Budget Thuis alles-in-1 (internet en tv) bestellen? Weet dit over Budget!

Alles-in-1 provider Budget Alles in 1
Logo Budget alles-in-1

Sinds 2018 biedt energieleverancier Budget Thuis naast energie ook alles in 1 aan. Hoewel zij pas in 2018 officieel is opgericht bestaat zij eigenlijk al langer. Onder haar eerdere voorganger NLEx was Budget alles-in-1 al eerder actief op de markt van internet, tv en vast bellen.

Hoe dan ook, zoals de naam al zegt staat Budget internet en tv bekend om haar voordelige prijzen. In dit artikel gaan we kijken of de lage prijs niet ten koste gaat van de kwaliteit. Zo komt onder andere internet, interactieve tv en vast bellen aanbod.

Geen tijd om het artikel te lezen? Onthoudt dit! Anders dan de naam doet vermoeden hoef je geen energieklant te zijn bij Budget voor haar alles-in-1 diensten. Daarnaast gaat de lage prijs niet ten koste van goed internet, want Budget maakt gebruik van het KPN-netwerk.

Vergelijk direct de alles-in-1 pakketten van Budget Thuis op jouw adres!

Wanneer je alleen geïnteresseerd bent in de prijs van Budget op jouw adres, dan kan je hieronder jouw postcode invullen. Je ziet direct de beschikbare snelheid en prijs op jouw adres. Wil je meer informatie van Budget Thuis? Lees dan onder de vergelijking verder.

Wie of wat is Budget Thuis?

Budget Thuis alles-in-1 is een alles-in-1 provider dat in 2018 naast energie ook is begonnen met het aanbieden van internet en tv. Is dit nieuw voor een energieleverancier? Nee, naast Budget zijn ook Delta en Oxxio twee merken die zowel energie als alles-in-1 aanbieden.

Logo van Budget Thuis
Logo van Budget Thuis

Overigens behoort tot dit rijtje eigenlijk ook energieleverancier NLE dat de voorganger is van Budget alles-in-1. Net als Budget nu zorgde NLE ook al voor voordelig internet onder de naam NLEx. Mede door enkele voordelen is NLEx in 2018 samengevoegd met Budget.

Dat de samenvoeging een goede keus was, kunnen veel Nederlanders bevestigen want maar liefst 1 miljoen klanten zijn vandaag de dag klant bij Budget Thuis. Hoe dan ook, op het gebied van internet en tv staat Budget bekend als een prijsvechter.

Dit gezegd hebbende wil het niet zeggen dat dit ten koste gaat van de prijs. Integendeel zelfs, want de lage prijs koppelt Budget aan goede kwaliteit. Zodoende maakt Budget alles-in-1 voor haar signaal gebruik van het KPN-netwerk. Ofwel stabiel en betrouwbaar internet.

Dit is de prijs en snelheid van de huidige internet en tv-pakketten van Budget alles-in-1

Alhoewel je vast bellen kan inschakelen, gaat de onderstaande tabel uit van de standaard internet- en tv-pakketten. Of je ook voor één van de glasvezelpakketten kan kiezen, hangt af van jouw regio. Check voor glasvezel op jouw adres de website van Budget Thuis.

Internet- en tv-pakketSnelheidPrijs per maandMeer info
Alles-in-1 100 MB (dsl)100 Mbit€46,50Bekijk bij Budget
Glasvezel alles-in-1 50 MB50 Mbit€54,00Bekijk bij Budget
Glasvezel alles-in-1 100 MB100 Mbit€56,50Bekijk bij Budget
Glasvezel alles-in-1 200 MB200 Mbit€61,50Bekijk bij Budget
Prijs en snelheid van de standaard internet en tv-pakketten van Budget alles-in-1

Dit houdt het internet bij het alles-in-1 pakket van Budget Thuis in!

Welke internetsnelheid je kan behalen met alles-in-1 van Budget Thuis, hangt af van het soort aansluiting op jouw adres. Zodoende krijg je bij Budget Alles-in-1 standaard de beschikking over een internetsnelheid van 50 Mbit of 100 Mbit via het dsl-netwerk.

Prijzen van het goedkoopste alles-in-1 pakket van Budget
Prijzen van het goedkoopste alles-in-1 pakket van Budget

Is er in plaats van een dsl-aansluiting een aansluiting voor glasvezelinternet aanwezig op jouw adres? In dat geval kan je kiezen voor internetsnelheden tot 200 Mbit. Afgezien van de hogere snelheid is de techniek en kwaliteit van glasvezel ook nog eens een stuk beter.

