Overstappen naar KPN – Zo voorkom je problemen zonder internet en tv!

Overstappen naar KPN internet en tv

Overstappen naar KPN alles-in-1? Als je dit overweegt of zelfs al hebt besloten dan weet je één ding zeker. KPN is een degelijke alles-in-1 provider die al in 1881 is begonnen met de aanleg van telegrafieverbindingen.

Waar zij in 1881 dus begon met het aanleggen van telegrafieverbindingen, daar is zij hedendaags uitgegroeid tot marktleider op het gebied van internet, tv en bellen. Aangezien KPN over een overstapservice beschikt is overstappen niet moeilijk.

Het enige wat jij als klant moet doen is controleren of het contract met je huidige provider is afgelopen. Is dit het geval? Dan kan je via de website van KPN gratis overstappen. KPN regelt verder het opzeggen bij je huidige provider en zorgt ervoor dat je altijd internet hebt.

Waarom kiezen voor een overstap naar KPN?

Er zijn meerdere redenen waarom Nederlanders besluiten om naar een andere internet provider te gaan. Vaak is één van de voornaamste redenen een goedkopere prijs. Want wanneer je overstapt, kom je in aanmerking voor een aanbieding met korting.

Waarom overstappen naar KPN voordelen

In de tweede plaats kan ook het willen gebruiken van de meeste nieuwe apparatuur een reden zijn voor een overstap. Als je namelijk overstapt, dan krijg je als nieuwe KPN-klant altijd de beschikking over de meest recente router en tv-ontvanger in bruikleen.

Tot slot is overstappen op glasvezel een ander veelgenoemde reden. KPN is namelijk hard bezig om de oude telefoonlijn (koperkabel) voor dsl-internet in te vervangen in snel glasvezel. Door te kiezen voor KPN weet je zeker dat je beschikt over stabiel internet.

Huidige aanbieding als je gaat overstappen naar KPN

Als nieuwe klant bij KPN profiteer je natuurlijk van de beste aanbiedingen. Momenteel krijgen nieuwe klanten de keuze uit een smart tv of 6 maanden korting. Bekijk hieronder de huidige aanbiedingen die gelden voor nieuwe klanten die overstappen naar KPN.

PakketVanaf prijsAanbiedingMeer info
Snel 50 Mbit/s€42,50 p/m6 maanden internet & tv €35,00Bekijk bij KPN
Sneller 100 Mbit/s€42,50 p/m6 maanden internet & tv €35,00Bekijk bij KPN
Supersnel 200 Mbit/s€50,00 p/m6 maanden internet & tv €35,00Bekijk bij KPN
Ultrasnel 1000 Mbit/s€52,50 p/m6 maanden internet & tv €35,00Bekijk bij KPN

Zo werkt het overstappen naar KPN

Zo werkt overstappen met de overstapservice
  1. Check of het contract met je huidige aanbieder is afgelopen.
  2. Doe de postcodecheck voor het beschikbare netwerk op KPN.com.
  3. Stel zelf je pakket samen. Ofwel internet met tv of vast- en mobiel bellen.
  4. Vul de benodigde gegevens in voor het overstappen inclusief overstapdatum.
  5. De overstap is geregeld. Binnen enkele weken ontvang je het nieuwe apparatuur.

Stap 1: Controleer het huidige contract

Begin voordat je ook maar iets invult op de website van KPN met het controleren van het huidige contract bij jouw aanbieder. Check hier of je kosteloos kunt overstappen. Veelal is dit 12 maanden na het aangaan van het contract.

Stap 2: Postcodecheck voor het huidige netwerk

Stap 2 van het overstappen is om te kijken welk internetnetwerk op jouw adres actief is. Dus bij deze stap bekijk je of er glasvezel of ADSL beschikbaar is. Ofwel je ziet direct of glasvezelinternet op jouw adres beschikbar is of ADSL tot 200 Mbit/s.

Stap 3: Het pakket samenstellen

Stap 3 bij het overstappen is het samenstellen van het nieuwe abonnement. Kies je voor alleen internet, internet en tv of voor alles-in-1? Ook kan je hier kiezen voor extra’s aanvullende opties zoals een extra zenderpakket.

Stap 4: Benodigde gegevens invullen inclusies overstapdatum

Bij stap 4 vul je alle persoonsgegevens in die KPN nodig heeft om het nieuwe abonnement in orde te maken. Dit geldt dus ook voor de overstapdatum en overstapservice. Wanneer je aangeeft hiervan gebruik te maken dan zit je nooit zonder internet.

Stap 5: De overstap naar KPN is geregeld

Als je alles hebt ingevuld op de website van KPN dan krijg je diverse mails met bevestiging van jouw bestelling. Ook zal KPN je via de mail op de hoogte houden van het opzeggen van het contract bij jouw huidige provider. Alles in orde? Het apparatuur wordt opgestuurd.

