Online.nl alles-in-1 (internet en tv) bestellen? Dit moet jij hiervan weten!

Alles-in-1 provider Online.nl

Wanneer je kiest voor alles-in-1 van Online.nl, dan kies je eigenlijk voor één van de oudste internetaanbieders van Nederland. De voorloper van Online.nl, Euronet is namelijk in 1994 opgericht en bood als één van de eerste internet aan.

Hoe dan ook, in dit artikel gaan we kijken naar wie of wat achter Online.nl internet en tv zit, welke internetpakketten zij aanbiedt en hoe het zit met het aanbod van haar tv-diensten. Tot slot sluiten we het artikel af met de ervaringen van bestaande Online.nl klanten.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dit! Net als sinds de oprichting strijdt Online.nl nog steeds voor voordelige alles-in-1 tarieven. En ondanks de voordelige tarieven maakt Online.nl gebruik van het KPN-netwerk (en modem) waardoor het met de kwaliteit goed zit.

Vergelijk alles-in-1 van Online.nl op jouw adres!

Wil je meteen de internetsnelheid weten van Online.nl op jouw adres? Zo ja, vul meteen hieronder je postcode in en je zie direct de aansluiting (dsl of glasvezel), de te behalen internetsnelheid en de actuele prijs van internet en tv van Online.nl op jouw adres!

Wie is alles-in-1 provider Online.nl?

Online.nl is een aanbieder van alles-in-1 in Nederland dat in 1994 is opgericht onder de naam van haar voorganger Euronet. De eigenaren Simon Cavendish en Arko van Brakel geloofden toen al dat internet hét communicatiemiddel van de toekomst zou worden.

Canal+ is de huidige eigenaar van alles-in-1 aanbieder Online.nl
Canal+ is de huidige eigenaar van Online.nl

En gelijk hadden ze! Online.nl is inmiddels één van de oudste internetproviders van het land. Echter, in de periode van de oprichting tot de alles-in-1 provider Online.nl vandaag de dat zit nog een hele geschiedenis. Zo is Euronet in 1999 verkocht aan France Telecom.

Met de overgang naar France Telecom was de naam Euronet in 2002 omgedoopt tot Wanadoo. In 2006 volgde weer een naamsverandering in Orange. Na slechts 1 jaar Orange te hebben geheten nam T-Mobile in 2007 Orange over van France Telecom.

Na de overname heeft T-Mobile de naam Orange veranderd in T-Mobile Online. In 2013 heeft T-Mobile dit veranderd in Online.nl en zij verkocht Online.nl aan de M7 group S.A waaronder ook Canal digitaal valt. In 2019 kocht het Franse Canal+ de hele M7 group S.A.

Dit zijn de huidige prijzen van de alles-in-1 (internet en tv) pakketten van Online.nl

Hieronder in de tabel staan de prijzen van de huidige Online.nl alles-in-1 pakketten. Kijk voor actuele prijzen op de website van Online.nl. Hoe dan ook, bij de prijs is uitgegaan van tv-kijken via 1 meegeleverde tv-ontvanger. Tv-kijken via de app bespaart €2,50 per maand.

Alles-in-1 pakketInternsnelheidPrijs per maandMeer informatie
DSL 5050 Mbit€50,00Bekijk bij Online
DSL 100100 Mbit€50,00Bekijk bij Online
Glasvezel 100*100 Mbit€55,00Bekijk bij Online
Glasvezel 200*200 Mbit€62,50Bekijk bij Online
Glasvezel 500*500 Mbit€72,50Bekijk bij Online
De internetsnelheid en prijzen van de Online.nl alles-in-1 pakketten

Snel glasvezel internet is beschikbaar bij Online.nl

Bij Online.nl krijg je de beschikking over glasvezelinternet als dit op jouw adres beschikbaar is. Het voordeel van glasvezel is dat je supersnel bestanden kunt downloaden en uploaden en op meerdere apparaten en tegelijkertijd gebruik kan maken van de interactieve tv.

Waarom glasvezel beter is dan dsl-internet heeft te doen met het gegeven dat het een stuk stabieler en sneller is. Hoe dit kan, komt doordat je niet meer te maken hebt met snelheidsverlies naar mate de afstand van jouw woning tot een verzamelpunt groter is.

Ofwel je krijgt de snelheid geleverd die je bestelt. Ook is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Ten voorbeeld: Sluit je bij Online.nl een internetpakket af van 50 Mbit dan is dit bij glasvezel ook echt 50 Mbit down- en upload. Bij dsl-internet zal dit lager liggen.

