Budget alles-in-1 internet review – Hoe goed is internet van Budget?

Budget alles-in-1 internet review met o.a. de modem!
Budget alles-in-1 internet review met o.a. de modem!

Heeft Budget alles-in-1 een aantrekkelijke aanbieding, maar zit je te twijfelen over de kwaliteit? In deze review van het internet van Budget alles-in-1 gaan we kijken naar de belangrijkste aspecten. Zo kan jij een goede keuze maken of Budget alles-in-1 iets voor jou is.

Bij deze aspecten kan je denken aan het soort internet (dsl of glasvezel), de te behalen internetsnelheid, de meegeleverde wifi-modem en natuurlijk de tarieven. Naast deze aspecten maken we voor het perspectief ook nog een vergelijking met andere providers.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dan dit! Aangezien Budget alles-in-1 voor zowel het signaal als het apparatuur gebruik maakt van het KPN-netwerk is de kwaliteit prima, echter krijg je in tegenstelling tot KPN-internet geen mailadres en internetbeveiliging.

Het bedrijf achter Budget alles-in-1 internet

Budget alles-in-1 is in 2018 begonnen met het aanbieden van internet en tv. Ondanks dit gegeven bestaat Budget Thuis al langer. Ze is namelijk opgericht in december 2011 en begonnen met het aanbieden van energie onder de (huidige) naam Budget Energie.

Naast Energie is Budget Thuis in 2018 begonnen met het onder deze naam aanbieden van internet en tv. Goed om hierbij te weten is dat Budget alles-in-1 het voormalige NLEx is. Na een fusie hebben de bedrijven besloten om onder de naam van Budget verder te gaan.

Budget alles-in-1 wil bekend staan als een provider zonder poespas. Dit streven komt in haar alles-in-1 pakketten aardig goed terug, want zo biedt zij haar klanten geen gratis mailadres en virusscanner waardoor ze de prijs voor haar klanten laag kan houden.

Net als NLEx gebruikt ook Budget alles-in-1 voor haar internetsignaal het KPN-netwerk. Ook biedt zij standaard scherpe prijzen en krijg je in combinatie met energie en of mobiel extra korting. Overigens hoef je voor internet van Budget geen bestaande energieklant te zijn.

Voordelen van Budget alles-in-1 internet

Als je kiest voor Budget alles-in-1 internet, dan neemt zij enkele nuttige voordelen voor jou mee. Naast een standaard lage prijs voor internet, tv en bellen krijg je namelijk bij glasvezel ook een gratis monteur en geniet je van een hoge uploadsnelheid.

Standaard een lage prijs voor internet

Klanten kiezen vooral door de lage standaard prijs voor internet van Budget alles-in-1. Tijdens de review is ons opgevallen dat Budget naast een lage prijs ook nog eens geweldige aanbiedingen heeft. Naast dat klanten kunnen kiezen voor een nog lagere prijs mogen zij ook kiezen voor een cadeau. Hierbij kan je denken aan een tablet of Google Nest.

Gratis monteur voor glasvezel

Als je bent overgestapt naar budget alles-in-1 internet en tv glasvezel dan krijg je hierbij gratis een monteur. Althans het is verplicht dat een monteur langskomt aangezien hij helpt bij het aansluiten van de verbinding in de meterkast. Bij ADSL kost het laten aansluiten van het internet door een monteur €79. Let op dit is niet verplicht. Zelf doen is gratis.

Hoge uploadsnelheid via het KPN-netwerk

Wellicht het grootste voordeel van glasvezel is dat zij als enigste internettechniek een uploadsnelheid kent dat gelijk is aan de downloadsnelheid. Ga je bijvoorbeeld van KPN naar Budget dan geniet je dus van hetzelfde netwerk maar dan van een lagere prijs.

Budget alles-in-1 klanten maken altijd gebruik van het snelste netwerk (dsl of glasvezel)!

