Oxxio alles-in-1 bestellen? Lees dit dan eerst over haar internet en tv!

Alles in 1 provider Oxxio

Sinds begin 2019 biedt energieleverancier Oxxio alles-in-1 aan. Net als op het gebied van energie wil zij ook op het gebied van internet, tv en vast bellen strijden voor een goedkopere markt. Goed om te weten is dat je geen energieklant hoeft te zijn.

Dit gezegd hebbende wil het niet zeggen dat het niet voordeliger is. Het onder brengen van energie en alles-in-1 onder één dak betekent scherpere tarieven bij Oxxio. En juist deze scherpe tarieven is één van de voornaamste reden om voor Oxxio internet en tv te kiezen.

En mede door de scherpe tarieven biedt Oxxio een persoonlijke online klantenservice. Hoe dan ook, laten we kijken naar wat alles-in-1 van Oxxio kenmerkt en te bieden heeft.

Let op! Oxxio internet en tv is niet meer te verkrijgen!

Vergelijk Oxxio internet en tv op jouw adres!

Alhoewel op deze pagina de algemene prijzen van Oxxxio internet en tv te vinden is, kan het doen van een postcodecheck hieronder beter zijn. Zo zie je meteen de op dit moment lopende actie en welke (glasvezel) internetsnelheden er op jouw adres te behalen zijn!

Tarieven van de alles-in-1 pakketten van Oxxio

Hieronder in de tabel staan de standaard prijzen van Oxxio alles-in-1 (internet, tv en vast bellen). Wanneer je geen internet en of vast bellen in het alles-in-1 pakket wilt, dan kan je het beste op de website van Oxxio kijken voor de actuele prijs van alleen internet.

Alles-in-1 pakketInternetPrijsMeer informatie
Dsl internet, tv en bellen100 Mbit€48,45Bekijk bij Oxxio
Glasvezel 50 internet, tv en bellen50 Mbit€52,45Bekijk bij Oxxio
Glasvezel 100 internet, tv en bellen100 Mbit€57,45Bekijk bij Oxxio
Glasvezel 200 internet, tv en bellen200 Mbit€63,45Bekijk bij Oxxio
Glasvezel 500 internet, tv en bellen500 Mbit€70,45Bekijk bij Oxxio
Prijs en snelheid van de alles-in-1 pakketten van Oxxio

Wie of wat is Oxxio?

Oxxio is een van oorsprong energieleverancier dat in 2000 begon als energiebedrijf.com. De oprichters van deze website wouden de energiemarkt opschudden door een klankbord te zijn voor de overheid en de media. Toen tussen 2001 en 2004 de energiemarkt werd vrijgegeven duurde het niet lang voordat energiebedrijf.com zelf energie ging aanbieden.

Echter, in 2005 werd de website Engergiebedrijf.com overgenomen door het Britse bedrijf Centrica en werd de naam veranderd in Oxxio. Hetgeen waar Oxxio voor moest gaan zorgen was een eenvoudigere en goedkopere energiemarkt. Ondanks een lage prijs was en is Oxxio ook innovatief, want zij was de eerste die in 2005 een slimme meter aanbood.

In de tijd van 2005 t/m 2019 is Oxxio flink gegroeid. Naast energie vond zij het in 2018 dan ook tijd om haar klanten kwalitatief en voordelig internet en tv aan te bieden. Het duurde dan ook niet lang of Oxxio begon in 2019 als alles-in-1 provider. Waar het eerst alleen bedoeld was voor energieklanten, daar is dit tegenwoordig ook bedoeld voor niet-klanten.

Hoe dan ook, het unieke aan Oxxio is dat ze een kleine organisatie is ondanks dat ze onder haar moederbedrijf Eneco valt. Mede door de kleine omvang streeft Oxxio naar een persoonlijke online 24/7 klantenservice. Hoewel telefonisch contact nog wel beschikbaar is, kan het regelen van zaken voor je abonnement via de app of website makkelijker gaan.

