Budget alles-in-1: Check nu de snelheid en prijs op jouw adres!

Alles-in-1 provider Budget Alles in 1

Wil je weten hoe je moet overstappen naar Budget alles-in-1? Of hoe je het voordeligst een abonnement bij Budget afsluit? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig bent om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Want is Budget wel echt Budget?

Goed om te weten is dat Budget Thuis (het merk achter Budget alles-in-1) hiermee al sinds 2018 ervaring heeft. Sinds 2008 biedt ze namelijk al voordelig gas en licht aan. Na een fusie met NLEx, dat al internet en tv aanbod, kwam hier dus in 2018 Budget alles-in-1 bij.

Hoe dan ook, zoals de naam al zegt staat Budget bekend om haar voordelige prijzen. Zo heb je al vanaf €35,50 een internet abonnement. In dit artikel gaan we kijken of dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Zo kijken we naar het aanbod van: internet, tv en vast bellen.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dit! Anders dan de naam doet vermoeden hoef je geen energieklant te zijn bij Budget voor haar alles-in-1 diensten. Daarnaast gaat de lage prijs niet ten koste van goed internet, want Budget maakt gebruik van het KPN-netwerk.

Wie of wat is Budget alles-in-1?

Logo van Budget Thuis
Logo van Budget Thuis

Budget Thuis is van oorsprong een energieleverancier, dat sinds 2018 na de fusie met NLEx ook is begonnen met het aanbieden van internet en tv onder de naam Budget alles-in-1. Is dit nieuw voor een energieleverancier? Nee, naast Budget zijn ook Delta en voorheen Oxxio twee merken die naast energie ook internet- en tv-diensten aanbieden.

Dat de samenvoeging een goede keus was, kunnen veel Nederlanders bevestigen want maar liefst 1 miljoen klanten zijn vandaag de dag klant bij Budget Thuis. Hoe dan ook, op het gebied van internet en tv staat Budget bekend als een prijsvechter. Zodoende kan je al vanaf €35,50 een internet abonnement afsluiten.

Gaat de lage prijs dan ook ten koste van de kwaliteit? Niet per se. Integendeel zelfs, want de lage prijs koppelt Budget aan goede kwaliteit. Zo maakt Budget alles-in-1 voor haar signaal gebruik van het KPN-netwerk. Ofwel stabiel en betrouwbaar internet. Qua apparatuur maakt Budget gebruik van het degelijke ‘oudere’ KPN-apparatuur.

Vermoedelijk krijg je mede door de prijs, niet de beschikking over het modernste apparatuur. Ofwel, je krijgt niet een modem met de nieuwste wifi-standaarden zoals bijvoorbeeld Wifi 6 of 7. Is dit erg? Nee, aangezien het apparatuur nog prima werkt, maar in vergelijking met het nieuwste apparatuur mogelijk trager aanvoelt.

Voordelen van Budget alles-in-1

Als je wilt gaan voor een internet abonnement van Budget alles-in-1, dan is het natuurlijk goed om te weten waarom je dat zou moeten doen. Over het algemeen zijn dit de meeste belangrijke voordelen om te gaan overstappen naar Budget internet:

 • Betrouwbaar KPN-netwerk: Of er nou op jouw adres glasvezel of ADSL-internet beschikbaar is, dat maakt niet uit want bij Budget krijg je altijd het internet- en tv signaal geleverd via het betrouwbare KPN-netwerk.
 • Gratis overstapservice: Als je tijdens het bestellen aangeeft dat je wilt gebruik maken van de overstapservice, dan zegt Budget het contract op bij jouw huidige internet provider. Op deze manier kom je geen moment zonder internet te zitten.
 • Combi-korting: Ben je al klant bij Budget Thuis voor mobiel of energie? In dat geval kom je in aanmerking voor klantvoordeel wanneer je dit combineert met internet van Budget alles-in-1. De korting kan oplopen tot €17,50 per maand (€210,- per jaar).

Internet pakketten bij Budget alles-in-1

Bij Budget alles-in-1 kan je kiezen uit meerdere internet pakketten. Zodoende kan je kiezen voor alleen internet, internet en tv of alles-in-1. Hierbij geldt hoe duurder het pakket hoe meer diensten, maar ook hoe meer voordeel je uiteindelijk krijgt.

