Overstappen naar Ziggo? Dit moet jij doen om zonder internet te zitten!

Overstappen naar internet en tv van Ziggo

Overstappen naar Ziggo is een goede keuze als je wilt profiteren van een aanbieding, een stabiel netwerk of gratis Ziggo Sports 14. Op Ziggo Sports 14 kan je onder andere internationaal voetbal zien plus de Formule1.

Aangezien een aansluiting van Ziggo present is bij 90% van huishoudens in Nederland is de kans groot dat ook jij voor Ziggo kan kiezen. Bovendien krijg je bij Ziggo internet en tv een gratis overstapservice. Bij deze service hoef je alleen aan te geven bij welke provider je momenteel alles-in-1 afneemt en de overstap naar Ziggo regelt ze zelf.

Zit je nog te twijfelen of overstappen naar Ziggo verstandig is? Weet dan dit! Alhoewel Ziggo (iets) duurder is, krijg je er bij haar ook wat voor terug. Zo krijg je stabiel kabelinternet (zonder snelheidsverlies) en krijg je een ruim aanbod aan entertainment in het tv-pakket.

Zo werkt het overstappen naar Ziggo alles-in-1

Overstappen naar Ziggo is niet moeilijk. Zie dan ook niet tegen de ‘moeite’ op die komt kijken bij de overstap. Het meeste werk doet Ziggo kosteloos voor jou. Het enige wat jij moet doen is een pakket samenstellen en de ingangsdatum aangeven. Voor de rest hoef je enkel de volgende stappen nog te volgen om de overstap succesvol te doorlopen:

  1. Controleer de datum waarop het contract bij je huidige provider afloopt.
  2. Doe een postcodecheck bij Ziggo om de huidige (actie-)prijzen te bekijken.
  3. Bestel een pakket en geef aan dat je gebruik wilt maken van de overstapservice.
  4. Als je voor vast bellen hebt gekozen geef je ook nummerbehoud aan.
  5. Er volgt een bevestiging van het bestelde abonnement in de mailbox.
  6. Enkele dagen voordat het abonnement ingaat ontvang je het apparatuur.
  7. Installeer op de ingangsdatum zelf het doe-het-zelf-pakket van Ziggo.
  8. Lukt het installeren niet? Regel dan gratis een monteur.

Op het moment dat je alle stappen hebt doorlopen geniet je van alles-in-1 van Ziggo. Houdt bij het overstappen naar Ziggo er rekening mee dat het minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen duurt. Heb je tv en internet bij 2 aparte providers? In dat geval geldt de gratis overstapservice alleen voor internet en zal je het tv-abonnement zelf moeten opzeggen.

Overstappen op alleen internet van Ziggo

Alhoewel Ziggo met start, complete MAX en Giga over 4 klassieke alles-in-1 abonnementen beschikt is het ook heel goed mogelijk om alleen internet van Ziggo af te nemen. Het overstappen naar een abonnement met alleen internet werkt feitelijk hetzelfde als bij het overstappen naar een internet en tv pakket met of zonder vast bellen.

Het enige verschil met de andere pakketten is dat je niet voor tv en vast bellen betaalt. Overigens kan je met een abonnement met alleen internet bij Ziggo via de app nog steeds tv kijken. Hoe dan ook, voor €48,50 euro per maand kan je bij Ziggo al de beschikking krijgen over stabiel en betrouwbaar internet dat verloopt via de kabel.

Bekijk het artikel met de Ziggo internet review als je meer wilt weten over het internet.

Overstappen naar digitale tv

Naast enkel internet in het alles-in-1 abonnement kan je er ook voor kiezen om over te stappen op alleen digitale tv van Ziggo. In tegenstelling tot vele providers is Ziggo één van de weinige waarbij het mogelijk is om een alles-in-1 abonnement af te sluiten zonder internet. Hoe dit kan heeft te maken met het feit dat zij gebruikt maakt van de kabel.

