Delta review: Wat is Delta precies en wat is er allemaal mogelijk?

Delta alles-in-1 internet en tv review

Het lijkt wel alsof er vandaag de dag steeds meer providers bij komen waar uit gekozen kan worden. In zo’n geval is het altijd lastig om een goede keuze te maken. Welk abonnement is nu geschikt en welke moet je kiezen? Deze Delta review kan jou goed van dienst zijn.

In deze Delta review bespreken we uitgebreid de diensten van Delta. Waar Delta internet en tv eerst alleen nog in de provincie Zeeland gebruikt kon worden, kunnen andere provincies hier inmiddels ook gebruik van maken. Mocht jij op zoek zijn naar een abonnement bij een nieuwe provider of als je gewoon benieuwd bent naar de diensten van Delta, dan zit jij hier dus helemaal op de juiste plaats.

In de vorm van een uitgebreide review worden alle diensten van Delta uitvoerig gesproken en onder de loep genomen. Lees de Delta review helemaal tot het einde. Zo kom jij namelijk alles van A tot Z te weten.

Wat is Delta precies?

Er is een ruime keuze uit verschillende providers. Dat heb je vast wel gemerkt. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende providers Ziggo en KPN. De kans is groot dat je veel providers inmiddels wel kent, maar dat Delta nog een grijs gebied voor je is. Mocht dat het geval zijn, dan starten we deze Delta review met het beantwoorden van de vraag wat Delta precies is.

Sinds 1991 is Delta Fiber een algemeen bekend begrip in Nederland, en dan vooral in Zeeland waar de oorspronkelijke herkomst ligt. Waar het bedrijf zich voorheen richtte op onder ander elektriciteit en gas, liggen die verhoudingen vandaag de dag wel anders. Inmiddels is Delta een provider en energieleverancier.

Zo kunnen er abonnementen worden afgesloten op televisie, bellen en internet. Delta focust zich voornamelijk op het internet, en dan vooral op glasvezel.

Kan Delta overal gebruikt worden?

Oorspronkelijk konden de diensten van Delta uitsluitend gebruikt worden in de provincie Zeeland en in de buitengebieden die daaromheen liggen. Al geruime tijd stond Delta daar goed bekend en maakten veel mensen hier intensief gebruik van.

Tegenwoordig is dat wel anders en heeft Delta officieel sinds 2018 een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ook de steden en provincies buiten Zeeland kunnen inmiddels ruim gebruikmaken van deze provider.   

Van welke diensten maakt Delta gebruik?

Delta is een vrij veelzijdige provider met verschillende diensten. Het is mogelijk om helemaal zelf een pakket samen te stellen met zelfgekozen diensten. Dit is het Flexpakket en daar word later in deze Delta review meer aandacht aan besteed.

Wanneer je kiest voor een abonnement bij Delta, dan kun je een pakket samenstellen waar de volgende diensten in mogelijk zijn:

 • Internet via glasvezel
 • Internet via de kabel
 • Televisie
 • Delta telefonie (vaste telefoon)
 • Een abonnement voor de mobiele telefoon (Sim-only en abonnementen met smartphone)

Delta tv: Welke pakketten zijn er mogelijk?

Ben jij een groot liefhebber van tv kijken of volg jij bepaalde programma’s die je absoluut niet wilt missen? Dan heb jij altijd de optie om televisie toe te voegen aan jouw abonnement.

Wanneer je hiervoor kiest, kun je gebruikmaken van drie verschillende pakketten die Delta aanbied aan zijn klanten. Zo kun je kiezen uit de volgende, uitgebreide pakketten:

 • 50+ pakket: Het eerste pakket biedt jou 50 zenders, op 30 zenders tv kijken in HD-kwaliteit, de standaard zenders zoals NPO en RTL en een app waar jij altijd en overal online-televisie kan kijken. 
 • 90+ pakket: Hierbij krijg je 90 zenders met daarin een aantal extra zenders. Zoals de BBC en MTV. Van de 90 zenders zijn er 40 af te spelen in HD-kwaliteit. Ook kan er tv gekeken worden met de gratis, bijbehorende app.
 • 120+ pakket: Het grootste pakket bied jou 120 zenders aan, waarvan er 50 in HD-kwaliteit af te spelen zijn. Hierbij zitten veel extra zenders, waaronder ook een aantal uit het buitenland. Kijk online-tv met de gratis app en maak optimaal gebruik van de opties die interactieve tv aan jou aanbied.

Wat de prijzen dan zijn van de bovengenoemde pakketten? Die kun je altijd checken op de website, want dat wil nog weleens verschillen per huishouden en postcode.

Zijn er ook Alles-in-1 pakketten bij Delta te vinden?

Overweeg jij serieus om lid te worden van Delta? Dan zijn er een aantal diensten waar uit gekozen kan worden. Dat heb je aan het begin van deze review al kunnen vinden.

Bij Delta kan er gebruikgemaakt worden van het zogenaamde Flexpakket. Dit houd in dat jij zelf bepaalt wat jij in dat pakket wilt hebben en waar jij gebruik van wil maken. Zo kun je kiezen voor een uitgebreid Flexpakket met alle mogelijke diensten, maar kun je er ook een aantal achterwege laten.

Wat betreft de prijs is het wat lastiger om een prijsopgave te maken. Het hangt tenslotte af van het pakket dat jij samenstelt. Doe dan ook een postcodecheck op de website van Delta om de prijs en beschikbaarheid te zien op jouw adres!

