Caiway internet en tv review – Dit kan jij verwachten van haar diensten!

Caiway internet en tv review

In deze review van Caiway kijken we of het ook een goede internet en tv provider voor jou kan zijn. Want hoewel er in ieder huishouden tegenwoordig internet en tv aanwezig is, denken maar weinig mensen aan de minder bekende providers.

Goed om te weten is dat Caiway een provider is met jarenlange ervaring in alles-in-1. Zo hebben ze in diverse regio’s al een redelijk grote klantenkring. Bovendien vestigt zij tegenwoordig haar naam door haar glasvezelinternet.

Hoe dan ook, wat je precies van Caiway kan verwachten lees je in deze review. Heb je geen tijd? Weet dit! In sommige regio’s heeft Caiway het alleenrecht op glasvezel of de kabel waardoor het de enige optie is voor snel internet. Ook biedt zij vaak meer voor minder.

Caiway kenmerkt zich door glasvezel

Glasvezel internet is de afgelopen tijd steeds populairder aan het worden. Meerdere providers zijn namelijk druk bezig om dit type internet zo voordelig mogelijk aan hun klanten aan te kunnen bieden. Caiway is hier één van.

Glasvezel internet wordt gezien als het snelste soort internet dat je kan krijgen. Daarom wordt er in ons land druk gewerkt om zoveel mogelijk huishoudens op glasvezel aangesloten te krijgen. Het glasvezelnetwerk is een netwerk van enorm dunne kabels.

De kabels bestaan, logischerwijs, uit glasvezel. Om een indruk te geven: de kabels zijn ongeveer zo dun als een haar. Door middel van lichtsignalen wordt data uitgewisseld. In principe kan je hierdoor met glasvezel dus internetten met de snelheid van het licht.

Enkele feitjes over Caiway glasvezel

Het Caiway glasvezelnetwerk is groeiende. Hieronder enkele feitjes:

  • Er zijn al meer dan 200.000 huishoudens aangesloten op Caiway glasvezel
  • Op dit moment is Caiway de op één na grootste aanbieder van glasvezel
  • Caiway heeft meer dan 40 jaar ervaring met internet, tv en bellen
  • Het glasvezel internet van Caiway is razendsnel

Te behalen internetsnelheid bij Caiway

De internetsnelheid van een provider is voor velen misschien wel de belangrijkste factor. Het is niet meer dan logisch dat je niet opgescheept wilt zitten met langzaam internet. Daarom kijken we hieronder naar de Caiway internetsnelheid.

Zoals gezegd maakt Caiway gebruik van een glasvezelnetwerk. Dit wil zeggen dat de internetsnelheid van zichzelf al vrij snel zou moeten zijn. Want je krijgt altijd de bestelde snelheid (bekabeld) geleverd en de uploadsnelheid is gelijk aan de download.

Niettemin kan je bij Caiway zelf kiezen wat je als internetsnelheid wilt. Het snelste wat ze aanbieden is 1 Gbit. Naast 1 Gbit kan je ook kiezen voor 75 Mbit, 250 Mbit of 600 Mbit.

Caiway internet samen met een tv-pakket

Naast supersnel internet, is Caiway ook een aanbieder van internet en tv. Dit kan je dus ook bij je pakket nemen. Tv van Caiway kenmerkt zich door het kunnen kijken naar 70 tv-zenders waarvan 43 in HD-kwaliteit. Ook zijn er natuurlijk interactieve diensten present.

Hierbij kan je denken aan programma’s opnemen, live pauzeren en terugkijken. Goed om nog te weten is dat je bij Caiway ook gebruik kan maken van haar tv-app. Hierdoor zit je nooit alleen vast aan één vaste interactieve tv-ontvanger.

Hoe dan ook, in principe is het internet en tv-pakket niet veel anders dan het alles-in-1 pakket. Het enige verschil is dat je geen beschikking hebt over vast bellen. Later in deze Caiway review lees je meer over pakketten, waaronder dus ook Caiway internet en tv.

Dit is de klantenbeoordeling en review van bestaande Caiway-klanten

Om een inzicht te krijgen in hoe goed Caiway internet nu daadwerkelijk is, is het ook belangrijk om even te kijken naar beoordelingen van bestaande klanten in deze review. Zij hebben immers ervaring met de diensten en kunnen het beste een oordeel geven.

Bij Caiway zien we snel een mix van slechte en goede beoordelingen. De ene persoon is enorm tevreden en geeft hoge cijfers, terwijl de ander wat minder tevreden is en dus lagere cijfers geeft.

De slechte cijfers komen vooral voort uit ontevredenheid over de klantenservice. Opvallend is wel dat bij andere beoordelingen de klantenservice van Caiway juist weer wordt geprezen. Zo zie je maar dat het maar net van de situatie afhangt.

Over het algemeen scoort Caiway best goed. Het internet dat ze bieden is snel en de kwaliteit van hun producten is over het algemeen prima. Dat is kort samengevat wat naar voren komt bij Caiway klantbeoordelingen.

Tarieven Caiway internet, tv en vast bellen

Bij Caiway heb je de mogelijkheid om een pakket te nemen. Het uitkiezen van een pakket kan wel eens lastig zijn en om je te helpen bij jouw keuze staat hieronder een overzichtelijke tabel. Hierin staan alle pakketten die Caiway aanbiedt.

