Youfone glasvezel

Wellicht ken je Youfone van de TV reclames over Sim Only abonnementen, maar deze provider biedt ook glasvezel (internet), tv én telefonie voor thuis! Net als andere providers bieden zij dan ook leuke voordelen aan zowel nieuwe- als bestaande klanten van Youfone.

Het glasvezel netwerk draait hoofdzakelijk op KPN. Daarom ben je op veel plekken in Nederland verzekerd van glasvezelinternet van hoge kwaliteit. Er zijn echter uitzonderingen op de regel, lees dus verder om erachter te komen of jouw adres in aanmerking komt voor een glasvezel verbinding via Youfone.

Verder op deze pagina lees je ook meer over de verkrijgbare internetsnelheden, prijzen, diensten en services van Youfone. Één ding is in ieder geval zeker; Youfone biedt een betaalbare oplossing voor kleine- en grote huishoudens waarbij je gegarandeerd de snelheid krijgt die beloofd is!

Youfone Glasvezel Only kosten

PakketSnelheidPrijsMeer info
Internet Only 50 MB50 Mb/s€40,- p.m.Meer informatie over Youfone glasvezel!
Internet Only 100 MB100 Mb/s€43,- p.m.Meer informatie over Youfone glasvezel!
Internet Only 200 MB200 Mb/s€47,- p.m.Meer informatie over Youfone glasvezel!
Internet Only 500 MB500 Mb/s€53,- p.m.Meer informatie over Youfone glasvezel!
Internet Only 1000 MB1000 Mb/s€60,- p.m.Meer informatie over Youfone glasvezel!

Standaard internet snelheid Youfone vast thuis internet

Weet je niet welke internetsnelheid bij jouw situatie past of wil je gewoon meer weten? Lees dan verder om erachter te komen welk glasvezel pakket het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Youfone 100 Mbit/s glasvezel

Wanneer je gezin uit 3 á 4 personen bestaat zónder groot internet verbruikers is 100Mbit/s voldoende om jouw huishouden te voorzien van snel en stabiel internet. Hiermee kun je gemakkelijk met meerdere apparaten verbonden zijn zónder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de internetverbinding.

Youfone 500 Mbit/s glasvezel

Bestaat jouw huishouden uit 3 á 4 personen die veelvuldig gebruik maken van internet door games, streaming diensten en online meetings? Dan past een internetsnelheid van 500Mbit/s beter bij jouw situatie. Zo kun je ongestoord verder gaan met gamen, vergaderen en serie kijken en dat allemaal tegelijk!

Youfone 1000 Mbit/s glasvezel

Woon je in een studentenhuis met meer dan 4 personen óf heb je een gezin dat groter is dan 4 personen? Kies dan voor een glasvezelpakket met 1000Mbit/s aan internetsnelheid. Zo weet je zeker dat iedereen vlekkeloos gebruik kan maken van stabiel internet.

Youfone glasvezel internet via KPN en het T-Mobile Primevest netwerk

Youfone maakt niet alleen gebruik van het KPN netwerk voor mobiele services, maar doet dit in het overgrote deel van de gevallen ook met het glasvezel netwerk van KPN. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je nu ook al bij een provider zit die het KPN netwerk benut. Je weet namelijk zeker dat Youfone dezelfde snelheden kan leveren op jouw adres.

Daarnaast is Youfone uniek in het gegeven dat klanten uit delen van Den Haag, Eindhoven en Rotterdam gebruik maken van een ander netwerk dan KPN, namelijk het T-Mobile Primevest netwerk. Zeker handig om te weten wanneer je gaat verhuizen óf wilt overstappen van een provider met een ander glasvezel netwerk!

Is YouFone glasvezel internet beschikbaar?

Vergelijk tool (voeg ik zelf toe)

Kan ik Youfone glasvezel laten aanleggen als het niet beschikbaar is?

Aangezien Youfone geen glasvezelnetwerk in eigen beheer heeft, kan deze provider er niet voor zorgen dat glasvezel wordt aangelegd in jouw straat, wijk, dorp of stad. Het aanleggen van glasvezel is pas rendabel (en betaalbaar) als jouw hele straat of buurt ervoor kiest om dit initiatief te steunen.

In verschillende wijken en steden zonder glasvezelnetwerken zijn vaak organisaties actief die inwoners helpt met het verkrijgen van glasvezel internet. Vraag de gemeente of buurtbewoners of dit ook in jouw omgeving van toepassing is.

