Delta glasvezel

Sommigen zullen DELTA Fiber Netwerk kennen onder de naam ‘Glasvezel Buitenaf’. Sinds de rebranding focust het bedrijf zich niet meer alleen op het voorzien van buitengebieden, maar juist ook op kleinere dorpen en steden én de zakelijke markt. Met deze ontwikkeling paste de oude merknaam niet meer bij de huidige propositie.

Voorheen maakte DELTA, zoals velen anderen in de branche, gebruik van een coax kabel om internet signalen door te geven. Sinds de glasvezel revolutie in telecomland stappen juist heel veel providers nu over naar een efficiëntere manier van datatransport; de glasvezelkabel. DELTA kon hierin natuurlijk niet achterblijven op haar concurrenten en biedt nu dus ook glasvezel internet aan.

Op deze pagina kom je meer te weten over de voordelen van DELTA glasvezel, de kosten en diensten zoals digitale TV en telefonie. Daarnaast kom je erachter welke providers gebruik maken van DELTA glasvezel én wat deze provider nou zo uniek maakt.

Een gedeelte kunnen we al verklappen; DELTA biedt een ongekende internetsnelheid van 8000 mbit/s voor dezelfde prijs waar andere providers slechts 500mbit per seconde voor leveren. Daarnaast zit je niet vast aan een kant en klaar pakket met modem en toebehoren, maar kun je hier zelf een keuze in maken. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan vooral verder!

Voordelen van DELTA glasvezel

Zoals bij velen al bekend is, is een van de grootste en meest genoemde voordelen van glasvezel de evenredige hoeveelheid aan up- en download snelheid. Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar tenzij je veel uploadsnelheid gebruikt door middel van meerdere streams, games, video calls en uploads is dit (voorlopig) nog niet écht nodig. De techniek achter glasvezel is vooral ontwikkeld met een oog op de toekomst, want waar onze samenleving groeit gebeurt dit ook met ons dataverbruik.

Door de snelle verbinding, zonder digitale spitsuren, kun je ook genieten van vloeiend, haarscherp beeld. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een kabel van je modem naar je TV te leggen.

Snel internetten en goede beeldkwaliteit zijn niet de enige voordelen van glasvezel van DELTA. Glasvezel is namelijk een milieuvriendelijke en duurzame vervanger van de ‘ouderwetse’ koperkabel, maar hoe zit dat precies? Een koperkabel werkt in de regel met elektrische signalen. Dit betekent dat er bij het transporteren van deze signalen warmte vrijkomt net als bij een lamp, bijvoorbeeld. Glasvezel, ofwel fiber optic cable in het Engels, gebruikt juist lichtsignalen. Dit gaat met de snelheid van het licht (letterlijk 😉) waardoor er minder energie nodig is en dus minder warmte vrijkomt. Zo zorgen deze kabels ervoor dat de bodem niet verder opwarmt.

Wat kost een glasvezelabonnement bij DELTA?

Prijzen van de abonnementen dus tabel met kolom pakket, prijs, snelheid, meer info

PakketSnelheidPrijsMeer info
150 Mbps150 Mb/s€42,50 p.m.Lees meer over DELTA Glasvezel!
1 Gig internet1000 Mb/s€45,- p.m.Lees meer over DELTA Glasvezel!
8 Gig internet8000 Mb/s€67,50 p.m.Lees meer over DELTA Glasvezel!
Business Flexpakket1000 Mb/sv.a. €43,33 p.m.Lees meer over DELTA Zakelijk!
Business Essential1000+ Mb/sv.a. €179,- p.m.Lees meer over DELTA Zakelijk!

DELTA Fiber postcode check

Wil je weten of DELTA glasvezel beschikbaar is op jouw adres? Doe dan de postcode check om erachter te komen of jij kunt profiteren van de hoge internet snelheden en lage kosten van het glasvezel internet van DELTA.

Glasvezel internet abonnementen van DELTA

150 Mbit/s

Niet iedereen is een grootverbruiker op het gebied van internetsnelheid. Daarom biedt DELTA óók via glasvezel nog steeds een ‘normale’ internetsnelheid aan. Hiermee kun je zonder problemen met 3 á 4 personen gebruik maken van internet, mits niet alle apparaten hier tegelijkertijd gebruik van zullen maken.

1000 Mbit/s

DELTA heeft aangekondigd dat 1000 Mbit internetsnelheid de standaard optie zal worden binnen het telecom bedrijf. Daarom is dit pakket drastisch in prijs verlaagd naar €45,- in de eerste 12 maanden. Hiermee kun je samen met je hele gezin of studentenhuis zorgeloos gebruik maken van een snelle en stabiele internetverbinding.

8000 Mbit/s

Ja, je leest het goed. 8000 Mbit per seconde aan internetsnelheid! Dankzij de met succes afgeronde testfase van XGS-PON is deze internetsnelheid als eerste mogelijk bij het DELTA Fiber Netwerk. De internetgigant wilt daarmee een nieuwe standaard in het leven roepen, waarbij gigabit de megabit zal gaan vervangen. Daarom is er van prijsverhoging vrijwel geen sprake. Deze internetsnelheid zul je als regulier huishouden niet snel nodig hebben, maar zal vooral voor zakelijk gebruik erg van pas komen.