Doordat Budget alles-in-1 voor haar internetsignaal gebruik maakt van het KPN-netwerk, krijgen nieuwe klanten of de beschikking over dsl- of glasvezelinternet. Ondanks dat beide soorten internet prima zijn, moet je met een aantal zaken (kenmerken) rekening houden.

Zo heb je met dsl altijd te maken met snelheidsverlies. Hierdoor is de bestelde internet snelheid nooit de geleverde snelheid. Hoeveel ’trager’ het internet is, hangt af van hoever je van het verzamelpunt afwoont. Dit gezegd hebbende werkt dsl voor kleinere huishoudens prima.

Grotere huishoudens kunnen indien beschikbaar het beste kiezen voor glasvezelinternet. Naast dat je bij glasvezel altijd de bestelde snelheid geleverd krijgt, is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid waardoor het ook beter is dan kabelinternet (Ziggo).

Al met al, kijkend naar goed vergelijkbare internetaanbieders zoals KPN en Oxxio, dan verschilt het soort internetaansluiting (dsl en glasvezel) bij Budget alles-in-1 internet niet.

Te behalen internetsnelheid bij Budget alles-in-1

Aangezien Budget twee soorten internet aanbiedt, is het per adres verschillend welke snelheid je daadwerkelijk kan gaan halen. Mede hierdoor kan je het beste een postcodecheck doen, zodat je direct ziet wat de maximale te behalen internetsnelheid is.

Review van de internet-pakketten van Budget alles-in-1

Hoe dan ook, terugkomend op de Budget alles-in-1 internet review. Wanneer er op jouw woning alleen dsl-internet beschikbaar is, dan krijgen klanten altijd standaard een snelheid van 100 Mbit download en 10 Mbit upload. De prijs hiervan bedraagt €32,50 per maand.

In tegenstelling tot dsl-internet kan je bij glasvezelinternet kiezen uit 3 snelheden, namelijk 50, 100 of 200 Mbit. De tarieven van deze internetpakketten zijn met €40, €42,50 en €47,50 duurder dan bij dsl-internet, maar goedkoper dan de meeste andere aanbieders van internet.

Al met al, kijkend naar andere aanbieders dan verschilt bij Budget vooral de maximale te behalen snelheid bij glasvezelinternet. Zo is dit bij Budget 200 Mbit en bij KPN 500 Mbit. Aangezien voor vele zo’n hoge snelheid overbodig is, hoeft dit geen probleem te zijn.

Budget klanten krijgen een Experiabox V10A

Voor een soepele wifi-ervaring speelt niet alleen het netwerk en de daarop te behalen snelheid mee, maar ook de wifi-modem speelt hier een belangrijke rol bij. Zodoende krijgen nieuwe Budget Thuis klanten tegenwoordig een Experiabox-modem in bruikleen.

De Experiabox v10A krijgen klanten in bruikleen

De Experiabox-modem is an sich geen slechte wifi-modem en wordt vaak gebruikt door providers die het internet en tv-signaal leveren via het KPN-netwerk. Zelfs KPN maakte lange tijd gebruik van de Experiabox-modem, maar is hier aan het einde van 2020 vanaf gestapt.

Hedendaags krijgen nieuwe KPN-klanten namelijk een wifi-modem genaamd KPN Box 12 die over wifi 6 functie beschikt. Met wifi 6 reguleert een modem zelf het verkeer op het internetsignaal zodat ieder apparaat over optimaal draadloos internet kan beschikken.

Hoe dan ook, al met al is de Experiabox afgezien van de afwezigheid van wifi 6 prima. Zo ga je met de normale snelheden die Budget alles-in-1 biedt nauwelijks een verschil merken. Bovendien biedt op KPN na nog geen enkele provider een wifi-modem met wifi 6 aan.

