van Budget Mobiel gekeken. Kun je met Budget Mobiel makkelijk contact opnemen? En hoe is de kwaliteit van de klantenservice bij Budget Mobiel?

Nou, Budget Mobiel contact is op meerdere manieren mogelijk: je kunt online een contactformulier invullen of je kunt via de website een chatgesprek starten.

Het is echter niet mogelijk om te bellen met de klantenservice van Budget Mobiel. Een gemiste kans, maar ook een begrijpelijke keuze. Door géén telefonische support aan te bieden, kan Budget Mobiel de kosten immers laag houden. Dit zorgt ervoor dat de tarieven van de abonnementen ook relatief laag gehouden kunnen worden.

Is Budget Mobiel na deze review iets voor jou?

Kunnen wij na deze review een sim only abonnement van Budget Mobiel aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker. Onze ervaringen zijn erg positief te noemen. Deze provider heeft haar zaakjes prima op orde, biedt interessante abonnementen aan en hanteert prima tarieven.

Met een sim only abonnement van Budget Mobiel heb je eigenlijk nergens omkijken naar. Je geniet van de snelheid én dekking van het KPN-netwerk, terwijl het abonnement ook in de gehele EU geldig is. Tevens geniet je van de gratis overstapservice en nummerbehoud.

Dit zijn enkele voorbeelden waaruit blijkt dat Budget Mobiel gewoonweg een prima provider is. Een provider waar we waarschijnlijk in de komende jaren alleen maar meer en meer van gaan horen! Bekijk nu direct de actuele acties en prijs van Budget Mobiel.