Veel keuze bij het overstappen naar KPN Hussel

Als je voor KPN kiest, dan kies je eigenlijk voor KPN Hussel. KPN Hussel is de nieuwe benaming voor alles-in-1 van KPN. Een belangrijk verschil met standaard alles-in-1 is dat het abonnement flexibeler is. Je zit niet meer standaard vast aan opties die je niet gebruikt.

Gebruik je bijvoorbeeld geen tv? Kies dan voor alleen internet van KPN. Naast geen of wel tv kan je natuurlijk ook kiezen voor wel of geen vast bellen. Echter, in tegenstelling tot tv en vast bellen is het enige wat niet flexibel is bij KPN alles-in-1 het internet.

In elk pakket van KPN Hussel is dit standaard inbegrepen. Wil je een abonnement met alleen tv? In dat geval kan je kiezen voor een alleen tv abonnement van Ziggo of voor KPN Digitenne. Let op! Digitenne staat los van Hussel en is niet te bestellen i.c.m. KPN Hussel.

Stap over op KPN glasvezel voor snel internet

Afhankelijk van je adres kan je in sommige delen van Nederland ook kiezen voor glasvezelinternet van KPN. Het voordeel van glasvezel is dat het ten opzichte van dsl-internet het voordeel met zich mee dat glasvezel een stuk sneller en stabieler is dan dsl.

Want waar je bij DSL-internet altijd te maken hebt met snelheidsverlies naarmate je verder van het verzamelpunt woont in jouw buurt, daar is dit bij glasvezel verleden tijd. Kies je bijvoorbeeld voor een snelheid van 200 Mbit/s? Dan krijg je dit ook daadwerkelijk geleverd.

Bovendien is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. In vergelijking met DSL-internet kan de uploadsnelheid zomaar 10 keer sneller zijn. Hoe dan ook, is glasvezel beschikbaar dan ben je op het gebied van internet klaar voor de toekomst.

Overstappen van Ziggo naar KPN

Klanten bij Ziggo hebben een aantal redenen om te gaan overstappen naar KPN. De voornaamste reden om te gaan overstappen is om te profiteren van KPN haar snelle glasvezel. In vergelijking met de kabel van Ziggo is vooral de uploadsnelheid sneller.

Zo behaal je bij Ziggo maximaal een uploadsnelheid van 50 Mbit/s en bij KPN glasvezel is dit de standaard. Dit geldt zelfs voor de minst snelle pakketten. Hoe dit kan komt doordat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dit gezegd hebbende is Ziggo haar downloadsnelheid gelijkwaardig. Hierdoor is zij een prima alternatief voor glasvezel.

Hoe dan ook, naast de techniek kan ook de prijs een reden zijn om te gaan overstappen. KPN biedt namelijk nieuwe klanten regelmatig scherpe kortingen. Samen met de hogere snelheid zijn het twee goede redenen om van Ziggo te gaan overstappen naar KPN.

Van XS4ALL naar Hussel internet en tv

Sinds december 2021 is het niet meer mogelijk om een nieuwe abonnement bij XS4ALL af te sluiten. Hierdoor komen nieuwe klanten automatisch uit bij KPN Hussel. Ondanks dat XS4ALL bekend stond als provider met de beste klantenservice doet KPN niet onder.

De laatste tijd maakte KPN op de achtergrond ook al de dienst uit bij XS4ALL. Klanten die in december 2021 een abonnement bij XS4ALL hebben afgesloten of al klanten waren worden per januari 2022 overgezet naar het KPN systeem.

Klanten behouden op de voorgrond nog wel hun XS4ALL extra’s zoals een malwarefilter. Mede door dezelfde diensten en hogere prijzen van XS4ALL kan het voor klanten slim zijn om te gaan overstappen naar de abonnementen van KPN zelf.

Cadeau bij het overstappen naar KPN

Om nieuwe klanten een goede start te laten maken heeft KPN voor nieuwe klanten in veel gevallen een welkomstcadeau. In welke vorm dit precies zal zijn verschilt van tijd tot tijd, maar zeker is het dat het een mooie opsteker kan zijn.

Bij het overstappen naar KPN kan je kiezen voor super Wifi

Zodoende kreeg je in november 2019 tijdens black friday een Samsung smart tv cadeau bij internet en tv van KPN. Naast fysieke cadeaus komt het ook vaak voor dat KPN nieuwe klanten die overstappen een cadeau geeft in de vorm van geld.

Zo krijgen klanten een x aantal maanden een bedrag van enkele tientjes korting op hun abonnement. Omgerekend komt dit bedrag aan korting onder de streep overeen met het bedrag van een fysiek welkomstcadeau bij KPN alles-in-1.