Dit zijn de abonnementen met alleen internet die te bestellen zijn bij Budget alles-in-1:

PakketDown- en uploadVanaf prijsBekijken
DSL 100 Mbit100 Mbit/ 10 Mbit€32,50Bekijk bij Budget
Glasvezel 50 Mbit50 Mbit/ 50 Mbit€40,00Bekijk bij Budget
Glasvezel 100 Mbit100 Mbit/ 100 Mbit€42,50Bekijk bij Budget
Glasvezel 200 Mbit200 Mbit/ 200 Mbit€47,50Bekijk bij Budget

Internet abonnement met tv en of vast bellen

Bel je vaak of kijk je graag televisie? In dat geval kan je ook kiezen voor een internetpakket met tv en of vast bellen. Op dit moment kost vast bellen bij Budget €1 per maand. Boven op dit tarief komt een variabel tarief van €0,10 per gesprek plus €0,10 per gebelde minuut.

In vergelijking met andere alles-in-1 providers is het beltarief van Budget zeer voordelig. Zo betaal je bij KPN €0,14 per minuut en bij Ziggo €0,13 per minuut. Hoe dan ook, wanneer je van tv-kijken houdt dan zit je bij het tv-pakket van Budget alles-in-1 ook wel goed.

Zo kent zij een ruim tv-aanbod met 100 tv-zenders waarvan er 44 in HD-kwaliteit zijn. Naast het ruime aanbod aan tv-zenders krijgen tv-klanten ook een interactieve tv-ontvanger, dat over onder andere programma gemist beschikt tegen een meerprijs van €14 per maand.

Tot slot, voor zowel tv-kijken als vast bellen maakt Budget gebruik van het internetsignaal. Hoewel vast bellen niet veel ruimte op het internet inneemt, kan tv-kijken per ontvanger de snelheid met ongeveer 5 Mbit verlagen. Wees hiervan bij meerdere ontvangers bewust!

Internet van Budget alles-in-1 combineren met Budget Energie of Budget Mobiel

Net als bij enkele andere providers kunnen ook Budget internetklanten in aanmerking komen voor combi-voordeel. Hiervoor moeten zij hun internetabonnement combineren met Budget Energie en of Budget Mobiel om per abonnement €5 extra korting te krijgen.

In totaal kan de combi-korting oplopen tot €30 per maand, door meerdere Budget Mobiel abonnementen af te sluiten. Om in aanmerking te komen voor deze korting doet Budget Thuis niet moeilijk. Het enige vereiste is dat de abonnementen op hetzelfde adres staan.

Hoe dan ook, terugkomend op de review van Budget alles-in-1 internet. Alhoewel de combi-voordeel niks te maken heeft met de kwaliteit van het internet, kan het wel voor een voordeligere prijs zorgen door extra producten van Budget Thuis te gaan combineren.

Zie hier de Budget Mobiel review als je meer informatie wilt van haar sim-only diensten.

Internet van Budget alles-in-1 in vergelijking met internet van Oxxio alles-in-1

Aangezien Oxxio en Budget alles-in-1 beide van oorsprong energieleveranciers zijn die alles-in-1 aanbieden, en beide gebruik maken van het KPN-netwerk voor het internet- en tv-signaal zijn het twee providers die goed met elkaar vergeleken kunnen worden.

Aangezien beide providers gebruik maken van hetzelfde netwerk, hetzelfde apparatuur (Experiabox v10A) en dezelfde snelheden aanbieden wordt er op grond hiervan weinig verschil gemaakt. Het enige verschil tussen de providers is de prijs.

Waar internet van Budget €32,50 per maand, daar kost het internet van Oxxio alles-in-1 €33,95 per maand. Ofwel Budget alles-in-1 is zonder acties goedkoper. Ook krijgen klanten die internet combineren met energie bij Budget meer korting (€5) dan bij Oxxio (€2,50).

Kortom, beide providers zijn zeer gelijkwaardig aan elkaar en zijn alleen op het gebied van prijs verschillend. Alhoewel Budget alles-in-1 standaard goedkoper is, kent Oxxio vaak voor internetklanten scherpe kortingen waardoor zij iets goedkoper uit de bus komt.