Glasvezelmodem bij internet van DELTA

Vanaf 28 januari 2022 biedt DELTA de mogelijkheid om je eigen modem te kopen en aan te sluiten op het DELTA netwerk. Tóch levert deze provider één modem mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Word het netwerk in jouw buurt ge-upgrade naar XGS-PON, dan krijg je (net als bij KPN) een DELTA glasvezelmodem met wifi 6 om optimaal te kunnen genieten van deze snelle technologie.

Met wifi 6 kun je vanzelfsprekend sneller (of eigenlijk beter) internetten, waarbij de snelheid wordt verhoogd van 3,5Gbps naar 9,6Gbps. Aan de snelheid zul je het niet echt merken, maar vooral in het aantal apparaten die het wifi signaal aankan. Daarnaast is het signaal veel sterker waardoor slecht bereik verleden tijd is. Tevens beschermt wifi 6 beter tegen dreiging van buitenaf door het gebruik van WPA3.

Tv-zenders bij DELTA glasvezel

Bij digitale en interactieve TV van DELTA maak je gebruik van een standaard zenderpakket van maar liefst 50 zenders. Hiermee weet je zeker dat je de belangrijkste zenders zoals NPO en RTL ontvangt, maar ook lokale omroepen en een aantal zenders van onze buurlanden. Uiteraard kan dit standaard zenderpakket worden naar 90 of 120 zenders. Daarnaast heb je ook nog keuze uit kleinere, specifieke zenderpakketten zoals ESPN.

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om, net als bij KPN, jouw favoriete zenders in 4K te bekijken door middel van de Amino Kamai7 4K interactieve TV ontvanger. Helaas benut DELTA deze functie tot nu toe (bijna) niet.

DELTA glasvezel reviews en recensies van bestaande klanten

De reviews van DELTA glasvezel lopen uiteen. De ene klant is tevreden over zowel de service als de geboden services en internetsnelheden. Echter zijn er ook klanten die moeilijk contact lijken te krijgen met de klantenservice óf niet de aangeschafte internetsnelheid ontvangen. Wat betreft de prijs-kwaliteit verhouding is het gros van de mensen tevreden. DELTA behoort op het gebied van kosten namelijk tot de middenmoot.

Welke providers zijn aangesloten bij DELTA Fiber?

Er zijn verschillende telecom providers die gebruik maken van het DELTA glasvezel netwerk zoals Caiway, Online.nl en natuurlijk DELTA zelf. Check ze hier!

Online.nl zal voor velen de bekendste provider zijn die gebruik maakt van dit netwerk. Zij zijn een alles-in-1 provider met zowel DSL als glasvezel verbinding, en leveren alles voor een relatief lage prijs. Meer informatie over deze telecom aanbieder vindt je op onze informatiepagina over Online.nl.

Contact met de DELTA klantenservice

Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt, heeft DELTA een overzichtelijk klantenservice panel op haar website. Hier kun je eerst navigeren door een set onderwerpen met veelvoorkomende struikelblokken. Nog steeds niet echt wijzer geworden? Dan kun je bijvoorbeeld langsgaan in een van de fysieke locaties van DELTA. Je zou ook kunnen bellen naar DELTA’s aparte klantenservice telefoonnummer voor glasvezel: 0118 22 55 25 óf contact opnemen via chat of Facebook.

Delta Fiber Netwerk aansluiting

Wanneer DELTA de glasvezelverbinding naar jouw huis heeft gelegd, kan het installeren beginnen. Hiervoor maak je een afspraak met een gratis monteur van Guidion. Zorg ervoor dat het installatiepakket compleet is voordat je begint. Daarnaast moeten er twee vrije stopcontacten aanwezig zijn met een aansluiting op het bestaande netwerk. Alles compleet? Dan plaatst de monteur het modem en stelt hij/zij internet in op één computer. Daarna wordt de tv-ontvanger en telefonie apparatuur geïnstalleerd. Voordat de monteur vertrekt, wordt er nog even gecontroleerd of alle diensten werken naar behoren.

Delta Fiber zakelijk glasvezel

Op zoek naar een zakelijk glasvezel pakket? Ook dan staat DELTA voor je klaar. De provider biedt namelijk niet alleen snel, stabiel internet maar ook de optie om uit te breiden naar een VoIP-systeem (Managed Voice). Hiermee kun je gebruik maken van meerdere telefoonnummers vanaf één adres. Wanneer je ook gebruik wilt maken van interactieve TV, kun je deze optie inschakelen in het Business Flexpakket.

Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar voor kleine ondernemers aan huis tot een maatwerk oplossing voor grote bedrijven. Wil je te weten komen welke optie het beste bij jou past? Bekijk dan de website van DELTA Zakelijk.

DELTA glasvezel aanbieding

Trouwe klanten van DELTA krijgen natuurlijk leuke aanbiedingen als blijk van waardering. Voor elk DELTA mobiel abonnement (vanaf 1GB per maand) op hetzelfde adres krijg je €5,- korting per maand. Daarnaast krijgt het hele gezin gratis dubbele data. Zijn jullie échte dataverbruikers met meer dan 6GB per maand? Dan krijg je een extra zenderpakket, onbeperkt bellen en extra snel internet voor thuis. Bekijk hier welke extra’s DELTA voor jou klaar heeft staan.