Enig nadeel is dat het iets duurder is dan dsl-internet. Hoe dan ook, welke snelheid je nodig bent zal voornamelijk afhangen van de grootte van je huishouden. Zo is een snelheid van 50 Mbit via zowel dsl- als glasvezelinternet prima voor kleine huishouden (1 á 2 personen).

Huishoudens van 4 à 5 personen met een normaal internetgebruik kunnen het beste kiezen voor 100 Mbit/s. Bestaat je huishouden uit meer dan 4 personen of heb je een intensief internetgebruik? Dan kan je beter kiezen voor een snelheid van 200 Mbit.

Snel glasvezelinternet krijg je voor een kleine meerprijs bij alles-in-1 van Budget Thuis

Zoals al gezegd maakt Budget alles-in-1 gebruik van het KPN-netwerk. Mede hierdoor zal het nu of in de toekomst voor steeds meer huishoudens in Nederland mogelijk zijn om te kiezen voor snel en stabiel glasvezelinternet. Het voordeel van glasvezel zit in het volgende.

Bij glasvezelinternet krijg je altijd de internetsnelheid geleverd die je bestelt. Mede hierom is het ook beter dan dsl-internet, want bij dsl-internet heb je altijd te maken met snelheidsverlies naarmate je verder van het verzamelpunt in jouw buurt woont.

Naast stabiel internet krijg je bij glasvezel ook nog eens sneller internet. Of beter gezegd een hogere uploadsnelheid. Waar dit bij dsl-internet oploopt tot maximaal 30 Mbit, daar is dit bij glasvezelinternet gelijk aan de downloadsnelheid. Ofwel minimaal altijd 50 Mbit.

Bij glasvezelinternet is de uploadsnelheid altijd gelijk aan de downloadsnelheid
Bij glasvezelinternet van Budget alles-in-1 is de uploadsnelheid altijd gelijk aan de downloadsnelheid

Interactieve tv-ontvanger gratis meegeleverd bij het tv-pakket van Budget Thuis

Standaard beschik je met het tv-pakket van Budget alles-in-1 over 60 tv-zenders. Hiervan zijn er 47 tv-zenders in HD-kwaliteit. Natuurlijk behoren de belangrijkste zenders van de NPO, RTL en SBS, maar ook enkele Duitse en Engelse tv-zenders tot deze 60 zenders.

Overigens kan je met de tv-ontvanger naast de tv-zenders ook genoeg radiozenders in huis halen. Desalniettemin, de tv-ontvangers van Budget alles-in1 worden interactief, doordat je programma’s en series die je hebt gemist tot 7 dagen kan terugkijken via de tv-gids.

Naast terugkijken kan je tijdens het tv-kijken ook gerust naar de wc gaan, want je hoeft niks meer te missen doordat je de uitzending live kan pauzeren. Ook het opnemen van tv-programma’s is mogelijk, maar dan wel tegen een betaling van €4,99 extra per maand.

Tot slot is het op het gebied van tv-kijken ook mogelijk om via de ontvanger gebruik te maken van Netflix. En wil je tv-kijken op meerdere tv’s? Dan kan je gebruik maken van de KPN itv app of de website. Tegen betaling kan je ook een extra tv-ontvanger huren.

PS: De KPN itv app ondersteunt streamen naar een groter tv-scherm met Chromecast!

Extra tv-pakketten bestellen bij Budget alles-in1

Als de ruim 60 tv-zenders in het standaard tv-pakket niet voldoende zijn, dan kan je ook nog een extra tv-pakket bestellen bij Budget alles-in-1. In totaal kan je als tv-klant maar liefst kiezen uit 10 extra tv-pakketten. Hiervan is het Pluspakket één van de populairste.

Prijs van de extra tv-pakketten bij Budget alles-in1
Prijs van de extra tv-pakketten bij Budget alles-in1

Het pluspakket kost op dit moment €6,99 per maand. Voor kinderen kan het kids pakket van €4,99 per maand een goede keuze zijn. Sportliefhebberd moeten zeker weten gaan voor het ESPN Sports (ESPN 1 is gratis inbegrepen) pakket dat €12,99 per maand kost.