InternetpakketBeschikbare snelhedenVanaf prijsMeer info
Internet Only50/ 100/ 200/ 500 of 1.000 Mbit/s€35,50 p/mBekijk bij Budget
Internet en tv50/ 100/ 200/ 500 of 1.000 Mbit/s€50,50 p/mBekijk bij Budget
Alles-in-150/ 100/ 200/ 500 of 1.000 Mbit/s€51,50 p/mBekijk bij Budget

Internet Only

Aangezien de abonnementen van Budget alles-in-1 flexibel zijn, kan je ook kiezen voor een abonnement met alleen internet. Op deze manier kan je al snel €15,- per maand besparen. Ofwel vanaf €35,50 heb je al een internet abonnement bij Budget. Bovendien krijgen klanten met alleen internet hetzelfde apparatuur, alleen dan zonder tv-ontvanger.

Internet en tv

Maak je zowel gebruik van (interactieve) tv als internet, maar geen vast bellen? In dat geval is het ook mogelijk om een internet en tv-abonnement bij Budget af te sluiten. In tegenstelling tot het weglaten van tv levert het weglaten van vast bellen minder op. Zo heb je al vanaf €50,50 internet en tv, maar scheelt het slechts €1,- per maand.

Alles-in-1 (internet, tv en bellen)

Als je een alles-in-1 pakket afsluit bij Budget alles-in-1, dan krijg naast internet en tv dus ook de beschikking over vast bellen. Het variabele tarief van €0,10 per gesprek plus €0,10 per minuut is vrij laag in vergelijking met andere providers. Nummerbehoud is hierbij gratis inbegrepen en voor de veel bellers zijn onbeperkt belpakketten beschikbaar.

Glasvezel internet bij Budget alles-in-1

Zoals al gezegd maakt Budget alles-in-1 gebruik van het (betrouwbare) KPN-netwerk. Mede hierdoor zal het voor steeds meer huishoudens mogelijk zijn om te kiezen voor snel en stabiel glasvezelinternet. Het voordeel van glasvezel zit in het volgende.

Bij glasvezel internet krijg je altijd de internetsnelheid geleverd die je bestelt. Vooral hierdoor is het beter dan ADSL-internet, want bij ALS-internet heb je altijd te maken met snelheidsverlies. Het exacte snelheidsverlies bij ADSL hangt af naarmate je verder afwoont van het verzamelpunt in jouw buurt woont.

Afgezien van dat je bij glasvezel internet de bestelde snelheid geleverd krijgt, krijg je bij glasvezel ook nog eens sneller internet. Of beter gezegd een hogere uploadsnelheid. Waar je bij ADSL-internet van Budget maximaal 10 Mbit/s upload kan behalen, daar is dit bij glasvezelinternet gelijk aan de downloadsnelheid. Ofwel minimaal altijd 50 Mbit/s.

Bij glasvezelinternet is de uploadsnelheid altijd gelijk aan de downloadsnelheid
Bij glasvezelinternet van Budget alles-in-1 is de uploadsnelheid altijd gelijk aan de downloadsnelheid

Tv-kijken bij Budget alles-in-1

Standaard beschik je met het tv-pakket van Budget alles-in-1 over 79 tv-zenders. Hiervan zijn er 58 tv-zenders in HD-kwaliteit. Natuurlijk behoren de belangrijkste zenders van de NPO, RTL en SBS, maar ook enkele Duitse en Engelse tv-zenders tot deze 79 zenders.

Prijs van de extra tv-pakketten bij Budget alles-in1
Prijs van de extra tv-pakketten bij Budget alles-in1

Overigens kan je met de tv-ontvanger naast de tv-zenders, ook genoeg radiozenders in huis halen. Desalniettemin, de tv-ontvangers van Budget alles-in1 worden interactief, doordat je programma’s en series die je hebt gemist tot 7 dagen kan terugkijken via de tv-gids.

Naast terugkijken kan je tijdens het tv-kijken ook gerust naar de wc gaan, want je hoeft niks meer te missen doordat je de uitzending live kan pauzeren. Ook het opnemen van tv-programma’s is mogelijk, maar dan wel tegen een betaling van €4,99 extra per maand.

Extra zenderpakketten bij Budget alles-in-1

Tot slot is het op het gebied van tv-kijken ook mogelijk om extra zenderpakketten te bestellen of via de tv-ontvanger gebruik te maken van Netflix. En wil je tv-kijken op meerdere tv’s? Dan kan je ook ‘gratis’ gebruik maken van de KPN itv app of de website. Ook kan je een extra tv-ontvanger bestellen vanaf €4,- per maand per ontvanger.

Extra zenderpakketVanaf prijs
TV Plus€6,99 p/m
ESPN Compleet€12,99 p/m
Ziggo Sport Totaal€14,99 p/m
Film1€9,99 p/m

Vast bellen bij Budget alles-in-1

Voor slechts €1,- per maand heb je als klant van Budget alles-in-1 al vast bellen. Het behouden van je huidige vaste telefoonnummer en het beluisteren van voicemail is hierbij gratis inbegrepen. Mocht je dit niet willen, dan kan je dit aangeven.

