Youfone alles-in-1 (internet en tv) bestellen? Lees dan eerst dit door!

Alles in 1 provider Youfone

Sinds 2017 biedt sim-only aanbieder Youfone naast mobiel ook Youfone alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) aan. Net als in de mobiele-wereld, wil zij ook op het gebied van alles-in-1 bekend staan als prijsvechter dat ook nog eens een goede kwaliteit levert.

Hoe het met de kwaliteit van Youfone internet en tv zit, gaan we in dit artikel uitvinden! Zo gaat dit artikel in op alle onderdelen van het alles-in-1 pakket. Ofwel van vast bellen tot (glasvezel-)internet en interactief tv-kijken. Geen tijd om het artikel te lezen? Weet dan dit!

Waarom je voor alles-in-1 van Youfone zou moeten kiezen heeft te doen met het gegeven dat zij een aanbieder is zonder poespas. Naast een lage prijs kunnen klanten met dsl-internet een snelheid halen tot 100 Mbit en bij glasvezelinternet tot 1000 Mbit.

Naast het strijden voor lage prijzen is Youfone ook nog eens innovatief. Samen met Huawei heeft ze een eigen videodienst, en gebruikt ze als tv-ontvanger Android TV. Ook de kwaliteit van het internet is goed, want ze maakt hiervoor gebruik van het stabiele KPN-netwerk.

Vergelijk Youfone internet en tv op jouw adres!

Alhoewel Youfone voor iedereen dezelfde prijzen hanteert, verschillen de beschikbare internetpakketten. Hoe dit kan, komt doordat glasvezel niet op elk adres beschikbaar is. Doe mede voor de prijs en snelheid op jouw adres hieronder de postcodecheck.

Alles-in-1 pakketten van Youfone Thuis

Hieronder staan de standaard alles-in-1 pakketten van Youfone Thuis. Vanzelfsprekend kunnen de pakketten aangepast worden naar eigen wens. Kies er bijvoorbeeld voor om televisie en of vast bellen uit het pakket weg te laten of een extra tv-pakket af te sluiten.

PakketNetwerkInternetPrijsMeer informatie
StandaardDSL50 Mbit€45 p.m.Bekijk bij Youfone
ComfortDSL50 Mbit€45 p.m.Bekijk bij Youfone
PremiumDSL50 Mbit€45 p.m.Bekijk bij Youfone
StandaardGlasvezel50 Mbit€54 p.m.Bekijk bij Youfone
ComfortGlasvezel50 Mbit€54 p.m.Bekijk bij Youfone
PremiumGlasvezel50 Mbit€54 p.m.Bekijk bij Youfone

Internet bij het Youfone thuis alles-in-1 pakket

De maximale internetsnelheid dat te behalen is met alles-in-1 van Youfone is afhankelijk of er op jouw adres dsl en of glasvezel van het KPN-netwerk aanwezig is. In het geval van een dsl-aansluiting (telefoonlijn) kan je internetsnelheden halen van 30, 50 of 100 Mbit. Bij een glasvezelaansluiting ligt de internetsnelheid met 50, 100, 200 of 500 Mbit een stuk hoger.

Welke snelheid je nodig zal hebben zal met name van het aantal personen in je huishouden afhangen. Ook speelt een dsl- of glasvezelaansluiting mee. Zo kan je met glasvezel hogere en stabielere snelheden halen. Aangezien het per huishouden verschilt welke snelheden er te behalen zijn kan je het beste eerst een postcodecheck doen voor de te behalen snelheid.

Moet je kiezen? Dan zou je dit kunnen aanhouden. Voor een huishouden van 1 à 2 personen met een normaal internetgebruik kan een snelheid van 50 Mbit volstaan. Heb je een groter gezin van circa 4 personen die allemaal weleens tegelijk online zijn? Kies dan zeker voor een internetpakket met een snelheid van 100 Mbit of 200 Mbit of hoger.

Zie het artikel met de Youfone Thuis internet review voor meer informatie.

Glasvezel internet is beschikbaar bij Youfone

Aangezien Youfone gebruik maakt van het KPN-netwerk is het in sommige plaatsen al mogelijk om gebruik te maken van het snelle glasvezelinternet. Het voordeel van glasvezel t.o.v. dsl is dat de maximale te behalen snelheid niet meer wordt beïnvloed door de afstand tot de wijkcentrale. Ofwel bestel je 200 Mbit internet dan krijg je dit ook geleverd.