Hierdoor heb je geen interactieve tv-ontvanger nodig die is aangesloten op het internet. Bovendien kan je met de kabel kosteloos meerdere tv’s in huis aansluiten. Het enige waarbij je bij dit abonnement op moet letten is dat Ziggo het analoge signaal gaat uitschakelen. Ofwel om alleen tv te kunnen kijken heb je een digitale tv-ontvanger nodig.

Overigens is het ook mogelijk om tv te kijken zonder digitale tv-ontvanger. Hiervoor moet je tv over een zogeheten CI+-Module beschikken. Heeft jouw tv niet zo’n aansluiting? Ziggo levert bij een abonnement met alleen tv in ieder geval voor 1 tv een digitale ontvanger mee. Voor het aansluiten van meerdere tv’s zal je meerdere ontvangers moeten huren.

Van KPN naar Ziggo aansluiting overstappen

Naast de moeite is het niet weten of je van een KPN-aansluiting naar een Ziggo aansluiting kan overstappen nog een reden om niet over te stappen van alles-in-1 provider. Aangezien Ziggo haast in heel Nederland een kabelaansluiting heeft liggen hoeft overstappen van de dsl- of glasvezelaansluiting van KPN naar Ziggo geen probleem te zijn.

Het enige wat je moet doen is het huidige apparatuur van KPN omruilen met dat van Ziggo. Is dat gebeurd dan hoef je alleen nog de modem in de kabelaansluiting te steken i.p.v. de dsl- of glasvezelaansluiting. Let tijdens het overstappen er alleen nog even op als je geen e-mailadres hebt lopen bij KPN of een andere internetprovider.

Hoewel je door recente wetgeving 6 maanden toegang hebt tot je oude mailadres doe je er verstandig aan om belangrijke zaken die aan het mailadres van KPN zo snel mogelijk om te zetten naar een mailadres van Ziggo of naar Gmail van Google of outlook van Microsoft.

Als bestaande klant overstappen van pakket

Niet alleen nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten van Ziggo kunnen overstappen naar een ander pakket. Helaas zit hier wel een paar mitsen en maren aan. Zo kan je indien je op dit moment gebonden zit aan een contracttermijn (12 maanden) niet overstappen op een ander goedkoper pakket. Alleen duurder is mogelijk.

Dus wil je bijvoorbeeld overstappen naar een ander pakket om te kunnen beschikken over de nieuwe Ziggo Mediabox Next? Dat kan, maar afhankelijk van je huidige abonnement. Zo zit de Mediabox Next tegenwoordig bij de pakketten vanaf Complete. Goed om te weten is dat wanneer je overstapt naar een ander pakket je minstens 1 jaar klant moet blijven.

Als je een snellere uploadsnelheid dan 50 Mbit/s wilt, dan moet je kijken of overstappen van Ziggo naar glasvezel niet iets voor jou is.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen die nog regelmatig voorkomen bij bezoekers die meer willen weten over het overstappen naar Ziggo internet.

Wat zijn de ervaringen met overstappen van KPN naar Ziggo?

Over het algemeen zijn de ervaringen met het overstappen van KPN naar Ziggo positief. Ook hangt dit af als je overstapt van KPN ADSL of glasvezel naar Ziggo. Zo zal de kwaliteit van het internet mede door glasvezel bij KPN glasvezel beter zijn. Dit gezegd hebbende is scoort Ziggo haar internet ook een ruime voldoende en scoort zij vaak beter op prijs al dan niet door een aanbieding.

Hoe lang duurt het voordat Ziggo is aangesloten?

Ziggo kan al tussen de 3 en 5 werkdagen het internet aansluiten. Let op! Maak je gebruik van de overstapservice? In dat geval moet je tussen al snel rekening houden met één tot twee weken.

Wat kost overstappen naar Ziggo?

Is de einddatum van jouw huidige provider bereikt? In dat geval kan je kosteloos overstappen. De enige kosten die Ziggo in rekening kan brengen zijn de activatiekosten en maandelijkse abonnementskosten. De activatiekosten zijn voor nieuwe klanten bijna altijd gratis.