Providers

Alles in 1 providers

In Nederland kan je kiezen uit vele alles in 1 providers. Hoewel ze allemaal dezelfde dienst leveren verschillen ze qua prijs, techniek en apparatuur. Daarnaast kan een lage prijs aantrekkelijk zijn, maar past dit bij jouw thuissituatie en is het apparatuur oké?

Waar met goed apparatuur op wordt gedoeld is of de tv-ontvanger fijn is in gebruik en in het geval van internet of het stabiel is. Vanzelfsprekend heeft niet iedereen een duur alles-in-1 abonnement nodig, maar wanneer je veel tegelijkertijd tv-kijkt, streamt en internet wel.

Tot slot speelt ook het netwerk waarover het internet en tv-signaal loopt een rol in de kwaliteit van een alles-in-1 provider. Momenteel kent Nederland 3 soorten waarvan glasvezel het best is, gevolgd door coaxiaal en als slechtste van al DSL-internet.

Alles-in-1 aanbiederVanaf prijs per maandStandaard apparatuurTechniek (netwerk)
Budget Thuis€45,001 tv-ontvanger + Experia-modem DSL of glasvezel
Caiway€49,501 tv-ontvanger + modemCoaxiaal of glasvezel
Delta€48,001 tv-ontvanger + modemCoaxiaal of glasvezel
KPN€54,501 tv-ontvanger + Experia-modemDSL of glasvezel
Online.nl€45,001 tv-ontvanger + Zyxel-modemDSL of glasvezel
OXXIO€48,451 tv-ontvanger + Experia-modemDSL of glasvezel
T-Mobile€47,501 tv-ontvanger + Zyxel-modemDSL of glasvezel
XS4ALL€66,001 tv-ontvanger + Fritzbox-modemDSL of glasvezel
Youfone€45,001 tv-ontvanger + Experia-modemDSL of glasvezel
Ziggo€51,001 tv-ontvanger + modemCoaxiaal

Budget Thuis

Een vrij nieuwe aanbieder van alles-in-1 in Nederland is Budget Thuis. Of nieuw, alles-in-1 van Budget Thuis is in 2018 ontstaan nadat NLE en Budget energie zijn gaan samenwerken. Voorheen bood energieleverancier NLE al internet, tv en bellen aan onder de naam NLEx. Door de samenwerking is dit veranderd in Budget Thuis.

Op het gebied van prijs positioneert Budget Thuis haar alles-in-1 als prijsvechter. Zo is de prijs in vergelijking met andere prijsvechters zoals bijvoorbeeld Online.nl marktconform. Natuurlijk verschillen beide op een aantal punten en extra’s met elkaar, maar in het algemeen komt het aanbod en de prijs goed overeen met elkaar.

Hoe dan ook, terugkomend op alles-in-1 van Budet Thuis. Budget Thuis maakt voor het signaal van haar alles-in-1 pakket gebruik van het DSL-netwerk of wanneer het glasvezelnetwerk op jouw adres beschikbaar is van KPN. Ook het apparatuur voor interactieve tv en internet is hetzelfde (degelijke) apparatuur als dat van KPN.

Caiway

Caiway is één van de oudste alles-in-1 bedrijven van Nederland. Zo was het Caiway in 1995 de eerste die internet aanbood via de kabel. Hedendaags bouwt Caiway het gebruik van de coaxkabel af en maakt ze voor haar alles-in-1 pakketten eigenlijk alleen nog maar gebruik van glasvezelinternet.

Niettemin, op het gebied van de prijs is Caiway voor zowel haar kabel- als glasvezelpakketten in de meeste gevallen voordeliger dan KPN en Ziggo. Hierbij moet wel worden gezegd dat nieuwe Caiway klanten geen gebruik kunnen maken van een overstapservice. Desalniettemin, welk internet- en tv-apparatuur je krijgt bij Caiway is afhankelijk van jouw woonplaats.

Afgezien van het gegeven dat Caiway volop inzet op glasvezel wordt er in enkele delen van het land nog gebruik gemaakt van de kabel. Mede hiervan is het afhankelijk welk apparatuur je krijgt. Zeker is het dat Caiway sinds 2010 geen analoge tv meer heeft. Om tv te kunnen kijken heeft je tv een dvb-tuner of (meegeleverde) ontvanger nodig. Overigens is interactieve tv-kijken via de app van Caiway ook mogelijk.