Internet van Oxxio verloopt via het KPN-netwerk

Niemand heeft zin in haperend of stotterend internet, gelukkig hoef je daar bij Oxxio niet over in te zitten. Doordat zij voor haar alles-in-1 dienst gebruik maakt van het stabiele en betrouwbare KPN-netwerk ben je verzekerd van een degelijke internetsnelheid. Bovendien biedt zij standaard een internetsnelheid aan van 100 Mbit download via het dsl-netwerk.

Of je ook daadwerkelijk 100 Mbit aan downloadsnelheid kan halen, hangt af van je adres. Zo is het ook goed mogelijk dat er op jouw adres maximaal een internetsnelheid van 50 Mbit mogelijk is via het dsl-netwerk. Om te kijken wat de maximale te behalen internetsnelheid is op jouw adres kan je het beste een postcodecheck doen bij Oxxio zelf.

Afhankelijk van je adres is het ook goed mogelijk dat je na de check enkel de mogelijkheid hebt om voor glasvezelinternet te kiezen. Alhoewel glasvezelinternet op het gebied van snelheid beter is dan dsl, zijn de pakketten ook duurder. Afhankelijk van de gekozen snelheid kan het al gauw enkele tot enkele tientallen euro’s per maand duurder zijn.

Glasvezel bij het alles in 1 pakket van Oxxio

Alhoewel glasvezelinternet beter is, hangt het van je adres af het ook beschikbaar is. Wil je weten of dit op jouw adres beschikbaar is? Doe dan snel de postcodecheck. Is glasvezel beschikbaar? Dan beschik je ten opzichte van dsl-internet over een aantal voordelen. Het voornaamste voordeel is dat zowel de up- als downloadsnelheid een stuk hoger ligt.

Hoe dit kan heeft te maken met het feit dat je bij dsl-internet vrijwel nooit de bestelde internetsnelheid behaalt, aangezien de afstand van jouw adres tot de wijkcentrale zorgt voor snelheidsverlies. Dit in tegenstelling tot glasvezelinternet waarbij dit nadeel niet opgaat en je dus gewoon de bestelde (download)snelheid bekabeld moet kunnen halen.

Naast dat je de beloofde (download)snelheid krijgt geleverd is ook de uploadsnelheid bij glasvezel een stuk sneller. Zodoende is de hoogte van de uploadsnelheid bij glasvezel gelijk aan die van de downloadsnelheid. Ofwel, in vergelijking met de dsl-internetpakketten van Oxxio kan de uploadsnelheid bij glasvezelpakketten maar liefst 10 tot 50 keer hoger liggen.

Hoe dan ook, bij Oxxio kan je op het gebied van glasvezel kiezen voor 4 snelheden. Standaard krijg je een snelheid van 50 Mbit dat €50,45 per maand kost. Heb je een huishouden met meer dan 2 personen? Kies dan voor 100 Mbit (€57,45) of 200 Mbit (€63,45). Wil je het allersnelste internet? Kies dan voor 500 Mbit voor €70,45 per maand.

Tv-kijken bij het alles-in-1 pakket van Oxxio

Net als bij het internet maakt Oxxio voor haar tv-diensten ook gebruik van het KPN-netwerk. Waar dit op neerkomt is dat je allereerst 1 interactieve tv-ontvanger gratis in bruikleen ontvangt. Via deze tv-ontvanger kan je standaard kijken naar 60 tv-zenders. Vanzelfsprekend behoren de populaire tv-zenders van de NPO, RTL en SBS tot dit pakket.

Overigens kan je naast de 60 tv-zenders waarvan er 35 in HD-kwaliteit zijn ook nog eens luisteren naar 100 radiozenders via de tv-ontvanger. Natuurlijk is het gebruik maken van interactieve diensten zoals live pauzeren, Begin Gemist en terugkijken ook present. Het opnemen van programma’s is tegen een meerprijs van €4,99 per maand te gebruiken.

Indien je een extra tv-ontvanger nodig hebt, dan kan dit voor een prijs van €4 per maand per ontvanger geregeld worden. Let op: wanneer je dsl-internet hebt dan kan je maximaal 2 tv-ontvangers huren en bij glasvezel 5 tv-ontvangers! Vind je een extra tv-ontvanger onhandig? Geen probleem via de KPN app kan je gewoon tv-kijken zonder ontvanger.

