Caiway alles-in-1 bestellen? Hierom moet je voor Caiway internet kiezen!

Alles in 1 provider Caiway

In 1995 was Caiway één van de eerste providers dat internet via de kabel aanbood. Alhoewel Caiway alles-in-1 hedendaags nog enkele regio’s voorziet van internet via de kabel, maakt zij eigenlijk voor nieuwe abonnement alleen nog maar gebruik van glasvezel.

Het voordeel van glasvezel is dat klanten nog stabieler en sneller internet krijgen. Hoe dan ook, in dit artikel gaan we kijken naar wat Caiway internet en tv uniek maakt. Zo komen onder andere de prijs, de pakketten, internet, interactieve tv en vast bellen aanbod.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dan dit! Op het gebied van alles-in-1 staat Caiway bekend om haar voordelige tarieven. Vaak biedt ze namelijk sneller internet aan voor dezelfde prijs. Bovendien kan je zonder kosten programma’s en series opnemen.

Prijs en snelheid van de standaard alles-in-1 pakketten van Caiway

Hieronder in de tabel vind je de huidige alles-in-1 pakketten van Caiway. Doordat Caiway alleen van haar eigen netwerk gebruik maakt, is alles-in-1 van haar niet overal beschikbaar. Kijk voor de beschikbaarheid en actuele prijs op jouw adres op de website van Caiway.

Alles-in-1 pakketInternetsnelheidPrijsMeer informatie
Voordelig75 Mbit€52,00Bekijk bij Caiway
Slim250 Mbit€64,00Bekijk bij Caiway
Snel600 Mbit€76,00Bekijk bij Caiway
De standaard alles-in-1 pakketten van Caiway

Snel glasvezel internet bij alles-in-1 van Caiway

Wanneer je over een glasvezelaansluiting van Caiway beschikt, dan weet je zeker dat snel en stabiel internet aanwezig is. Bovendien krijg je als klant van Caiway 100% snelheidsgarantie. Dit betekent dat je via een internetkabel de bestelde snelheid behaald.

Werkt dit niet? Dan zorgt Caiway dat dit wordt opgelost. Hoe dan ook, het voordeel van glasvezel ten opzichte van kabel- en dsl-internet is dat de up- en downloadsnelheid gelijk is. Ofwel, bij glasvezelinternet kan de uploadsnelheid tot wel 10 keer hoger liggen!

Door deze snelheid kan je zorgeloos Netflix streamen terwijl de ander online gamet of interactieve tv kijkt. Desalniettemin, bij Caiway alles-in-1 glasvezel kan je kiezen voor een internetsnelheid van 75 Mbit, 250 Mbit of 600 Mbit.

Welke snelheid je zal moeten kiezen zal afhangen van je huishouden. Waar 75 Mbit geschikt is voor een huishouden van 1 à 2 personen, daar is een snelheid van 250 Mbit geschikt voor standaard huishoudens. 600 Mbit is aanbevolen als je 4K tv wilt kijken.

De voorbereidingen op alles-in-1 glasvezelinternet van Caiway

Glasvezel voor het buitengebied van Caiway

Niet alleen dorpen en steden, maar ook sommige buitengebieden worden door Caiway voorzien van snel glasvezelinternet. Of Caiway ook op jouw adres beschikbaar is, kan je het beste checken door een postcodecheck te doen op de website van Caiway zelf.

Door het doen van de postcodecheck zie je meteen of het mogelijk is om glasvezelinternet in het buitengebied af te sluiten. Hierbij dient wel gezegd te worden dat Caiway voor klanten in het buitengebied andere alles-in-1 pakketten hanteert.

Hoewel dit nadelig klinkt valt het reuze mee. De prijs van de pakketten buitengewoon voordelig, slim en snel zijn zelfs nog enkele euro’s goedkoper per maand dan wanneer je glasvezel afsluit via de standaardpakketten.

Dit houdt interactief tv-kijken in bij het alles-in-1 pakket van Caiway

Niet alleen het internet, maar ook tv-kijken bij Caiway is kwalitatief goed. Zo kan je als klant kijken naar meer dan 70 tv-zenders waarvan er 43 in Full HD-kwaliteit zijn. Ofschoon is het ook mogelijk om programma’s op te nemen, live te pauzeren of terug te kijken.