Meegeleverde modem bij Youfone glasvezel

Wanneer je een (glasvezel) internet abonnement afsluit bij Youfone, krijg je de bijbehorende Experia Box v10 thuis geleverd. Dit modem update de software vanzelf én is makkelijk uit het zicht te hangen dankzij de speciale bevestigingspunten. De installatie van het glasvezel modem wordt altijd door een monteur uitgevoerd om problemen te voorkomen.

Het modem maakt gebruik van wifi via Wi-Fi 5 (GHz) waarmee een maximale zendsnelheid van 1300Mbit/s geleverd kan worden. Wanneer je gebruik maakt van de 2,4GHz variant is deze snelheid maximaal 300Mbit/s. Daarnaast is het modem voorzien van 3 LAN-aansluitingen waarmee een maximale snelheid van 1 Gigabit behaald kan worden. 

Youfone tv-ontvanger bij een internet en tv abonnement

Kies je voor zowel glasvezel internet én een TV abonnement bij Youfone? Dan krijg je een nieuwe TV ontvanger met 4K-beeldkwaliteit. Dit is alleen te behalen wanneer de ontvanger verbonden is met glasvezelinternet. Doordat het systeem van de ontvanger op Android systemen draait, kun je allerlei apps en games downloaden via Google Play zoals Spotify of Videoland. Daarnaast kun je met gemak je favoriete Netflix serie streamen door de geïntegreerde Chromecast.

Ook wanneer je onderweg bent kun je even lekker rustig TV kijken. Met de TV app van Youfone kun je jouw programma’s live bekijken óf terug kijken. Dit kan natuurlijk allemaal met een handomdraai via jouw smartphone of tablet.

Youfone glasvezel ervaringen en reviews van bestaande klanten

De klanten van Youfone zijn veelal te spreken over de kwaliteit en snelheid van het internet. Ze zijn tevens tevreden over de monteurs en het nakomen van de gemaakte afspraken. Er zitten echter ook een aantal reviews tussen van mensen die laten weten dat zij problemen hadden met het overstappen van de ene naar de andere provider. Hier en daar zegt men ook ontevreden te zijn over het klantenservice personeel.

Kortom, Youfone glasvezel internet bestellen of niet?

Ben je toe aan sneller internet en zit je in een KPN servicegebied? Dan is het zeker de moeite waard om het aanbod van Youfone te bekijken. Het netwerk is stabiel en ligt door een groot deel van Nederland. De kans dat jij je glasvezel bij Youfone kunt bestellen, is dus erg groot! Maak je gebruik van een eigen modem? Houd er dan wel rekening mee dat dit niet zonder slag of stoot gaat.

Nieuwe klanten betalen de eerste 6 maanden slechts €25,- per maand en kunnen rekenen op een gratis monteur zónder aansluit- of servicekosten. Ben je al klant van Youfone mobiel? Wanneer je jouw abonnementen op één adres registreert krijg je 2GB bovenop je huidige internet bundel, gratis ESET internet security én het TV-pakket van ESPN Compleet cadeau.

Veelgestelde vragen

Hoe goed is het internet van Youfone?

Youfone heeft over het algemeen goede reviews met een gemiddelde van 4,1/5. Men laat weten dat de aansluiting zonder problemen is verlopen en dat de aangeschafte internetsnelheid overeenkomt met de geleverde internetsnelheid. Het kan wel voorkomen dat er wat problemen veroorzaakt worden door het gebruik van een ander modem van de Xperiabox. Let hier dus op wanneer je gebruik wilt maken van een alternatief modem.

Is Youfone internet altijd glasvezel?

Youfone biedt naast glasvezel internet nog steeds internet aan via de ‘ouderwetse’ DSL verbinding. Zo kan de provider immers niet alleen mensen uit stedelijke gebieden bedienen, maar ook uit de vaak slechter bereikbare buitengebieden. Let er bij het aanvragen van jouw internetpakket bij Youfone dus op dat je de juiste variant selecteert om zo teleurstelling achteraf te voorkomen.

Wat is het verschil tussen DSL en glasvezel van Youfone?

Het verschil tussen DSL en glasvezel van Youfone is eigenlijk niet anders dan bij andere providers. De verschillen zitten voornamelijk in de maximale internetsnelheid. Bij een reguliere DSL verbinding bieden de meeste providers een maximale internetsnelheid van 100Mbit/s aan, terwijl dit via het glasvezel kan oplopen tot 1000Mbit/s. Daarnaast is de uploadsnelheid van glasvezel gelijk aan de downloadsnelheid, wat bij DSL dus niet het geval is.