Tot slot zijn er natuurlijk bij Oxxio ook extra zenderpakketten te verkrijgen. Zodoende kunnen voetballiefhebbers voor €12,99 per maand al de beschikking hebben over alle zenders van Fox Sports eredivisie en internationaal. Kinderen en filmkijkers kunnen meer uit de voeten met het Plus- (€6,99 p.m.), Kids- (€4,99 p.m.) of het Film1 pakket (€9,99 p.m.).

Vast bellen bij het alles-in-1 pakket van Oxxio

Voor €2,50 per maand beschik je al over een vaste telefoonlijn bij het alles-in-1 pakket van Oxxio. Boven op het vaste tarief komt nationaal nog een variabel tarief van €0,10 per minuut plus een starttarief van €0,10. Wanneer je momenteel nog bij een andere provider een vaste telefoonnummer hebt, kan je deze indien gewenst gratis meenemen naar Oxxio.

Opvallend is het dat er bij Oxxio geen onbeperkt belpakket te verkrijgen is. Voor degene die met enige regelmaat belt kan het relatief lage tarief toch enigszins oplopen. Om dit te omzeilen heb je 2 opties. In de eerste plaatst zou je kunnen kiezen voor een andere provider zoals alles-in-1 van KPN waarbij een onbeperkt bellen pakket wel aanwezig is.

In de tweede en laatste plaatst zou je ook nog een los mobiel abonnement kunnen nemen met onbeperkt bellen. Tegenwoordig kan je voor €10 per maand al beschikken over een sim-only abonnement met onbeperkt bellen. Streep je dit tarief weg tegen een onbeperkt bellen pakket dan ben je met zo’n sim-only abonnement of even duur of goedkoper uit.

Alleen een internet abonnement van Oxxio

Indien je eigenlijk alleen gebruik maakt van internet dan kan je tv en vast bellen ook weglaten in het alles-in-1 pakket. Voor €33,95 per maand beschik je bij Oxxio al over een abonnement met alleen internet. In vergelijking met de klassieke pakketten levert het weglaten van tv en vast bellen een besparing op van €15 per maand (€180 per jaar).

Ondanks dat je geen vast bellen en tv afneemt blijven de condities bij een alleen internet abonnement vrijwel hetzelfde als bij een alles-in-1 pakket. Ofwel je krijgt nog steeds dsl- of glasvezelinternet geleverd via het KPN-netwerk en je krijgt een wifi-modem (Experiabox) in bruikleen. En klanten die al energieklant zijn ontvangen gewoon €2,50 korting per maand.

Oxxio internet en tv pakket zonder vast bellen

Gebruik je van het alles-in-1 pakket zowel internet als tv maar geen vast bellen? In dat geval kan je bij Oxxio ook kiezen voor een internet en tv pakket zonder vast bellen. Hoewel de besparing niet zo groot is als bij het weglaten van zowel tv als vast bellen levert het weglaten van vast bellen in het alles-in-1 pakket een korting op van €2,50 per maand.

Zoals al gezegd is de besparing van het weglaten niet veel, maar levert toch €30 per jaar op. Zodoende kost het goedkoopste internet en tv pakket van Oxxio zonder korting €45,95 per maand. Afgezien van de mogelijke activatiekosten komen hier voor de rest geen verdere kosten bij. Zelfs het overstappen van je huidige provider kan gratis geregeld worden.

Oxxio alles-in-1 combineren met energie

Afgezien van het gegeven dat het niet nodig is om bij Oxxio energieklant te zijn om alles-in-1 te kunnen bestellen levert het wel extra’s op. Je zou het goed kunnen vergelijken met het combineren van mobiel bellen met een alles-in-1 abonnement. Hoe dan ook, klanten die zowel energie als alles-in-1 afnemen bij Oxxio krijgen maandelijks een aantal leuke extra’s.