Kijk ook tv met de gratis Caiway tv-app
Kijk ook tv met de gratis Caiway tv-app

Hoeveel interactieve tv-ontvangers je uiteindelijk ‘gratis’ meegeleverd krijgt, is afhankelijk van je pakket. Zo is bij het glasvezelpakket voordelig standaard 1 tv-ontvanger inbegrepen en bij de pakketten glasvezel slim en snel zijn er 2 tv-ontvangers inbegrepen.

Overigens hoef je geen gebruik te maken van de interactieve tv-ontvanger. Je kan er namelijk ook voor kiezen om tv te kijken via de app. Desalniettemin, afgezien dat glasvezel veel voordelen kent heeft het op het gebied van televisie ook een nadeel.

Want waar je voorheen via de coaxkabel extra tv’s gratis kon aansluiten door een extra kabel te trekken, daar is dit bij glasvezel niet mogelijk. Ofwel wil je op extra tv’s kijken dan zal je of een extra tv-ontvanger moeten bestellen of de (gratis) tv-app moeten gebruiken.

Voordelig vast bellen bij internet en tv van Caiway

Naast internet en tv is het bij Caiway ook mogelijk om vast bellen op te nemen in het alles-in-1 pakket. Voor slechts €2,50 per maand heb je al vaste telefonie waarbij nummerbehoud gratis is. Over het maandbedrag komt echter nog wel een variabel tarief per maand.

Dit variabele tarief bestaat uit €0,12 per gebelde minuut plus een starttarief van €0,12 per gesprek. Bel je vaak? Dan kan een belbundel goedkoper zijn. Caiway biedt met onbeperkt bellen avond en weekend, onbeperkt Nederland en onbeperkt EU drie bundels aan.

De prijs van de bundels vallen reuze mee, want voor €7,50 per maand kan je al onbeperkt bellen in het weekend en in de avond en voor €14,95 per maand bel je al onbeperkt binnen Nederland. Tot bel je voor €21,30 per maand al onbeperkt binnen de EU.

Ondanks het woord onbeperkt moet je er bij de bundels wel opletten dat servicenummers zijn uitgesloten! Zie voor de actuele vast bellen voorwaarden de website van Caiway.

Extra te verkrijgen belbundels bij Caiway internet en tv

BelpakketPrijs per maand
Onbeperkt bellen weekend en avond€7,50
Onbeperkt bellen binnen Nederland€14,95
Onbeperkt bellen binnen de EU€21,30
Bellen zonder starttarief€3,60
De tarieven van de extra te bestellen belbundels bij Caiway alles-in-1

Het alles-in-1 abonnement van Caiway combineren met een mobiel abonnement

Combineer Caiway alles-in-1 met mobiel voor extra voordeel
Combineer Caiway alles-in-1 met mobiel voor extra voordeel

Net als bij KPN en Ziggo kan je ook bij Caiway mobiel bellen combineren met internet, tv en vast bellen. Hoewel Caiway geen smartphones aanbiedt kan je wel heel voordelig een sim-only abonnement regelen. Abonnement zijn al verkrijgbaar vanaf €6,50 per maand.

Zo krijg je voor €6,50 per maand al de beschikking hebben over een mobiel abonnement met 1 GB internet, 120 belminuten en 25 sms’jes. Aangezien Caiway voor haar sim-only abonnement gebruikt maakt van het T-Mobile netwerk zit het met het bereik wel goed.

Naast een goedkope maandprijs krijgen klanten ook nog eens extra combi-voordeel als ze mobiel en alles-in-1 van Caiway combineren. Zodoende krijgen klanten naast de mobiele voordelen ook nog eens €5 korting per maand op hun internetabonnement.

Alleen een internet abonnement van Caiway zonder tv en vast bellen bestellen

Gebruik je nauwelijks vaste telefonie en interactieve tv? Ga dan voor een pakket met alleen internet van Caiway. Door het weglaten van tv en vaste telefonie bespaar je per maand €11,55 in vergelijking met het goedkoopste alles-in-1 glasvezelpakket.

Naast een goedkopere maandprijs krijg je ook nog eens met 150 Mbit 2 keer zo snel internet. Is een up- en downloadsnelheid van 150 Mbit te weinig? Dan kan wellicht het internet XL-abonnement uitkomst bieden. Met dit pakket krijg je een snelheid van 450 Mbit.

Hoe dan ook, ondanks dat je alleen internet afneemt krijg je geen mindere kwaliteit geleverd. Zo krijg je dezelfde wifi-modem als alles-in-1 klanten. Het enige ‘mindere’ is dat je niet zoals bij alleen internet van Ziggo gratis de tv-app kan blijven gebruiken.