Delta

Woon je in Zeeland? In dat geval ben je zeker bekend met alles-in-1 provider Delta. Delta is namelijk de kabelaanbieder van internet, tv en bellen in Zeeland. Zij beschikt net als Ziggo in een groot ander deel van Nederland over het alleenrecht voor het leveren van haar diensten over het kabelnetwerk in deze regio.

Ondanks het alleenrecht valt Delta tegenwoordig onder hetzelfde moederbedrijf als Caiway (Delta Fiber Nederland). Via dit moederbedrijf wil Delta buiten de provincie kijken en heel Nederland voorzien van goed internet via glasvezel. Kijkend naar de prijs van Delta alles-in-1 valt op dat zij duurder is dan concurrent Ziggo.

Hoe dan ook, op het gebied van apparatuur levert Delta sinds enkele jaren naast een wifi-modem ook interactieve tv-ontvangers mee. Met deze tv-ontvangers is live pauzeren en opnemen van tv-programma’s mogelijk. Let wel op, want opnemen en live pauzeren van tv is enkel standaard inbegrepen bij de duurdere pakketten.

KPN

Koninklijke PTT Nederland, ofwel KPN. Hoewel KPN pas in 1989 een zelfstandig bedrijf is, kent zij al een langere voorgeschiedenis. Al in 1881 begon zij in opdracht van de overheid met het aanleggen van telegrafieverbindingen. Sinds het begin van het internet in 1993 begon zij langzamerhand ook met het aanbieden van alles-in-1.

Tot op de dag van vandaag biedt KPN alles-in-1 aan waarbij ze samen met Ziggo marktleider is. Op het gebied van prijs scoort KPN aan de boven kant van de markt. Door de relatief hoge maandprijs zal alles-in-1 van KPN niet voor ieder huishouden geschikt zijn. Vooral voor grote huishoudens of i.c.m. KPN mobiel is KPN voordelig.

Desondanks, afgezien van de prijs levert KPN qua apparatuur standaard bij ieder alles-in-1 pakket een goedwerkende interactieve tv-ontvanger en een Experia- of Fritzbox modem mee. Afhankelijk of er op jouw adres glasvezel beschikbaar is kan je tot maximaal 6 televisies koppelen met zo’n interactieve tv-ontvanger.

Online.nl

Nog een prijsvechter in de Nederlandse alles-in-1 markt is provider Online.nl. Op dit moment is de M7 group de eigenaar van Online.nl. Aangezien de M7 group weer een dochteronderneming is van de Franse aftakking van Canal Digitaal zal je veel overeenkomsten zien met internet, televisie en bellen van Canal Digitaal.

Terugkomend op Online.nl. Voordat Online.nl werd overgenomen bestond het al in Nederland. Zodoende is zij eigenlijk in 1994 al opgericht onder haar voorloper Euronet. Net zoals Online.nl nu doet, streed Euronet destijds al als één van de eerste alles-in-1 providers in Nederland voor betaalbaar en goedkoop alles-in-1.

Hoe dan ook, op het gebied van apparatuur maakt Online.nl gebruik van dezelfde interactieve tv-ontvangers als die van Canal Digitaal. Voor internet krijg je een Zyxel-modem in bruikleen. Tot slot, Online.nl maakt standaard gebruik van het DSL-netwerk wanneer er op jouw adres geen glasvezelnetwerk beschikbaar is.

OXXIO

Naast Budget Thuis is ook OXXIO een vrij nieuwe provider van alles-in-1 in Nederland. Pas sinds 2019 biedt deze energieleverancier ook internet, tv en bellen aan. Net als de andere energieleveranciers die ook alles-in-1 aanbieden kan je bij deze groene energie prijsvechter ook deze 2 combineren voor voordeligere prijzen.

Net als in de energiemarkt positioneert OXXIO zich in de alles-in-1 markt ook als prijsvechter. Ofwel, ze wil internet, televisie en bellen aanbieden voor een lage prijs. Kijkend naar de prijs van OXXIO en wat zij aanbiedt in vergelijking met vergelijkbare concurrenten zoals KPN valt te concluderen dat haar imago als prijsvechter klopt.

Net als Budget Thuis maakt ook OXXIO gebruik van het KPN-apparatuur. Oftewel, voor internet krijg je een Experia-modem en voor tv een interactieve tv-ontvanger. Naast het apparatuur maakt OXXIO ook gebruik van het KPN-netwerk. Wat dit wil zeggen is dat je standaard DSL- of glasvezelinternet krijgt als dit beschikbaar is.