Interactieve tv-kijken bij Online.nl kan met een interactieve tv-ontvanger of met de tv-app!

Bij het alles-in-1 pakket van Online.nl kan je op 2 manieren interactieve tv-kijken. Zodoende kan je standaard kiezen voor de meegeleverde interactieve tv-ontvanger (€15 per maand) of wanneer je een tv-ontvanger onhandig vindt voor de tv-app (€12,50 per maand).

Hoe dan ook, terugkomend op het basis tv-pakket. Als je hebt gekozen voor tv-kijken via een interactieve tv-ontvanger, dan heb je de beschikking over 80 tv-zenders. Hiervan zijn er 52 in HD-kwaliteit waaronder NPO, RTL, SBS, Net5, Veronica en ESPN Sports Eredivisie.

Bovendien hoef je geen enkel programma meer te missen met TV Gemist en Begin Gemist. Tot slot kan je programma’s ook nog eens opnemen (tot 100 uur). Voor degene die tv-kijken via de app gelden alle bovenstaande voordelen, alleen krijg je geen 80 maar 60 tv-zenders.

Bij alles-in-1 van Online.nl krijgen klanten gratis ESPN Sports 1, 2 en 3 Eredivisie

Vast bellen bij het alles-in-1 pakket van Online.nl

Als je naast internet en tv ook de beschikking wilt hebben over een huistelefoon (vast telefonie), dan kan je bij Online.nl voor €2,50 per maand het Bellen Basis pakket afsluiten. Bij dit pakket is het tarief €0,14 per minuut plus een starttarief van €0,14 per gesprek.

Wil je daarnaast jouw huidige vaste nummer houden? Dat is mogelijk, maar geef dit tijdens het bestellen wel aan en Online.nl regelt dit gratis. Bel je vaak? Dan kan je beter voor een belpakket kiezen zodat je niet per minuut, maar maandelijks een vast bedrag betaalt.

Je kan hierbij kiezen uit Onbeperkt Nederland, Bellen Europa en Bellen Wereld. Het pakket Onbeperkt Nederland kost €10 per maand. Bij dit pakket maakt het niet uit hoeveel minuten er zijn gebeld naar Nederlandse telefoonnummers m.u.v. servicenummers.

Hoe dan ook, met het pakket Europa bel je voor €5 per maand onbeperkt naar vaste telefoonnummers in 28 Europese landen (m.u.v. servicenummers). Tot slot bel je met het pakket Bellen Wereld (€5 p.m.) naar vaste telefoonnummers in 19 landen buiten Europa.

Alleen een abonnement met internet zonder tv en vast bellen bij Online.nl

Als je alleen een internetpakket wilt bij Online.nl, dan is dat geen probleem. Je maakt altijd gebruik van het snelle internet via een dsl- of glasvezelverbinding. De maximale snelheid van het internet is 100 Mbit bij dsl en 500 Mbit bij glasvezelinternet!

Online.nl alles-in-1 klanten krijgen een Zyxel wifi-modem in bruikleen
Online alles-in-1 klanten krijgen een Zyxel-modem

Als er tussentijds glasvezel beschikbaar wordt, krijg jij automatisch sneller internet zonder prijsverhoging. Hoe dan ook, over het aansluiten van apparaten aan de wifi-modem hoef je niet in te zitten. Alle apparaten die jij thuis hebt kan je draadloos aansluiten op het internet.

Als je een internetabonnement aanschaft, krijg je een Zyxel wifi-modem in bruikleen. Wanneer je na de contractduur bijvoorbeeld gaat overstappen naar KPN dan moet je de modem terugsturen. Hiervoor ontvang je tegen die tijd uiteraard bericht van Online.nl.

Internet en tv abonnement zonder vast bellen

Maak je weinig tot geen gebruik van de vaste telefoon? In dat geval kan je ook een alles-in-1 abonnement bij Online.nl afsluiten zonder vast bellen. Ten opzichte van een standaard alles-in-1 abonnement bespaart je dit €2,50 per maand exclusief variabele belkosten.

Zodoende geniet je al vanaf €47,50 per maand van een pakket met alleen internet en tv. De snelheid is altijd het maximaal haalbare op jouw adres tot een maximum van 100 Mbit bij dsl. Op het gebied van glasvezelinternet ligt dit net even iets anders.