Zo werkt het aansluiten van het internetpakket bij Budget alles-in-1

Nieuwe internetklanten van Budget alles-in-1 kunnen kiezen om zelf het internetpakket te installeren of om een monteur te laten langskomen. Het zelf installeren van het alles-in-1 pakket is bij Budget alles-in-1 ten alle tijden gratis. Anders is dit voor een monteur.

Het laten installeren van het alles-in-1 pakket door een monteur kost €79 wanneer je (zeer waarschijnlijk) al over een dsl-aansluiting beschikt. Anders is dit voor glasvezel- en Ziggo-klanten, want zij kunnen gratis een monteur laten langskomen voor de overstap.

Kijkend naar vergelijkbare providers, dan kost het laten installeren van het alles-in-1 pakket door een monteur bij Oxxio ook €79. Bij KPN betaal je meer, maar is de service beter want het laten installeren van het alles-in-1 pakket is bij KPN gratis tot 2 weken na oplevering.

Ervaringen van bestaande klanten met o.a. het internet van Budget alles-in-1

Onder bestaande klanten scoort Budget Thuis op gebied van internet, tv en vast bellen drie sterren uit vijf. Ofwel, als je de beoordeling in een cijfer moet uitdrukken dan komt dit neer op een 6. Hoe dan ook, tijdens de reviews van bestaande klanten vielen enkele dingen op.

Zo waren er enkele klanten die ‘negatieve’ ervaringen hadden met de start. De stroeve start zat hem met name in het moeite hebben met het installeren van het doe-het-zelf pakket. Bij vragen hierover had de klantenservice niet altijd direct een antwoord accuraat.

Naast de negatieve ervaringen waren er ook klanten die wel een goede ervaring hadden met het internet van Budget alles-in-1. De positieve klanten waren vooral te spreken over het snelle glasvezelinternet en de voordelige maandprijs voor haar internetpakketten.

Kortom, net als bij elke andere provider gaat er bij Budget alles-in-1 ook wel eens iets fout en goed. Uit de reviews van enkele klanten valt op te maken dat wanneer het apparatuur werkt dat er voor de rest weinig problemen zijn met internet van Budget Thuis.

Kortom, scoort het internet van Budget alles-in-1 in deze review een voldoende?

Wanneer onder goed betaalbaar en betrouwbaar internet wordt verstaan, dan is het antwoord ja. Dit gezegd hebbende moet je als klant wel enige kennis van zaken hebben, want het is belangrijk dat je zelf het alles-in-1 (internet-)pakket kan installeren.

Is dit het geval? Dan is internet van Budget alles-in-1 gezien de lage prijs zeker het overwegen waard. Dit geldt helemaal wanneer er glasvezelinternet op jouw adres aanwezig is, want dan kan je met Budget Thuis vrij hoge en stabiele internetsnelheden behalen.

Grotere huishoudens die alleen kunnen kiezen voor dsl-internet kunnen het beste kijken naar een andere glasvezel- of kabelaanbieder (Ziggo). Alhoewel dsl-internet voor kleinere huishoudens prima werkt, hebben grotere huishoudens sneller internet nodig.

Al met al, terugkomend op de review van het internet van Budget alles-in-1. Internet van Budget Thuis is zeker aan te raden wanneer je goedkoop internet wilt, en begrijpt dat de service iets minder is. Ook zijn de internetsnelheden normaal maar niet supersnel.

Budget alles-in-1 internet

8.1

Algemeen

8.1/10

Prijs

9.0/10

Klantenservice

7.0/10

Dsl-internet

8.0/10

Glasvezelinternet

8.5/10

Pluspunten

  • Lage maandprijs voor internet!
  • Internet wordt geleverd via het betrouwbare KPN-netwerk!
  • Combi-korting in combinatie met Budget Energie en Mobiel!

Minpunten

  • Het internetpakket moet jezelf aansluiten, want een monteur is niet gratis.
  • Wifi 6 ontbreekt op de Experiabox.
  • Er wordt geen mailaccount en virusscanner voor klanten meegeleverd.