Youfone alles in 1 review – Is haar budget internet en tv iets voor jou?

Youfone alles-in-1 internet, tv en vast bellen review

Overstappen naar een andere internet en tv provider word door steeds meer gedaan. Dat is ook niet zo gek, want er zijn genoeg providers. Mede hierom gaan we in deze Youfone alles in 1 review samen kijken of zij iets voor jou is.

Vooraf zou je wellicht kunnen denken aan Youfone haar mobiel-abonnementen. Goed om dus te weten is dat je naast mobiel bellen, ook een abonnement voor vast internet bij Youfone kan afsluiten met of zonder tv en bellen.

Geen tijd? Dit is onze korte conclusie van de Youfone alles-in-1 review! Youfone is een voordelige provider met als enigste provider een moderne Android tv-ontvanger! De keerzijde van de lage prijs, is de tragere klantenservice. Vind je dit niet erg? Kies Youfone!

De geschiedenis van Youfone: hoe zit dat?

Net zoals bij andere providers, heeft ook Youfone genoeg meegemaakt en duiken we aan het begin van deze review als eerste in de geschiedenis hiervan. Wat is de herkomst van deze provider?

Officieel werd Youfone opgericht door Valentijn Rensing en werd dit gedaan in het jaar 2008, vanuit Rotterdam. In de eerste jaren stond Youfone voornamelijk bekend om de smartphone en sim-only abonnementen en werd het daar voornamelijk mee gedaan.

Later in 2017 besloot Youfone de provider Mobicross over te nemen, waardoor de mogelijkheden tot abonnementen op internet, televisie en vaste telefoon mogelijk werden gemaakt. Ook glasvezel maakte al gauw zijn intrede.

Behalve dat Youfone actief is met zijn abonnementen in Nederland voor voornamelijk particulieren, zijn de pakketten inmiddels ook te gebruiken binnen België.

Wat is er allemaal mogelijk bij Youfone?

Wat opvalt is dat veel mensen denken dat Youfone alleen een provider is voor smartphone of voor sim-only abonnementen. Dat is eigenlijk maar gedeeltelijk waar. Het is mogelijk om een smartphone-abonnement af te sluiten, maar daarnaast zijn er nog veel meer pakketten waar gebruik van gemaakt kan worden. Zo beschikt Youfone over het volgende:

 • Een alles in 1 pakket. Hierbij kun je gebruikmaken van een pakket waarbij televisie, internet en vast telefonie erin zitten.
 • Youfone abonnement met toestel. Dat is waarschijnlijk waaronder veel mensen Youfone kennen. Je kunt zelf uit een van de toestellen kiezen en een abonnement samenstellen. Bij mobiel bellen maakt Youfone gebruik van de diensten van KPN.
 • Een sim-only abonnement. 
 • Internet en televisie. Je kunt zelf aangeven welke zenders jij graag wilt hebben en over welke snelheid qua internet je wilt beschikken.
 • Vaste telefoon.
 • Of gewoon alleen internet. Hierbij kan er de keuze gemaakt worden uit DSL of uit glasvezel.

Wat zijn de kosten van een Youfone alles in 1 pakket?

Er liggen genoeg opties die leiden naar een Youfone alles in 1 pakket. Tenslotte zou dat een goede keuze kunnen zijn. Binnen een handomdraai beschik je over internet, televisie en vaste telefoon. Aan een abonnement zitten uiteraard altijd kosten verbonden.

Hoe zit dat dan met een Youfone alles in 1 pakket? Wat zijn daar de kosten van? Het is relatief lastig om daar een ruwe schatting van te maken. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat niet op iedere postcode alles mogelijk is om aan te sluiten en dat dat daarom vooraf berekent zou moeten worden.

Die berekening, die zou je zelf kunnen doen. Bekijk onze pagina voor het vergelijken van alles-in-1 pakketten. Op deze manier kan jezelf berekenen hoeveel een alles in 1 pakket zou gaan kosten op jouw adres. Maak daar dus altijd gebruik van.

Welke internetsnelheden kunnen verwacht worden?

Als het gaat om internet, dan is de internetsnelheid daarbij wel een essentieel dingetje. Tenslotte vindt iedereen het vervelend om met traag internet te zitten en al helemaal wanneer er thuisgewerkt of gestudeerd word. De vraag is nu dus, welke internetsnelheden kun je bij Youfone verwachten?

Review van Youfone alles in 1 haar internetsnelheden

Je stelt zelf je internet samen en je kunt ook uitsluitend hiervoor kiezen, dus buiten het alles in 1 pakket om. Dat betekent dus ook automatisch dat je zelf de snelheid kunt kiezen en dat je moet beslissen of je voor glasvezel of voor DSL internet gaat.

Uiteraard hangt het er wel vanaf waar je woont, omdat glasvezel nog niet overal mogelijk is. Bij het vaste internet word er ook weer gebruikgemaakt van het KPN-netwerk.