Caiway pakketPrijs vanafMeer info
Internet, tv en bellen€54,50 per maandBekijk bij Caiway
Internet en tv€52,00 per maand Bekijk bij Caiway
Alleen internet€43,95 per maand Bekijk bij Caiway
Caiway sim-only€2,50 per maand Bekijk bij Caiway

De looptijd van het contract bij Caiway pakketten is meestal 12 maanden. Na 12 maanden ga je over op het reguliere tarief en kan je het maandelijks opzeggen.

Keuzes bij het Caiway alles-in-1 pakket

Heb je internet, tv én bellen nodig? Dan kies je voor een alles-in-1 pakket. Bij Caiway krijg je dan razendsnel glasvezelinternet, interactieve tv en de mogelijkheid om te streamen, gamen of videobellen zonder haperingen. Bij een Caiway alles-in-1 pakket heb je 3 keuzes:

De eerste is internet & tv voordelig. Dit is de goedkoopste optie en hiervoor betaal je €54,50 p/m. Je krijgt een internetsnelheid van 100Mbit/s en 1 interactieve tv-ontvanger. Daarnaast kan je onbeperkt vast bellen.

De tweede optie is Internet & tv slim. Je hebt dan een internetsnelheid van 400Mbit/s en je krijgt 2 interactieve tv-ontvangers. Met vast bellen erbij betaal je €66,50 p/m.

Tenslotte kan je gaan voor het Internet & tv giga snel abonnement. De Caiway internetsnelheid die je dan krijgt is 1Gbit/s en je krijgt 2 interactieve tv-ontvangers. Met vast bellen erbij kost dit pakket €81,50 p/m.

Caiway internet met tv en zonder bellen

De Caiway internet en tv abonnementen zijn eigenlijk hetzelfde als de abonnementen die bij de alles-in-1 pakketten zijn genoemd. Omdat vast bellen hier niet bij in zit, valt het abonnement iets goedkoper uit. Je betaalt dan namelijk €2,50 p/m minder voor het pakket dan bij de hierboven genoemde alles-in-1 abonnementen.

2 opties voor Caiway alleen internet

Bij de Caiway pakketten zit ook een alleen internet pakket. Je krijgt dan alleen de beschikking over hun glasvezel internet en dus niet over tv of bellen. Je hebt hiervoor 2 keuzes, beide met glasvezel internet:

  1. Bij de eerste keuze krijg je de beschikking over een WiFi-modem en een internetsnelheid van 250 Mbit/s. Hiervoor betaal je €43,95 p/m.
  2. Bij de tweede keuze krijg je ook een WiFi-modem, alleen is hierbij de internetsnelheid een stuk sneller, namelijk 1Gbit/s. Hiervoor betaal je €64,95 p/m.

Voordelig mobiel abonnement bij Caiway internet

Als laatste kan je nog kiezen voor een mobiel abonnement bij Caiway. Het bijkomend voordeel hiervan is dat je bij je eerste mobiele abonnement elke maand €5 korting krijgt op je internetfactuur. Om in aanmerking te komen voor de korting kan je kiezen uit 2 opties.

Zo kan je bij Caiway kiezen voor een sim-only abonnement of een abonnement met telefoon erbij. In het geval van sim-only is de eerste optie een mobiel abonnement met 1 GB aan 4g internet. Hierbij krijg je ook 120 minuten bellen en 25 sms’jes. Je betaalt hiervoor de eerste 12 maanden €2,50 per maand en daarna €6,50 per maand.

Tenslotte kan je kiezen voor 12GB aan data. Ook hierbij krijg je onbeperkt bellen en 100 sms’jes. De eerste 12 maanden betaal je €15 p/m en daarna €20 p/m.

De garanties van Caiway bij haar diensten

Van een provider mag je een goede service wel verwachten. Daarom kijken we hieronder naar de garanties die Caiway biedt bij Caiway pakketten.

  • Caiway biedt de garantie dat alles binnen 2 weken bij jou is aangesloten als je vandaag besteld.
  • Is er een probleem met bijvoorbeeld het internet, dan word je net zolang geholpen tot het probleem is opgelost.
  • Om je pakket zelf te installeren, ontvang je een stap voor stap handleiding en instructievideo’s. Lukt het niet, word je persoonlijk geholpen

Extra kosten

Schaf je één van de Caiway pakketten aan, dan moet je wel rekening houden met extra kosten. Zo kost een monteur €85 euro en betaal je €19,95 aan verzend- en administratiekosten. Dit geldt voor alle pakketten, behalve het mobiele abonnement.

Conclusie van onze Caiway internet en tv review

Je bent aan het einde gekomen van deze Caiway review. Dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken. Is Caiway wel of geen goede keuze als provider? Caiway is zonder meer een veelzijdige provider als het gaat om pakketten.

Daarnaast zijn ze een grote glasvezel aanbieder en kunnen ze jou dus razendsnel internet bieden. Ook haar (interactieve) tv-diensten zijn kwalitatief goed. Niettemin blijft de uiteindelijke keuze voor een provider natuurlijk persoonlijk.

Echter op basis van alle gegevens uit deze Caiway review kan er worden geconcludeerd dat Caiway een erg degelijke provider is. Ook is het overgrote merendeel tevreden met haar diensten. Kortom, wil je kwalitatief betaalbaar internet en tv? Kies Caiway!