Caiway internet en tv pakket zonder vast bellen

Als je vrijwel nooit gebruik maakt van vaste telefonie, dan is het zonder om het af te sluiten. Ook al kost het slechts €2,50 per maand, per jaar kan je €30 besparen. Mede hierom geeft Caiway haar nieuwe klanten zelf de keuze of ze vast bellen willen bij hun alles-in-1 pakket.

Zonder vast bellen kan je bij Caiway al een abonnement afsluiten vanaf €49,50 per maand. Wil je sneller internet dan 75 Mbit of een tweede tv-ontvanger die standaard inbegrepen is? Ga dan voor het slim pakket van €61,50 per maand dat een snelheid van 250 Mbit kent.

Wil je het snelste van het snelste? Dan moet je kiezen voor het snel pakket. Hiermee krijg je voor €73,50 per maand de beschikking over een internetsnelheid van 600 Mbit.

Caiway alles-in-1 pakketten zonder vast bellen met hun internetsnelheden
Caiway alles-in-1 pakketten zonder vast bellen met hun internetsnelheden

Kiezen voor glasvezel van Caiway of Delta?

Caiway en Delta zijn twee alles-in-1 providers die veel op elkaar lijken. Aangezien de 2 providers sinds 2018 zijn gaan samenwerken is dit ook niet zo gek. Bovendien hoef je niet meer in Zeeland te wonen om klant te kunnen zijn van Delta.

Sinds de samenwerking kan je kiezen voor beide providers zolang het maar in het verzorgingsgebied van Caiway valt. Of je voor een glasvezelpakket van Caiway of Delta moet kiezen zal voornamelijk afhangen van persoonlijke situatie.

Want wanneer je bijvoorbeeld de goedkoopste pakketten naast elkaar legt dan valt op dat het pakket van Caiway per maand enkele euro’s goedkoper is. Niettemin is dit pakket met een snelheid van 75 Mbit wel lager dan dat van Delta.

Naast het verschil in pakketten kunnen acties ook nog eens een bepalende rol spelen in de uiteindelijke keuze. Want zo kan Caiway per maand wel enkele euro’s goedkoper zijn, maar wanneer een actie van Delta lucratiever is zou je dit ook weer kunnen terugverdienen.

Aansluiten en levertijd van een nieuwe alles-in-1 pakket bij Caiway

Op het moment dat het nieuw glasvezelpakket is besteld brengt Caiway je op de hoogte op welke dag de benodigde apparatuur wordt bezorgd. Rond de dag van bezorging ontvang je een track en trace code waarmee je het pakketje kan volgen.

Let overigens wel op! Je kan pas het apparatuur aansluiten en gebruiken op de ingangsdatum van het abonnement! Hoe dan ook, het aansluiten van het alles-in-1 pakket is niet moeilijk. Caiway gaat er in eerste instantie dan ook vanuit dat iedereen dit zelf kan.

Lukt het niet? Dan kan je gebruik maken van enkele video’s. Wanneer de video’s niet helpen dan helpt de klantenservice je telefonisch op weg. Helpt dit nog niet? Dan komt er afhankelijk van het probleem gratis of tegen betaling een installatiemonteur langs.

Bekijk hier onze Caiway review voor meer informatie over haar diensten.

Aanbieding voor nieuwe klanten bij Caiway die alles-in-1 (internet, tv en vast bellen) afsluiten!

Elke nieuwe klant profiteert bij Caiway van een aanbieding. Alhoewel de aanbieding per adres en periode kan verschillen komt het veelal op hetzelfde neer. Zo betalen nieuwe klanten momenteel de eerste 4 maanden slechts €35 voor hun alles-in-1 glasvezelpakket.

Ofwel, bij het goedkoopste pakket komt dit neer op een korting van €58. Desalniettemin, wil je op dit moment de huidige aanbieding op jouw adres? Doe dan de postcodecheck. Naast het actietarief zie je op deze manier ook direct de snelheid op jouw adres.

Kies je uiteindelijk voor Caiway alles-in1? Dan weet je in ieder geval dat je kiest voor kwaliteit. Naast stabiel internet beschik je ook nog eens over een uitgebreide interactieve tv-ontvanger dat resulteert in een haarscherp televisiebeeld en natuurlijk tv-aanbod.