Tot slot kan je ook nog kiezen voor Ziggo Sport Totaal (€14,99 p.m.), het Film1 pakket (€9,99 p.m.) of enkele buitenlandse tv-pakketten. Hierbij kan je denken aan het Duitse pakket (€3,99 p.m.), het Turkse pakket (€7,99 p.m.) of het Hindi pakket (€14,99 p.m.).

Voordelige vast bellen bij het alles-in-1 (internet, tv en bellen) pakket van Budget Thuis

Voor slechts €1 per maand heb je als klant van Budget Thuis al vast bellen. Het behouden van je huidige vaste telefoonnummer en het beluisteren van voicemail is gratis. Mocht je dit niet willen, dan kan je dit aangeven. Dit geldt ook voor een vermelding in de telefoongids.

Niettemin, het variabele tarief voor het bellen met de vaste telefoon naar mobiele- en vaste telefoonnummers in Nederland kost €0,10 per minuut plus een starttarief van €0,10 per gesprek. Bel je vaak met de vaste telefoon? Kies dan één van de extra belbundels.

Zo bel je voor €5 per maand al onbeperkt naar vaste telefoonnummers in Nederland. Bel je regelmatig met de vaste telefoon naar mobiele nummers? In dat geval kan het Bellen Onbeperkt Mobiel pakket van €5 per maand goedkoper zijn.

Indien je familie of vrienden in het buitenland hebt wonen, dan kan het vast bellen onbeperkt buitenland pakket van €5 per maand voordeliger zijn. Let hierbij wel op dat voor dit pakket 40 landen in aanmerking komen. Welke dit zijn lees je op de website van Budget.

Alleen internet bij Budget alles-in-1 bestellen zonder interactieve tv en of vast bellen

Prijs van de alleen internet pakketten
Prijs van de alleen internet pakketten

Aangezien de abonnementen van Budget alles-in-1 flexibel zijn, kan je ook kiezen voor een abonnement met alleen internet. Op deze manier kan je al gauw €15 per maand besparen. Ofwel vanaf €32,50 heb je al een abonnement bij Budget alles-in-1 met alleen internet.

Ofschoon geldt deze besparing ook in het geval van glasvezelinternet. Bovendien krijgen klanten met alleen internet de beschikking over dezelfde apparatuur als klanten met een alles-in-1 abonnement, alleen dan zonder tv-ontvanger en of vaste telefonie.

Zodoende ontvangen klanten met alleen dsl-internet standaard de Experia Box V10 wifi-modem. Klanten die gebruik maken van glasvezel krijgen mogelijk een andere wifi-modem. Ondanks de andere wifi-modem gaat het installeren vrijwel op dezelfde manier.

Budget alles-in-1 abonnement afsluiten met internet en tv zonder vast bellen

Maak je zowel gebruik van (interactieve) tv als internet, maar geen vast bellen? In dat geval is het ook mogelijk om een internet en tv-abonnement van Budget Alles-in-1 af te sluiten. In tegenstelling tot het weglaten van tv levert het weglaten van vast bellen minder op.

Zo bespaart het weglaten van vaste telefonie in het alles-in-1 pakket slechts €1 per maand. Ofwel voor €46,50 per maand heb je al een abonnement met internet en tv. Kies je voor glasvezelinternet van bijvoorbeeld 50 Mbit/s? Dan betaal je hiervoor €51,50 per maand.

In het geval van glasvezelinternet met een snelheid van 100 Mbit/s betaal je zonder vaste telefonie €54,00 per maand. Indien je kiest voor het snelste internetpakket met een snelheid van 200 Mbit, dan betaal je voor internet en tv zonder vast bellen €59 per maand.

Combineer internet en tv van Budget alles-in-1 met Budget Mobiel voor extra voordeel

Afgezien van de voordelige tarieven voor internet, tv en vast bellen kunnen klanten van Budget alles-in-1 of energie ook nog eens voordelig mobiel bellen. Nieuwe alles-in-1 klanten met internet in het pakket komen in aanmerking voor maandelijks €5 korting.

Deze korting wordt elke maand op de factuur van Budget Mobiel verrekent. Ten voorbeeld: wanneer je het Budget Mobiel basis sim-only abonnement afsluit (7 GB internet en onbeperkt bellen en sms in Nederland en de EU), dan betaal je standaard €15 per maand.

