Internet providers vergelijken? Check hier alle providers van Nederland!

Op zoek naar een goede internetprovider? Aangezien er in Nederland best veel internet providers actief zijn, kan het vinden van de juiste nog wel eens lastig zijn. Bovendien zijn niet alle aanbieders op elk adres actief. Dit maakt de zoektocht nog moeilijker.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste internet providers van Nederland. Kies je bij één van deze providers voor een internet abonnement? Dan maak je een verstandige keuze en ben je verzekerd van een goede internetsnelheid en stabiel netwerk.

Heb je weinig tijd? Check dan zeker hieronder de lijst met alle internet providers van Nederland. In één oogopslag krijg je te zien welke providers er actief zijn en welk netwerk zij gebruiken. Natuurlijk kan je ze later altijd ook nog gaan vergelijken.

Alle internet providers van Nederland

Hieronder in de lijst staan alle landelijke internet providers van Nederland. Het kan voorkomen dat mogelijk jouw huidige aanbieder er niet tussenstaat. Dit komt dan doordat het een lokale aanbieder is. Vaak hebben zij in enig verband met landelijke aanbieders.

ProviderLogoNetwerkVanaf prijs
Budget alles-in-1KPN-netwerkBekijk bij Budget
Canal DigitaalSchotel of KPNBekijk bij Canal Digitaal
CaiwayDelta FiberBekijk bij Caiway
DeltaDelta FiberBekijk bij Delta
FreedomKPN of T-MobileBekijk bij Freedom
KPNAlles in 1 provider KPNKPN-netwerkBekijk bij KPN
Online.nlKPN of DeltaBekijk bij Online.nl
SolconKPN-netwerkBekijk bij Solcon
T-Mobile ThuisT-Mobile of KPNBekijk bij T-Mobile
Youfone ThuisKPN-netwerkBekijk bij Youfone
ZiggoZiggo kabelnetwerkBekijk bij Ziggo
Overzicht van de internet providers in Nederland.

Budget alles-in-1

Wil je zo goedkoop mogelijk een internetabonnement afsluiten? Dan zit je bij Budget alles-in-1 goed. Zoals de naam al doet vermoeden, ben je bij deze partij in staat om goedkoop een abonnement af te sluiten. Dit kan een alles-in-1 pakket zijn, maar je kunt ook voor een los internetpakket kiezen. Bij Budget Alles-in-1 geniet je in ieder geval van het stabiele KPN-netwerk. Bij deze provider krijg je als het mogelijk is standaard glasvezel internet. De vanaf snelheid is 50 Mbit/s en de maximale snelheid is 1000 Mbit/s.

Canal Digitaal

Heb je geen kabelaansluiting in je woning voor internet? Dan kun je het beste voor Canal Digitaal kiezen. Bij deze provider is het namelijk mogelijk om tv middels een schotel te ontvangen. Overigens kun je ook gebruik van internet (breedband) maken, waarvoor Canal Digitaal gebruik maakt van het netwerk van KPN. 

Let wel op: internet wordt niet door Canal Digitaal zelf geleverd. Als je bij Canal Digitaal een pakket inclusief internet afsluit, werkt Canal Digitaal hiervoor samen met een andere internetprovider. Het gaat in ieder geval om glasvezelinternet.

Caiway

Bij Caiway kun je voor een alleen Internet abonnement kiezen, waarbij je van het stabiele Delta Fiber netwerk geniet. Dit netwerk levert een hoge internetsnelheid, getuige de minimale snelheid van 100 Mbit/s. Ongeacht voor welk internetabonnement je bij Caiway kiest, geniet je van razendsnel glasvezel internet. Let wel op: Caiway is niet in alle regio’s van ons land actief/beschikbaar. Ook gebruikt ze in sommige regio’s nog het coaxnetwerk.

Delta

Bij Delta heb je verschillende mogelijkheden wat betreft een internet abonnement. Je kunt voor razendsnel glasvezel internet kiezen, maar je kunt ook voor internet via de kabel kiezen. Bij glasvezel geniet je uiteraard van een hogere snelheid, maar de prijs per maand ligt ook aanzienlijk hoger. Of je überhaupt voor Delta glasvezel internet kunt kiezen, hangt ook af van je woonplaats. 

Freedom

Freedom is een unieke provider die gebruik maakt van het netwerk van KPN en T-Mobile. Je geniet bij Freedom niet alleen van stabiel internet, maar ook van de gewenste online veiligheid, privacy en een deskundige helpdesk. Naar eigen zeggen gaat Freedom net iets verder dan alleen het aanbieden van een internetabonnement.

KPN

Bij KPN kun je voor 42,50 euro per maand al een internet abonnement afsluiten. Je geniet hierbij van het stabiele netwerk van KPN zelf en een internetsnelheid van 100 Mbit/s. Let wel op: dit betreft dan een internetverbinding via glasvezel. Je kan indien niet beschikbaar bij KPN ook nog het minder snelle dsl-internet krijgen.

Online.nl

Bij Online.nl sluit je relatief goedkoop een internet abonnement voor thuis af. Voor een bedrag van 34 euro per maand krijg je een internetabonnement op het KPN-netwerk. Bij dit abonnement geniet je van een snelheid van 100 Mbit/s. Afhankelijk van je woonplaats maakt Online.nl ook gebruik van het Delta-netwerk voor internetabonnementen. Afhankelijk van je woonplaats geeft Online.nl de voorkeur om glasvezelinternet te gebruiken.

Solcon.nl

Bij Solcon kun je uit meerdere internet abonnementen kiezen. Je kunt voor een kabelinternet abonnement kiezen, maar ook voor een glasvezel internet abonnement. Het goedkoopste internetabonnement heeft een downloadsnelheid van 50 Mbit/s en maakt gebruik van het KPN netwerk. Dankzij dit netwerk ben je in ieder geval een stabiele internetverbinding verzekerd.

T-Mobile Thuis

Als je graag bij een grote provider een internet abonnement af wilt sluiten, is T-Mobile Thuis een prima optie. Je betaalt slechts 35 euro per maand, waarvoor je razendsnel glasvezel internet krijgt. De minimale snelheid is hierbij 100 Mbit/s, maar kan oplopen tot 1000 Mbit/s. Des te hoger de snelheid is, des te meer geld je aan het abonnement kwijt bent. Uiteraard maakt T-Mobile gebruik van haar eigen snelle netwerk.

Youfone thuis

Bij Youfone heb je vrij veel keuze wat betreft internet. Je kunt kiezen voor een internetabonnement met internet via glasvezel of indien niet beschikbaar dsl-internet. Indien je voor het goedkoopste abonnement gaat, krijg je standaard DSL internet met een snelheid van 30 Mbit/s. Dat geeft ook direct aan waarom je bij Youfone zo goedkoop een internet abonnement af kunt sluiten.

Ziggo

Bij Ziggo kan je niet voor 100% glasvezel internet kiezen, maar voor slechts 97% glasvezel internet. De laatste 3% moet alsnog via de kabel afgelegd worden, waardoor de download- en uploadsnelheid niet gelijk aan elkaar zijn. Wel kun je voor slechts 43 euro per maand een prima internetabonnement met een downloadsnelheid van 100 Mbit/s afsluiten. Je geniet hierbij van het stabiele Ziggo-netwerk.