Naast dat je met glasvezelinternet beschikt over een snellere downloadsnelheid is de uploadsnelheid ook nog eens gelijk aan de download. In vergelijking met enkele dsl-pakketten kan dit soms wel het 10- of 20-voudige wezen. Trouwens is nog een specifiek voordeel van glasvezel bij Youfone dat er gratis een monteur t.w.v. €60 langskomt.

Al met al zijn er tot op heden met alles-in-1 van Youfone vier glasvezelsnelheden te behalen. Het 50 Mbit pakket dat €54 p.m. kost is uitermate geschikt voor een huishouden tot 2 personen. Huishoudens van 4 of meer personen met (grote) kinderen kunnen beter kiezen voor 100 of 200 Mbit. Wil je tv-kijken in 4K-kwaliteit? Kies dan voor 500 Mbit internet.

Interactieve tv bij het Youfone alles-in-1 pakket

Bij het goedkoopste alles-in-1 pakket van Youfone (standaard) beschik je over de basis. Hierbij krijg je 1 tv-ontvanger meegeleverd waarmee je toegang hebt tot 43 tv-zenders waarvan er 27 in HD-kwaliteit zijn. Overigens is één van deze 43 tv-zenders Fox Sports 1 voor voetballiefhebbers. Naast de tv-ontvanger kan je ook tv-kijken via de Youfone app.

Wanneer je meer mogelijkheden wilt op het gebied van tv-kijken, dan zal je zeker voor het comfort tv-pakket moeten gaan. Met dit tv-pakket dat €4 duurder is krijg je eigenlijk pas de beschikking over interactieve tv. Zo kan je met dit pakket programma’s live pauzeren, opnemen of vanaf het begin terugkijken. Ook zijn er 7 extra tv-zenders (2 HD) inbegrepen.

Wil je naast de interactieve mogelijkheden ook beschikken over meer tv-zenders? Ga dan voor nog eens €8 meer aan de slag met het premium tv-pakket. Hiermee kan je naar ruim 80 tv-zenders kijken waarvan er minimaal 34 in HD-kwaliteit zijn. Ofschoon zit net als bij de andere pakketten ook bij dit tv-pakket de interactieve diensten en Fox Sports 1 inbegrepen.

Tot slot kan je net als bij andere alles-in-1 providers natuurlijk ook bij Youfone extra zenderpakket bestellen. Enkele populaire zenderpakketten zoals Fox Sports eredivisie of internationaal kosten beide slechts €7,50 per maand. Ziggo Sports Totaal kost €13,50 per maand of in combinatie met Fox Sports eredivisie slechts €15,50 per maand.

Tv-pakketAantal zendersInteractieve tvPrijs
Standaard43 (27 in HD)N.v.t.€13 p.m.
Comfort50 (29 in HD)Pauzeren
Opnemen
Terugkijken
Begin gemist
€17 p.m.
Premium80 (34 in HD)
Pauzeren
Opnemen
Terugkijken
Begin gemist
€25 p.m.

Vast bellen bij tv en internet van Youfone

Hoewel niet iedereen gebruik maakt van de vaste telefoon blijft een huistelefoon voor vele nog een belangrijk onderdeel van het alles-in-1 pakket. Mede hierom kan je bij Youfone voor slechts €1 p.m. al vaste telefonie bestellen. Goed om te weten is dat nummerbehoud gratis is en het variabele tarief €0,09 per minuut plus een startarief van €0,09 bedraagt.

In het geval je regelmatig belt met de vaste telefoon, dan kan je beter ondanks het voordelige tarieven toch kiezen voor een belpakket. Voor slechts €5 per maand extra kan je al onbeperkt bellen naar vaste telefoonnummers en voor €10 per maand bel je onbeperkt naar mobiele nummers. Voor beide geldt overigens een uitzondering van servicenummers.

Tot slot heeft Youfone ook nog een belpakket voor degene die veel naar familieleden of vrienden bellen in het buitenlanden. Voor slechts €2 per maand extra kan je namelijk al het bellen naar buitenland pakket afsluiten waarmee je naar veel landen voor 50% van het reguliere tarief kan bellen vanuit Nederland vanaf je betrouwbare KPN-verbinding.