Hoe zit het met de Delta internet snelheid?

Maak jij intensief gebruik van internet, dan is de internet snelheid voor jou van dubbel groot belang. Zodoende is Delta internet snelheid een onderwerp dat niet onbesproken mag blijven in deze Delta review.

Naast glasvezel is er ook een optie voor gewoon kabelinternet, want Delta biedt beide opties aan. Met deze beide opties in het achterhoofd, zou je zeggen dat de Delta internet snelheid optimaal zou moeten zijn. Is dat echt zo? We gaan erachter komen.

De Delta internet snelheid wil per huishouden enorm verschillen en het is daarom ook moeilijk schatten hoe snel het internet werkt vanaf de plek waar jij woont. In dat geval kun jij op de website van Delta altijd even een snelle check doen, waardoor er berekend word hoe snel het internet werkt. Dat is altijd een aanrader om te doen. 

Wanneer je de keuze maakt voor internet via de kabel, dan kun je kiezen uit drie verschillende snelheden: 150 Mbps, 400 Mbps en 1000 Mbps. Ben je hier na een bepaalde periode niet meer tevreden over, dan heb je altijd de optie om dit tussendoor aan te passen.

Naast internet via de kabel, is er ook een optie voor glasvezel en deze is als vanzelf wat sneller. Ook hierbij heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Namelijk: 150 Mbps, 1 Gig of 8 Gig. Wat betreft de Gig zit er nog een bijzonder verhaal achter. Een van de eerste providers die de Gig in het internet pakket aanbod, was Delta. Bij intensief internet gebruik is de glasvezeloptie een mooie uitkomst.

Zitten er voor- en nadelen aan het gebruik van Delta?

Tot nu toe zou je zeggen dat Delta redelijk positief naar voren komt. Er kan gebruikgemaakt worden van glasvezel en je kunt zelf een Flexpakket samenstellen.

Deze Delta review zou geen goede review zijn, als de eventuele nadelen onbesproken zouden blijven. Vandaar dat we daar dat we daar ook naar gaan kijken. Om te beginnen met de voordelen van Delta:

 • Stel zelf je eigen Flexpakket samen.
 • Het is mogelijk om voor kabelinternet of voor glasvezel internet te kiezen.
 • De Delta internet snelheid bied meerdere mogelijkheden.
 • Je kunt zelfs voor 8 Gig internet kiezen.
 • Merk je dat het internet te langzaam is of wil je een ander pakket? Dan kun je dit tussendoor altijd laten veranderen.
 • Ook smartphone abonnementen zijn mogelijk. Zowel met als zonder smartphone.

Eventuele nadelen van het gebruik van Delta zouden de volgende kunnen zijn:

 • De beeldkwaliteit van de televisie is niet altijd optimaal.
 • Delta heeft zo nu en dan bij nieuwe klanten last van wat opstartproblemen. 

Wat vinden klanten van Delta?

In de meeste gevallen laten bestaande klanten een eerlijke en soms ook uitgebreide review achter. Hierin uitten de klanten hun mening over een bepaald product of over een bepaalde dienst. Zijn er dan ook ervaringen te vinden die de klanten van Delta hebben geschreven? Op internet zijn er daar genoeg van te vinden. Het gaat hierbij vooral om Delta reviews van de bestaande klanten.

Dit zijn reviews Delta glasvezel, ervaringen over Delta internet snelheid en ervaringen over Delta internet en tv. 

Wat duidelijk opvalt, wanneer je deze ervaringen van klanten onder de loep neemt, is dat de meeste een moeilijke start ervaren wanneer ze Delta voor het eerst gaan gebruiken. Zo wil het internet niet altijd optimaal werken of is de kwaliteit van het televisiebeeld niet helemaal zoals het hoort. Er zijn dan ook veel 1-ster reviews te vinden over Delta. Ook geven sommige klanten aan dat de aanbiedingen niet helemaal tot zijn recht komen.

Tussen al deze 1-ster reviews, zijn er ook een aantal ervaringen te vinden van hele tevreden klanten. Deze klanten geven Delta 3 tot 4 sterren. Ook deze klanten ervaarden een moeilijke start, maar gaven hierbij wel aan dat de monteur de problemen snel heeft opgelost. Wat dat betreft een groot compliment naar de klantenservice van Delta.

Conclusie: Is een abonnement bij Delta een aanrader of juist niet?

Je bent hiermee officieel aan het einde gekomen van deze uitgebreide Delta review. Waar Delta en de bijhorende diensten voorheen niet zo bekend bij je waren, is dat inmiddels wel anders. Je bent volledig op de hoogte gebracht door middel van deze review.

Je weet nu wat Delta is, welke diensten er mogelijk zijn, wat de Delta internet snelheid is en of er eventuele voor- en nadelen zijn aan deze uitgebreide provider. Delta is voornamelijk gespecialiseerd in glasvezel, maar draait de hand niet om voor andere diensten. Er is veel mogelijk zoals je ziet.

Aan de hand van de ervaringen van klanten heb je kunnen vaststellen hoe Delta word ervaren. Naast de positieve ervaringen, zijn er ook negatieve ervaringen over het gebruik van Delta. De vraag die nu nog rest, is of een abonnement bij Delta een aanrader is of juist niet?

De mogelijkheden van Delta zijn enorm en wat betreft de glasvezel mogelijkheden valt er niets te klagen. Hecht jij veel waarde aan snel internet of stel jij het liefst je abonnement zelf samen? Dan zou Delta een goede provider voor jou kunnen zijn.