Overstappen van Ziggo naar glasvezel – Is dit een slimme zet?

Overstappen van Ziggo naar glasvezel

Overstappen van Ziggo naar glasvezel? Goede keuze als je wilt genieten van snel en stabiel internet. Hoewel er met Ziggo ook hoge snelheden te behalen zijn, behaal je met glasvezel standaard een hogere uploadsnelheid.

Hoe dan ook, in dit artikel gaan we kort kijken naar waarom je moet overstappen op glasvezel, welke goedkope aanbieders er zijn, redenen om bij Ziggo te blijven en welke optie uiteindelijk beter is.

Geen tijd? Weet dit! Als je ongetwijfeld het beste internet wilt, dan moet je zeker weten overstappen op glasvezel. Anders dan wat vele denken is glasvezel niet duurder. Let wel op welke aansluiting er op jouw adres actief is. Vaak is dit of van KPN of van T-Mobile Thuis.

Waarom overstappen op glasvezel?

Voordat je daadwerkelijk overstapt moet je natuurlijk weten waarom je wilt gaan overstappen. De reden waarom klanten vaak overstappen van Ziggo naar glasvezel is omdat glasvezel een hogere uploadsnelheid kent.

Overstappen van Ziggo naar glasvezel om de hogere uploadsnelheid
Overstappen van Ziggo naar glasvezel is om de hoge toekomstbestendige uploadsnelheid slim

Zelfs de goedkoopste glasvezelpakketten hebben een hogere uploadsnelheid dan je bij Ziggo ooit kan behalen. Nog een reden die vaak wordt gegeven om over te stappen op glasvezel, is omdat er met glasvezel eindelijk een beter alternatief is voor kabelinternet.

Hierdoor kan je zowel kiezen voor een stabiele verbinding als een aanbieding van een glasvezelaanbieder. Bovendien heeft KPN het glasvezelnetwerk opgesteld voor andere providers. Hierdoor is er bij glasvezelinternet meer concurrentie en dus lagere prijzen.

Dit is niet het geval bij Ziggo. Ziggo heeft het alleenrecht op haar kabelnetwerk en hoeft dit van de rechter niet open te stellen voor andere aanbieders. Door deze situatie had Ziggo vaak de beste positie voor stabiel internet tot de concurrentie van glasvezel dus.

Goedkope aanbieders van glasvezel

Hieronder in de tabel hebben wij al enkele populaire en goedkope aanbieders van glasvezel weergegeven.

AanbiederNetwerkVanaf prijsMeer info
KPNKPN-netwerk€42,50 per maandBekijk bij KPN
CaiwayCaiway-netwerk€35,00 per maandBekijk bij Caiway
Online.nlKPN-netwerk€42,00 per maandBekijk bij Online.nl
YoufoneKPN-netwerk€43,00 per maandBekijk bij Youfone
Budget alles-in-1KPN-netwerk€43,00 per maandBekijk bij Budget
T-Mobile ThuisT-Mobile netwerk€35,00 per maandBekijk bij T-Mobile
DeltaDelta-netwerk€45,00 per maandBekijk bij Delta

Hierom zou je niet moeten overstappen van Ziggo naar glasvezel

Ondanks alle voordelen van glasvezel heeft Ziggo natuurlijk ook haar voordelen. Niet voor niets is zij samen met KPN dan ook marktleider. Er zijn eigenlijk drie redenen waarom je niet zou moeten overstappen van Ziggo naar glasvezel.

De eerste reden is het tv-entertainmentaanbod. Tot op heden kent Ziggo een beter aanbod van entertainment. Dit komt onder andere door de toevoeging van Ziggo Movies en Series. Gebruik je dit niet? Dan kan mogelijk een tweede reden je nog bij Ziggo houden.

Ziggo biedt tot op heden als enige provider een alleen tv-abonnement (op NLZiet na) met interactieve tv-ontvanger of zonder tv-ontvanger en met de Ziggo Go app aan. Als je geen internet gebruikt dan is zo’n abonnement vele malen gebruik.

Tot slot kunnen ook nog de combi-voordelen met mobiel bellen je bij Ziggo houden. Want wanneer je een mobiel abonnement van Vodafone of Hollands Nieuwe combineert met vast internet van Ziggo dan krijg je voordelen die je misschien kwijtraakt.

Kortom, wat is beter blijven bij Ziggo of overstappen naar glasvezel?

Alle voordelen en nadelen weggestreept dan is overstappen van Ziggo naar glasvezel een goede optie als je van de beste internettechniek wilt genieten. Dit gezegd hebbende is het internet van Ziggo ook betrouwbaar alleen is de uploadsnelheid lager.

Nog een reden om te gaan overstappen op glasvezel is om een lagere prijs. Wanneer je al een aantal jaren klant bent bij Ziggo dan is zeer waarschijnlijk het actie-tarief afgelopen. Voor goedkoper en beter internet kan je dan het beste overstappen op glasvezel.

Zoals al in het begin van dit artikel aangegeven moet je weten welk glasvezelnetwerk op jouw adres acties is. Vaak is dit van KPN, T-Mobile Thuis, Caiway of Delta. Doe een postcodecheck op de website van deze providers en zie snel of glasvezel beschikbaar is.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan de regelmatig terugkerende vragen die voorkomen bij het overstappen van Ziggo internet naar glasvezel.

Waarom geen glasvezel bij Ziggo?

Ziggo heeft geen glasvezel, omdat zij voor de overdracht van haar signaal gebruik maakt van het coax-netwerk. Dit gezegd hebbende gaat ook het signaal bij Ziggo voor 97% via glasvezelkabel, maar gaat de laatste 3% via de coax-kabel.

Is het verstandig om glasvezel te nemen?

Ja, glasvezel internet is de beste technologie voor internet die er op dit moment te verkrijgen is. In vergelijking met kabelinternet is vooral de uploadsnelheid een stuk hoger.

Kan je voor glasvezel bij Ziggo blijven?

Als je voor 100% glasvezel internet wilt gaan, dan kan je niet bij Ziggo blijven. Zoals gezegd maakt zij voor 3% gebruik van het coax-netwerk waardoor ze een lagere uploadsnelheid kent. Qua downloadsnelheid is Ziggo wel gelijkwaardig aan glasvezel internet en hierdoor een goed alternatief voor glasvezel.