T-Mobile

Net als Budget Thuis en OXXIO is ook T-Mobile een nog vrij nieuwe provider van alles-in-1. Zodoende is T-Mobile waarvan Deutsche Telecom de eigenaar is in 2016 ontstaan nadat zij Vodafone Thuis had overgenomen. Vodafone werd namelijk op last van de EU verplicht om dit af te staan om te mogen samenwerken met Ziggo.

Na de overname van Vodafone vond 3 jaar later in 2019 ook nog een fusie met Tele2 door. Mede door deze overname en fusie biedt T-Mobile tegenwoordig aan 500.000 huishoudens haar alles-in-1 diensten aan. Hoe dan ook, de prijs van T-Mobile Thuis alles-in-1 is vergelijkbaar met dat van prijsvechter OXXIO.

Echter, in tegenstelling tot OXXIO maakt T-Mobile gebruik van haar eigen apparatuur ongeacht of er plaatsen zijn waar glasvezel ligt. Zo krijgen nieuwe klanten voor internet een snelle Zyxel-modem en voor tv een eigen interactieve tv-ontvanger van T-Mobile zelf. Standaard maakt T-Mobile gebruik van DSL-netwerk als glasvezel niet beschikbaar is.

XS4ALL

XS4ALL is de alles-in-1 provider in Nederland die de Nederlanders in 1993 na een succesvol project als tweede internetprovider aan het internet hebben gebracht. De merknaam XS4ALL zou je als karakteristiek en eigenwijs kunnen omschrijven. Helaas wil KPN de merknaam XS4ALL in 2020 stoppen en samenvoegen met KPN.

Echter, ondanks de onzekere toekomst scoort XS4ALL qua prijs voor haar alles-in-1 aan de hoge kant. In vergelijking met andere concurrenten zoals T-Mobile Thuis is haar prijs zeker niet mals. Niettemin, ondanks de hoge prijs biedt XS4ALL volgens een test van de consumentenbond een goede kwaliteit en uitstekende service.

De goede kwaliteit heeft voornamelijk te maken met haar apparatuur. Momenteel gebruikt XS4All voor haar internet een Fritzbox modem. Voor televisie kijken wordt er gebruik gemaakt van een Aris interactieve tv-ontvanger. Tot slot, XS4ALL maakt indien beschikbaar gebruik van glasvezelnetwerk en anders het DSL-netwerk.

Youfone

Anders dan de naam doet vermoeden is Youfone een Nederlandse bedrijf dat in 2008 in Rotterdam is opgericht. Waar Youfone in 2008 is begonnen met telecom, daar is dit eind 2017 uitgebreid met alles-in-1. Net als in de telecommarkt wil Youfone ook in de alles-in-1 markt bekend staan als één van de prijsvechters.

Maar hoewel Youfone concurreert op prijs wil het niet zeggen dat zij geen innovatieve producten aanbiedt. Integendeel zelfs, want in 2017 heeft ze samen met Huawei een eigen OTT-dienst (videodienst) opgericht. Hoe dan ook, de prijs van de alles-in-1 pakketten van Youfone is vergelijkbaar aan die van Online.nl en OXXIO.

Qua apparatuur maakt Youfone op het gebied van internet met de Experiabox gebruik van dezelfde modem als KPN. Anders is dit bij de interactieve tv-ontvangers, want hiervoor gebruikt Youfone haar eigen apparatuur. Afhankelijk van je woonplaats maakt Youfone gebruik van het DSL- of glasvezelnetwerk van KPN.

Ziggo

Samen met KPN is Ziggo één van de grootste providers van alles-in-1 in Nederland. Het unieke aan Ziggo is dat zij op enkele regio’s na het alleenrecht heeft op het coaxiale netwerk in Nederland. Doordat er op dit netwerk sneller internet is te behalen dan op het DSL-netwerk is dit al een lange tijd een voordeel van Ziggo.

Niettemin, tegenwoordig wordt dit alleenrecht deels verstoord in de gebieden waar het betere glasvezelnetwerk beschikbaar is. Hoe dan ook, de prijs van Ziggo alles-in-1 is aan de bovenkant van de markt. Mede hierom zal vooral voor grotere gezinnen die wonen in een regio waar geen glasvezel ligt Ziggo een goede provider zijn.

Desalniettemin, afhankelijk van je pakket gebruikt Ziggo voor interactieve tv of de Horizon Mediabox XL of de Media Next Box. Qua internet maakt Ziggo gebruik van een Connectbox- of Technicolor modem. En tot slot, zoals al kort laten doorschemeren maakt Ziggo gebruik van het eigen coaxiale netwerk in Nederland.