Niettemin, het variabele tarief voor het bellen met de vaste telefoon naar mobiele- en vaste telefoonnummers in Nederland kost €0,10 per minuut plus een starttarief van €0,10 per gesprek. Bel je vaak met de vaste telefoon? Kies dan voor één van de volgende belbundels:

 • Onbeperkt vast bellen: Met dit pakket kan je vanaf €5,- per maand onbeperkt bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland.
 • Vast bellen onbeperkt mobiel: Bel je veel met de vaste telefoon naar mobiele nummers? In dat geval kan het verstandig zijn om het onbeperkt bellen mobiel af te sluiten vanaf €5,- per maand.
 • Vast bellen onbeperkt buitenland: Bel je veel naar familie of vrienden in het buitenland? Check dan eens het belpakket onbeperkt bellen naar het buitenland. Hoewel niet alle landen zijn inbegrepen, kan als dit wel zo is je al vanaf €5,- per maand vrij voordelig bellen met de vaste telefoon naar het buitenland.

Voorwaarden voor de onbeperkt belpakketten

Hoewel Budget alles-in-1 haar belpakketten als onbeperkt verkoopt, is het niet helemaal onbeperkt. Op haar belpakketten is namelijk een fair use policy beleid van toepassing. Hiermee wil Budget misbruik voorkomen, maar wees niet bang want de pakketten zij vrij ruim en als onbeperkt te noemen.

Prijs en snelheid van Budget alles-in-1

Wanneer je alleen geïnteresseerd bent in de prijs en snelheid van Budget alles-in-1 op jouw adres, dan kan je hieronder jouw postcode invullen. Je ziet dan direct het beschikbare netwerk (ADSL of glasvezel), de beschikbare snelheid en prijs op jouw adres. Check vooral ook de website van Budget voor de huidige aanbiedingen.

Combineer internet en tv van Budget alles-in-1 met Budget Mobiel voor extra voordeel

Afgezien van de voordelige tarieven voor internet, tv en vast bellen kunnen klanten van Budget alles-in-1 ook nog eens voordelig mobiel bellen. Nieuwe alles-in-1 klanten met internet in het pakket komen namelijk in aanmerking voor maandelijks €5 korting. Deze korting wordt elke maand op de factuur van Budget Mobiel verrekent.

Ten voorbeeld: wanneer je het Budget Mobiel Sim Only abonnement basis afsluit (7 GB internet en onbeperkt bellen en sms in Nederland en de EU), dan betaal je standaard €15 per maand. Echter, als je klant bent van Budget Thuis met alles-in-, dan krijg je €5 korting per maand zolang je bij beide diensten klant blijft.

Ofwel je betaalt €10 per maand voor het mobiele abonnement. In vergelijking met andere abonnementen is dit vrij voordelig. Bovendien zit het met de kwaliteit van Budget Mobiel goed, want zij maakt hiervoor gebruik van het KPN-netwerk. Daarnaast is nummerbehoud gratis. Bekijk hier de Budget Mobiel review om te kijken hoe haar Sim Only bevalt.

Budget alles-in-1 combineren met Budget energie voor nog scherpere tarieven!

Niet alleen bij mobiel bellen, maar ook bij de afname van energie komen klanten van Budget alles-in-1 in aanmerking voor combi-korting. Zo krijgen klanten van Budget alles-in-1 met zowel internet als energie van Budget Thuis maandelijks €5 korting op hun factuur.

Logo Budget Energie
Logo Budget Energie

In tegenstelling tot het welkomstcadeau, ontvang je deze korting de gehele looptijd van je contract zolang je van beide diensten klant blijft. Ofwel pas op het moment dat je overstapt van alles-in-1 provider of energieleverancier heb je geen recht meer op deze korting.

Ben je nog geen energie klant? Stap dan niet alleen over van alles-in-1 provider, maar ook van energieleverancier. Zo profiteer je direct! En met de prijs en kwaliteit van Budget Energie zit het ook wel goed, want ze kenmerkt zich door lage prijzen en groene stroom!

Ervaringen van bestaande klanten met internet, tv en vast bellen van Budget alles-in-1

Doordat Budget over een lage prijs beschikt, is het voor nieuwe klanten goed om te weten of dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Kijkend naar de ervaringen dan scoort Budget 3,4 sterren uit 5. Ofwel zet je dit om in een cijfer dan scoort Budget alles-in-1 een 6,8.

Kijkend naar de beoordelingen van andere providers dan is dit vrij positief. Echter, doordat er op reviewwebsites vaak enkel de te positieve en te negatieve reacties te vinden zijn kan je het beste kijken naar de algemene voor- en nadelen.