Bij DSL internet is er keuze uit drie verschillende pakketten. Namelijk: 30 Mbit/s, 50 Mbit/s en 100 Mbit/s. Bij glasvezel daarentegen heb je keuze uit vijf verschillende pakketten: 50 Mbit/s, 100 Mbit/s, 200 Mbit/s, 500 Mbit/s en 1000 Mbit/s.

Daarnaast is ook de internetsnelheid zelf afhankelijk van de postcode. Houd hier dus altijd rekening mee. Doe op de website van Youfone de postcodecheck en zie direct de prijs en snelheid op jouw adres!

Voor- of nadelen aan het gebruik van Youfone

Voor- of nadelen hoeven niet altijd per definitie slecht te zijn. In tegendeel zelfs. Je krijgt namelijk op een presenteerblaadje gepresenteerd van welke voordelen jij kan profiteren en waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo slecht is dat nog niet, toch?

Zo is dat ook het geval met deze Youfone alles in 1 review. Behalve dat we naar de positieve kanten van deze provider gaan kijken, nemen we ook eventuele nadelen onder de loep en weet jij straks als potentiële gebruiker waar je op moet letten, mocht je hier een abonnement willen afsluiten.

Daarnaast kun je ook direct overzichtelijk zien of het gebruik van Youfone iets voor jou zou kunnen zijn, of dat je nog even door moet zoeken naar een geschiktere provider.

Voordelen van Youfone internet en tv

Omdat Youfone genoeg voordelen heeft waar iedere klant van kan profiteren, zetten we eerste de voordelen op een rijtje.

 • Android tv-ontvanger!
 • Wat betreft het internet is er keuze uit DSL of glasvezel.
 • Naast dat de mogelijkheid van Youfone abonnement met toestel bestaat, kun je ook voor een refurbished toestel kiezen. Dit is vaak een stuk voordeliger en goed voor het milieu.
 • 24 maanden garantie op de refurbished toestellen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.
 • Een handig Youfone alles in 1 pakket.
 • Alleen kiezen voor internet? Dat is gewoon mogelijk.
In de Youfone alles-in-1 review viel de Android tv-ontvanger in positieve zin op!

Nadelen van Youfone internet en tv

Nu kunnen er ook een aantal nadelen zijn aan het gebruik van Youfone. Nadelen die je mee zult moeten nemen in je besluit om voor deze provider te gaan. Dit zouden een aantal nadelen kunnen zijn:

 • Het geluid van de televisie loopt niet altijd gelijk met het beeld.
 • De klantenservice is vaak lastig te bereiken.

Bekijk onze pagina met de Youfone internet review voor meer informatie over Youfone haar internetdiensten.

Ervaringen van bestaande klanten

In een review word er altijd gezocht naar een eerlijk oordeel en recente ervaringen. In dit geval zijn we op zoek naar de ervaringen met Youfone alles-in-1. Bestaande klanten kunnen namelijk een beter beeld geven van haar diensten.

Vandaar dat hier naar wordt gekeken in deze Youfone alles in 1 review. Na een kleine zoektocht komen er al vrij snel enkele recensies boven water gedreven. Hierbij gaat het niet alleen om ervaringen van tevreden klanten, maar ook van ietwat ontevreden klanten.

Wat direct opvalt, is dat er voornamelijk naar voren komt dat veel mensen er tegenaan lopen dat de internetbundel vrij snel overschreden word en dat het lastig is om de klantenservice te bereiken is. Kijkend naar vast internet dan gaan de ervaringen met de internetbundel alleen op voor klanten met mobiele telefonie.

Het wachten op de klantenservice heeft er mee te doen dat Youfone door haar lage prijs heeft bespaard op de bezetting van de klantenservice. Hoe dan ook, er zijn ook genoeg positieve recensies te vinden. Zo worden er veel complimenten gegeven over de verbinding en snelheid van het internet en ook de service krijgt regelmatig een duimpje omhoog.

Conclusie: Is Youfone alles in 1 iets voor jou?

Inmiddels is er in deze Youfone alles in 1 review genoeg besproken. Van de geschiedenis tot aan ervaringen van andere klanten. Van A tot Z weet jij nu hoe Youfone in elkaar zit en wat er allemaal mogelijk is.

Er is van alles mogelijk bij Youfone. Abonnementen met toestel, sim-only en alles in 1 pakketten. Daarnaast is het ook mogelijk om voor alleen internet te kiezen, mocht je dat willen. Hierbij heb je de keuze uit DSL internet en glasvezel. Afhankelijk van de plek waar je woont kun je zelf de snelheid kiezen. Op basis daarvan word er dan een prijs berekend.

Of Youfone iets voor jou zou kunnen zijn? Kijkend naar de Youfone recensies komt de provider er niet helemaal positief vanaf. Er zijn redelijk wat klachten over de snelheid van de klantenservice. Vermoedelijk komt dit door haar lage prijs en bovendien krijgt de provider ook positieve recensies over de internetsnelheid en de mogelijkheden.

Kortom, wil jij een voordelige alles-in-1 provider en heb je begrip voor een klantenservice die door de lage prijs minder snel reageert? In dat geval ga je naar de website van Youfone en kies je voor de provider met Android tv en een lage prijs!