Caiway glasvezel

Caiway is een provider die zich al 30 jaar inzet voor de verbinding van de consument. Het bedrijf focust zich met name op de slecht bereikbare buitengebieden waar andere glasvezelproviders geen diensten leveren.

Op deze pagina vind je de belangrijkste voordelen van glasvezelinternet bij Caiway evenals de kosten, pakketten, beschikbaarheid en overige informatie die jij als consument nodig hebt om een beslissing te maken.

In het kort is Caiway dus een aanbieder die zich focust op buitengebieden, maar dezelfde service en kwaliteit levert als elke andere glasvezelprovider. Tegen relatief prijsvriendelijke tarieven komen de hoge internet snelheden jouw kant op. Wil je erachter komen of Caiway dé provider voor jou is? Lees dan verder.

Voordelen Caiway glasvezelinternet

Caiway is een van de grotere en bekendere namen in de telecom branche. Daardoor zou je verwachten dat zij zich net als de andere top concurrenten voornamelijk zouden focussen op druk bewoonde, stedelijke gebieden. Gelukkig is niets minder waar! Caiway probeert glasvezel namelijk zoveel mogelijk aan te bieden in buitengebieden. Dit doen zij samen met het glasvezel netwerk van DELTA Fiber (voorheen Glasvezel Buitenaf). In enkele gevallen is Caiway de enige provider die in dergelijke buitengebieden glasvezel aanbiedt.

Zoals bij elke glasvezel verbinding het geval is, is een van de grootste voordelen natuurlijk dat downloaden én uploaden met dezelfde snelheid gebeurt. Super fijn wanneer je vaak grote bestanden upload, streamt of in online meetings zit. Daarnaast is de glasvezel verbinding van Caiway stabiel en hartstikke snel. Dit komt doordat de glasvezel techniek ervoor zorgt dat er vrijwel geen vertraging op de lijn zit én meer datastromen tegelijkertijd aankan. Geen haperende beelden meer tijdens de digitale spitsuren!

Caiway maakt slim gebruik van de snelheden die met glasvezel te behalen zijn. De provider biedt namelijk internet pakketten aan vanaf 150 Mbit/s. De meeste telecom bedrijven zetten veel lager in op 50 – 100 Mbit/s voor dezelfde prijs. Bij Caiway krijg je dus in ieder geval waar voor je geld! Handig (en leuk) om te weten; Caiway is volgens de Netflix ISP Speedindex een van de snelste providers van Nederland!

Caiway soorten glasvezel pakketten

Alles-in-1 / Internet en TV

Caiway’s alles-in-1 pakket is eigenlijk hetzelfde als het Internet & TV pakket. In beide gevallen kan telefonie namelijk bijgekocht worden vanaf een tarief van €2,50 per maand. Indien je hier gebruik van maakt, zorgt dit ervoor dat je in theorie een alles-in-1 pakket hebt. Zonder telefonie zit er dus géén prijsverschil tussen beide pakketten.

Alleen internet

Kijk je weinig tot geen TV en maak je geen gebruik van vaste telefonie? Dan bestaat ook de optie om alleen internet af te nemen bij Caiway. Dit is een budget vriendelijkere optie waarmee je vooralsnog gebruik kunt maken van razendsnel internet.

Caiway glasvezel abonnementen

Met onderstaande tabel kun je alle Caiway glasvezel pakketten makkelijk met elkaar vergelijken. De genoemde prijzen zijn exclusief €19,95 verzend- en administratiekosten.

PakketSnelheidPrijsMeer weten?
Internet & TV Voordelig150 MBit/s€52,95 p.m.Bekijk hier de pakketopties van Caiway!
Internet & TV Slim500 Mbit/s€64,95 p.m.Bekijk hier de pakketopties van Caiway!
Internet & TV Giga Snel1000 Mbit/s€78,95 p.m.Bekijk hier de pakketopties van Caiway!
Alleen internet300 Mbit/s€44,50 p.m.Bekijk hier de internet pakketten van Caiway!
Alleen internet Giga Snel1000 Mbit/s€64,50 p.m.Bekijk hier de internet pakketten van Caiway!

Caiway glasvezel snelheid

150 Mbit/s
Dit is de standaard geleverde snelheid bij Caiway. Voor standaard huishoudens van maximaal 4 personen is dit doorgaans genoeg, mits er niet veelvuldig en tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van de (draadloze) internetverbinding.

300 – 500 Mbit/s

Kom je uit een grotere gezinssamenstelling of woon je in een gezamenlijke levenssfeer van 4+ personen? Dan zullen de pakketten van 300 – 500 Mbit/s beter bij jouw situatie. Met deze internetsnelheden zal de verbinding meer aankunnen wanneer meerdere mensen en apparaten tegelijkertijd gebruik maken van het internet.