Echter, als je klant bent van Budget Thuis met alles-in-1 (of energie), dan krijg je €5 korting per maand zolang je van beide diensten klant blijft. Ofwel je betaalt €10 per maand voor het mobiele abonnement. In vergelijking met andere abonnementen is dit vrij voordelig.

Bovendien zit het met de kwaliteit van Budget Mobiel goed, want zij maakt hiervoor gebruik van het KPN-netwerk. Daarnaast is nummerbehoud gratis. En bevalt Budget Mobiel toch niet? Dan heb je geen lang slopend contract, want het is maandelijks opzegbaar. Bekijk hier de Budget Mobiel review om te kijken hoe haar sim-only bevalt.

Budget alles-in-1 combineren met Budget energie voor nog scherpere tarieven!

Niet alleen bij mobiel bellen, maar ook bij de afname van energie komen klanten van Budget Thuis in aanmerking voor combi-korting. Zo krijgen klanten van Budget Thuis van zowel internet als energie maandelijks €5 korting op hun factuur voor het alles-in-1 pakket.

Logo Budget Energie
Logo Budget Energie

In tegenstelling tot het welkomstcadeau, ontvang je deze korting de gehele looptijd van je contract zolang je van beide diensten klant blijft. Ofwel pas op het moment dat je overstapt van alles-in-1 provider of energieleverancier heb je geen recht meer op deze korting.

Ben je nog geen energie klant? Stap dan niet alleen over van alles-in-1 provider, maar ook van energieleverancier. Zo profiteer je direct! En met de prijs en kwaliteit van Budget Energie zit het ook wel goed, want ze kenmerkt zich door lage prijzen en groene stroom!

Kiezen voor alles-in-1 van Budget Thuis of KPN?

Aangezien Budget Thuis voor haar alles-in-1 diensten gebruik maakt van het KPN-netwerk, is het een terechte vraag waarom je niet direct voor KPN moet kiezen? Nou, alhoewel KPN ook scherpe tarieven kent ben je veelal bij Budget Alles-in-1 goedkoper uit.

Vergelijking tussen Budget alles-in-1 100 Mbit en KPN 100 Mbit
Vergelijking tussen Budget alles-in-1 100 Mbit en KPN 100 Mbit

Niettemin is Budget alles-in-1 glasvezel niet overal beschikbaar waardoor je automatisch bij KPN uitkomt. Hoe dan ook, laten we eens een alles-in-1 pakket vergelijken. Alles-in-1 glasvezel met 50 Mbit/s internet kost bij KPN €54,50 en bij Budget €52,50 per maand.

Ofwel een verschil van €2. Kijkend naar de inhoud van de pakketten dan zijn er vrijwel geen verschillen, alleen krijg je bij KPN alles-in-1 gratis internetbeveiliging. Naast de internetbeveiliging is er nog een verschil tussen KPN en Budget alles-in-1.

Het variabele tarief voor vast bellen is namelijk bij Budget alles-in-1 goedkoper. Zo kost het bellen met de vaste telefoon bij KPN €0,15 per minuut plus een starttarief van €0,15 per gesprek. Bij Budget alles-in-1 is dit slechts €0,10 per minuut plus een starttarief van €0,10.

Kan ik nog NLEx alles-in-1 afsluiten klant?

Nee, sinds de samenwerking tussen NLE en Budget Thuis is de naam NLEx opgegaan in Budget alles-in-1. Het aanvragen van een alles-in-1 pakket bij NLEx is niet meer mogelijk. Bovendien zijn alle bestaande klanten ook automatisch omgezet naar Budget alles-in-1.

Dat zij geen nieuw apparatuur hiervoor hoefde te installeren zegt al genoeg. De twee alles-in-1 providers bieden vrijwel dezelfde dienst aan, alleen krijg je bij Budget alles-in-1 standaard vast bellen. Op dit verschil na verandert er voor de rest niks aan je pakket.

Let bij de afschrijving er wel op dat het vanaf nu wordt geïnd door Budget. Heb je onlangs nog alles-in-1 van NLEx afgesloten met NLE energie? Dan kom je nog in aanmerking voor de €25 combi-korting. Voor de rest bestaat er geen combi-korting tussen NLE en Budget.