Zodoende staat Budget alles-in-1 bekend om haar lage maandelijkse tarieven, en in het geval van glasvezelinternet komt er een gratis monteur langs. Nadelen van Budget alles-in-1 zijn te vinden in het feit dat de klantenservice voornamelijk online wordt afgehandeld.

Al met al, kijkend naar de nadelen dan zal het per persoon afhangen of Budget alles-in-1 een goede keuze is. Want ben je een beetje handig met computers dan hoeft de klantenservice en het installeren van het alles-in-1 pakket geen probleem te zijn. Zie voor de volledigheid het artikel met de Budget alles-in-1 internet review.

Dit zegt de Consumentenbond over Budget alles-in-1 internet

Niet alleen de reviewsites zijn vrij positief over Budget alles-in-1, maar ook de Consumentenbond. In haar laatste providermonitor scoorde Budget alles-in-1 een ruime voldoende met een 7,2. Bij de test viel op dat zij op het gebied van vaste telefonie goed scoort. Vermoedelijk heeft dit met het lage tarief te maken.

Zo kan je overstappen naar Budget alles-in-1

Heb je besloten dat Budget alles-in-1 jouw nieuwe internet provider gaat worden? Volg dan de onderstaande stappen voor een soepele overstap zonder problemen:

 1. Doe een postcodecheck op de website van Budget Thuis.
 2. Kies jouw welkomstcadeau.
 3. Maak een keuze voor de benodigde internetsnelheid.
  • Kleine huishoudens: 50 Mbit/s of 100 Mbit/s
  • Grotere huishoudens: 200 Mbit/s of meer
 4. Kies of je wel of geen tv-pakket wilt met mogelijke extra opties.
 5. Maak de keuze voor wel of geen vast bellen.
 6. Kies de looptijd.
 7. Voltooi de overstap door gebruik te maken van de overstapservice.

Aanbiedingen voor nieuwe internet en tv klanten bij Budget Thuis

Van tijd tot tijd komt elke nieuwe klant van Budget Thuis alles-in-1 in aanmerking voor een aanbieding. Veelal is de aanbieding een scherpe korting, echter kunnen klanten af en toe ook kiezen voor een cadeau met een waarde tot wel €280,-. Hierbij kan je onder andere denken aan:

Let wel op dat dit geen garantie is, want de acties verschillen per periode. Zo krijgen nieuwe klanten op dit moment 6 maanden 50% korting. Mede doordat de acties regelmatig veranderen, kan je voor de recente actie het best kijken op de website van Budget Thuis. En ga je overstappen in de periode van november? Wacht dan even tot Black Friday.

Aansluiten en levertijd van Budget alles-in-1

De levertijd van alles-in-1 bij Budget is minimaal 1 maand. Let hierbij wel op dat dit per periode kan verschillen. Ga mede hierom uit van een levertijd van 4 tot 6 weken. Overigens kan je er ook voor kiezen om het abonnement nu te bestellen voor over 4 maanden.

Bovendien wanneer je op dit moment nog bij een andere provider zit, dan kan Budget het contract bij je huidige provider opzeggen. Naast dat je op deze manier zelf geen contact hoeft te leggen met de provider, ben je ook verzekerd van een probleemloze overstap.

Hoe dan ook, het installeren van het alles-in-1 pakket is niet moeilijk. Budget gaat er dan ook vanuit dat klanten dit in eerste instantie zelf kunnen. Hierbij kan je gebruik maken van een installatiehandleiding of een installatievideo. Lukt het niet? Bel dan de klantenservice.

Veelgestelde vragen over Budget alles-in-1

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die regelmatig voorkomen bij bezoekers van de website die op zoek zijn naar meer informatie over Budget alles-in-1.

Is Budget alles-in-1 van KPN?

Nee, Budget alles-in-1 is niet van KPN. Dit gezegd hebbende maakt zij wel gebruik van het KPN-netwerk. Hierdoor verschilt zij dus primair alleen kijkend naar het signaal niet van KPN. Het verschil wordt voornamelijk gemaakt door het aanbod en het apparatuur zoals de modem en tv-ontvangers.

Van wie is Budget alles-in-1?

Officieel is het Nederlands Belgisch bedrijf de Nuts Groep de eigenaar van Budget alles-in-1. In 2008 is dit bedrijf begonnen met het aanbieden van energie. Later is telecom met onder andere Budget en na de fusie NLEx bijgekomen.

Heeft Budget alles-in-1 een app?

Ja, bij een internet en tv abonnement van Budget alles-in-1 is de tv-app inbegrepen. Goed om hierbij te vermelden is dat Budget-klanten de tv app van KPN moeten downloaden en daarna met de Budget-gegeven kunnen inloggen.