Overstappen naar internet en tv van KPN? Zo voorkom je problemen!

Bij het overstappen naar KPN kan je kiezen voor super Wifi

Overstappen naar KPN alles-in-1? Als je dit overweegt of zelfs al hebt besloten dan weet je één ding zeker. KPN is een degelijke alles-in-1 provider die al in 1881 is begonnen met de aanleg van telegrafieverbindingen.

Waar zij in 1881 dus begon met het aanleggen van telegrafieverbindingen, daar is zij hedendaags uitgegroeid tot marktleider op het gebied van internet, tv en bellen. Aangezien KPN over een overstapservice beschikt is overstappen niet moeilijk.

Het enige wat jij als klant moet doen is controleren of het contract met je huidige alles-in-1 provider is afgelopen. Is dit het geval? Dan kan je gratis overstappen naar KPN. KPN regelt verder het opzeggen bij je huidige provider en zorgt ervoor dat je altijd internet en tv hebt.

Veel keuze bij het overstappen naar KPN Hussel

Als je voor KPN kiest, dan kies je eigenlijk voor KPN Hussel. KPN Hussel is de nieuwe benaming voor alles-in-1 van KPN. Een belangrijk verschil met standaard alles-in-1 is dat het abonnement flexibeler is. Je zit niet meer standaard vast aan opties die je niet gebruikt.

Gebruik je bijvoorbeeld geen tv? Kies dan voor alleen internet van KPN. Naast geen of wel tv kan je natuurlijk ook kiezen voor wel of geen vast bellen. Echter, in tegenstelling tot tv en vast bellen is het enige wat niet flexibel is bij KPN alles-in-1 het internet.

In elk pakket van KPN Hussel is dit standaard inbegrepen. Wil je een abonnement met alleen tv? In dat geval kan je kiezen voor een alleen tv abonnement van Ziggo of voor KPN Digitenne. Let op! Digitenne staat los van Hussel en is niet te bestellen i.c.m. KPN Hussel.

Stap over op KPN glasvezel voor snel internet

Afhankelijk van je adres kan je in sommige delen van Nederland ook kiezen voor glasvezelinternet van KPN. Het voordeel van glasvezel is dat het ten opzichte van dsl-internet het voordeel met zich mee dat glasvezel een stuk sneller en stabieler is dan dsl.

Want waar je bij DSL-internet altijd te maken hebt met snelheidsverlies naarmate je verder van het verzamelpunt woont in jouw buurt, daar is dit bij glasvezel verleden tijd. Kies je bijvoorbeeld voor een snelheid van 200 Mbit/s? Dan krijg je dit ook daadwerkelijk geleverd.

Bovendien is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. In vergelijking met DSL-internet kan de uploadsnelheid zomaar 10 keer sneller zijn. Hoe dan ook, is glasvezel beschikbaar dan ben je op het gebied van internet klaar voor de toekomst.

Zo werkt het overstappen naar alles-in-1 van KPN

  1. Check of het contract met je huidige aanbieder is afgelopen.
  2. Doe de postcodecheck voor het beschikbare netwerk op KPN.com.
  3. Stel zelf je pakket samen. Ofwel internet met tv of vast- en mobiel bellen.
  4. Vul de benodigde gegevens in voor het overstappen inclusief overstapdatum.
  5. De overstap is geregeld. Binnen enkele weken ontvang je het nieuwe apparatuur.

Cadeau bij het overstappen naar KPN

Om nieuwe klanten een goede start te laten maken heeft KPN voor nieuwe klanten in veel gevallen een welkomstcadeau. In welke vorm dit precies zal zijn verschilt van tijd tot tijd, maar zeker is het dat het een mooie opsteker kan zijn.

Zodoende kreeg je in november 2019 tijdens black friday een Samsung smart tv cadeau bij internet en tv van KPN. Naast fysieke cadeaus komt het ook vaak voor dat KPN nieuwe klanten die overstappen een cadeau geeft in de vorm van geld.

Zo krijgen klanten een x aantal maanden een bedrag van enkele tientjes korting op hun abonnement. Omgerekend komt dit bedrag aan korting onder de streep overeen met het bedrag van een fysiek welkomstcadeau bij KPN alles-in-1.