Aansluiten en levertijd van Budget alles-in-1

De levertijd van alles-in-1 bij Budget is minimaal 1 maand. Let hierbij wel op dat dit per periode kan verschillen. Ga mede hierom uit van een levertijd van 4 tot 6 weken. Overigens kan je er ook voor kiezen om het abonnement nu te bestellen voor over 4 maanden.

Bovendien wanneer je op dit moment nog bij een andere provider zit, dan kan Budget het contract bij je huidige provider opzeggen. Naast dat je op deze manier zelf geen contact hoeft te leggen met de provider, ben je ook verzekerd van een probleemloze overstap.

Hoe dan ook, het installeren van het alles-in-1 pakket is niet moeilijk. Budget gaat er dan ook vanuit dat klanten dit in eerste instantie zelf kunnen. Hierbij kan je gebruik maken van een installatiehandleiding of een installatievideo. Lukt het niet? Bel dan de klantenservice.

Ervaringen van bestaande klanten met internet, tv en vast bellen van Budget alles-in-1

Doordat Budget Thuis over een lage prijs beschikt, is het voor nieuwe klanten goed om te weten of dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Kijkend naar de ervaringen dan scoort Budget 3 sterren uit 5. Ofwel zet je dit om in een cijfer dan scoort Budget alles-in-1 een 6.

Kijkend naar de beoordelingen van andere providers dan is dit vrij positief. Echter, doordat er op reviewwebsites vaak enkel de te positieve en te negatieve reacties te vinden zijn kan je het beste kijken naar de algemene voor- en nadelen van haar alles-in-1.

Budget alles-in-1 klanten roemen vooral de lage prijs

Zodoende staat Budget alles-in-1 bekend om haar lage maandelijkse tarieven, en in het geval van glasvezelinternet komt er een gratis monteur langs. Nadelen van Budget alles-in-1 zijn te vinden in het feit dat de klantenservice voornamelijk online wordt afgehandeld.

Ook de levertijd van het alles-in-1 pakket duurt redelijk lang. Nog een nadeel is dat er bij het alles-in-1 pakket geen installatiegarantie wordt afgegeven. Al met al, kijkend naar de nadelen dan zal het per persoon afhangen of Budget alles-in-1 een goede keuze is.

Want ben je een beetje handig met computers dan hoeft de klantenservice en het installeren van het alles-in-1 pakket geen probleem te zijn. Qua levertijd valt 4 tot 6 weken best mee aangezien het opzeggen bij je huidige provider al 4 weken duurt.

Zie voor de volledigheid het artikel met de Budget alles-in-1 internet review.

Aanbiedingen voor nieuwe internet en tv klanten bij Budget Thuis

Van tijd tot tijd komt elke nieuwe klant van Budget Thuis alles-in-1 in aanmerking voor een aanbieding. Veelal is de aanbieding een scherp tarief, echter kunnen klanten af en toe ook kiezen voor een cadeaukaart zoals €100 voor een cadeaubon naar keuze.

Let wel op dat dit geen garantie is, want de acties verschillen per periode. Zo krijgen nieuwe klanten op dit moment negen maanden €18 korting. Mede doordat de acties regelmatig veranderen, kan je voor de recente actie het best kijken op de website van Budget Thuis.

En ga je overstappen in de periode van november? Wacht dan even op de week rond Black Friday. Vaak hebben alles-in-1 providers in deze periode nog scherpere acties dan anders.

Veelgestelde vragen over Budget alles-in-1

Is Budget alles-in-1 van KPN?

Nee, Budget alles-in-1 is niet van KPN. Dit gezegd hebbende maakt zij wel gebruik van het KPN-netwerk. Hierdoor verschilt zij dus primair alleen kijkend naar het signaal niet van KPN. Het verschil wordt voornamelijk gemaakt door het aanbod en het apparatuur zoals de modem en tv-ontvangers.

Van wie is Budget alles-in-1?

Officieel is het Nederlands Belgisch bedrijf de Nuts Groep de eigenaar van Budget alles-in-1. In 2008 is dit bedrijf begonnen met het aanbieden van energie. Later is telecom met onder andere Budget en na de fusie NLEx bijgekomen.

Heeft Budget alles-in-1 een app?

Ja, bij een internet en tv abonnement van Budget alles-in-1 is de tv-app inbegrepen. Goed om hierbij te vermelden is dat Budget-klanten de tv app van KPN moeten downloaden en daarna met de Budget-gegeven kunnen inloggen.