Hiervoor betaal je namelijk 5 euro meer per maand voor 100 Mbit (€52,50 per maand). Is 100 Mbit internet niet genoeg? Dan kan je als glasvezelinternet op jouw adres beschikbaar is, ook nog kiezen voor 200 Mbit (€60 per maand) of 500 Mbit (€70 per maand.

Online.nl maakt gebruik van het KPN-netwerk

Net als vele andere providers in de alles-in-1 branche, biedt ook Online.nl haar internet- en tv-diensten aan via het KPN-netwerk. Het voordeel hiervan is dat klanten gegarandeerd beschikken over een stabiel en betrouwbaar internet- en tv-signaal zonder stottering.

Bovendien krijgen zoals gezegd klanten bij Online.nl zonder meerprijs de hoogst haalbare snelheid (tot 100 Mbit) die via het dsl-netwerk van KPN te behalen is. Bij glasvezelinternet ligt dit net iets anders, want hiervoor is Online.nl afhankelijk van meerdere partijen.

Mede hierom zal er bij een hogere snelheid een kleine meerprijs worden gerekend. Hoe dan ook, waarom zou je niet rechtstreeks voor KPN kiezen? Het antwoord is simpel. Bij Online.nl ben je voordeliger uit! Vergelijk het maar eens op de website van Online.nl!

Dit is de levertijd van het alles-in-1 pakket bij Online.nl en zo moet je het aansluiten!

Voor de installatie biedt van het alles-in-1 pakket biedt Online.nl handige handleidingen aan, die je kan volgen om zonder problemen je pakket te installeren. Lukt dit toch niet? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice die jou binnen een dag verder helpt.

Mocht het installeren alsnog niet lukken? Dan maakt de klantenservice een afspraak voor het laten langskomen van een monteur (mogelijke extra kosten). Hoe dan ook, de opleverdatum van het alles-in-1 pakket is ongeveer 14 dagen na bestelling bekend.

Vier tot zeven dagen voor de opleverdatum worden alle benodigde spullen via PostNL bij jou thuis afgeleverd. Op de opleverdatum kan je het apparatuur installeren en het alles-in-1 abonnement activeren. Neem snel een kijkje op de website en stel jouw pakket samen!

Ervaringen van bestaande klanten met alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) van Online.nl

Over het algemeen genomen zijn de ervaringen met alles-in-1 van Online.nl goed. Natuurlijk heeft ook Online.nl haar mindere kanten, zoals de klantenservice. Enkele klanten geven aan dat ze wel behulpzaam zijn, maar niet altijd direct weten waar je het over hebt.

Ook is er met de transitie van Fiber-klanten naar Online.nl niet altijd het één en ander goed gegaan. Ondanks de iets mindere service van de klantenservice, staat hiertegenover wel weer dat Online.nl haar klanten een lage prijs en goed tv-aanbod kan bieden.

Dit is dan ook hetgeen wat ‘realistische’ klanten roemen. Afgezien van het gegeven dat het internet niet altijd even snel is, moet niet worden vergeten dat Online.nl een scherpe prijs biedt en voor voetballiefhebbers gratis ESPN Sports 1, 2 en 3 Eredivisie meelevert.

Wil je meer weten van internet en tv van Online.nl? Lees dan onze Online.nl review!.

Aanbieding van Online.nl voor het afsluiten van een nieuw alles-in-1 abonnement

Ondanks dat Online.nl al één van de goedkoopste aanbieders is van alles-in-1 en dus al een scherpe prijs biedt, heeft zij voor nieuwe klanten ook nog eens een aanbieding. Wat de aanbieding precies is verschild van tijd tot tijd en het kan zowel korting als een cadeau zijn.

Zo krijgen huidige nieuwe klanten de keuze om te kiezen voor korting (3 maanden lang €17,50 korting) of €50 cashback of een gratis Veho ZB-6 hoofdtelefoon. Let op! Deze acties gelden op het moment van schrijven, zie voor de huidige actie de website van Online.nl.

Hoe dan ook, al met al biedt Online.nl naast de scherpe prijzen ook al enkele extra’s die je zou kunnen zien als aanbieding. Zo krijgen klanten gratis ESPN Sports eredivisie in het basispakket wat weinig andere alles-in-1 providers op dit moment gratis aanbieden.

Kortom, wil jij een scherpe alles-in-1 provider waarbij je de maximale internetsnelheid krijgt (dsl-internet tot 100 Mbit) plus gratis ESPN Sports Eredivisie? Doe dan de postcodecheck op Online.nl en zie direct welke pakketten (plus prijs) er op jouw adres beschikbaar zijn!