1000 Mbit/s

Woon je samen met meerdere grootverbruikers zoals gamers? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor het snelste pakket van 1000 Mbit/s. Met deze snelheid ben je verzekerd van een stabiele verbinding zonder haperingen, lag en signaalverlies.

Caiway glasvezel postcode check

Welk modem krijg je bij Caiway Glasvezel?

Bij Caiway krijg je op het moment van schrijven het TP Link Archer C1200 modem. Dit modem heeft 4 ethernet poorten voor bedraad internet en beschikt over zowel 2.4 GHz als 5 GHz draadloos internet. Door de 5 GHz verbinding te gebruiken maak je ook via wifi optimaal gebruik van jouw internet snelheid van 300+ Mbit/s. Voor het optimale signaal zitten er tevens 3 antennes op om verschillende zones in huis te tackelen.

Caiway interactieve tv en glasvezel

Bij Caiway krijg je een Interactieve TV module die afgesteld is op jouw (nieuwe) glasvezelverbinding. Als aanvulling op je TV module, krijg je ook de mogelijkheid tot online TV-kijken voor zowel thuis als onderweg. Hiermee kun je ruim 70+ zenders (waarvan 43 in FullHD) bekijken zoals NPO, RTL en publieke omroepen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het zenderaanbod te vergroten door verschillende zenderpakketten aan te schaffen zoals ESPN Compleet, Ziggo Sport, Film1 en meer.

Vast bellen en glasvezel

Vast bellen is bij te bestellen in het Internet & TV / Alles-in-1 pakket van Caiway. Vanaf €2,50 per maand kan het pakket uitgebreid worden met vaste telefonie. Hierbij hanteert Caiway een minuut tarief van 0,14 cent per minuut. Naast de standaard uitbreiding zijn er ook andere belbundels beschikbaar vanaf €7,50 per maand voor bijvoorbeeld ’s avonds en ’s weekends bellen óf onbeperkt bellen. Uiteraard zijn de telefonie diensten van Caiway maandelijks opzegbaar.

Caiway glasvezel aansluiten en activeren

Voor het activeren van jouw Caiway glasvezel abonnement moet er natuurlijk een glasvezelverbinding in de buurt én in huis zijn. Zijn deze aanwezig? Dan kun je beginnen met de installatie.

  1. Als er nog een groen label aan de glasvezel aansluiting hangt, mag de verzegeling van poort 1 losgeknipt worden. Laat de overige tags dus zitten!
  2. Verwijder de huls uit poort 1 van de glasvezel aansluiting door middel van voorzichtig aan het lipje te trekken. Bewaar de huls goed. Deze dient teruggeplaatst te worden wanneer je gaat verhuizen.
  3. Verwijder het rode plastic beschermkapje van de glasvezel connector van het modem om het uiteinde van de glasvezelkabel te onthullen. Schuif de connector vervolgens in de lege poort (poort 1).
  4. Hierna kun je verbinding maken met het internet door de kabel te gebruiken óf in te loggen op het Wifi netwerk. De inlog gegevens hiervan zijn genoteerd op de achterzijde van het modem.
  5. Open je internet browser en ga naar https://glasvezelactiveren.nl/ en doorloop het proces om jouw Caiway glasvezel diensten te activeren.

Klinkt dit allemaal wat te ingewikkeld? Voor €85,- komt een Caiway monteur bij jou langs om het pakket voor je te installeren!

Caiway glasvezel reviews en ervaringen van bestaande klanten

Wat betreft de prijs-kwaliteit verhouding wordt Caiway goed aangeschreven door externe partijen en bestaande klanten, evenals de levering van de bestelde snelheden. Daarnaast vinden veel mensen uit de meer landelijke gebieden het prettig dat zij tóch gebruik kunnen maken van snel glasvezel internet. Wat we hier en daar wel terug zien is dat er soms wat wrijving ontstaat door de samenwerking tussen Caiway en DELTA. Dit heeft met name te maken met het feit dat Caiway in principe niet verantwoordelijk is voor problemen aan het glasvezelnetwerk zoals een kabelbreuk. De service duurt hierdoor iets langer, wat door sommigen wordt gezien als een struikelblok.

Caiway actie: Mobiel combineren met glasvezel

Ben je klant bij Caiway Mobiel? Dat is mooi! Wanneer je ook nog een internet, internet & tv of alles-in-1 pakket bij Caiway afsluit, krijg je maandelijks €5,- korting op je glasvezel abonnement. Deze aanbieding geldt voor alle snelheden en alle te bestellen pakketten. Deze actie is dus ideaal wanneer je al een van de diensten van Caiway gebruikt!