Zo hoef je als bestaande energieklant geen activatiekosten te betalen voor alles-in-1. Een tweede voordeel is dat klanten maandelijks €2,50 extra korting krijgen op hun factuur. Heb je ook televisie? Dan kan je in plaats van de korting ook kiezen voor het gratis kunnen opnemen van tv-zenders t.w.v. €4,99 p.m. of het Plus pakket t.w.v. €6,99 per maand.

Wellicht goed om te weten is dat het combivoordeel van energie met internet, tv en bellen bij Oxxio net zolang doorgaat totdat je van één of beide abonnementen opzegt. Let bij het kiezen van jouw combivoordeel wel op, want in tegenstelling tot bijvoorbeeld alles-in-1 van Ziggo is het tussentijds wijzigen van het combivoordeel bij Oxxio niet mogelijk!

Oxxio in vergelijking met KPN en Budget alles-in-1

Aangezien Oxxio voor zowel internet als tv gebruik maakt van het KPN-netwerk is het wel een terechte vraag waarom je niet direct bij KPN zou bestellen? Waarom je dit wel of niet zou moeten doen, zal vooral afhangen van de tarieven die gelden op jouw adres en in het verlengde daarvan de actuele aanbieding. Doe mede hierom allereerst een postcodecheck.

Wanneer je de alles-in-1 pakketten van zowel KPN als Oxxio tegen elkaar afzet dan zie je dat ze qua aanbod niet veel verschillen. Het enige wat verschild is de prijs. KPN is namelijk qua alles-in-1 iets duurder echter krijg je hiervoor KPN internet Veilig terug. Tot slot is ook het tarief voor vast bellen bij KPN duurder, maar kent Oxxio geen onbeperkt belpakket.

Hoe dan ook, na Budget Thuis (voorheen NLE) en Delta is Oxxio hedendaags de derde energieleverancier dat alles-in-1 aanbiedt in Nederland. Aangezien Delta haar klanten vooral in Zeeland heeft zitten kan je Oxxio het beste vergelijken met Budget Thuis. Net als Oxxio maakt ook Budget Thuis voor haar alles-in-1 diensten gebruik van het KPN-netwerk.

Kijkend naar de pakketten en de tarieven dan zit er tussen deze 2 providers weinig verschil. Het enige wat van belang kan zijn is dat je bij Budget Thuis alles-in-1 wel en bij Oxxio niet kan kiezen voor een onbeperkt bellen pakket. Bel je niet veel? Dan kan de keuze gebaseerd worden op een aanbieding of het al energieklant zijn bij één van deze twee providers.

Aansluiten en installeren van het alles-in-1 pakket

Wanneer je het overstapformulier op de website hebt doorlopen kan jezelf een gewenste overstapdatum kiezen. Wanneer Oxxio deze bevestigd heeft stuurt zij ongeveer 1 week voor de opleverdatum het apparatuur naar jou op. Of je het installeren op de installatiedatum zelf moet doen hangt af van het gekozen (internet-)pakket.

Zodoende is het bij Oxxio standaard dat erbij nieuwe glasvezelklanten kosteloos een monteur langskomt om het apparatuur aan te sluiten. Bij de dsl-pakketten wordt geacht dat het installeren door de klant zelf gedaan wordt. Aangezien er een handleiding wordt meegestuurd hoef je hier niet over in te zitten. Lukt het alsnog niet? Dan helpt Oxxio.

Alles-in-1 aanbieding van Oxxio

Alhoewel de tarieven voor internet, tv en bellen bij Oxxio op zichzelf al voordelig zijn, worden de tarieven nog voordeliger door een alles-in-1 aanbieding. Als je namelijk nog geen alles-in-1 klant bent bij Oxxio dan ontvang je een welkomstcadeau. Veelal is dit een korting. Zo krijgen nieuwe klanten momenteel de eerste 6 maanden €17,50 korting.

Wanneer je al wel energieklant bent van Oxxio, maar nog geen alles-in-1 klant dan hoef je ook nog eens geen activatiekosten te betalen. Hoe dan ook, al met al kan je het beste een postcodecheck doen om te kijken wat de huidige aanbieding is op jouw adres. Echter is één ding zeker, met Oxxio kies je voor een kwalitatief degelijke en voordelige alles-in-1 provider.