Alleen een internet abonnement bij Youfone

Voor degene die geen tv-kijkt en geen gebruik maakt van de vaste telefoon heeft Youfone ook alles-in-1 pakketten met alleen internet. Ten opzichte van een standaard alles-in-1 pakket waarbij zowel internet, tv als vast bellen zit inbegrepen kan dit een besparing opleveren van minimaal 13 euro per maand. Ofwel een besparing van €156 per jaar.

Hoe dan ook, net als bij alles-in-1 zal ook de snelheid bij een abonnement met alleen internet afhangen van de beschikbare aansluiting. Zo kan je met dsl een snelheid halen tot 100 Mbit en met glasvezel tot 500 Mbit. Niettemin, ondanks het verschil in snelheid is het zeker dat alle internetklanten een Experiabox wifi-modem van KPN in bruikleen krijgen.

Internet en tv zonder vast bellen bij Youfone

Aangezien je bij Youfone als nieuwe klant zelf je pakket kan samenstellen kan je er ook voor kiezen om alleen internet en tv af te sluiten. Hoewel het voordeliger lijkt valt het over het algemeen wel mee. Zodoende levert het weglaten van vast bellen slechts een besparing op van €1 per maand. Ieder zal dit dan ook zelf moeten invullen of deze besparing zich loont.

Hoe dan ook, voor slecht €44 per maand kan je al de beschikking hebben over een abonnement met alleen internet en tv bij Youfone. Wil je sneller internet of betere tv? Afhankelijk van welke tv- en internetpakket je kiest kan de prijs dan oplopen met enkele tot tientallen euro’s. In het duurste geval ben je bij Youfone voor internet en tv €80 p.m. kwijt.

Ervaringen met Youfone Thuis alles-in-1

Mede door de lage prijs is het gerechtvaardigd om te kijken hoe alles-in-1 van Youfone bevalt bij bestaande klanten. Want hoewel ze gebruik maakt van het KPN-netwerk zegt dit nog niets over haar ervaringen. Kijkend naar de reviews dan scoort Youfone Thuis een 3,75 ster op 5 sterren. Ofwel gemiddeld scoort Youfone op het gebied van alles-in-1 een 7,5.

Kijkend naar de reviews dan valt op dat de minpunten van Youfone het hebben van geen overstapservice en geen installatiegarantie zijn. Hoewel dit heel nadelig klinkt zal het installeren voor veel (jonge) mensen die een beetje technisch zijn opgegroeid niet moeilijk zijn. Bovendien wordt Youfone geroemd om het goede bestelproces en snelle levering.

Bekijk de Youfone alles in 1 review voor meer ervaringen.

Aansluiten en levertijd van Youfone Thuis

Alhoewel ouderen met het installeren van een alles-in-1 pakket enigszins moeite kunnen hebben zal het voor menig mens niet moeilijk zijn. En mocht je er niet uitkomen? In dat geval heeft Youfone een PDF opgesteld met daarin installatiehulp. Aangezien zowel internet, tv als vast bellen uitgebreid is beschreven komt iedereen er vast wel uit.

Hoe dan ook, de levertijd is voornamelijk afhankelijk van je huidige contract bij jouw huidige provider. Door een gewenste ingangsdatum aan te geven bij het bestellen probeert Youfone die datum te regelen als definitieve opleverdatum. Op het moment dat deze datum bekend is stuurt Youfone het apparatuur op en krijg je een track en trace code.

Aanbieding voor Youfone Thuis alles-in-1

Natuurlijk is ook Youfone blij met elke nieuwe klant en daarom verwelkomt zij hun met een aanbieding. Wat de aanbieding exact is verschild per periode, niettemin is het zeker dat het een mooie korting kan zijn. Zo krijgen nieuwe alles-in-1 klanten momenteel 6 maanden €20 korting en hoeven ze geen aansluitkosten te betalen wat neerkomt op €120 voordeel.

Desalniettemin, wat de huidige tarieven zijn op jouw adres kan je het beste even checken via een postcodecheck. Zo zie je meteen de beschikbare internetsnelheid en wat de huidige aanbieding is. Afgezien van de aanbieding weet je als je kiest voor alles-in-1 van Youfone Thuis zeker dat je gegarandeerd beschikt over een lage prijs en een degelijke kwaliteit.